Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy to ze lekarz podczas monitoringu stwierdzil, ze w cialku zoltym sa slady krwi swiadczy o czyms niedobrym (np tworzeniu sie torbieli krolwotocznej) czy to normalne w dopiero co peknietym pecherzyku?
-
Nikodemka wrote:Dziewczyny, czy to ze lekarz podczas monitoringu stwierdzil, ze w cialku zoltym sa slady krwi swiadczy o czyms niedobrym (np tworzeniu sie torbieli krolwotocznej) czy to normalne w dopiero co peknietym pecherzyku?
Czasami przy prknieciu pęcherzyka pęka też naczynko i takie właśnie ciałko krwotoczne się robi, które później przemienia się w ciałko żołte. Torbiel krwotoczna jest wtedy gdy pęcherzyk nie pęka (miałam w poprzednim cyklu)
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Czasami przy prknieciu pęcherzyka pęka też naczynko i takie właśnie ciałko krwotoczne się robi, które później przemienia się w ciałko żołte. Torbiel krwotoczna jest wtedy gdy pęcherzyk nie pęka (miałam w poprzednim cyklu)
Torbiel krwotoczna robi się właśnie przy pękniętym pęcherzyku :p z niepeknietego jest normalna torbiel02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Torbiel krwotoczna robi się właśnie przy pękniętym pęcherzyku :p z niepeknietego jest normalna torbiel
Torbiel z samej definicji to niepekniety pęcherzyk. Cytat z Mamy ginekolog
"Jeżeli z różnych względów nie dojdzie do wyrzutu hormonów, które spowodują owulację to nie dochodzi do pęknięcia pęcherzyka dominującego – rośnie on dalej! Pęcherzyki powyżej 20-22 mm przestają być pęcherzykami – nazywamy je TORBIELĄ."
Ja miałam torbiel krwotoczna i pęcherzyk miał 3 cm (nie doszło do pekniecia).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:10
przedszkolanka:) wrote:A ja sie nie znam,ale pika mi lewy jajnik wiec znowu z niego moźe byc owu. Poki co robie strucle z serem i tak pachnie,że moja dieta idzie zaraz w p.iz du
Ja wczoraj zeżarlam z 5 muffinek czekoladowych
Tak więc łącze się z Tobą w bólu
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
A ja smaze kurczaka i mi niedobrze -.- tak mnie odrzuca od miesa i szynki i wszystkiego innego co jest miesem ze jejuuuu. Przed okresem odrzuca mnie od papierosów ale zeby od jedzenia?3/10/2015 - poronienie w 6tyg
10/12/2015 synek ♡
Ponad 3l starań o 2 maluszka -
Jak dla mnie to powinni uscislac czy chodzi o ciałko krwotoczne czy o torbiel...bo to wiele zmienia. Mój lekarz mi mówił, że niekiedy trudno stwierdzić czy to ciałko krwotoczne czy torbiel, bo torbiel niekiedy się zapada i obie struktury podobnie wyglądają... ale jak widzę co lekarz to inna opinia
Anhydra wrote:Torbiel z samej definicji to niepekniety pęcherzyk. Cytat z Mamy ginekolog
"Jeżeli z różnych względów nie dojdzie do wyrzutu hormonów, które spowodują owulację to nie dochodzi do pęknięcia pęcherzyka dominującego – rośnie on dalej! Pęcherzyki powyżej 20-22 mm przestają być pęcherzykami – nazywamy je TORBIELĄ."
Ja miałam torbiel krwotoczna i pęcherzyk miał 3 cm (nie doszło do pekniecia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:23
-
Meggs wrote:No to mi co miesiąc pękają torbiele... bo moje pęcherzyki pękają jak maja ok 24 / 26 cm.
Mi też pękają około 24-26 mm...
Ale ta 3 cm była jeszcze widoczna w 1 dniu kolejnego cyklu.
Meggs wrote:A czy taki 26 cm pęcherzyk jak pęka nie jest już za duży i przestarzały? Nadaje się jeszcze do czegokolwiek?
Też jestem ciekawa. Ja dwukrotnie co prawda zaszłam no ale widać jak się skończyło. ..niemniej jednak moje poronienia raczej były spowodowane trombofilie o której wtedy nie wiedziałam. .. teraz dostałam ovitrelle na pęcherzyk ok 22-24 mm....jestem ciekawa czy to ma wplyw
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:49
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Ja miałam torbiel krwotoczna 4x4 cm z pękniętego pęcherzyk..02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Meggs wrote:A czy taki 26 cm pęcherzyk jak pęka nie jest już za duży i przestarzały? Nadaje się jeszcze do czegokolwiek?
Najlepiej zbadać estradiol wtedy będziesz wiedzieć czy pęcherzyk był wartościowyAnhydra lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
tęczova wrote:Uchhhh... a ja miałam się nie nakręcać ale weź się człowieku nie nakręcaj jak od soboty mnie mdli. A dziś to już hardcore. Nauczona ponad rocznym doświadczeniem powinnam pieprznąć się w łeb. Gin kazał mi testować w najbliższy piątek, żeby ewentualnie luteinę odstawić, ale to dopiero będzie 11dpo. Pewnie lepiej betę zrobić nie?
Ja dziś teścik robiłam w 9 dpo, ale liczę że jeszcze nie wszystko stracone.
Tak jak dziewczyny mi pisały niektóre nawet dopiero w 14 dpo widziały II na teście.1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
Najmłodsza_staraczka wrote:Najlepiej zbadać estradiol wtedy będziesz wiedzieć czy pęcherzyk był wartościowy
A ja przy tej 3-centymetrowej niepęknietej miałam 7 dpo estradiol ponad 230 pg/mL i proga ok 10 ng/mL...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:55
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK