Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny które miały plamienie przy zagnieżdżeniu, jak ono dokładnie wygląda? sorrki za takie szczegółowe pytanie ale na prawdę nie wiem czy liczyć na to, że to zagnieżdżenie czy już @ się rozkręca ?
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Ja tez robie testy owulacyjne te z allegro i mierze tempke. Jedno z drugim mi sie pokrywa, do tego bol owulacyjny i jestem spokojna
-
nick nieaktualny
-
Z tym TSH, to niektórzy twierdzą, że im niżej podczas starań, tym lepiej... Wiem, że u mojej koleżanki gin utrzymywał TSH 1,0 całą ciążę. Jednocześnie, jak tu dziewczyny pisały wyżej, nawet z podwyższonym udawało się zachodzić w ciąże, więc co organizm, to inaczej. 2,24 wydaje mi się natomiast całkowicie ok.
A jak ostatnio poszłam do gina i poprosiłam o badania, to mi powiedział, że TSH mi nie będzie oznaczał, bo najnowsze badania pokazują, że to nie ma znaczenia. Oczywiście sama sobie dokupię, bo teraz są takie badania, za chwilę będą siakie. Bałagan w tym wszystkim.
14.04.2018 Théo -
Ale ze mnie uparciuch
Jutro z rana jade do swojego starego lekarza musze powtorzyc ta bete.. Wyniki pewnie w poniedzialek bo w sobote zamkniete. O ile w ogole jutto mi zrobia bo nie wiem czy w piatki do labo oddaja. Mam nadzieje ze sie uda zrobic jak z rana pojade jak nie to umuwie sie na poniedzialek. Ale bete musze powtorzyc
A z tego co pamietam ten lekarz lubi robic usg i zakladac ksiazki na wczesnych etapach ciazy wiec mam nadzieje ze jak jutro oddam mu krew (jak sie uda) to w poniedzialek pojde na druga i przy okazji zobaczymy kropka
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyKurczę ,a ja tak tylko czytam... co nieco się udzielam ale nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj po południu test . Niestety negatywny. Mam nadzieję,że to dlatego,że za wcześnie ale już się strasznie niecierpliwiłam. "Pi razy drzwi" owulacja była około 31.10/1.11 (obserwacja śluzu). W tym czasie się przed tą datą i w te daty Minęło 11 dni od ... na testy pewnie znacząco za wcześnie ? Mogę się jeszcze łudzić ? ...
-
Olciuska mi każdy gin mówił że najlepsze tsh przy staraniach to ok 1,5.
Mi Lekarze zbijali jak miałam ponad 2.
Przy czym w pierwszą ciążę zeszłam z wynikiem ponad 7... Ale to było poprostu mega niebezpieczne i od razu dostałam duża dawkę leków.
Teraz miałam ponad 2 i jestem na dawce 25/50
Rosax ty lobuzie jedz jak masz się uspokoić!! Obyś zobaczyła kropka :*
Oczywiście czekam na relacje z wizyty
-
Kamika. Przeczytalam Twoj pamietnik. Na dupohastonie sie nie znam niestety, wiec nie pomoge.
Jezeli chodzi o lekarza to mozesz sprobowac umowic sie do innego i zobaczyc z ktorym lepiej sie czujesz.
Kea. Niektorym dziewczynom pozytywne testy wychodzily 17 dpo, wiec dopoki nie ma @ to jest nadziejaKea06, kamika23 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Paula55 wrote:Olciuska mi każdy gin mówił że najlepsze tsh przy staraniach to ok 1,5.
Mi Lekarze zbijali jak miałam ponad 2.
Przy czym w pierwszą ciążę zeszłam z wynikiem ponad 7... Ale to było poprostu mega niebezpieczne i od razu dostałam duża dawkę leków.
Teraz miałam ponad 2 i jestem na dawce 25/50
Rosax ty lobuzie jedz jak masz się uspokoić!! Obyś zobaczyła kropka :*
Oczywiście czekam na relacje z wizyty
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Olciuska wrote:Kochana bralas CLO poniwaz nie mialas owulki?
Mi lekarz proponuje CLO mimo ,ze owulka jest...[/QUOTE
U mnie to raz była raz nie.Czułam jak była i za każdym razem jak byłam w PL (mniej więcej co 3-4 m-ce)to monitoring był i wszystko było ok.Za każdym razem z wyjadem celuje w owulacje, aby to sprawdzić. Ale we wrześniu był już 21 dc endo 0.5 i widziała na usg że jest jakiś mały pęcherzyk no i płyn w dolinie Douglasa.Stwierdziła ze owulacji nie było, bo ten pęcherzyk się nie rozwinął.Dała Clo na 4 m-ce i powiedziała ze progesteron jest za niski.Zbadałam był w normie.I tak też brałam to Clo ale nie czułam się owulacyjnie.Miałam znikomy śluz i niby jajanik bolał, ale testy nie pokazywały owulki(z Allegro)Czytam o tych ziołach że one fajnie działają, więc piję.Ale dlaczego Tobie proponuje skoro masz?Olciuska lubi tę wiadomość
Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
2017 In Vitro -niestety bez skutku
AMH -1
2018 In Vitro KD klapa:(
2019 Badanie gdzie leży problem..
Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
rosax3 wrote:Ale usg chvialabym w poniedzialek przy powtorce. Jutro chce tylko bete
Rozmawiałam z gin to najprawdopodobniej @ się zaczyna, kazała odstawić duphaston... W tym cyklu i tak nic nie zrobię bo mojego M nie będzie i dopiero w kolejnym cyklu może uda się coś spróbować zapewne przez jakiś czas nie będę się odzywała na forum, muszę się ogarnąć po kolejnej porażce... coraz gorzej znoszę te niepowodzenia..
Trzymam za Was kciuki oby dla Was ten miesiąc był owocny
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
nick nieaktualny