X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja dziś 8dpo. Rano coś mnie pokusił i zrobiłam BoboTest o podwyższonej czułości i wyszedł cień cienia cienia. Teraz zrobiłam Pink super czuły i nic, no ale może faktycznie warto celować w poranny test. Czuję jednak, że się udało! Jutro rano zrobię test jeszcze raz, ale na betę idę na spokojnie w piątek, tak jak planowałam. Minus jest taki, że po półtorej roku pracy okazało się, że nie przedłuża mi umowy i wygasa mi 30.11... :( Nie wiem co teraz...

Najlepiej się dogadać żeby jeszcze na 3 msc Ci przedłużył byś spokojnie 12tc miała zatrudnienie. A później automatycznie do dnia porodu oni nie stracą ani nie zyskają.

Akceptacja!
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz zaświadczenie o ciąży od ginekologa to ci muszą przedłużyć umowę do dnia porodu :) Także niczym się nie martw. Tylko jak najszybciej zaświadczenie o ciąży musisz mieć.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Z tym leżeniem do rana to tylko uważajcie na infekcje. Generalnie zalecane jest, żeby po seksie jednak się wysikać i podmyć (oczywiście niekoniecznie od razu, ale też nie po kilku godzinach). Od razu mówię, że mi też zdarza się zasnąć ;)

? Jeśli partner jest zdrowy to skąd niby miałaby byc ta infekcja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Bardzo szybko jak na moj wiek i niedoczynnosc - 2 pełne cykle. Czyli czerwiec i lipiec. Pierwsze podejscie bylo w kwietniu, ale mialam wypadek samochodowy, wtedy się nie udalo - i dobrze, bo bylam cała przeswietlana, rezonans glowy, potem rehabilitacja itp.

Będziesz robić test Nifty?

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dwie kreski na owulacyjnym. wyrwaźne! to jak serduszkowałam wczoraj i przedwczoraj to juz dziś trzeba czy już nie? ktoś doradzi proszę?:)

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Enii Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym działała :)

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Magda - mbc, mierzysz temp.? jeśli tak, pokaż wykres :) 3mam kciuki za II.
    nie mierzę :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez :D

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działać. Dziś i jutro czy pojutrze też:)

• Almond Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    nie mierzę :)

Magda trzymam kciuki za jutro:)! Ja czekam na czwrtek jednak:D mam jakiegos wielkiego stresa

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Ale tylko jesli to conajmniej 12 tydzien :(
    odkiedy tak jest? ja mialam umowe do konca lutego od grudnia. poszlan na l4 w polowie stycznia i mialam przedluzona umowe do dnia porodu. o ciazy wiedzialam sie 6.12 wiec 12 tyg nie bylo

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Magda trzymam kciuki za jutro:)! Ja czekam na czwrtek jednak:D mam jakiegos wielkiego stresa
    Daj spokój, pójdę tam jutro jak na ścięcie, najgorzej jak nic nie wyjdzie, a @ nie będzie jak w zeszłym cyklu :/

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    odkiedy tak jest? ja mialam umowe do konca lutego od grudnia. poszlan na l4 w polowie stycznia i mialam przedluzona umowe do dnia porodu. o ciazy wiedzialam sie 6.12 wiec 12 tyg nie bylo

Od kiedy pamietam. Umowe miałaś do końca lutego i wówczas byłaś juz w 12 tygodniu ciąży, dlatego umowa z automatu uległa przedłużeniu :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój test owu

https://m.fotosik.pl/zdjecie/3919c1df63b12ca7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 19:07

1000 lubi tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dzisiaj oczywiście jak głupia zrobilam test chociaż @ ma być dopiero za tydzień, ale piersi mnie bolą tak jakby miała przyjść za chwilę więc pomyślałam że pewnie cykl krótszy. I negatywny ale może się pospieszyłam

Magda - mbc, Fi0lecik lubią tę wiadomość

• 1000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    mój test owu

https://images83.fotosik.pl/890/3919c1df63b12ca7med.jpg

Pozytyw jak nic :)

Pati88 lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest jak 1000 pisze

"MIT: Każda umowa z pracownicą w ciąży ulega przedłużeniu do dnia porodu
    Dotyczy to jednak umowy, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3. miesiąca ciąży. Upływ 3. miesiąca ciąży następuje z upływem 3 miesięcy kalendarzowych, które obejmują trzy 4-tygodniowe lub trzy 28-dniowe okresy trwania ciąży, liczone na zgodnie z art. 112 KC w zw. z art. 300 KP (tak SN w wyroku z 5.12.2002 r., I PK 33/02). Umowa przedłuża się z mocy prawa, pracodawca nie musi dokonywać jakichkolwiek czynności prawnych. Przedłużona umowa terminowa rozwiązuje się z dniem narodzin dziecka.

Umowę o pracę zawartą na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający 1 miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3. miesiąca ciąży, przedłuża się do dnia porodu (art. 177 § 3 k.p.). Obowiązek przedłużenia umowy o pracę zawartej na czas określony oraz na czas wykonania określonej pracy do dnia porodu dotyczy także młodocianych zatrudnionych na czas określony w celu przygotowania zawodowego oraz pracownic wykonujących pracę nakładczą. Przepis ten nie ma zastosowania do osób zatrudnionych na podstawie umowy na zastępstwo i pracowników tymczasowych (art. 177 § 31 k.p.). Ponadto obowiązek przedłużenia umowy o pracę z pracownicą w ciąży nie dotyczy pracownic zatrudnionych na podstawie umów na okres próbny do 1 miesiąca ani też stażystek odbywających staż z urzędu pracy.

Przedłużenie umowy następuje z mocy prawa, dlatego też nie ma konieczności przedłużania umowy o pracę w formie pisemnej. Nie ma przeszkód, aby pracodawca formalnie poinformował pracownicę na piśmie o obowiązku przedłużenia umowy o pracę do dnia porodu. Gdyby pracodawca, mimo braku takiego obowiązku, sporządził aneks do dotychczasowej umowy o pracę przedłużający czas jej trwania, to takie przedłużenie umowy będzie traktowane jako zawarcie kolejnej umowy o pracę (art. 251 § 2 k.p.).

WAŻNE!

W przypadku umowy przedłużonej do dnia porodu umowa ta rozwiązuje się automatycznie z dniem porodu.

Przykład

Umowa terminowa z pracownicą zostanie zakończona 31 sierpnia. Jednak w czerwcu pracownica dostarczyła zaświadczenie, przewidujące datę porodu w listopadzie. Ochrona stosunku pracy będzie więc trwała do listopada, czyli do dnia porodu.

Jak obliczyć 3 miesiące ciąży

Kodeks pracy nie określa sposobu ustalenia upływu 3. miesiąca ciąży, a w związku z tym do obliczenia tego terminu stosuje się odpowiednio przepisy Kodeksu cywilnego, jeżeli nie są one sprzeczne z zasadami prawa pracy (art. 300 k.p.). W praktyce do wyliczenia zaawansowania ciąży pracownicy przyjmuje się miesiąc wynoszący 28 dni, czyli 4 tygodnie kalendarzowe. Sąd Najwyższy określił, że termin upływu 3. miesiąca ciąży (art. 177 § 3 k.p.) oblicza się w równej miary miesiącach księżycowych – 28 dni (wyrok SN z 5 grudnia 2002 r., I PK 33/02).

Magda - mbc, 1000 lubią tę wiadomość

Akceptacja!
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    JA dzisiaj oczywiście jak głupia zrobilam test chociaż @ ma być dopiero za tydzień, ale piersi mnie bolą tak jakby miała przyjść za chwilę więc pomyślałam że pewnie cykl krótszy. I negatywny ale może się pospieszyłam
    Stanowczo za szybko :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • KAL Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena więc najlepiej jak się okaże że ciąża dogadaj się z pracodawcą by przedłużył Ci umowę na kolejne 3 msc osiągniesz w tedy 3 msc ciąży oczywiście możesz od razu iść na L4 ale najlepiej się dogadać :)

Akceptacja!
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nawet nir wiedzialam :)

kurde dziewczyny mam tak nabrzmiale podbrzusze ze masakra. czuje czesto klucie pi lewej stronie macicy- nie w jajniku tylko blizej macicy.. myslicie zprzezowulk owulke ktora powinna byc jutro rano? chyna ze juz cos zaczelo pekac jak jest wiecej

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ