Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung wrote:to wiem, ale pytam skąd wiesz, ze miałaś owu 7 dni wczęsniej?
Przedszkolanka, nie mam żadnych fizycznych objawów ciąży, takich moich, tylko brodawki i podbrzusze, ale to akurat o niczym nie świadczy.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
A to z dzisiaj test i z wczoraj https://zapodaj.net/5c0f2152f4e05.jpg.html co myślicie zaznaczać pozytywny test? Co do testów owu to ja stosowałam clearblue bardziej byłam przekonana do tych fioletowych ale ten cykl miałam z różowymi te testy robi się z porannego moczu
przedszkolanka:), speakyourmind93, Arashe, smeg lubią tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:a ja nie wiem czy milalam na 100 % owulacje 7 dni przed badniem . od lekarza na zleceniu byla adnotcja zeby wykonac prostregon w 21 dniu cyklu. wiec tak zrobilam. tu w angli na poczatku chodzisz do lekarza ogolnego. jesli chce specjaliste to musze isc prywatnie
Edit. Widziałam Twój wykres. I pozytywny test owu i bóle owulacyjne masz 10dc. Szyjka , śluz też na to wskazują, więc owu była zapewne 11-12 dc. Czyli wykonałaś badanie proga ok 10 dni po owu, czyli mógł już zacząć spadać.
Powtórzyłabym to badanie w przyszłym cyklu. Tylko koniecznie 7 dpo a nie w 21 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 07:40
Sung lubi tę wiadomość
-
ajsza123 wrote:Nie wytrzymalam I zrobilam dzis rano test. Bialy jak snieg 9dpo
Poczekaj jeszcze trochę kochana nic straconego jeszczeajsza123 lubi tę wiadomość
-
Dzięki wczoraj za odpowiedź, poczytałam jeszcze trochę i to może być oznaka, że zaczyna się okres płodny. Chociaż nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miała coś takiego. Dzisiaj faktycznie mam już trochę śluzu lepkiego. Ale testy owu blade, oby się myliły. Ok 16 będę wiedziała co tam się w środku dzieje.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
https://zapodaj.net/4f2a3106fb28f.jpg.html
Widzicie coś tu? Zdjecie robione było w 24dc czyli w sobotę. Przeważnie mam ok 30
Nie chce się nakręcać. Z drugim testem czekam do 29dc.smeg lubi tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Promyk89 wrote:https://zapodaj.net/4f2a3106fb28f.jpg.html
Widzicie coś tu? Zdjecie robione było w 24dc czyli w sobotę. Przeważnie mam ok 30
Nie chce się nakręcać. Z drugim testem czekam do 29dc. -
Cześć dziewczyny . Od 5 miesięcy obserwuje różne wątki na forum ale jakoś nie czułam potrzeby udzielania się - konto założyłam wczoraj, bo potrzebuje realnego spojrzenia obiektywnych osób.
Staram się już 5 miesięcy i nic. Mam hiperinsulinemie niewiadomo skąd - wszystkie badania w normie i dlatego endokrynolog wymyslił ew. PCOS. Myślę że już dawno bym o tym wiedziała ale dla świętego spokoju poszłam wczoraj na usg. I cóż się okazało "że coś wisi w macicy" lekarz powiedział, że nic mi nie powie - PCOS wykluczył. I tu moje pytanie jakim cudem - skoro ostatni cykl rozpoczał się 22.10.2018 i ewidentnie okres trwał tyle ile powinien - a przyszedł dwa dni wcześniej. Na ew. ciąże z obecnego cyklu zdecydowanie za wcześnie - usg w 20 dc. Zgłupiałam - lekarz kazał mi przyjść 3 dni po kolejnym okresie jeśli go dostanę. Czy macie jakieś pomysły? Nie chce się nakręcać -
Meggs wrote:Badanie progesteronu wykonuje się 7 dni po owulacji a nie w 21 dc. 21 dzień cyklu to przypadek książkowy , kiedy kobieta ma cykle 28 dniowe i owu w 14 dc. A wiadomo ,że w rzeczywistości teoria teorią a praktyka praktyką. Owu mogłaś mieć później bądź wcześniej. Robiłaś testy owulacyjne? Ból owulacyjny? Śluz , temp?
Edit. Widziałam Twój wykres. I pozytywny test owu i bóle owulacyjne masz 10dc. Szyjka , śluz też na to wskazują, więc owu była zapewne 11-12 dc. Czyli wykonałaś badanie proga ok 10 dni po owu, czyli mógł już zacząć spadać.
Powtórzyłabym to badanie w przyszłym cyklu. Tylko koniecznie 7 dpo a nie w 21 dc.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Nikodemka wrote:Mi też zdarzał się taki zbity śluz, wydaje mi sie, ze to calkiem normalne
Dziewczyny, znacie moze jakies „domowe sposoby” zeby pomoc zarodkowi w zagniezdzeniu sie?
Wiem o ananasie, ale moze jest cos jeszcze?
U mnie wczoraj, czyli dzien po owu byl taki gesty kremowo-rozciągliwy śluz jednorazowo. Wydaje mi sie ze to pozostałość śluzu płodnego, ktory dopiero pk owu die wydostaje z pochwy, przez to wlasnie ze jest tak gesty.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
kalcia64 wrote:to co mam sugerowc sie I isc n progesteron siedem dni po tym jak na wykresie zostnie wyznaczona owulacja.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
kalcia64 wrote:to co mam sugerowc sie I isc n progesteron siedem dni po tym jak na wykresie zostnie wyznaczona owulacja.
Ja bym tak zrobiła
Inaczej to trochę wróżenie z fusów. Po to w końcu te wszystkie nasze obserwacje (mierzenie temp, ocena śluzu) aby poznać swój organizm i moc jak najdokładniej określić moment owu.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Agagusia wrote:Wllasnie tak, obserwuj śluz plus temperature plus ew testy i 7 dni po owu idziesz. Inaczej to nie ma sensu. Mi tez ostatnio doktorek mowil zeby w 22 dc zrobic, biorąc pod uwage moj przedostatni cykl 30 dniowy, poszłam w 25, bo owu mialam w 18 dniu, wynik miarodajny wyszedl, 23 - potwierdził owu, a ktorej potem byla CB.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A ja melduje się w 9dpo...Rano czulam się jakby mnie pociąg przejechał- uderzenia gorąca, mdłosci...miałam problem aby ustac 10 min i makijaż do pracy zrobić... eh strasznie te hormony dają mi się we znaki Miała któraś z Was takie nieprzyjemne objawy po duphastonie?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:A ja melduje się w 9dpo...Rano czulam się jakby mnie pociąg przejechał- uderzenia gorąca, mdłosci...miałam problem aby ustac 10 min i makijaż do pracy zrobić... eh strasznie te hormony dają mi się we znaki Miała któraś z Was takie nieprzyjemne objawy po duphastonie?
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry :p
U mnie nadal test owu pozytywny, ludzie. Ciekawe czy wieczorem plik lh spadnie łaskawie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:20
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Agagusia wrote:Mi do duphastonie nigdy nic nie bylo. A Twoje objawy dobrze brzmią jak brzuch i piersi, nie bola?
No czuje się jakbym ważyła z 5 kilo więcej, piersi nabrzmiale i trochę swędzi skóra- ale to może być od gromadzenia wody...Nie chcę się nakrecać- wydaje mi się że na objawy ciążowe jeszcze za wcześnie. Na dodatek przez zastrzyk z ovitrelle, na ewentualny test musze poczekać dłużej niż zazwyczaj...Najgorzej w sumie czuje się psychicznie- mam straszne doły. Budzę się w nocy i nie mogę spać... Jak tak dalej pójdzie to z utęsknieniem zacznę wypatrywać @
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK