Listopadowe testowanie 2016 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Annie1981 wrote:Rzepakowepole. Nie moge teraz spojrzec na Twoj wykres, bo jestem na tel, ale czytalam, ze owu moze byc 3 dni przed wzrostem temperatury jak i 3 dni po.
Tak na prawde nie da sie rzetelnie wyznaczyc momentu owu, a te metody termiczne sluza jedynie do wyznaczania dni plodnych.
Kilka dni temu weszlam na inna strone, ktora prowadzi wykres i tam niskie temperatury i owu jest wyznaczana zupelnie inaczej niz tu na OF. Chyba jest kilka szkol a tak na prawde to wszystko tylko szacunki.
Ostatnio znajoma z innego forum zajrzala na moj wykres i ona twierdzi, ze owu mialam dwa dni pozniej niz OF wyznaczyl, a jest doswiadczona, bo tempke mierzyla chyba 2-3 lata. Ja chyba przestane sie tym az tak przejmowac, bo tez oczywiscie zawsze szukalam dokladego dnia owu.
Ikciu. Gratuluje
Katis. Chodzi Ci o brak spadku tempki przed owu? Oczywiscie, ze tak. Nie wszystkim wtedy spada.
Mi w tym cyklu OF tez wyznaczyl owu przed pozytywnym testem. 2 dni pozniej mi przesunal, bo tempka skoczyla jeszcze wyzej, co juz sie pokrywalo z testem owu.
No ja mam nadzieję, że mi też przesunie, jak temperatura bardziej skoczy.
Czy masz jakieś logiczne potwierdzenie tego, dlaczego temperatura miałaby wzrastać PRZED owulacją? Nigdy się z tym nie spotkałam. Dla mnie zawsze wzrost temperatury był potwierdzeniem owulacji i był związany ze wzrostem progesteronu. Według NPR właśnie temperaturą potwierdzamy owulację, nie tylko wskazujemy dni płodne.
Mnie się po prostu wydaje, że jeśli jakiś program "ośmiela się" posiadać coś takiego jak detektor ciąży, to powinien przynajmniej w oparciu o jakieś logiczne dane wyznaczać owulację. Bo u mnie na ten moment nie zgadza się nic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Annie1981 wrote:Rzepakowepole. Nie moge teraz spojrzec na Twoj wykres, bo jestem na tel, ale czytalam, ze owu moze byc 3 dni przed wzrostem temperatury jak i 3 dni po.
Tak na prawde nie da sie rzetelnie wyznaczyc momentu owu, a te metody termiczne sluza jedynie do wyznaczania dni plodnych.
Kilka dni temu weszlam na inna strone, ktora prowadzi wykres i tam niskie temperatury i owu jest wyznaczana zupelnie inaczej niz tu na OF. Chyba jest kilka szkol a tak na prawde to wszystko tylko szacunki.
Ostatnio znajoma z innego forum zajrza
Katis. Chodzi Ci o brak spadku tempki przed owu? Oczywiscie, ze tak. Nie wszystkim wtedy spada.
Mi w tym cyklu OF tez wyznaczyl owu przed pozytywnym testem. 2 dni pozniej mi przesunal, bo tempka skoczyla jeszcze wyzej, co juz sie pokrywalo z testem owu.Pola
Hania -
Luccecita wrote:lottinka
nie odstawiaj dupka! w razie ciąży trzeba brać dalej
rosax
ciesze sie bardzo!
a powiedz mi, bo widze u Ciebie w podpisie, ze przez 2 lata w ogole nie udalo ci sie zajsc w ciaze, czy wiecie co bylo przyczyna? zaczelac brac jakies leki czy coś, ze w 2016 "ruszyło" ?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Rzepakowepole. Nie znam na to wytlumaczenia, tylko tak czytalam.
Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze NPR wyznacza owu, wydaje mi sie ze czytalam, ze wlasnie nigdzie nie da sie wyznaczyc owu oprocz USG. To, ze tempka skoczy nie oznacza, ze pecherzyk pekl, takze nigdy nie mamy gwarancji.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
rosax3 wrote:
Listopadowe testowanie
1. Doti , _Abby_, Holinek, Olciuska @
2. Oktawka, Agnieszka93 @
3. marzymisie @ , Justata@, stokrotka92@ , Ikciu
4. 89viola, Tasza, Meli92 @ ,
5. Karola - mama Julci i ... ?@ , Justata@, Salamanka@, zFolwarku@ , Justata@, Lovi89
6. Mama Ali , She86 , Basik83 @
7. KarolaFasola@, Berenika88, kaka470@, Effy@, kamika23
8. magroz26 @
9. Birdy-n , gosssiagabrysiowa, Karola555, Laura@, meli92@
10. Bella1412, bulkaasia , emerald_m@, rosax3 Najmłodsza_staraczka@,
Fatim, Anna_Ka@
11.Pikselka@,santoocha@, Dag_Mara, Agula92@, Paula55, karm3lka
12. Katiś, PaniNorris, Destiny80@,
13. Biała Azlia, Aguuuś, Luccecita@, delilah11, Viola999, Mona_Lisa@
14. Roza86
15. , Veni@, Niesia86@, mi_lejdi@
16. Charlutek, Tynastka@
17. Migracja, Darkam11, babel_2016, Lady_Savage, kea06@
18.eMM
19. tubispl, ankaR, lilka1984
20. Klameczka, dobuska@
21. roslinka, Agnesia, ZakreconaŻona
22. lottinka,
23. kate88:), sierpniowe_nadzieje, inaa, rzepakowepole, Sylwia_80
24. Marteczka93
25. mika1987, aaniluap, Papierówka, Madziulla, InBlue, Kat83, Annie1981
26. Dariaa, Uparciuszek, sssss, Madhuri, yvonneSW
27. Nina_86
28. evve
29.
30. Ann.naa, anusiak5, AiCha4811, Tusia_87, Lottie, dominika89
W listopadzie mamy 13
Legenda:
Ciaza :
Okres:@
Aniolek :
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
rzepakowepole wrote:Według mnie trochę późno program wyznaczył Ci owu. Jak długie masz zazwyczaj cykle?Pola
Hania -
Mi z dzisiejszy poranny test (a 4 od wczoraj :p ) pokazał dwie krechy
Dzisiaj rano byłan na becie - wyniki wieczorem... nie wiem czy wytrzymam :p
Niestety martwi mnie to, że przez cały czas odczuwam bóle menstruacyjne, tak jakbym lada chwilę miała dostać okres na 19 dopiero mam lekarzakamika23, Kea06, kate88:) lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualny
-
Annie1981 wrote:Rzepakowepole. Nie znam na to wytlumaczenia, tylko tak czytalam.
Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze NPR wyznacza owu, wydaje mi sie ze czytalam, ze wlasnie nigdzie nie da sie wyznaczyc owu oprocz USG. To, ze tempka skoczy nie oznacza, ze pecherzyk pekl, takze nigdy nie mamy gwarancji.
Z pewnością masz rację. Przykłady mówią, że nawet lekarze nie są w stanie tego potwierdzić. Patrz: niepęknięte pęcherzyki, z których później są ciąże. Mi chodzi raczej o to, że nie wiem, z jakiego powodu temperatura miałaby wzrastać przed owulacją - w sensie jakie jest na to hormonalne uzasadnienie.
Pewne jest jedno - trzeba wyluzować. Chociaż żeby było jasne - ja się nie tyle spinam ciążą, co owulacją. -
nick nieaktualnyCo do zaznaczania @ to ktoś mi powiedział ze np przy in vitro jest tak, ze jak okres zaczyna się po 18 to jest dzien 0, dopiero kolejny jest dniem pierwszym. Nie wiem czy to działa tez w cyklach normalnych, jakos nigdy nie dostawała @ tak późno wieczorem, zwykle było plamienie, a rano @ sie rozkrecała.
Kea06 lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:Wiesz co przed cisza 28 dni, Po ciąży od grudnia co 31.33.36.30.27.34 a teraz widzisz 38 dc. wczoraj z głupoty test zrobiłam, nie była to biel vizira wydaje mi się że jakiś cień cień cień cień cienia.
Szkoda, że nie mierzyłaś temperatury w środku cyklu, bo jak tak patrzę, to wtedy mógł być też skok - nieduży, ale zawsze.
Trzymam kciuki, żeby okazało się to bez znaczenia i żeby kreska na teście się pokazała.