Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny... "Chwalę" się moją bielą:

    https://zapodaj.net/32c2881571709.jpg.html

    Małpki nadal nie ma, nigdy mi się nie spóźniała, więc sobie narobiłam nadziei. Łudzę się, że może owulka była później, ale wątpię :( Załamka straszna...

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki... chyba nie jest najlepiej co... :( stosynek LH do FSH jest 2,475 :(

    2u8wm03.png

    Akceptacja!
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko dziwna sprawa bo na obydwu usg podwozia jajniki mam spoko idealnie jak to lekarka mówiła...

    Akceptacja!
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal Lh i fsh faktycznie za duża różnica :(. Reszta w normie chociaż na telefonie nie widzę zbyt wyraźnie :( a progesteron nic nie mówi tak naprawdę bo jego bada się ok 7 dni po owulce :)

    Jeśli chodzi o witaminy dla męża to mój bierze Salfazin i wyniki się poprawiły :) do tego selen organiczny, witaminę c1000 i kwas foliowy :) no i dużo wcinamy oboje pestek dyni i mąż je orzechy brazylijskie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 13:34

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was miała robione HSG? Gin kazała mi się zastanowić kiedy chce zrobić, ale jak czytam o tym to mi słabo... serio :o

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znów się wtrącę w wątek ale to tylko dlatego że może pomogę ;)

    Przed drugą ciążą wyniki męża też nie były zachwycające, do tego moje nieszczęsne amh i dół przez to ;)
    Ale zdrożyliśmy takie oto suplementy:

    ja- femibion1 + dodatkowo kwas foliowy+ euthyrox, witamina D, wiesiołek do owulacji i oczywiście lametta, od 3dc przez 5 dni 2 tabletki dziennie.
    mężu: bodymax, cynk, witamina c.
    Dzień przed testem kupiłam również Salfazin :) i dla siebie pakę testów owulacyjnych, bo miałam rozciągliwy śluz co u mnie było zawsze zapowiedzią @.

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    U mnie test negatywny... "Chwalę" się moją bielą:

    https://zapodaj.net/32c2881571709.jpg.html

    Małpki nadal nie ma, nigdy mi się nie spóźniała, więc sobie narobiłam nadziei. Łudzę się, że może owulka była później, ale wątpię :( Załamka straszna...

    Ja na wszystkich testach jakieś cienie widzę :D
    A jaki test robiłaś? I ile dni po owulacji?
    Moje wątpliwości rozwiewał żółty bobo test zawsze ;)
    To jest z pierwszego siku?

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was miała robione HSG? Gin kazała mi się zastanowić kiedy chce zrobić, ale jak czytam o tym to mi słabo... serio :o

    Ja miałam sono hsg. Kilka sekund, nic nie czułam.

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny, znów się wtrącę w wątek ale to tylko dlatego że może pomogę ;)

    Przed drugą ciążą wyniki męża też nie były zachwycające, do tego moje nieszczęsne amh i dół przez to ;)
    Ale zdrożyliśmy takie oto suplementy:

    ja- femibion1 + dodatkowo kwas foliowy+ euthyrox, witamina D, wiesiołek do owulacji i oczywiście lametta, od 3dc przez 5 dni 2 tabletki dziennie.
    mężu: bodymax, cynk, witamina c.
    Dzień przed testem kupiłam również Salfazin :) i dla siebie pakę testów owulacyjnych, bo miałam rozciągliwy śluz co u mnie było zawsze zapowiedzią @.


    A brałaś zastrzyk na pęknięcie? po lamettcie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Dziewczyny, znów się wtrącę w wątek ale to tylko dlatego że może pomogę ;)

    Przed drugą ciążą wyniki męża też nie były zachwycające, do tego moje nieszczęsne amh i dół przez to ;)
    Ale zdrożyliśmy takie oto suplementy:

    ja- femibion1 + dodatkowo kwas foliowy+ euthyrox, witamina D, wiesiołek do owulacji i oczywiście lametta, od 3dc przez 5 dni 2 tabletki dziennie.
    mężu: bodymax, cynk, witamina c.
    Dzień przed testem kupiłam również Salfazin :) i dla siebie pakę testów owulacyjnych, bo miałam rozciągliwy śluz co u mnie było zawsze zapowiedzią @.


    Jak długo braliście te suplementy? przed ciażą? w którym cyklu po zastosowaniu się udało?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali jasne że możesz się wtrącać ;) każda rada jest dla nas pomocna :) i daje nowe nadzieje dziękujemy ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    odebrałam wyniki... chyba nie jest najlepiej co... :( stosynek LH do FSH jest 2,475 :(

    2u8wm03.png

    Do kompletu powinno się robić AMH, choć nie zawsze jeo wartość idzie w parze z występowaniem owulacji. Chyba bardziej chodzi o jakość komórki.
    Wygląd jajników czyli rozumiem że sprawdzała ilość pecherzyków antralnych na początku cyklu? Bo to jest tak naprawdę bardzo ważne. I mówi bardzo dużo o rezerwie jajnikowej. Bo wyniki mogą być z różnych powodów zawyżone/zaniżone. Dlatego przy diagnozie nie bazuje sie na jednym wyniku, tylko zwykle lekarz każe powtarzać.

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6622 5023

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali, podpowiadaj nam ile wlezie :D

    MałaMi90, Mama-Ali lubią tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 14 listopada 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Do kompletu powinno się robić AMH, choć nie zawsze jeo wartość idzie w parze z występowaniem owulacji. Chyba bardziej chodzi o jakość komórki.
    Wygląd jajników czyli rozumiem że sprawdzała ilość pecherzyków antralnych na początku cyklu? Bo to jest tak naprawdę bardzo ważne. I mówi bardzo dużo o rezerwie jajnikowej. Bo wyniki mogą być z różnych powodów zawyżone/zaniżone. Dlatego przy diagnozie nie bazuje sie na jednym wyniku, tylko zwykle lekarz każe powtarzać.


    mnie na pierwszej wizycie gin zleciła zrobienie AMH :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 363 237

    Wysłany: 14 listopada 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAli - to właśnie żółty bobo, 15dpo i z pierwszego moczu, więc już żadnej nadziei nie mam :(

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox



    "Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 14 listopada 2017, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    MamaAli - to właśnie żółty bobo, 15dpo i z pierwszego moczu, więc już żadnej nadziei nie mam :(

    Pytanie czy owulacja była wtedy kiedy była czy może później ;)
    Bo jak była przy tych drugich serduchach, to by było jakieś 9dpo, więc ten dla mnie cień cienia byłby jak najbardziej ok na ten etap ;)


    Ja bym powtórzyła jutro/pojutrze.

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 14 listopada 2017, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niestety w tym cyklu nie udało się. Wydaje mi się, że raczej była ciąża biochemiczna, bo miałam wszystkie objawy, długo utrzymywała się bardzo wysoka temperatura, 2x wyszły mi blade 2 kreski, jednak 10 dpo objawy znikły i beta 1,2. Dziś dostałam dość solidnego plamienia (2 dni temu odstawiłam Duphaston), temp. spadła, więc chyba już wszystko przesądzone.

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 14 listopada 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was miała robione HSG? Gin kazała mi się zastanowić kiedy chce zrobić, ale jak czytam o tym to mi słabo... serio :o
    Ja miałam robione hsg na NFZ w szpitalu

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mama-Ali Autorytet
    Postów: 1359 1406

    Wysłany: 14 listopada 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Mama-Ali, podpowiadaj nam ile wlezie :D

    Tak sie zastanawiam co jeszcze mogę Wam podpowiedzieć :)

    My jeszcze używaliśmy żelu conceive plus w szczęśliwym cyklu i co prawda tego nie próbowalismy, ale lekarz też mówił o tym, że jak juz ma się pewność ze owulacja jest/będzie za chwile, to facet przed seksiorem powinien wypic filiżankę espresso, bo to dodatkowo daje kopa plemnikom :)

    ex2bgu1r0a0mqp77.png

    f2wl3e5eiokd3igu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 14 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja miałam robione hsg na NFZ w szpitalu


    I jak ?

    Opowiedz mi jak było ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego