Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 11 listopada 2017, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://t-time.pl/kobieta/objawy-ciazy

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 11 listopada 2017, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi mi też żel nie pomógł zajść w ciąże ale na pewno poprawił jakoś seksiku :) wiecie człowiek to głupi jest... ja się jeszcze łudzę, ze to nie @ tylko plamienie implantacyjne ha ha ha

    Almond, MałaMi90, Sung, pumka1990 lubią tę wiadomość

    Akceptacja!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2017, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Nie chce Cię martwić ale te urzerzenia gorąca miałam od 3 dni nie iem co moja temp tak skoczyła dzisiaj ale chyba od tego że wczoraj wypiłam dwa drinki bo dziś chyba małpiszon przyszedł piszę chyba bo się jeszcze nie rozkręcił ale na szyjce już śluz podbarwiony więc skok jak dla mnie na drinkowanie :( mimo iżposzłam spać o 23 tempka mierzona prawidłowo. Też rano jak zobaczyłam taki skok to uśmiech od ucha do ucha no ale teraz obuchem w łeb... no cóż grudzie będzie mój :)

    Ja też czekam na @, ale w sumie nic takiego nie mam. Jedyne co to piersi mnie bolą wcześniej niż zwykle, bo normalnie czuję je tak 3-4 dni przed a teraz są bolesne już od tygodnia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 15:50

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 11 listopada 2017, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    znasz sie może na tych przeciwciałach tarczycowych?

    Ja miałam antyTpo 311 i aTG 158. Do tego TSH 5,49 - po miesiącu Euthyrox 24 spadło do 3,51. Endokrynolog zdiagnozował niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Teraz mam Euthyrox 50 i selen.

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Anuś_ku Ekspertka
    Postów: 222 103

    Wysłany: 11 listopada 2017, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie naczytalam ze po poronieniu szybciej sie w ciaze uda zajsc nakrecona bylam ze hoho, a teraz grzecznie czekam na @.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2017, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze podobno co mozna zrobić to się zrelakować. Łatwo się mówi

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Mała mi mi też żel nie pomógł zajść w ciąże ale na pewno poprawił jakoś seksiku :) wiecie człowiek to głupi jest... ja się jeszcze łudzę, ze to nie @ tylko plamienie implantacyjne ha ha ha

    KAL ja właśnie też się łudziłam, że mam plamienie implantacyjne. Brzuch bolał 1 dzień, plamienie leciutkie. Ale już 3 dnia mocniejsze i lekko krwiste. Tym bardziej że u mnie pojawiło się w 20 dc, 7 dnia po owulacji... Nadal nie mam mocnego @, brzuch nie boli, ale skoro podpaskę muszę założyć to raczej @ :/ Przerąbane mamy my, kobiety. Facet zrobi co ma zrobić, ale nie ma tego wewnętrznego niepokoju, czy przyjdzie do niego @, nie musi rozróżniać intensywności plamienia/krwawienia, nie ma żadnych pomiarów :)

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1662 543

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem czy robienie tych testów owu jest ok ..., przez to że nie wychodzą w ogóle pozytywne, to nie mam jakoś nadziei że się uda w tym cyklu. A w tych wcześniejszych to nie wiedziałam, bo nie robiłam - i nadzieja była, która motywowała do starań, a tak to lipa.

    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja miałam antyTpo 311 i aTG 158. Do tego TSH 5,49 - po miesiącu Euthyrox 24 spadło do 3,51. Endokrynolog zdiagnozował niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Teraz mam Euthyrox 50 i selen.
    a jak anty tpo jest 401 przy normie do 34.drugie przeciwciala nie były robione póki co tsh 4.20 przy normie 0.39=3.55 ft3 2.51 przy 2.1=3.8 ft4 0.82 przy 0.82=1.63 i tak sie zastanawiam czy hashimoto jest 1 a niedoczynnosc jest wynikiem hashi czy na odwrót

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżeli @ przyjdzie chyba od przyszłego cyklu zacznę prowadzić wykres bo przynajmniej mniej więcej będę wiedzieć co się ze mną dzieje. Teraz nawet nie wiem kiedy miałam owulację to trochę przyponima chodzenie we mgle, ale z drugiej strony nie chcę się nakręcać w tej chwili po prostu robimy to bez przymusu, kiedy mamy ochotę.
    Sama już nie wiem co robić bo w sumie to dopiero mój 3 cs.

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja jak @ sie rozlreci to tez zaczynam od tego miesiaca z wykresem! Zobacze czy to sie pokryje z owulacja o testami

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś powiedzieć, że działam po omacku ale do tej pory nie chciałam się nakręcać na to wszystko ( testy owu, wykresy i inne obserwacje ) po prostu serduszkujemy tak żeby caly czas były we mnie żywe plemniki, ale po mału zaczyna mnie to trochę drażnić i chyba trzeba zmienić metodę

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6494 2412

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    a jak anty tpo jest 401 przy normie do 34.drugie przeciwciala nie były robione póki co tsh 4.20 przy normie 0.39=3.55 ft3 2.51 przy 2.1=3.8 ft4 0.82 przy 0.82=1.63 i tak sie zastanawiam czy hashimoto jest 1 a niedoczynnosc jest wynikiem hashi czy na odwrót

    zrob jeszcze ATG (zawsze sie robi razem z ATPO) i usg tarczycy. Wtedy bedziesz miala pełny obraz. A wyniki masz niestety slabiutkie :( Koniecznie trzeba wdrozyc leki. Na ogól to niedoczynnosc jest wynikiem hashi, ale nieleczona niedoczynnosc moze wywolac hashi.

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2045 658

    Wysłany: 11 listopada 2017, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z Was byla stymulowana Clo? Lekarz mi zaproponowal plus pregnyl na pekniecie od tego cyklu jak teraz sie nie uda, mam brac 3-7 i na monitoring w 9 dniu i 13... kiedy moze wystapic w takim zestawiniu owulacja? Bo meza nie bedzie i wraca jakos na styk z owulka tylko nie wiem kiedy po takim stymulowanym cyklu moze wystapic owulka.. Jak sie traz nie zdecydujemy to dopiero styczen, bo w grudniu wyjezdzamy..

    Hej ja byłam stymulowama lametta a na pęknięcie miałam ovitrelle. U mnie wyglądało to tak że 17.10 zaczął mi się @. Od 3-7 miałam brać lamette a 27.10 miałam podać sobie zastrzyk. I od tego dnia przez 3 dni mieliśmy się starać. Może Ci coś rozjasnilam sytuacje?

    Almond lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 11 listopada 2017, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    a jak anty tpo jest 401 przy normie do 34.drugie przeciwciala nie były robione póki co tsh 4.20 przy normie 0.39=3.55 ft3 2.51 przy 2.1=3.8 ft4 0.82 przy 0.82=1.63 i tak sie zastanawiam czy hashimoto jest 1 a niedoczynnosc jest wynikiem hashi czy na odwrót
    Ja też nie wiem co u mnie było pierwsze. Od jakiegoś czasu źle się czułam, byłam ospala , włosy mi wypadają. Do tego problem z zajściem w ciążę. USB tarczycy u mnie nic nie wykazało, żadnych nieprawidłowości.

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 11 listopada 2017, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i małpa się rozkręcila... No cóż grudzień napewno będzie mój,!!!!! We wtorek idę na badania. Jak się uda to fajna data będzie 18.08.18 :P

    Akceptacja!
  • Milano Autorytet
    Postów: 969 404

    Wysłany: 11 listopada 2017, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18 dc nie wiem czy owulacja w ogóle była :/ śluz w poprzednim cyklu był idealny płodny myślałam ze w tym miesiącu tez tak będzie a tu niby był ale jakby go nie było.. może po prostu owulacji nie bylo? Nie wiem.. Ogólnie jestem kiepskiej myśli na ten miesiąc :/

    7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

    oar83e3kt53wl0vf.png
  • Milano Autorytet
    Postów: 969 404

    Wysłany: 11 listopada 2017, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    No i małpa się rozkręcila... No cóż grudzień napewno będzie mój,!!!!! We wtorek idę na badania. Jak się uda to fajna data będzie 18.08.18 :P

    Tule <3 i podziwiam i kłaniam się za nastawienie :)

    7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

    oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 listopada 2017, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    U mnie 18 dc nie wiem czy owulacja w ogóle była :/ śluz w poprzednim cyklu był idealny płodny myślałam ze w tym miesiącu tez tak będzie a tu niby był ale jakby go nie było.. może po prostu owulacji nie bylo? Nie wiem.. Ogólnie jestem kiepskiej myśli na ten miesiąc :/


    Głowa do góry. Nadzieja umiera razem z @. Ja jestem dobrej myśli dopóki się nie pojawi :)

    Milano lubi tę wiadomość

  • Milano Autorytet
    Postów: 969 404

    Wysłany: 11 listopada 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dziękuje za każde słowo wsparcia :) mógłby już być zaraz termin @ i wszystko już wiedzieć :P

    7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

    oar83e3kt53wl0vf.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego