Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 13 listopada 2017, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kreska moim zdaniem :-D Ale fajnie :-D Jutro sama zobaczysz :-)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 13 listopada 2017, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Biedronka, masz rację - bielsze na pewno nie będzie, za to będzie różowieć coraz bardziej :D Naprawdę nie widzisz tej kreski? :)
    KAL - super!!! Jeśli chodzi o badania, to prolaktyny na pewno nie rób. Po pierwsze - stres, po drugie - choroba. LH, FSH i prog - jak nie masz nieograniczonych fuduszy, to LH i FSH badaj w 3-5 dc, a proga 7dpo - wtedy te badania najlepiej robić.

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1765 540

    Wysłany: 13 listopada 2017, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A TY Patuniek jak się czujesz?:)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 13 listopada 2017, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia mam dokładnie tak samo! Boję się każdej wizyty w toalecie, szczególnie, że ciągle mam mokro ^^ Przepraszam za dosłowność, ale czuję się trochę jak przy "powodzi" w dni płodne ^^

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 13 listopada 2017, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Haha, Biedronka, masz rację - bielsze na pewno nie będzie, za to będzie różowieć coraz bardziej :D Naprawdę nie widzisz tej kreski? :)
    KAL - super!!! Jeśli chodzi o badania, to prolaktyny na pewno nie rób. Po pierwsze - stres, po drugie - choroba. LH, FSH i prog - jak nie masz nieograniczonych fuduszy, to LH i FSH badaj w 3-5 dc, a proga 7dpo - wtedy te badania najlepiej robić.

    Właśnie dzisiaj mam 3dc i kurcze znowu cały miesiąc czekać na to badanie :( mam rozterkę... zobaczę jak rano będę się czuć... a powiedzcie mi to ze sexu pred badaniem nie i że sporty nie to co jeszcze trzeba lub zakazane?

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 13 listopada 2017, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaltynke mozna zrobic spokojnie do 5dc, moj gin mowi ze nawet w 5 dniu wyniki sa lepsze niz w 3dc jak jest jeszcze krwawienie. Zero sexu, sportu, draznienia sutkow, streu i najlepiej spac minimum 8h :D ja mialam takie zalecenia aaa i nie jesc obfitej kolacji :D ja ide zrobic badania w srode

    KAL lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    A TY Patuniek jak się czujesz?:)

    A bardzo dobrze :-)
    Persi ogromne, ciężkie - ale już tak bardzo nie bolą same z siebie ;-)
    Brzuch mnie czasami ciągnie, mdli mnie i wymiotuję raz dziennie około 10-11 :-D
    Śluzu mam pełno, jestem non stop senna :-D
    Cieszę się każdym momentem, nawet tymi nieszczęsnymi wymioty mi - bo w końcu jestem w ciąży :-D
    A we środę o 19:40 mam gina i zobaczę te cudne serduszko :-)

    MałaMi90, Dominisia883, Paulinaaa, pumka1990, Sung, Kasiulka90, 1000 lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego okresu dziewczyny to ja mam co miesiac to samo:( tydzien przed @ mega schizy, i kazda wizyta w toalecie przyprawia mnie doslownie o dreszcze!

    mi88, KAL, Dominisia883, pumka1990 lubią tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja tez widze 2 kreske :)

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • mamaNika Przyjaciółka
    Postów: 85 85

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam listopadowe statystyki. Pozytyw!. Caly czas was podczytuję ale jakoś brak odwagi. To mój 4cs. Tydzień po odstawieniu od piersi poltorarocznego ssaka. 2cs z żelem . W poprzedniej ciąży też 4 cs. Od 2 cykli jadę na testach z allegro zarówno owu jak i ciążowe. Owu nie wychodziły super ciemne. W zeszłym miesiącu ciążowy pod światło jakiś cień co dzień bledszy od 10 dpo. W tym robiłam od 9 dpo i znów taki delikatny cień. Wczoraj testy się skończyły. Dzis 12 dpo poszlam do apteki po pink super czuly i z popoludniowego wyrazna druga kreska. Trzymam kciuki za nas wszystkie.

    Helenka_mała, Dominisia883, Paulinaaa, pumka1990, Magda - mbc, patuniek86, MałaMi90, Kathrine, KAL, Agatella88, Sung, Fi0lecik, klaudiaaa93, Kasiulka90, Pati88, Malinka7, Mama-Ali, 1000, Kitkat, mi88 lubią tę wiadomość

  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję mamaNika! <333
    Rozsyłaj ciążowe wiruski :*

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamanika cicha obserwatorko, wiecej smialosci!:) mega mega gratulacje!! Kazde II kreski szczerze mnie ciesza :))) zdrowka dla Was
    Jakies objawy ciazowe mialas?? Pisz opisuj bo my takie ciekawe!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 21:37

    Dominisia883, pumka1990 lubią tę wiadomość

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika Gratulacje :* :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • mamaNika Przyjaciółka
    Postów: 85 85

    Wysłany: 13 listopada 2017, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednodniowy wrost temp. Zgaga wczoraj. Pierś pelniejsze i zawroty głowy

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 13 listopada 2017, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika Gratulacje !! :) Rozsyłaj te wiruski i rośnijcie zdrowo :)

    syy28ribb69g96nw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 listopada 2017, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, no jest kreska przecież :D

  • Selina Autorytet
    Postów: 8926 3420

    Wysłany: 13 listopada 2017, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja podziwiam dziewczyny które potrafią się powstrzymać od testowania, mój małpiszon spodziewany jest jutro więc po drodze z pracy kupilam dwa testy tak na wszelki wypadek i oczywiście jeden zrobilam juz dzisiaj. Jak to mówi nasz forumowy klasyk Zygmynt Ch.Bielsze nie będzie :(
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/f0e3d5c6a50fec7c
    Więc chyba po mału będę się przenosić na grudzień
    Ja jak uniosę lapka do gory to tez widzę lekką 2gą kreskę :) moze sprobuj jeszcze jutro albo w srode testnąć?

    U mnie niestety biel bieli, negatyw az bije po oczach. Nie biorę już więc dupka i czekam na @, mam nadzieję że do środy przylezie, bo chcę zacząć brać Clo a za 1,5tyg.mam wizytę u gin, więc zdałoby się podejrzeć tam co i jak.

    Koniec starań
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 13 listopada 2017, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNika gratulacje! :) Długo z nami nie pobyłaś ;) Całe szczęście! Jak widać odpoczynek od forum się "opłaca". Ja jakoś nie mogę się póki co uwolnić od Was :D

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 14 listopada 2017, 00:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Nika, super gratuluję i zazdroszczę! Też zrobiłam sobie przerwę od of, ale w moim przypadku szczęśliwego finału nie będzie. Rosnijcie zdrowo!

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Nikusiia Przyjaciółka
    Postów: 189 41

    Wysłany: 14 listopada 2017, 00:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wie ktoś, coś na temat tych produktów? Jak myślicie? ;)

    https://fertinea.pl/shop/produkty-fertinea/zestaw-fertinea-1-miesieczna-terapia

    Nikusiia
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego