Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • sarina Koleżanka
    Postów: 111 14

    Wysłany: 15 listopada 2017, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam taki jaki dostałem w aptece na opakowaniu jest napisane że to olej z nasion wiesiołka zimnotłoczony. Podają żeby brać 3 razy po 2 tabletki ale ja się bałam że to dużo tabletek i brałam 2 razy dziennie. w szoku byłam hak mi się śluz zwiększył już nie potrzebowałam wcale lubrykantu no i co najważniejsze że płodne go było tyle mam nadzieję że zafasolkowałam

    KlaudiaSG, klaudiaaa93 lubią tę wiadomość

    w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 listopada 2017, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hondek wrote:
    Nie ma za co :)

    Ineczka też sądzę, że tsh można robić w dowolnym dniu cyklu. Ten lekarz akurat takie miał widzenie na dni wykonywania poszczególnych badań a nie inne i cóż :)

    Teraz mam dylemat kiedy zrobić SHBG i prolaktynę. Wizytę mam wyznaczoną na 28.11, obecnie jest 15 dc, gin powiedział, że w dowolnym dniu cyklu. Jeśli wziąć pod uwagę, że powinno się ją robić 2-4 (3-5 dc) to na wizycie nie będę miała tego badania. Hmm co byście zrobiły na moim miejscu ?

    shgb w dowolnym. BTW ja miałam za wysokie i zbiłam korzeniem pokrzywy. Może się komuś przyda.

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 16 listopada 2017, 05:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja temperatura z dnia na dzień rośnie. Ale i tak staram sie nie nakręcać bo wiem jak potrafi poęknie spaść z dnia na dzień do kreski i @ gotowa. Nie mniej poprzedni wykres który prowadziłam tak samo w 1cs jest przy tym beznadziejny heh. Czyli przytulanki wielomiesięczne na bank wpływają na cykle. Jutro jest 7dpo to idę robić proga:) Miłego dnia!!:*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 05:26

    pumka1990, Paulinaaa lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 16 listopada 2017, 05:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Czyżby hormonek? :D Nie irytuj się, to tylko moje zdanie. Też nie możesz z całą pewnością stwierdzić ze bez tego leżenia i cudowania byś wtedy nie zaszla w ciążę, widocznie miałaś zajsc i to był ten moment :P
    Nawet po inseminacjach dziewczyny pisaly ze lekarz wcale nie kazał leżeć dłużej niz jakieś zwykle 5 min. Taki w tym sens że co ma sie tam znaleźć w środku to sie znajduje podczas wytrysku:P Oczywiście jak ktoś bardzo ma ochotę tak cudowac i mu lepiej z tym na sercu to nie ma problemu. Ja cudowalam, stalam świece a juz nawt prawie na głowie, lezalam z poduszka pod tylkiem i na brzuchu i nie jestem w ciąży. Więc to nie kwestia pozycji czy minut leżenia po ani grawitacji:P A dwoje dzieci mam bez takich wariactw wiec tez sie da :)
    Co do tylozgiecia to się nie wypowiadam bo nie wiem.
    Ja po serduszkowaniu leżałam 15 min na brzuchu z poduszka pod biodrami a potem 15 min na plecach- tez z poduszka pod biodrami - a potem szlam sie myć:) mam tylozgiecie wiec chciałam ułatwić drogę plemnikom dając im rozne kąty nachylenia, zeby jak najwiecej z nich odnalazło drogę do szyki macicy :) - tym sposobem po pierwszym cyklu starań jestem w 8 tygodniu... bleeeee byłoby pięknie gdyby mi sie ciagle nie chciało wymiotować :(
    Myśle, ze to niegroźne dziwactwo a tylko moze ewentualnie pomoc. Gdybym miała sie znowu starać to pewnie znowu używałaby poduszki:) - dla lubiących szczegóły: swrduszkowalismy co drugi dzien w dni płodne bez testów owulacyjnych.:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 05:59

    pumka1990, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • DoveLove Autorytet
    Postów: 762 374

    Wysłany: 16 listopada 2017, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u mnie nagatyw.

    qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1282 413

    Wysłany: 16 listopada 2017, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    a moja temperatura z dnia na dzień rośnie. Ale i tak staram sie nie nakręcać bo wiem jak potrafi poęknie spaść z dnia na dzień do kreski i @ gotowa. Nie mniej poprzedni wykres który prowadziłam tak samo w 1cs jest przy tym beznadziejny heh. Czyli przytulanki wielomiesięczne na bank wpływają na cykle. Jutro jest 7dpo to idę robić proga:) Miłego dnia!!:*


    Też robię jutro proga ( 22 dc będzie ) - proga i prolaktynę. Zatem trzymam kciuki za Twoje i swoje badania, chyba będę się cieszyła jak prog będzie ok 15 :) a jak będzie powyżej 10 to nie będę płakała :p :p Czy przychodzi komuuś do głowy jeszcze jakieś badanie które warto zrobić skoro i tak już idę do lab :)?

    Pati88 lubi tę wiadomość


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 16 listopada 2017, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi [email protected] nie lubie!!! Trzeba sie zapisac do lekarza jednego mam na 18 grudnia ale to juz bedzie koncowka [email protected] do innego sprobuje a jak nie to do tego co chodzilam

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 16 listopada 2017, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Też robię jutro proga ( 22 dc będzie ) - proga i prolaktynę. Zatem trzymam kciuki za Twoje i swoje badania, chyba będę się cieszyła jak prog będzie ok 15 :) a jak będzie powyżej 10 to nie będę płakała :p :p Czy przychodzi komuuś do głowy jeszcze jakieś badanie które warto zrobić skoro i tak już idę do lab :)?

    Dziewczyny pisały o wit. D, ja zamierzam zrobić w przyszłym tygodniu razem z reszta zleconych przez ginekologa badań :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wit D to faktycznie dobry pomysł, podobno aż 90% ludzi w okresie od listopada do kwietnia ma niedobór tej witaminy, ale ja zaczełam starania od czerwca czyli full słońca ja lubie sie wylegiwać i nic wiec u mnie to raczej nie będzie to .

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    Noi [email protected] nie lubie!!! Trzeba sie zapisac do lekarza jednego mam na 18 grudnia ale to juz bedzie koncowka [email protected] do innego sprobuje a jak nie to do tego co chodzilam
    przykro mi :(( tulę wirtualnie ..

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • hondek Ekspertka
    Postów: 226 151

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung dziękuję :)

  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ nie ma jak na razie , więc czekam... Ciekawe ile się spóźni :/

    syy28ribb69g96nw.png
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam odpowoedz czemu nie zachodze tarczyca 4.98 podejrzenie choroby hashimoto..wyniki na niedoczynnosc a dla lekarza wygladam na nadczynnosc..:/

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine wrote:
    U mnie @ nie ma jak na razie , więc czekam... Ciekawe ile się spóźni :/
    robiłaś test?

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 wrote:
    Dziewczyny mam odpowoedz czemu nie zachodze tarczyca 4.98 podejrzenie choroby hashimoto..wyniki na niedoczynnosc a dla lekarza wygladam na nadczynnosc..:/
    a miałaś jakieś objawy tej choroby? przykro mi, to nie wyrok najważniejsze że już wiesz w czym problem i rozpoczniesz leczenie.

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1759 538

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie mi proszę co mam zrobić? Po @ miałam mieć 3 już monitoring wziąć lamettę i później iść po zastrzyk ovitrelle, Dzwoniłam ostatnio żeby się umówić Pani w recepcji powiedziała że 23 Pani doktor ma urlop, więc żebym przyszła 16.11 na konsultację więc mówię ok. Dzisiaj dzwoni Pani i mówi że Pani doktor się rozchorowała, a jestem w trakcie brania lametty, skończyły mi się tabletki na tarczycę, nie wiem co robić? Musiałabym teraz próbować zapisać się na styczeń? Miałam też zastanowić się nad HSG.. i co kolejny cykl stracony ? nie wiem co robić ?;(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Selina Autorytet
    Postów: 8926 3420

    Wysłany: 16 listopada 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi nie bardzo zrozumiałam.poczatek, kiedy miałaś mieć monit i od kiedy bierzesz lamette? Nie ma innego lekarza tam który mógłby Cię przyjąć? :/ Powiedz w rejestracji jaka jest sytuacja i ze potrzebujesz pilnej konsultacji, no leki też Ci się skończyły. Do hsg trzeba się przygotować, musisz mieć aktualne posiewy na ureaplasma, mycoplasma i chlamydia no i biocenoze pochwy oraz cytologię. Do 10-11dc robimy hsg, później już nie, chyba że masz późną owu, to można .

    Koniec starań
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1759 538

    Wysłany: 16 listopada 2017, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    MalaMi nie bardzo zrozumiałam.poczatek, kiedy miałaś mieć monit i od kiedy bierzesz lamette? Nie ma innego lekarza tam który mógłby Cię przyjąć? :/ Powiedz w rejestracji jaka jest sytuacja i ze potrzebujesz pilnej konsultacji, no leki też Ci się skończyły. Do hsg trzeba się przygotować, musisz mieć aktualne posiewy na ureaplasma, mycoplasma i chlamydia no i biocenoze pochwy oraz cytologię. Do 10-11dc robimy hsg, później już nie, chyba że masz późną owu, to można .

    23.11 miałam mieć już 3 z kolei monitoring, lamette biorę też już 3 miesiąc.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1759 538

    Wysłany: 16 listopada 2017, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się do kogoś innego, boję się trochę. zobaczymy co mi powie

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 16 listopada 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    a miałaś jakieś objawy tej choroby? przykro mi, to nie wyrok najważniejsze że już wiesz w czym problem i rozpoczniesz leczenie.
    Nie zwaracalam na to uwagi ze to moze byc to dopiero wizyta u edndokrynologa wykasni czy ja mam.. niby lekarz zapytal czy mam sucha skore mowie ze mam jak sie ogole na nogavh to moge sie zadrapac:/ i czy czuje czasem nie pokoj w sobie to tez mam a i e objawy jak czytalam to takie standardy... nerwowosc itd ale ktoras z was tez ma ta chorobe z twgo co pamietam ale nawet jak jej nie mam to

    KAL lubi tę wiadomość

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego