Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 14 listopada 2017, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham pisać z telefonu :( sorki za błędy mam nadzieję z się rozczytacie :)

    2cs :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    To pewnie tyłozgięcia nie masz - więc wystarczy świeca ;) :P

    Cuda wianki:P Jak ma być to będzie i nic nie zaszkodzi a tez żadne cudowanie świecami ani leżenie odlogiem nie pomoże. Każda chyba z nas próbowała bez efektów wiec to bez znaczenia jest.

    Dominisia883, Kitkat, anecz_kaa lubią tę wiadomość

  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 14 listopada 2017, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Cuda wianki:P Jak ma być to będzie i nic nie zaszkodzi a tez żadne cudowanie świecami ani leżenie odlogiem nie pomoże. Każda chyba z nas próbowała bez efektów wiec to bez znaczenia jest.
    Dokładnie ile ja się już naczytałam o tych wszystkich pozach :D Teraz kochamy sie w takich pozycjach w jakich mamy chęć akurat i coraz mniej cuduje po :D zdarza mi się jeszcze że poduszkę podłożę pod tyłek ale żadnych nóg do góry nie daję :). Zresztą kiedyś nikt o takich rzeczach nie mówił a jakoś na świecie jesteśmy więc :D

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 14 listopada 2017, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova - ja nawet w cuda bym uwierzyła, jeśli to miałoby pomóc ;-)
    Fakt - owulację miałam 7 października
    Fakt - seks 4 października
    Fakt - użyłam żelu conceive
    Fakt - leżałam z tyłkiem w górze
    Fakt - poprzednie 3 cykle nie robiłam powyższych rzeczy
    Fakt - ja jestem w ciąży

    Wiele tutaj pyta o objawy potwierdzonej ciąży, albo jak się zaszło w ciążę. Jak często się współżyło itp. itd. :-)

    A to ja opowiadam cuda wianki... No ciekawe, ciekawe. Czyli twierdzisz również, że nie ma znaczenia pozycja? Ani grawitacja? Że nie dla plemników nie ma znaczenia, czy tyłek masz w górze, czy jednak siedzisz normalnie?
    Nie twierdzę i nigdy nie będę, że jest to niezawodny sposób i zawsze pomoże. Znam jednak 2 dziewczyny, którym pomogło, ja jestem trzecia. Ale w końcu co ja tam wiem, jestem tylko niemądrą ciężarną ;-)

    Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 14 listopada 2017, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond a powiedz mi robiłaś wymazy z pochwy te na bakterie chlamydia ureaplasma Chyba się do niej zapisze tylko nie pasuje mi to że idzie na urlop... bo chciałam po owulce eby sprawdziła czy w ogóle ją miałam...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Marta..a Autorytet
    Postów: 3517 1258

    Wysłany: 14 listopada 2017, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Lavendova - ja nawet w cuda bym uwierzyła, jeśli to miałoby pomóc ;-)
    Fakt - owulację miałam 7 października
    Fakt - seks 4 października
    Fakt - użyłam żelu conceive
    Fakt - leżałam z tyłkiem w górze
    Fakt - poprzednie 3 cykle nie robiłam powyższych rzeczy
    Fakt - ja jestem w ciąży

    Wiele tutaj pyta o objawy potwierdzonej ciąży, albo jak się zaszło w ciążę. Jak często się współżyło itp. itd. :-)

    A to ja opowiadam cuda wianki... No ciekawe, ciekawe. Czyli twierdzisz również, że nie ma znaczenia pozycja? Ani grawitacja? Że nie dla plemników nie ma znaczenia, czy tyłek masz w górze, czy jednak siedzisz normalnie?
    Nie twierdzę i nigdy nie będę, że jest to niezawodny sposób i zawsze pomoże. Znam jednak 2 dziewczyny, którym pomogło, ja jestem trzecia. Ale w końcu co ja tam wiem, jestem tylko niemądrą ciężarną ;-)


    Podobają mi się te fakty ;)
    Może nie miały w 100% znaczenia np.nogi w górze ale skoro pomogły to czemu nie próbować? :)

    pumka1990 lubi tę wiadomość

    dqprj44jb0x2dhmw.png
    Córeczka 15 czerwiec 2020 <3 9tc
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 14 listopada 2017, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 myślę że nikt nie chciał Cię urazić ;). Kiedyś nikt nie stawał na głowie i nie używał żelu a w ciążę się zachodziło ;). Nie wiadomo czy u Ciebie akurat to pomogło ;) to jest biologia i jak to moja Pani doktor mówi, że gdyby tu grawitacja miała duże znaczenie to inaczej by nasz układ rozrodczy wyglądał a to jest tak wszystko zbudowane wewnątrz nas żeby było dobrze ;). Ciekawostka ode mnie: również używałam żelu i również stawałam na głowie (praktycznie dosłownie) a w ciąży nie jestem ;).

    Sung, Magda - mbc, Selina, Kitkat lubią tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas jest inna i każda robi tak jak jest jej fajnie. Ja to robię codziennie a po wszystkim po prostu kładę się na bok przytulam do męża i staram się wytworzyć maks endorfin :)

    Dominisia883, KAL, Majaaa, Agatella88, 1000, Magda - mbc, Nikusiia, pumka1990, patuniek86, Paulinaaa, Almond lubią tę wiadomość

  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 14 listopada 2017, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Każda z nas jest inna i każda robi tak jak jest jej fajnie. Ja to robię codziennie a po wszystkim po prostu kładę się na bok przytulam do męża i staram się wytworzyć maks endorfin :)
    No i to jest sposób <3 Również uwielbiam przytulać się po do męża ah i te endorfinki :D. Biedroneczka przy okazji Gratulację bo jeszcze dziś nie gratulowałam :) :* Trzymam kciuki żeby wszystko było ok :*

    Majaaa lubi tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Sung, wszystkie 7dpo?
    Czy chodzi o to, żeby mieć i z 2-5dc i z 7dpo? ;)

    progesteron i estrogen :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Sung proga robiłam w 6dpo to miałam 8,14 te szystkie hormony powtózyć raz jeszcze? chcę zapisać się do gina ale do mojej babki czeka się 2 msc a chodzę prywatnie taki ema terminy :( muszę poszukać kogoś innego ale dobrego... :( mam doła przez te wyniki....

    Jak niedawno robiłaś, to nie. Ja się pasę progesteronem od roku i zaszłam w ciążę z wynikiem 6, więc się da. Nie wiem co byłoby dalej, bo to była pozamaciczna.
    Z tego co mi mówiono to zajść można, ważne, żeby od razu brać przy tak niskim wyniku.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2017, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Lavendova - ja nawet w cuda bym uwierzyła, jeśli to miałoby pomóc ;-)
    Fakt - owulację miałam 7 października
    Fakt - seks 4 października
    Fakt - użyłam żelu conceive
    Fakt - leżałam z tyłkiem w górze
    Fakt - poprzednie 3 cykle nie robiłam powyższych rzeczy
    Fakt - ja jestem w ciąży

    Wiele tutaj pyta o objawy potwierdzonej ciąży, albo jak się zaszło w ciążę. Jak często się współżyło itp. itd. :-)

    A to ja opowiadam cuda wianki... No ciekawe, ciekawe. Czyli twierdzisz również, że nie ma znaczenia pozycja? Ani grawitacja? Że nie dla plemników nie ma znaczenia, czy tyłek masz w górze, czy jednak siedzisz normalnie?
    Nie twierdzę i nigdy nie będę, że jest to niezawodny sposób i zawsze pomoże. Znam jednak 2 dziewczyny, którym pomogło, ja jestem trzecia. Ale w końcu co ja tam wiem, jestem tylko niemądrą ciężarną ;-)

    Czyżby hormonek? :D Nie irytuj się, to tylko moje zdanie. Też nie możesz z całą pewnością stwierdzić ze bez tego leżenia i cudowania byś wtedy nie zaszla w ciążę, widocznie miałaś zajsc i to był ten moment :P
    Nawet po inseminacjach dziewczyny pisaly ze lekarz wcale nie kazał leżeć dłużej niz jakieś zwykle 5 min. Taki w tym sens że co ma sie tam znaleźć w środku to sie znajduje podczas wytrysku:P Oczywiście jak ktoś bardzo ma ochotę tak cudowac i mu lepiej z tym na sercu to nie ma problemu. Ja cudowalam, stalam świece a juz nawt prawie na głowie, lezalam z poduszka pod tylkiem i na brzuchu i nie jestem w ciąży. Więc to nie kwestia pozycji czy minut leżenia po ani grawitacji:P A dwoje dzieci mam bez takich wariactw wiec tez sie da :)
    Co do tylozgiecia to się nie wypowiadam bo nie wiem.

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 14 listopada 2017, 23:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Almond a powiedz mi robiłaś wymazy z pochwy te na bakterie chlamydia ureaplasma Chyba się do niej zapisze tylko nie pasuje mi to że idzie na urlop... bo chciałam po owulce eby sprawdziła czy w ogóle ją miałam...

    KAL ja wlasnie bede robic teraz te wymazy na te bakterie, bo tego wlasnie nie robilam jeszcze a chce juz miec komplet badan razem z AMH. Moja znajoma przez ta bakterie ureaplasma nie zachodzila w ciaze a jak sie przeleczyla to zaszla w 2-gim cyklu.

    Fakt, ma chyba urlop 2 tyg z poczatkiem grudnia.. ja mam zamiar isc blisko owulki i po, to tak na styk moze mi sie uda :D

    kasiulka1082 lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 3988 1560

    Wysłany: 15 listopada 2017, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma sie jakieś objawy gdy ma się ta bakterie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 06:46

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 15 listopada 2017, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z badan krwi i moczu jutro 10:20 lekarz ciekawe co mi powie o tych moich wlosach zrobil mi badania tsh na watrobe jakies tam sa morfologie mocznik kreatynine chociaz dowiem sie jaka mam ths czy nie za wysoka zeby zajsc w ciaze wczoraj jak zasypialam.myslam ze okresu dostane tak brzuch bolal jakby na okres ale inaczej bardziej po bokach i oczywoscie z tylu plecy ale nic nie ma a bol minąl jutro najwyzej jakby mi leki przepisal jakies to najpierw pojde na test

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 15 listopada 2017, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mialo byc;)

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 15 listopada 2017, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczekuję na wredną @ , która pewnie dziś się zjawi jak nie teraz to potem w pracy mnie dopadnie :/ (czyli to co może być najgorsze) A już wczoraj mnie brzuch pobolewał jak na @ więc pewnie dziś przyjdzie...

    syy28ribb69g96nw.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 15 listopada 2017, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Daj znać jak już bedziesz wiedziala kiedy masz :)

    28 grudnia :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1757 537

    Wysłany: 15 listopada 2017, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    28 grudnia :)


    KUrde mnie też to czeka, aż mi słabo jak o tym myśle ;p

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 15 listopada 2017, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Możecie mi wpisać wynik negatywny. Okresu dalej brak. Jutro idę do ginwkologa.

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego