Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Iwonka 87 Przyjaciółka
    Postów: 151 43

    Wysłany: 12 listopada 2017, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez testuje w lisopadzie dokladnie 17.11. Ide na krew. Na chwile obecna piersi nie daja spokoju, sa tak bolace ze zakladanie stanika to jakis horror. Trzymam za nas wszystkie kciuki

    1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • Enii Autorytet
    Postów: 711 330

    Wysłany: 12 listopada 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Ja właśnie zaczynam mieć tak wrażliwe sutki ze masakra.. a to dopiero 18dc! Dodam ze bardziej prawy niż lewy, o co chodzi? Myślicie ze to jest zły objaw? Hormony coś?
    .

    U mnie dzis 17dc a od 7dc cały czas podbrzusze mnie boli plus jajniku. I cos czuje ze to przez prog. Najchętniej bym zatestowala ale to za wczesnie

    💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 12 listopada 2017, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem spokojna bo tempreatura idzie w górę uff:) nic nie czyje prócz ciężkich piersi. I nie wczuwam sie w objawy bo w tamtym cyklu przeszlam wszystkie objawy ( 6dni sie spóźniała @). Póki co wykres nadal nie zaznaczył owu więc nie wiem który to dzień po. Czy patrzeć na testy owu i ból jajnika czy co. Czekam..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 09:33

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 12 listopada 2017, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum tak jestem z lubuskiego i masz rację nie wiele nas tu :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 12 listopada 2017, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zaglądam znowu do Was
    Któraś z Was testuje po ovitrelle+dupek?
    To mój 1szy cykl z takim zestawem i czuję, że będzie klapa jutro :/ Piersi całkowite flaki, nie bolą nic a nic (a zawsze parę dni po owu bolą mnie po bokach), czasem pobolewa podbrzusze jak na @ i lekko kłuje, tyle. Nawet się zaczęłam zastanawiać czy aby pęcherzyk pęknął po zastrzyku (niestety później już nie miałam monitoringu). Obserwacji i wykresu nie prowadzę, ale schizowalabym tylko bardziej przez to chyba ;)
    Kto jeszcze jutro testuje?

    Koniec starań
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 12 listopada 2017, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jednak jutro idę na badania... ciekae ile kasy pójdzie. Zrobię LH, FSH, Estriadol, Prolaktynę, Testosteron, i wit. D i zastanawiam się czy proga też robić na początku cyklu?

    Byłam w weekend u znajomych piersze dziecko 1 cs a drugie rok po pierwszym chciali no ale się nie udawało po pół roku poszła do lekarza kazał zdadać wit d okazało się ze miała wielkie 0 dała jej dawkę 7000j i w pierwszym cyjlu pykło... więc postanowiłam zmierzyć. mimo iż suplementuje ale może za mało bo biorę 2800 a może powinnam ze 4000 :) cóż pewnie ponad 200 jutro wydam na wszystko.... no cóż w końcu podwyżkę dostałam :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 10:56

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 12 listopada 2017, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slinka kciukam za CIebie. Wiem, ze jesteś z KRK ja też :) powiedz mi szukam lekarza który by był godny polecenia i nie zdzierał by miliony PLN nie ma znaczenia czy kobieta czy mężczyzna.

    Akceptacja!
  • Anuś_ku Ekspertka
    Postów: 222 103

    Wysłany: 12 listopada 2017, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina ja tez jutro testuje ale strasznie sie boje.

    mi88, Selina lubią tę wiadomość

  • Marta..a Autorytet
    Postów: 3535 1265

    Wysłany: 12 listopada 2017, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, proszę o wpisanie na 30.11 :)

    dqprj44jb0x2dhmw.png
    Córeczka 15 czerwiec 2020 <3 9tc
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 12 listopada 2017, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum a z jakich okolic jesteś? Pytam bo szukam naprawdę dobrego gin który specjalizuje się w niepłodności :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2045 658

    Wysłany: 12 listopada 2017, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Hej dziewczyny :) zaglądam znowu do Was
    Któraś z Was testuje po ovitrelle+dupek?
    To mój 1szy cykl z takim zestawem i czuję, że będzie klapa jutro :/ Piersi całkowite flaki, nie bolą nic a nic (a zawsze parę dni po owu bolą mnie po bokach), czasem pobolewa podbrzusze jak na @ i lekko kłuje, tyle. Nawet się zaczęłam zastanawiać czy aby pęcherzyk pęknął po zastrzyku (niestety później już nie miałam monitoringu). Obserwacji i wykresu nie prowadzę, ale schizowalabym tylko bardziej przez to chyba ;)
    Kto jeszcze jutro testuje?


    Hej ;) ja miesiąc temu miałam takie połączenie. U mnie niestety się też nie udało. Mnie tez nie bolały piersi w ogóle.wydaje mi się że dlatego że dupek reguluje progesteron. To dlatego nie bolą. Tak gdzieś wyczytałam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 12:08

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 12 listopada 2017, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jak jest w końcu dobrze, jak bolą piersi i jajniki po owu czy jak nic nie boli? Ja dwa cykle miałam bóle już od owulacji jak na @ w tym cyklu biorę ovarin i nie boli mnie nic piersi tez nie sa duże jak zwykle i nie wiem już głupieje co lepsze, jak wszystko boli czy jak nie boli

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 12 listopada 2017, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia z okolic Świebodzina :) Ale niestety z lekarzem nie doradzę, bo mnie to dopiero będzie czekało od stycznia...

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 listopada 2017, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakie badania najlepiej zrobić jeśli staramy się o dziecko?? Jakie wy robilyscie??

  • Majaaa Autorytet
    Postów: 740 550

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Myślicie, ze 10 dpo to za wczesnie na testowanie? Kusi mnie, żeby spróbować jutro;)
    Powiem wam szczerze, ze tak się doszukuje objawow, a pamietam, ze w pierwszej ciazy, mimo podobnego oczekiwania jak teraz nie miałam żadnych objawow świadczących o tym, ze się udało. Pierwszy raz poczułam coś dopiero w dniu terminu okresu, ale wcześniej nie było ani bólu jajników, ani ciągnięcia żadnego, zero wrażliwych piersi...wiec jeśli teraz nic nie czuję to może to dobry znak;)
    Miłego popołudnia!:)

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    to ja jednak jutro idę na badania... ciekae ile kasy pójdzie. Zrobię LH, FSH, Estriadol, Prolaktynę, Testosteron, i wit. D i zastanawiam się czy proga też robić na początku cyklu?

    Byłam w weekend u znajomych piersze dziecko 1 cs a drugie rok po pierwszym chciali no ale się nie udawało po pół roku poszła do lekarza kazał zdadać wit d okazało się ze miała wielkie 0 dała jej dawkę 7000j i w pierwszym cyjlu pykło... więc postanowiłam zmierzyć. mimo iż suplementuje ale może za mało bo biorę 2800 a może powinnam ze 4000 :) cóż pewnie ponad 200 jutro wydam na wszystko.... no cóż w końcu podwyżkę dostałam :P
    Najdroższa będzie witamina d i testosteron ja robiłam wolny i chyba koło 60zl płaciłam a za wit d 80zl.Reszta będzie koło 30-35zl tak przynajmniej u mnie jest eh czego się nie robi dla bobasa :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleksandraW, cestlavie, Szyszunia89, Niikusia, Co u Was? Testowałyście?

    Akceptacja!
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis 4dpo i od wczoraj fosyc mocne bole @.

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum ja też w sumie okolice Świebodzina :D
    Majaa ja jutro chce zrobić test i będzie to 11dpo :)

    Majaaa lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Dominisia z okolic Świebodzina :) Ale niestety z lekarzem nie doradzę, bo mnie to dopiero będzie czekało od stycznia...

    A ja jestem za Swiebodzina :)

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego