Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Tak swoją drogą, co myślicie lub co wiecie na temat latania w ciąży?
nie wiem na ile to zbadane informacje, ale słyszałam że nie powinno się latać w pierwszym trymestrze bo zmiany ciśnienia moga uszkodzic maleńki płód oraz w trzecim trymestrze bo mogą wywołać przedwczesny poród a w drugim trymestrze ponoć spoko, aczkolwiek pewnie to zależy od organizmu, moja przyjaciółka poleciała na podróz poślubną będąc w 4 tyg ciaży (i wiedząc o tym) jak wracala tez samolotem to byla w 6 i jest ok, badania robi , wszystko spoko, ja osobiscie bałabym się , ale ja to panikaaaara jestem -
nick nieaktualny
-
właśnie zrobiłam test owu, dziś dopiero 12dc a tu juz dwie kreski , jak nigdy ! ale to jeszcze nie pozytywny bo testowa ciut jaśniejsza niz kontrolna, ale chyba pierwszy raz tak wcześnie taki wyraźny(jesli mialam owulacje to w 16-17 dc). wiem , że to jeszcze o niczym nie świadczy, ile to juz razy myślałam, ba, byłam pewna że tym razem się uda i nie udawało się. Więc postaram sie nic sobie nie wyobrażać tylko poczekac cierpliwie i zobaczyć co Bóg dla nas zaplanował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 22:42
kaka470 lubi tę wiadomość
-
A ja się w końcu doczekałam @ więc zaczynam nowy, szczęśliwy cykl
Co do latania, ja się bałam i jak okazało się, że jestem w ciąży zrezygnowałam z wakacji, tracąc sporą sumę. Nigdy, nawet przez chwilę nie żałowałam tej decyzji. To byłby lot w 1 trymestrze.
Jednak jest sporo kobiet, które latają i chyba nic się nie dzieje. Ja nie mam takiego luzu, a biorąc pod uwagę, że mam mthfr, wolę nie ryzykować.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
emerald_m wrote:A ja się w końcu doczekałam @ więc zaczynam nowy, szczęśliwy cykl
Co do latania, ja się bałam i jak okazało się, że jestem w ciąży zrezygnowałam z wakacji, tracąc sporą sumę. Nigdy, nawet przez chwilę nie żałowałam tej decyzji. To byłby lot w 1 trymestrze.
Jednak jest sporo kobiet, które latają i chyba nic się nie dzieje. Ja nie mam takiego luzu, a biorąc pod uwagę, że mam mthfr, wolę nie ryzykować.
rozumiem Cię, gdybym stanęła przed wyborem to też wolałabym myśleć że może mogłam jechać aniżeli stracić ciążę i do konca zycia żałować ze nie odlozyłam wakacji na dalszy plan
trzymam kciuki w nowym cyklu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 21:21
emerald_m lubi tę wiadomość
-
AiCha4811 wrote:hahhaha jesteś świetna Mamo Ali :d już Cie lubie !
Bardzo mi jest milutko a świętować będziemy nie ma innej opcji Bo na pocieszenie jeszcze przyjdzie czas. W tym miesiącu listopadowym trzeba tylko i wyłącznie świętowaćBasik83 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam takie nastawienie dzis 9dc.i po malu psychicznie sie nastawiam do pozytywnego dzialania myslenia listopad musi byc do swietowania tym bardziej ze obydwoje z mezem mamy urodziny super prezent by byl
AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Ja wczoraj z mężem oglądałam ,,jak to robią single" i oczywiście scena w szpitalu dzieci małe i ja płaczę ehh...
A w nocy śniło mi się a właściwie tylko w śnie widziałam pozytywny test ciążowy nie robiłam go ale wiem że był mój . Szkoda że to nie jest prawda -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wpadam do was z pytaniem. Moja @ coś nie może się pojawić. Wczoraj różowy śluz wiec byłam pewna, że będzie @. W nocy o 3.30 obudził mnie ból brzucha a przy siusianiu okazało się, że jeszcze pęcherz boli. Wzięłam furagine ale @ brak. Czy zapalenie pęcherza i furagine mogły zatrzymać @?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny