LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ściskam mocno. Daj znać co ginekolog powie :*Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Trzymam kciuki za to żebyś nie musiała iść na nie ja też mam taką nadzieję
1000 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Dzień dobry :*
Pomóżcie mi proszę dziewczyny swoim zdaniem:
Chodzę na siłownie około 4 razy w tygodniu w tym raz zawsze mam bardzo intensywny trening. Mam dopiero 22 dc i nie wiem czy takie ćwiczenia mogły by zaszkodzić ewentualnej ciazy? Nie chcę popadać w paranoje, uwielbiam sport, siłownie, bieganie ale czy to noe zaszkodzi ewentualnemu zagnieżdżeniu? Co myślicie? Przesadzam? -
Hej. Mam zagwozdke.
Testy ovu robie 2 razy dziennie by nie przegapić owu.
10 i 11 dc zero kreski i 12 13 14 dc zaczęła ciemniec a dzis 15dc i prawie niewidoczna. Wodnisty i rozciągliwy był w 13dc10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Milano wrote:Dzień dobry :*
Chodzę na siłownie około 4 razy w tygodniu w tym raz zawsze mam bardzo intensywny trening. Mam dopiero 22 dc i nie wiem czy takie ćwiczenia mogły by zaszkodzić ewentualnej ciazy? Nie chcę popadać w paranoje, uwielbiam sport, siłownie, bieganie ale czy to noe zaszkodzi ewentualnemu zagnieżdżeniu? Co myślicie? Przesadzam?
Nie zaszkodzi.
Polecam mamagiekolog - tekst "Hipotetyczna Hania"Milano lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Nie zaszkodzi.
Polecam mamagiekolog - tekst "Hipotetyczna Hania"
Dzięki czytam jej bloga, obserwuje ją na Instagramie gdzie tez pod zdjęciami daje krótkie ciekawe posty- także tez polecam, ale tego akurat nie czytałam -
Milano wrote:Dzień dobry :*
Chodzę na siłownie około 4 razy w tygodniu w tym raz zawsze mam bardzo intensywny trening. Mam dopiero 22 dc i nie wiem czy takie ćwiczenia mogły by zaszkodzić ewentualnej ciazy? Nie chcę popadać w paranoje, uwielbiam sport, siłownie, bieganie ale czy to noe zaszkodzi ewentualnemu zagnieżdżeniu? Co myślicie? Przesadzam?
Jesli przed ciaza jestes aktywna to nic nie zaszkodzi bo to twoj styl zycia.
Nie zaleca sie z koleji rozpoczynania intensywnych treningow u kobiet ciezarnych ktore tego nie robily przed zajsciem.Milano, Magda - mbc lubią tę wiadomość
18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
patuniek86 wrote:Lavendova - ja nawet w cuda bym uwierzyła, jeśli to miałoby pomóc
Fakt - owulację miałam 7 października
Fakt - seks 4 października
Fakt - użyłam żelu conceive
Fakt - leżałam z tyłkiem w górze
Fakt - poprzednie 3 cykle nie robiłam powyższych rzeczy
Fakt - ja jestem w ciąży
Wiele tutaj pyta o objawy potwierdzonej ciąży, albo jak się zaszło w ciążę. Jak często się współżyło itp. itd.
A to ja opowiadam cuda wianki... No ciekawe, ciekawe. Czyli twierdzisz również, że nie ma znaczenia pozycja? Ani grawitacja? Że nie dla plemników nie ma znaczenia, czy tyłek masz w górze, czy jednak siedzisz normalnie?
Nie twierdzę i nigdy nie będę, że jest to niezawodny sposób i zawsze pomoże. Znam jednak 2 dziewczyny, którym pomogło, ja jestem trzecia. Ale w końcu co ja tam wiem, jestem tylko niemądrą ciężarną
Ja uważam, że jak ma się w ciąże zajść to sie zajdzie. Obojętnie w jakiej pozycji był seks, czy potem skakałyśmy, mylysmy się, chodzilysmy itp itp. Nogi do góry mogły pomoc ale wcale nie musialy. My w szczęsliwym cyklu robilismy to codziennie przed snem/w nocy, po wszystkim po prostu zasypiałam i juz. To jest natura - albo się zajdzie albo nie.
Selina, pumka1990, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Cześć u mnie dziś znów biel Vizira;) mam jeszcze jeden test, wiec pewnie jutro zrobię. Jak wyjdzie negatyw to będzie już miarodajny. Ale powiem szczerze, ze dzisiejszy wynik nawet mnie nie zdołował. Jakoś tak pozytywnie do tego podeszłam...może dlatego, ze jeszcze mam nadzieję. Miłego dnia!
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Nikusiia wrote:Ile płacicie za drożność? Gdzieś czytałam o NFZ? Myślicie, że jest coś takiego jak dofinansowanie albo zabieg drożności na NFZ?
#2dc
#6cs
Cześć
Czytam Was od dłuższego czasu i dopinguje w oczekiwaniu na 2 II. Na razie nie dołączam, może dopiero w styczniu. Co do drożności to jestem świeżo po badaniu. Robiłam je prywatnie, ponieważ na NFZ były jak dla mnie chore terminy (ok. 3 m-ce). Zapłaciłam 500 zł. Jeśli w czymś jeszcze będę mogła Ci Nikusiia pomóc to pytaj
Selina, Nikusiia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny byłam dziś u ginekologa. Powiedział, że mam trochę cienkie endometrium 7 mm co może przeszkadzać w zagniezdzeniu. Dostałam skierowanie na hormony i progesteron. Powiedzcie mi proszę w którym dniu cyklu powinnam iść na badania? Pytam, ponieważ mówił, ale jakoś z tego wszystkiego zapomniałamEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Hej dziewczyny byłam dziś u ginekologa. Powiedział, że mam trochę cienkie endometrium 7 mm co może przeszkadzać w zagniezdzeniu. Dostałam skierowanie na hormony i progesteron. Powiedzcie mi proszę w którym dniu cyklu powinnam iść na badania? Pytam, ponieważ mówił, ale jakoś z tego wszystkiego zapomniałam
Lekarz do którego chodziłam przed zmianą na nowego powiedział, że badania do wykonania między 2-4 dc to
fsh, lh, testosteron, androstendion, estradiol, fsh, ft4, anty TPO, anty TG, CA 125, prolaktyna
4 dni przed badaniami nie wolno współżyć, dotykać piersi, pić alkoholu. Należy unikać sytuacji stresujących. Badanie należy wykonać po przespanej nocy co najmniej 8-9 h snu, do 2 h od przebudzenia na czczo.
Nowy ginek przepisał mi podobne hormony i gdy zapytałam w którym dc mam je wykonać, powiedział, że to nieistotne. Więc już sama nie wiempumka1990 lubi tę wiadomość
-
Ok jest @ więc przechodzę na grudzień..... Dziś idę do nowego gin na 15:00 i nawet mnie nie zbada a pewnie chciałby na pierwszej wizycie ale cóż.. pokaże mu wszystkie swoje dotychczasowe badania i męża również.
Nikusiia lubi tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Lavendova wrote:Cuda wianki:P Jak ma być to będzie i nic nie zaszkodzi a tez żadne cudowanie świecami ani leżenie odlogiem nie pomoże. Każda chyba z nas próbowała bez efektów wiec to bez znaczenia jest.
ja mam tyłozgiecie a swiec nie robiłam ani zadnych innych udziwnien
-
patuniek86 wrote:Lavendova - ja nawet w cuda bym uwierzyła, jeśli to miałoby pomóc
Fakt - owulację miałam 7 października
Fakt - seks 4 października
Fakt - użyłam żelu conceive
Fakt - leżałam z tyłkiem w górze
Fakt - poprzednie 3 cykle nie robiłam powyższych rzeczy
Fakt - ja jestem w ciąży
Wiele tutaj pyta o objawy potwierdzonej ciąży, albo jak się zaszło w ciążę. Jak często się współżyło itp. itd.
A to ja opowiadam cuda wianki... No ciekawe, ciekawe. Czyli twierdzisz również, że nie ma znaczenia pozycja? Ani grawitacja? Że nie dla plemników nie ma znaczenia, czy tyłek masz w górze, czy jednak siedzisz normalnie?
Nie twierdzę i nigdy nie będę, że jest to niezawodny sposób i zawsze pomoże. Znam jednak 2 dziewczyny, którym pomogło, ja jestem trzecia. Ale w końcu co ja tam wiem, jestem tylko niemądrą ciężarną