LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-Ali wrote:Tak sie zastanawiam co jeszcze mogę Wam podpowiedzieć
My jeszcze używaliśmy żelu conceive plus w szczęśliwym cyklu i co prawda tego nie próbowalismy, ale lekarz też mówił o tym, że jak juz ma się pewność ze owulacja jest/będzie za chwile, to facet przed seksiorem powinien wypic filiżankę espresso, bo to dodatkowo daje kopa plemnikom
No własnie tak przeczytałam też dzisiaj o tej kawiePokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
To są jakieś jaja... my tu wydziwiamy, obserwacje robimy, badania ... a wczoraj w uwadze pokazywali dziewczynę w 4 ciąży ( dzieci oddaje do domów dziecka ) która nawet nie wiedziała w którym jest miesiącu, paliła 5 paczek !! dziennie, piła alkohol itp ...
i taka osoba w 4 ! ciąży ... masakra
Ja chyba jak nie uda się teraz to kupię też coś dla męża :p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:To są jakieś jaja... my tu wydziwiamy, obserwacje robimy, badania ... a wczoraj w uwadze pokazywali dziewczynę w 4 ciąży ( dzieci oddaje do domów dziecka ) która nawet nie wiedziała w którym jest miesiącu, paliła 5 paczek !! dziennie, piła alkohol itp ...
i taka osoba w 4 ! ciąży ... masakra
Ja chyba jak nie uda się teraz to kupię też coś dla męża :p
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Dziewczyny - jeszcze jedna uwaga, o której się dowiedziałam tuż przed udanym "razem"
Czyli pozycja Zawsze myślałam, że wystarczy zrobić świecę i po kłopocie A tu się okazuje, że jeśli ma się tyłozgięcie, to odpowiednią pozycją jest łokciowo-kolankowa:) I tak sobie siedziałam pół godziny z wypiętym tyłkiem I pomogło
Jest też sprawa związana z regularnym współżyciem - czy wiecie, że nie jest wskazane każdorazowe siedzenie w takiej pozycji? Lepiej posiedzieć/leżeć tak z 15-20 minut i potem wstać i iść do łazienki- podobno plemniki potafią zamknąć drogę nowym towarzyszom z kolejnej ejakulacji, więc droga do zapłodnienia jest jeszcze trudniejsza. Kumulowanie w sobie spermy może bardziej zaszkodzić, niż pomóc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 14:24
Paulinaaa lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
O proszę, Gin Ci powiedziała że masz tyłozgięcie? bo zastanawiam się czy na zwykłym USg wyjdzie czy własnie na tym HSG?Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
Jestem znowu bojowo nastawiona nowy żel zakupiony suplementy dla męża zakupione czekamy na dni płodne
Paulinaaa, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Pokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
Ja to bym w tym cyklu może i miała nadzieje, ale przez te głupie testy owu to tylko się podłamuję. Nie wiem czy coś ze mną jest nie tak, ale dalej nie ma pozytywu - a dziś 19 dc...
Piersi od 14 dc strasznie mnie bolą, więc będę musiała zbadać w piątek i proga i prolaktynę ( w 5 dc była coś ok 19, ciekawe jak teraz )
Zła jestem, że je zaczęłam stosować
Ineczka wrote:Sporo dziewczyn na innym wątku chwaliło Fertilman bardzo bardzo Jak mężowie zrobili ponownie badania widać było poprawę
kasiulka1082 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Tyle że mój mąż się nie badał. Podejrzewam, że to kupił po to, żeby mnie wesprzeć Bo póki co wiadomo, że to ja mam problem z płodnością, więc nasienia nie badaliśmy. No cóż, na pewno mu nie zaszkodzi. Skoro mu nie szkoda kasy, to niech wcina
super mąż ma podejście mój by na to nie wpadł, dobrze że ma dobrą żonę i za miesiąc dostanie tableteczki hahahaKasiulka90 lubi tę wiadomość
Kasiulka90 To że masz Ty problem z płodnością to nie znaczy że mąż nie powinien się zbadać. Mężczyźni powinni się badać chociażby z tego względu że ich dłużej się "leczy" Ty swoje przeszkody zlikwidujesz a męża przeszkody nadal będą jeśli oczywiście są. Zawsze każdemu zalecam żeby namawiali swoich ukochanych do zbadania. Ja dosyć szybko zaczęłam się diagnozować z mężem i u mnie póki co wszystkie hormony w normie ale nasienie kiepskie i cały czas próbujemy je poprawić ale to jest nie równa walka... Idą parametry w górę ale poowoooli więc jeszcze długa droga żeby były one super świetne a staramy się prawie półtora roku. Badanie nasienia jest tak prostym badaniem, że w ogóle od tego powinno się zaczynać diagnostykę moim zdaniem
Sung, edwarda20 lubią tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
MałaMi90 wrote:O proszę, Gin Ci powiedziała że masz tyłozgięcie? bo zastanawiam się czy na zwykłym USg wyjdzie czy własnie na tym HSG?
MałaMi - tyłozgięcie lekarz ginekolog może stwierdzić podczas zwykłego badania ginekologicznego, podczas badania palpacyjnego
Za każdym razem mój mi mówi "o, ma Pani tyłozgięcie" Miałam już przed pierwszą ciążą, miałam po ciąży i mam terazPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:MałaMi - tyłozgięcie lekarz ginekolog może stwierdzić podczas zwykłego badania ginekologicznego, podczas badania palpacyjnego
Za każdym razem mój mi mówi "o, ma Pani tyłozgięcie" Miałam już przed pierwszą ciążą, miałam po ciąży i mam teraz
A to mnie gin nic takiego nie powiedziałaPokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
Paulinaaa wrote:Ja to bym w tym cyklu może i miała nadzieje, ale przez te głupie testy owu to tylko się podłamuję. Nie wiem czy coś ze mną jest nie tak, ale dalej nie ma pozytywu - a dziś 19 dc...
Piersi od 14 dc strasznie mnie bolą, więc będę musiała zbadać w piątek i proga i prolaktynę ( w 5 dc była coś ok 19, ciekawe jak teraz )
Zła jestem, że je zaczęłam stosowaćDominisia883, 1000, mi88 lubią tę wiadomość
-
Paulina, mam najwspanialszego męża na świecie Ma do mnie anielską cierpliwość chłopak Od kilku miesięcy chodzę ciągle podłamana, że nam się nie udaje. Ostatnio mu wspomniałam, że jedna dziewczyna z forum, która zażywała mio-inozytol zaszła w ciążę po 9 miesiącach (Ineczka ). A on mi na to: "o, to fajnie, że tak szybko". Myślałam, że mi ręce opadną xD A ja się wkurzam, że pół roku nam się nie udaje Faceci naprawdę są z marsa
Dominika, tak, wiem, że powinniśmy się oboje zbadać, ale chciałabym jeszcze poczekać. Do końca roku powinniśmy się wprowadzić do nowego mieszkania, bardzo na to czekamy. Jak mi opadną emocje związane z urządzaniem swojego kąta, to wtedy skupimy się już na tym, co ważniejszeDominisia883, mi88 lubią tę wiadomość
-
I jeszcze jedno Dominisia. Nie podejrzewam w najmniejszym stopniu, że mąż mógłby mieć problemy z nasieniem, bo prowadzi bardzo zdrowy tryb życia, jest szczupły, uprawia sport, od dziecka warzywka z ogródka, dobrze wygląda. Więc mam nadzieję, że mnie to nie zgubi... Ale tutaj akurat liczę na to, że będzie ok
-
Kasiulka90 wrote:Paulina, mam najwspanialszego męża na świecie Ma do mnie anielską cierpliwość chłopak Od kilku miesięcy chodzę ciągle podłamana, że nam się nie udaje. Ostatnio mu wspomniałam, że jedna dziewczyna z forum, która zażywała mio-inozytol zaszła w ciążę po 9 miesiącach (Ineczka ). A on mi na to: "o, to fajnie, że tak szybko". Myślałam, że mi ręce opadną xD A ja się wkurzam, że pół roku nam się nie udaje Faceci naprawdę są z marsa
Dominika, tak, wiem, że powinniśmy się oboje zbadać, ale chciałabym jeszcze poczekać. Do końca roku powinniśmy się wprowadzić do nowego mieszkania, bardzo na to czekamy. Jak mi opadną emocje związane z urządzaniem swojego kąta, to wtedy skupimy się już na tym, co ważniejsze
Po "rozmowie" z Tobą zaczęłam rozważać te mierzenie temperatury
Dużo mi powie piątek, bo jak progesteron będzie ok to ponoć oznacza że owulacja była..., więc wtedy będę wiedziała że testy nie są dla mnie i już. Gorzej jak wyjdzie zły, to będę wiedziała że serio jest większy problem z owulacją bo tak to się jeszcze łudzę, że te testy po prostu na mnie nie działają.
Jak będę mierzyła temperaturę to już będę więcej wiedziała, pomyślę i zakupię jak coś ten jakiś owulacyjny od grudnia + wit dla męża ( "zabije mnie " ) - on dalej uważa że 5 miesięcy to nic i niepotrzebnie panikujęKasiulka90 lubi tę wiadomość
Kasiulka90 wrote:I jeszcze jedno Dominisia. Nie podejrzewam w najmniejszym stopniu, że mąż mógłby mieć problemy z nasieniem, bo prowadzi bardzo zdrowy tryb życia, jest szczupły, uprawia sport, od dziecka warzywka z ogródka, dobrze wygląda. Więc mam nadzieję, że mnie to nie zgubi... Ale tutaj akurat liczę na to, że będzie ok
Kasiulka90, Nikusiia, edwarda20 lubią tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Ja się właśnie jeszcze nie badałam, Paulina. Cały czas tylko biadolę i się smutam xD Ale obiecuję poprawę. Pójdę się zbadać w styczniu. Ok, takie postanowienie. Jesteście świadkami
O, i może męża też namówię! Domi, ze względu na Twoją sytuację Widzisz, plus jest taki, że możesz kogoś próbować nakłonić, pomóc.Dominisia883 lubi tę wiadomość