Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1375 461

    Wysłany: 8 listopada 2017, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - ja do dziewczyn tylko dodam jeszcze, że owoców jednak nie jemy bez ograniczeń,bo to też cukier zatem dieta o ograniczonej ilości cukru, w tym również ograniczone owoce. Z resztą się zgadzam w 100% :) :)
    Ja miałam duży problem grzybicą, teraz mam lek który biorę co miesiąc, czyli 1 tabletka w miesiącu. I zero grzybicy już od ponad roku, a tak to wiecznie były problemy.

    Ja zawsze leżę 10-15 min i idę się kąpać hmm myślę sobie że one z jakąś mocą są "Wystrzelane" więc to co ma pójść dalej to już chyba pójdzie :p :p

    Pati - my wczoraj też działaliśmy i wprawdzie się udało, ale było ciężko :D jednak facet musi mieć siłę i być wypoczęty, a nie po 12 h pracy... przynajmniej mój :p :p

    Czekam na ten żel, dziś chyba już będzie, więc od jutra używamy :D :D

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 8 listopada 2017, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24, alex 0806 - 1000 ma rację. Tylko wtedy kiedy na dzień końca umowy jest się w 12 tygodniu ciąży to pracodawca przedłuża umowę do dnia porodu i jest wypłacane wtedy l4 ciążowe i macierzyński. Ja mam umowę do 30.11, a jeśli jestem teraz w ciąży to byłby to 4 tydzień.

    KAL - Niestety nie przedłużą mi umowy. U mnie sprawa bardzo śliska. Pracowałam w firmie od września ubiegłego roku. Zatrudnili mnie na umowę o pracę na czas określony, ale na zastępstwo. Jednak naprawdę jest taka potrzeba w dziale bo jest dużo pracy, że mi obiecali, że na pewno mnie zatrudnią na umowę o pracę później. Tylko, że koleżanka, którą zastępuję ma wrócić dopiero w marcu (zaległy urlop itp.) i nie wiem czy suma summarum planowali mi teraz 1.12 przedłużyć na zastępstwo (wtedy nic mi to nie daje bo tylko umowa o pracę się przedłuża do dnia porodu) czy normalnie.
    Ale najgorsze jest to, że ciągle jestem zachwalana jakim to dobrym pracownikiem jestem, doceniana... niestety mojej ciąży, którą poroniłam 1,5 miesiąca temu było nie po drodze z planowaną ciążą kierowniczki, która ma już 38 lat. Powiedziała mi wprost, że dlatego mi nie przedłuża umowy. Ze względu na tamtą ciążę i poronienie. I że ona musi myśleć o sobie (!!!), więc w tym wypadku będą chcieli mieć mnie z głowy i na pewno mi nie przedłużą i tym bardziej nie na um. o pracę. Jedyna opcja to znaleźć inną pracę (?), ale musiałabym mieć ciągłość zatrudnienia i najlepiej jak najszybciej, ale eh nie chciałabym być nie fair wobec innego pracodawcy... :/ Niestety mam świadomość, że teraz muszę na siebie uważać, tym razem ograniczyć stresy i pewnie szybko pójdę na zwolnienie.

    Opcja jaką mam na tą chwilę to fakt, że na 3 dni przed końcem umowy mam wizytę u gina, to będzie 8 tydzień, dostaję zwolnienie i ZUS mnie przejmie i będzie wypłacał do dnia porodu. A po porodzie nie mam macierzyńskiego. Chyba tylko to świadczenie rodzicielskie 1000 zł. Ale cóż :(

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Lavendova - a jednak. Łapałam infekcje w każdym możliwym miejscu. Seks, basen, czasami chyba z powietrza. 2 tygodnie leczenia, 2 tygodnie spokoju i znowu 2 tygodnie leczenia. I tak prawie 2 lata.

    Koniec z basenem, jeśli jednak, to tylko z tamponem obsmarowanym maścią clotrimazol.
    Seks: przed mycie i siusianie, ten sam zestaw działań również po. Leżenie przytulanie się przez 15 minut po wiązało się z infekcją. Zaczęłam używać ręczników jednorazowych do podcierania. I po prostu z czasem zaczęło mi to przechodzić :-) Ten sam partner, inne nawyki :-)

    Hmm to co wy takie wrażliwe:P To jest brak odpowiedniej glory bakteryjnej (ten dobrej) w pochwie i wtedy mogą sie wkrasc infekcje i grzybice. Są takie globulki z paleczkami tych dobrych można uzywac raz w tygodniu dla równowagi.

  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 8 listopada 2017, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry. ktos testowal dzis?

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 8 listopada 2017, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-mbc kochana życie zaczyna się po 30 :) wszystkiego najlepszego :* :* :*

    xn9d0i.jpg

    Ikulinka29 lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 8 listopada 2017, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    dzien dobry. ktos testowal dzis?

    Magda-mbc miała iść na betę może ją kłują właśnie :)

    staraczka24 lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 8 listopada 2017, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie ja głupoty dziś śniłam to masakra.... śniło mi się że wyszedł mi pozytywne test ciążowy i zostawiłam go w jakimś klasztorze na wysokiej skale i ktoś mnie gonił chciał mi jakąś krzywdę zrobić ale ja powiedziałam M ze musimy tam wrócić bo ja muszę dziewczyną zrobić zdjęcie i na forum wysłać :O :O :O maskara h aha ha ha

    MałaMi90, Pati88, Helenka_mała, Magda - mbc, Milano, Sanka, 1000, Fi0lecik lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2017, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 8 listopada 2017, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda-mbc kochana życie zaczyna się po 30 :) wszystkiego najlepszego :* :* :*

    xn9d0i.jpg

    Ojej, KAL, dziękuję Ci bardzo <3
    Tak, poszłam na betkę, wyniki ok. 15. Dam znać :)

    KAL lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 8 listopada 2017, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ojej, KAL, dziękuję Ci bardzo <3
    Tak, poszłam na betkę, wyniki ok. 15. Dam znać :)


    Trzymam kciuki :) ja już dzisiaj się czuje mega okresowo :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 8 listopada 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny :)

    Magda-mbc wszystkiego najlepszego ! Spelnienia marzen i oby fasolka byla wkoncu

    U mnie wczoraj test pozytywny. Wieczorem przytulanko ale skoku temp nie odnotowalam. Jest troszke wiecej ale kilka setnych. Na ovu w waznych informacjach przeczytalam ze temp idzie w gore dzien po eystapieniu owulacji wiec mozliwe ze dzisiaj wystapi albo juz.

    Od rana boli mnie podbrzusze moze to znak a moze moje wymysly. No to czekamy do testowania :) mialam testowac 25.11 kilka dni po miesiaczce ale pewnie nie wytrzymam :D
    Ps moj maz wczoraj skomentowal - jak baba hce dziecko to wszytsko zrobi a tak to boli glowa zmeczona hahahah
    Powiedzial ze jak bedzie kolejna dziewczynka to on sie nie posze na 3 dziecko w przyszlosci :D

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 8 listopada 2017, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymamy kciukasy za pozytywna bete.

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 8 listopada 2017, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z cytologią, bo ja mam nadżerkę i miałam stan zapalny i przy tym grzybicę, lekarz to wyleczył i zrobił cytologie, wyniki to opis brak zmian śródnabłonkowych i brak zmian nowotorowych i tyle.. wyniki odbierałam od babki z rejestracji bo niestety nie dostałam sie tego dnia do lekarza, ona powiedziała ze bardzo dobrze i że to taka grupa 1 wg starych jakiś tam kategorii, mam pytanie jakbym miała jeszcze jakies infekcje czy stan zapalny to wyszłoby to na cytologi ?

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • hondek Ekspertka
    Postów: 226 151

    Wysłany: 8 listopada 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    1000, Selina, jesteście niesamowite! Dziękuję Wam serdecznie! Właściwie to dzięki Wam nie musiałabym już iść do gina :D Niestety podjadam po kryjomu słodycze... Próbuję się opanować, ale czasem są t naprawdę duże ilości. To jest jak uzależnienie. Z tą nadmierną higieną to również może być to.
    No cóż, będzie trudno, ale już kiedyś mi się udało. Przez ponad rok nie jadłam słodyczy. Z głupoty do nich wróciłam. To jest takie samo uzależnienie, jak np. palenie!

    Kasiulka90 znam Twój ból. Przez kilka lat borykałam się z ciągłymi infekcjami. Jeden lekarz mi powiedział, że jeśli będę jadła słodycze (nie umiem sobie odmówić) to będziemy się częściej spotykać i niestety miał rację. Wyleczyłam się, był miesiąc spokoju i od nowa :/ Przerobiłam mnóstwo lekarzy, każdy leczył tak jak umiał. Przy 3 podejściu do HSG odesłali mnie w końcu z receptą i lekiem, który tfu tfu żeby nie zapeszyć chyba skutecznie mnie wyleczył. Ale to nie sam lek zdziałał cuda, trochę pomogłam i piję jogurty naturalne i dodaję do nich łyżeczkę macy. Moje lactobacillus są w końcu liczne. Z drugiej strony na początku "kuracji" odstawiłam słodycze, cukier (do kawy chociaż pół łyżeczki ale musi być), a potem standardowo zaczęłam podjadać, ale to już nie w takich ilościach jak kiedyś, bo gdzieś z tyłu głowy świeci światełko, że może przyjść infekcja. I tak trwam w tym stanie od końca sierpnia. Może nie długo, ale jeszcze nigdy wcześniej aż tak długo :)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

  • hondek Ekspertka
    Postów: 226 151

    Wysłany: 8 listopada 2017, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z cytologią, bo ja mam nadżerkę i miałam stan zapalny i przy tym grzybicę, lekarz to wyleczył i zrobił cytologie, wyniki to opis brak zmian śródnabłonkowych i brak zmian nowotorowych i tyle.. wyniki odbierałam od babki z rejestracji bo niestety nie dostałam sie tego dnia do lekarza, ona powiedziała ze bardzo dobrze i że to taka grupa 1 wg starych jakiś tam kategorii, mam pytanie jakbym miała jeszcze jakies infekcje czy stan zapalny to wyszłoby to na cytologi ?

    Tak. Ja na początku tego roku, jak jeszcze zmagałam się z grzybicą, robiłam cytologię i wyszło mi tak:
    Obraz cytologiczny w granicach normy ( nie stwierrdza się śródnabłonkowej neoplazji ani raka). Czynniki biologiczne: grzyby, które morfologicznie odpowiadają Candida

    Cytologię robiłam w diagnostyce.

  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 8 listopada 2017, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hondek wrote:
    Tak. Ja na początku tego roku, jak jeszcze zmagałam się z grzybicą, robiłam cytologię i wyszło mi tak:
    Obraz cytologiczny w granicach normy ( nie stwierrdza się śródnabłonkowej neoplazji ani raka). Czynniki biologiczne: grzyby, które morfologicznie odpowiadają Candida

    Cytologię robiłam w diagnostyce.
    Dziękuję za odpowiedź. Ja robiłam cytologię u gina na nfz.

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 8 listopada 2017, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wszytskiego najlepszego :-)!! To musi byc ten dzien, trzymam kciuki :-)!

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 8 listopada 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Magda wszytskiego najlepszego :-)!! To musi byc ten dzien, trzymam kciuki :-)!

    Dziewczyny, jak mi będzie tak pisać, a okaże się klapa, to zwalam to na Was :D - na kogoś w końcu trzeba :D

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 8 listopada 2017, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, całe życie żywiłam się wszelakimi słodkościami. Pora z tym skończyć. Wieczne problemy ze stawami, z brakiem energii, może nawet przez to problemy hormonalne? Nie cierpię warzyw ;( Ale Wasze wsparcie mi bardzo pomaga! Na razie psychicznie :) Jestem dzisiaj o wiele spokojniejsza. Dziękuję :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 8 listopada 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki i wszystkiego najlepszego :* :)

    U mnie dziś 6 dzień po owu i spadek temperatury lekko poniżej linii i już mam zalamke :( eh czekam na wredna @ i zaczynam pewnie od nowa :(. Wiem że do @ jeszcze kilka dni ale po takim spadku to wątpię ze teraz nagle zacznie temperatura mocno szybowac w górę :(

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego