Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 14 listopada 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam dziewczyny ktora zaciazyla? u mnie dzis 6dpo mam bole miesiaczkowe od 3 dni..

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 14 listopada 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    A ktory to dzien cyklu? Szansa jest fifty-fifty :) nadzieje zawsze warto miec ;)
    26dc w piatek mam [email protected] to jak zrobie w czawrtek rano powinno pokazac;)? A moze jutro pojde na lrew? Tylko ze to taki"test ciazowy" z krwi po godzinie mam albo dodatni albo ujemny pokaze juz czy nie bardzo

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 14 listopada 2017, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    co tam dziewczyny ktora zaciazyla? u mnie dzis 6dpo mam bole miesiaczkowe od 3 dni..
    ja jeszcze 7 dni do @ wcześniej nie testuje bo strasznie rozkminiam jak wychodzi jedna kreska czy test jest zły, czy za wcześnie zrobiłam i przeżywam i rozmyślam a w końcu i tak przychodzi @@@@@@@

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 14 listopada 2017, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, tak się ostatnio zastanawiałam... Jak długo się starasz? Masz bardzo dużo postów, więc pewnie i długą historię :(

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • lida123 Debiutantka
    Postów: 15 18

    Wysłany: 14 listopada 2017, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! witam Was jestem nowa na forum wiec jak coś wypale to przepraszam:) dzisiaj rano zrobiłam test widać cień cienia . nieregularne miesiączki wiec zrobiłam go tak "na oko" :) ktoś dziś testował?

    Roza86, KAL lubią tę wiadomość

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 14 listopada 2017, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    I jak ?

    Opowiedz mi jak było ?
    Generalnie to pojechałam kontrolnie do gin na monitoring mówię jej ze się staramy no i dalej nic.Zapytala o nasienie ekhm powiedziałam jej, ze mąż nie za bardzo jest na to chętny bo uważa, ze jeszcze za wcześnie a mi zależało na hsg bo byłam na zwolnieniu i mogłam sobie pozwolić na dowolny termin z NFZ jaki mi zaproponuje.Stwierdzila,ze najpierw zawsze robi nasienie, ale skoro mąż jeszcze sam nie chce to lepiej go nie zmuszać i zrobimy u mnie jeszcze to hsg.Zapytalam jakie są terminy a ona, ze aktualnie zaraz po @moze mi zrobić na tej samej wizycie zrobiła mi czystość pochwy i wymaz, żeby w razie w gdyby była jakas infekcja wyleczyć. Wyniki były ok miałam je ze sobą zabrać inaczej na IP by mnie nie przyjęli i zgłosić się po @ na oddział potem napisała mi konkretnie jaka data.Poszlam z pozytywnym nastawieniem tyle lasek to przeszło wiec i ja przejdę w końcu prog bolu mam nawet nawet.Wzielam ze sobą nospe max nie widziałam czy dostane jakieś znieczulenie czy nie wiec wolałam mieć przyjęli mnie na odział musiałam przebrać się w jakieś luźne rzeczy.Moja gin pracuje w szpitalu wiec ona robiła mi hsg powiedziałam jej ze mam dziwne przeczucie ze chyba jestem po owulacji cykl mi mega psikusa zrobił a hsg robi się przed zbadała mnie i mówi ze faktycznie jestem po, ale endomentrium bardzo cienkie wiec nawet gdyby coś się miało zadziac to i tak się nie zagnieździ w tak cienkim edno, ale zrobiła mi na wszelki wypadek jeszcze betę .Zerowa można działać.Samo badanie trwa krótko miała problem z założeniem wziernika musiała założyć mniejszy nie jest to przyjemne ale znamy to z wizyt ginekologicznych.Mowila mi co będzie robić i, ze może zaboleć jak wstrzyknie mi kontrast zabolało, ale myśle sobie nie jest złe myślałam, ze to koniec, ale za chwile znowu wstrzyknęła i wtedy myślałam, ze oszaleje.Zrobilo mi się od razu gorąco, nogi ręce zrobiły się sztywne miałam ochotę wszyskich tam udusić na szczęście nie trwało to długo.Po widziała, ze mnie boli i zapytała czy chce zastrzyk czy czopek wzięłam czopek bo po zastrzyku długo długo mnie kiedyś tyłek bolał. Ponoć w niektórych szpitalach dają przed tutaj nie,Sam ból nie wiem jak opisać bo nigdy nie miałam bolących @i ten ból jest mi obcy, ale można go ponoć porównać do silnego bolu okresowego.Potem na godzinę położyli mnie na odział zaaplikowałam sobie tego czopka i leżałam.Z tego bolu nawet nie zapytałam czy drożne.Potem na wypisie dostałam ze oba drozne plus płytkę do tego.Obiecalam sobie, ze napisze prawdę już na innym wątku o tym pisałam czyli jak będzie bolało to napisze wiem,ze może to nie jest pocieszenie, ale ja bym wolała widzieć czy boli.Moze miałam coś przytykane, dlatego bolało nie wiem są osoby, które piszą ze nic nie bolało i mam nadzieje, ze tak będzie u ciebie.Gdybym miała iść jeszcze raz chyba bym zapłaciła za sonohsg.Teraz jak jestem w ciąży to mam podobne bóle w nocy nie trwają długo ,ale bardzo mnie męczą akurat na ten rodzaj bolu chyba jestem mało odporna a najgorsze jest to, ze podobne są bóle porodowe tylko jeszcze mocniejsze wiec mam mega cykora

    1000 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 14 listopada 2017, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh moja ginka idzie na urlop wiec dopiero wraca w polowie grudnia wiec mysle ze jak coś to dopiero w styczniu zrobimy. Ale mam nadzieje że nie bedzie już trzeba. BO mega się boje tego :D

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 14 listopada 2017, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę do nowego gin ... @ póki co nadal brak. Idę do gin rozmawiać o problemie z zajściem w ciąże i ciekawa jestem co on mi poradzi dalej tylko jak dostanie @ to nawet mnie nie przepada.....

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 14 listopada 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka o pierwse dziecko 2.5 roku teraz o drugie 13 miesiac .

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 14 listopada 2017, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to masz bardzo pod górkę :( Ale dzidzia Ci chyba wynagradza te 2,5 roku, co? :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj zatestowałam. Co sądzicie?
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/97067971d66ca9d2

    1000, patuniek86, pumka1990 lubią tę wiadomość

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 14 listopada 2017, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    26dc w piatek mam [email protected] to jak zrobie w czawrtek rano powinno pokazac;)? A moze jutro pojde na lrew? Tylko ze to taki"test ciazowy" z krwi po godzinie mam albo dodatni albo ujemny pokaze juz czy nie bardzo

    Dzien przed @ powinien test juz wyjsć, ale wiadomo, ze zdarzyć sie moze wszystko :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 14 listopada 2017, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj zatestowałam. Co sądzicie?

    Gratki jak nic fasolka :D

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka druga kreska jak nic!! Gratki!!! ❤️
    Ja sie z Wami zegnam i melduje na grudzien bo @ rozkreca sie na dobre. Powodzenia dla reszty!

    ...Zadaje sobie dzis pytanie: co sie dzieje ze sie nie udaje? :(

    Nikusiia lubi tę wiadomość

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka! Super wyczerpujący opis :) tak sie składa, ze wlasnie jutro idę sie zarejestrować na to badanie. Troche sie juz naczytałam w necie o tym badaniu, ale opinie były i takie, ze bol przeokropny jak i takie, ze to przesada, ze nic nie boli ;) także jak widzę to nie ma reguły i po prostu trzeba przeżyć :) czyli wymaz i czystość to obowiązkowe badania przed hsg?

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Ineczka! Super wyczerpujący opis :) tak sie składa, ze wlasnie jutro idę sie zarejestrować na to badanie. Troche sie juz naczytałam w necie o tym badaniu, ale opinie były i takie, ze bol przeokropny jak i takie, ze to przesada, ze nic nie boli ;) także jak widzę to nie ma reguły i po prostu trzeba przeżyć :) czyli wymaz i czystość to obowiązkowe badania przed hsg?


    Daj znać jak już bedziesz wiedziala kiedy masz :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj zatestowałam. Co sądzicie?
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/97067971d66ca9d2

    Przykro mi to mowić ale wyglada na to ze... nie znasz sie na kolorach :P :P :P ja nie wiem jak mogłaś pisać ze bielsze nie bedzie :D jest kreseczka, mozna sie cieszyć :) gratuluje!

    Helenka_mała, pumka1990 lubią tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka to test w dniu spodziewanej @ ?

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i z popołudnia

  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 14 listopada 2017, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, szczęściaro!!!! :D
    Jak się czujesz? Już uwierzyłaś??? :D Pisz jakie miałaś objawy! Masz jakieś plamienia?
    Helenka, szkoda, że się nie udało! Trzymam kciuki za kolejny cykl!!!!! :D

    Helenka_mała, pumka1990 lubią tę wiadomość

    3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego