Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 364 239

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale się fajnie zlozylo :D A macie w Swiebo jakiegoś sprawdzonego ginekologa czy jeździcie do Zielonej Góry?

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2410 800

    Wysłany: 12 listopada 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od 3 dni mam tylko plamienia i nic mnie nie boli już brzuch na @. Ile Wam dni się rozkręca @? bo ja kurczę już nie pamiętam jak to było u mnie wcześniej bo nie przywiązywałam do tego uwagi bo myślałam że to jest normalne :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 12 listopada 2017, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki trzymajcie z mnie kciuki :) za dwa dni mam mieć owu :) od wczoraj działamy ciekawe co się z tego "wykluje"

    2cs :)
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 12 listopada 2017, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny od 3 dni mam tylko plamienia i nic mnie nie boli już brzuch na @. Ile Wam dni się rozkręca @? bo ja kurczę już nie pamiętam jak to było u mnie wcześniej bo nie przywiązywałam do tego uwagi bo myślałam że to jest normalne :)
    Ja nie pomogę bo u mnie zawsze jeden dzień się rozkręca i potem już jest :) nigdy nie dłużej? A delikatne te plamienia? 3 dni to sporo. Może powtórz test ?

    2cs :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2410 800

    Wysłany: 12 listopada 2017, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie poczekam do jutra. jak nadal nic nie będzie to powtórze ;)

    mi88, Agatella88 lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 12 listopada 2017, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Ooo ale się fajnie zlozylo :D A macie w Swiebo jakiegoś sprawdzonego ginekologa czy jeździcie do Zielonej Góry?

    Chodze do Łukowiak na walowej Auris

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Selina Autorytet
    Postów: 8941 3428

    Wysłany: 12 listopada 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    to ja jednak jutro idę na badania... ciekae ile kasy pójdzie. Zrobię LH, FSH, Estriadol, Prolaktynę, Testosteron, i wit. D i zastanawiam się czy proga też robić na początku cyklu?

    Byłam w weekend u znajomych piersze dziecko 1 cs a drugie rok po pierwszym chciali no ale się nie udawało po pół roku poszła do lekarza kazał zdadać wit d okazało się ze miała wielkie 0 dała jej dawkę 7000j i w pierwszym cyjlu pykło... więc postanowiłam zmierzyć. mimo iż suplementuje ale może za mało bo biorę 2800 a może powinnam ze 4000 :) cóż pewnie ponad 200 jutro wydam na wszystko.... no cóż w końcu podwyżkę dostałam :P
    Hej :)
    Wiesz co obecnie leczę się w klinice w Katowicach. Przeszłam chyba z 8 lekarzy w Krakowie i niestety byłam załamana :( parę osób polecilo mi Katowice, konkretna ginke i do niej poszłam :) Podejście i leczenie inne niż krakowskich lekarzy, naprawdę. Żaden z nich, a byłam u kilku naprawdę dobrych jeśli chodzi o leczenie niepłodności, nie widział problemu w moich b.duzych pęcherzykach, które późno pękają, każdy uważał ,e taka moja natura. Dopiero ta ginka na dzień dobry określiła problem (wstępnie, bo może nim też być nasienie męża) i przede wszystkim działa :)
    Mam polecona ginke w Krk jakby nam się już udało zajść, taką do prowadzenia ciąży. W krakowskim wątku dziewczyny też pytały o dobrego gina tutaj, wymienialiśmy się nazwiskami i niestety nie znalazlysmy nikogo 100% godnego polecenia :/

  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 669 910

    Wysłany: 12 listopada 2017, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum i Marika będzie trzeba kiedyś spotkać się na jakąś kawkę :D.
    MalaMi90 ja też nie pomogę bo też jeden dzień mi się rozkręca :). Raz rozkrecala się 2 dni :).
    Ja jutro testuje :) wiem że pewnie się nie udało bo czemu miałoby się udać właśnie teraz ale sprawdze.

    Jasminum lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2410 800

    Wysłany: 12 listopada 2017, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie rozkrecila @

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 12 listopada 2017, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Jest jakaś lista? Ja będę testować 30.11.

    załatwione :)

    Akceptacja!
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 364 239

    Wysłany: 12 listopada 2017, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi tulę mocno <3

    Dominisia i Marika koniecznie! To duży zbieg okoliczności :D
    Dominisia trzymam jutro za ciebie kciuki, żebyś na tą kawkę przyszła już w dwupaku :*

    Ja mam jutro termin @ i odganiam ją dzisiaj wszystkimi możliwymi sposobami ^^ Zatestuję dopiero jeśli się spóźni, bo ostatnio zawsze jak miałam robić test to przychodziła :(
    Teraz nie czuję się jak na @... Po tych lekkich bólach i ciągnięciu w pachwinie kilka dni temu nie ma już śladu, a ciągłe zmęczenie tłumaczę sobie pracą na nocki. Jutrzejszy dzień będzie dla mnie siedzeniem jak na szpilkach...

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 12 listopada 2017, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane... część z Was mówiła o bólu podbrzusza po owulacji. Przeczytałam ciekawą rzecz... przepisuję dla Was:

    "Uczucie ucisku, a nawet lekkie skurcze, którym nie towarzyszy krwawienie, jest bardzo powszechne zwłaszcza przy pierwszej ciąży i zwykle oznacza, że wszystko przebiega prawidłowo. Prawdopodobnie czuły radar Twojego organizmu wychwytuje część z wielu ogromnych zmian zachodzących w dolnej części jamy brzusznej, czyli tam, gdzie znajduje się obecnie macica. To, co czujesz może się wiązać z zagnieżdżaniem się zarodka, zwiększonym przepływem krwi, tworzeniem się wyściółki macicy lub po prostu z faktem, że twoja macica się powiększa - innymi słowy, z pierwszymi dolegliwościami ciążowymi. Ból może być również związany z gazami lub skurczami jelit spowodowanymi zaparciami (kolejny częsty skutek uboczny ciąży)"

    Agatella88, Dominisia883, pumka1990, Nikusiia lubią tę wiadomość

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 12 listopada 2017, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    I sie rozkrecila @

    Wredota przyszła:) spokojnie po prostu zielony kropek czeka na Św Mikołaja :)

    Helenka_mała, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    2cs :)
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 12 listopada 2017, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Mała Mi tulę mocno <3

    Dominisia i Marika koniecznie! To duży zbieg okoliczności :D
    Dominisia trzymam jutro za ciebie kciuki, żebyś na tą kawkę przyszła już w dwupaku :*

    Ja mam jutro termin @ i odganiam ją dzisiaj wszystkimi możliwymi sposobami ^^ Zatestuję dopiero jeśli się spóźni, bo ostatnio zawsze jak miałam robić test to przychodziła :(
    Teraz nie czuję się jak na @... Po tych lekkich bólach i ciągnięciu w pachwinie kilka dni temu nie ma już śladu, a ciągłe zmęczenie tłumaczę sobie pracą na nocki. Jutrzejszy dzień będzie dla mnie siedzeniem jak na szpilkach...

    Trzymam mocno kciukasy :) ja jutro owulacja :)

    2cs :)
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 364 239

    Wysłany: 12 listopada 2017, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatella, oby trzynasty, był dla nas obu szczęśliwy <3

    Agatella88, Nikusiia lubią tę wiadomość

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 669 910

    Wysłany: 12 listopada 2017, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum ja według apki w tel @ powinnam mieć dziś a według OF we wtorek ale jestem z natury nie cierpliwych dlatego jutro spróbuję z testem :). Mam dwa testy to jak jutro będzie biel to w środę powtórzę :D

    Nikusiia lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 364 239

    Wysłany: 12 listopada 2017, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według moich obliczeń też dzisiaj, a według apki jutro ;o Objawów mam tak dużo, że boję się, że jak @ przyjdzie, to będę musiała się udać do psychiatry ^^

    Najbardziej mnie jednak zastanawia szyjka: twarda i tak wysoko, że nie mogłam wyczuć czy zamknięta czy otwarta. Wiecie może kiedy się powinna obniżać? Może dopiero w dniu miesiączki, a ja dzisiaj niepotrzebnie świruję?

    anyzratak lubi tę wiadomość

    👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 12 listopada 2017, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 poniedziałek :) musi być szczęśliwy :)

    Trzymam za każdą z was mocno kciuki :) na spokojnie i naprawdę bez smutków będzie dobrze musi być :*

    2cs :)
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 669 910

    Wysłany: 12 listopada 2017, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum to idziemy do psychiatry razem :D :*
    Nie odpisalam Ci gdzie do gin chodzę więc chodzę prywatnie do dr Magdziorz w Sulechowie :). Jest świetna ale nie specjalizuje się w niepłodności chyba.... Dlatego szukam innego lekarza.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 23:33

    Jasminum lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 12 listopada 2017, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha... dziewczyny to zaklepcie też miejsce dla mnie! Bo jak w tym cyklu dostanę okres to chyba zwariuje! Ale testu nie zrobię, żeby nie wiem co!

    Jasminum, Enii, pumka1990, Dominisia883 lubią tę wiadomość

    3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego