SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mama Ali Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dlatego ja nie robię tego typu testów. Jeśli coś ma być to w końcu będzie ;-)

Nie zamierzam się nakręcać ani stresować testami owulacyjnymi bo to jest tylko stres i nic poza tym a w ogóle nie zawsze pokaże to co poprzedniego dnia np.

lily 333 lubi tę wiadomość

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie! Ledwo nadrobilam ;)

Ja też nie robię testow owu, one i tak nie pokazują ze owulacja była lub bedzie. Lepsze mierzenie temp ale u mnie też z tym krucho bo mały w nocy jeszcze się budzi i nie zawsze udaje mi się o jednej porze żeby było min 3 godz bez wstawania. Więc póki co odpuscilam trochę i poprobuje bez tego.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, dołączań się do życzeń owocnego serduchowania ;)

Ja chyba mogę spisać cykl na straty, rozłożyłam się kompletnie :( Wiecie czy jest jakakolwiek szansa na zafasolkowanie w trakcie choroby czy nadziei już raczej nie ma?

Teoretycznie OF nie wyznaczył mi jeszcze owulacji, ale wg. mnie jest dziś :(

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka wrote:
    Cześć Dziewczynki, dołączań się do życzeń owocnego serduchowania ;)

Ja chyba mogę spisać cykl na straty, rozłożyłam się kompletnie :( Wiecie czy jest jakakolwiek szansa na zafasolkowanie w trakcie choroby czy nadziei już raczej nie ma?

Teoretycznie OF nie wyznaczył mi jeszcze owulacji, ale wg. mnie jest dziś :(

Witam w klubie grypowiczów :(
    U mnie niestety też jakoś teraz była/będzie owulacja... A myślałam, że na rocznicę zaręczyn będzie prezent :P

17.11.17-poronienie całkowite
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S, wolałabym żebyśmy się w zupełnie innym klubie witały :P Ale widać trzeba chwilę poczekać ;)
    Nosz co za cholera jakaś się przyplątała! A raczej do chorowitków nie należę, więc pech po prostu.

AJA_S, mika1987 lubią tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa blada. Jednak przyjechali, popili. Mąż zrobiony już śpi, także z seksów nici :(
    Niby zawsze 15dc mam owu, czyli jutro, ale od dzis czuję ból piersi i był skok temp, tak jakby już było po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:51

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka ja też nigdy nie choruje... ale ten rok to jakaś masakra :/

Do tego klubu może kiedyś dołączę :P

17.11.17-poronienie całkowite
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no i uczestnik z mojej miejscowości jest w finale super z takiej miesciny a właściwie z wioski go wyczaili kto wie może będzie finał ?

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Ktoras z Was po owu bierze dupka/ lutke?

Ja brałam Dupka kilka cykli a w czym Ci pomoc?

• monia8729 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily 333 wrote:
    trzymam kciuki żeby się udało

lily dziękuję :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorowitki życzę wam zdrówka :*

AJA_S lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    I dupa blada. Jednak przyjechali, popili. Mąż zrobiony już śpi, także z seksów nici :(
    Niby zawsze 15dc mam owu, czyli jutro, ale od dzis czuję ból piersi i był skok temp, tak jakby już było po.
    Nie zartuj!! To jutro z rana:))

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja brałam Dupka kilka cykli a w czym Ci pomoc?

Chcialam się zapytać jak reagowalas na dupka? Mnie pobolewaja jajniki i nie wiem czy coś się święci czy to przez duphaston pracują ?

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Chcialam się zapytać jak reagowalas na dupka? Mnie pobolewaja jajniki i nie wiem czy coś się święci czy to przez duphaston pracują ?

W jakich dniach cyklu masz go brac? ja bralam od 16 do 25 dnia cyklu i wsumie reagowałam dobrze oprocz pierwszych dwoch miesiecy. pierwsze 2 cykle mialam bardzo duze skutki uboczne. objawy typowo ciazowe: mdlosci, uderzenia goraca, bole piersi jajnikow, sennosc. wiec ciezko mi powiedziec czy u Ciebie to od dupka czy faktycznie cos na rzeczy jest.
    Dam Ci dobra rade jako ponad 3 letnia staraczka....nie wsluchuj sie az za bardzo w swoj organizm...nie doszukuj sie objawów na kazdym kroku bo oszalejesz a to nie pomaga w zajsciu w ciaze...
    Zycze Ci jednak aby to byl dobry znak i trzymam kciuki! :)

AJA_S lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie gwalce, bo pierwszy dzien @. Szkoda, ze malpa akurat na weekend wypadla ;) A Wy korzystajcie ;)

Paula. Ja tez uwielbiam klimat swiateczny. Zaraz haloweenowe ozdoby sciagna i swieta w sklepach zaczna sie pelna para ;) Chociaz Haloween tez lubie :)

Mika. No to jak na dlugie cykle to 9 faktycznie szybko. Z drugiej strony jak nieregularne to nigdy nic nie wiadomo. Ja bym dalej robila testy.

Karola. Tule. Trzymaj sie kochana.

Ja sobie testy owu chwale i nie uwazam, zeby to byl tylko stres :)

Pikselka. Nie raz tu na forum czytalam, ze dziewczyny zaszly mimo choroby w okolicach owu :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie z rana dziś negatyw. Mąż mnie gorąco namawia żeby jutro zrobić bete. Ja nie chce bo nie chce się rozczarowac to chodzi obrazony:(

• santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, a który masz dpo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Stokrotko, a który masz dpo?
    Dzisiaj 8 dpo dopiero

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i system mi dzis wyznaczyl ovu na 9dc:)heh..ten cykl moj mnie juz chyba w niczym nie zaskoczy:)

stokrotka92 lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana weź się wyluzuj, zrob test za 4 dni najwcześniej. Po co tak się nakręcasz?
    Wydaje mi się, że wszystkie objawy sobie wkręcasz jako ciążę, a tak samo odczuwasz wzrost progesteronu.
    Nawet jeśli doszło do zapłodnienia, to nie masz takiej bety, żeby wyszedł test, a tym bardziej żeby mieć z tego tytułu objawy ciążowe.

Effy lubi tę wiadomość

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ