LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Martusia9, ja mam świeżo zdiagnozowane Hashimoto i niedoczynność. W sumie to endokrynolog od razu ci pewnie powie, czy je masz po wynikach badań. Jeśli masz podwyższone antyTPO to masz. Samo TSH nie świadczy o Hashi. Jeśli lekarz podejrzewa tą chorobę to na pewno ci zlecił takie badanie...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Dobrze będzie lepiej iść do kogoś innego niż nie iść w ogóle i na kiedy masz termin?
na poniedziałekSelina lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
anyzratak wrote:robiłaś test?
-
Martusia9 wrote:Mam wysokie tsh a na zajscie trzrba miec 1.3 tak ?
Po pierwsze wizyta u endo. Po drugie cały pakiet badań tarczycowych czyli tsh, ft3, ft4, atpo, atg i usg tarczycy. Po trzecie jak masz wysokie tsh to dostaniesz leki na jego obnizenie. Po czwarte bez paniki, najpierw badania, wszystko da sie uregulowac.
-
Martusia9 wrote:Nie zwaracalam na to uwagi ze to moze byc to dopiero wizyta u edndokrynologa wykasni czy ja mam.. niby lekarz zapytal czy mam sucha skore mowie ze mam jak sie ogole na nogavh to moge sie zadrapac:/ i czy czuje czasem nie pokoj w sobie to tez mam a i e objawy jak czytalam to takie standardy... nerwowosc itd ale ktoras z was tez ma ta chorobe z twgo co pamietam ale nawet jak jej nie mam to
ja mam też swieżo zdiagnozowane hashi w sierpniu. też miałam TSH 4,99 miesiąc temu miałam 2,5 i w pon ide na wizyte w sobote robię badania biorę Letrox 75 od kiedy biorę leki czuję się dużo lepiej. wiecej opiszę po pracy bo nie mam teraz czasu.Akceptacja! -
nick nieaktualnyMartusia 9. Ja też mam hashimoto i zaszłam w ciąże i urodziłam zdrowe dziecko.Ja zaszłam przy tarczycy coś około 2.3 .Nie martw się dostaniesz leki i wszystko się szybko unormuje i zajdziesz w ciąże.
Tule wszystkie dziewczyny do których przyszła @ .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:17
-
KaL u mnie podobnie. Czułam sie masakrycznie od dłuższego czasu, wypadało mi włosy, byłam senna, cera mi sie pogorszyła. Zrobiłam cały pakiet badań tarczycowych i wyszła niedoczynność i Hashi. Zaczynałam leczenie z TSH 5,49 a po ponad miesiącu spadło do 3,51. Za jakieś 3 tygodnie albo wcześniej znowu kontrola.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:49
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja nie mowie ze mam hashi tylko podejrzenie zobaczymy co mi ednokrynolog powie lekarz moj mi powoedzial ze to ze mam takie tsh nie mowi ze nie moge zajsc w ciaze ze sa dni takie ze jest wszystko w normie i wtedy moge zajsc w ciaze.. a wiecie moze ile kosztuje anty TPO ? Bo lekarz powiedzial ze moge zrobic to badanie prywantnie i najwyzej z tym wynikiem pojde do endokrynologa9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
Martusia9 wrote:Ja nie mowie ze mam hashi tylko podejrzenie zobaczymy co mi ednokrynolog powie lekarz moj mi powoedzial ze to ze mam takie tsh nie mowi ze nie moge zajsc w ciaze ze sa dni takie ze jest wszystko w normie i wtedy moge zajsc w ciaze.. a wiecie moze ile kosztuje anty TPO ? Bo lekarz powiedzial ze moge zrobic to badanie prywantnie i najwyzej z tym wynikiem pojde do endokrynologa
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualny
-
Załamana85 wrote:Czy ft4 wystarczy by wykryc hashi??
Tylko tsh i ft4 wyzebralam od rodzinnego
Absolutnie nie. Reszta niestety na własną rekę. Nalezy zrobić cały pakiet tsh, ft3, ft3, atg, atpo i usg tarczycy. Tylko tak mozna zdiagnozowac niedoczynnosc, nadczynnosc i hashi.
-
alex0806 wrote:USG w większości przypadków też, ale np. u mnie nic nie widać niepokojącego na USG, obraz w normie. Żadnych guzków czy zniszczeń...
Bo to może byc dopiero początek hashi, jeszcze tarczyca nie została zniszczona. Dobrze, ze tak szybko wykryta w takim razie. Niektóre kobiety, na usg mają juz w niej dziury, po latach niebadania sie.
-
W takim razie chyba nic, tylko się cieszyć, że szybko wykryte. Gdzieś też czytałam, że Hashi mogło się zrobić od nieleczonej niedoczynności. A objawy miałam bardzo długo i lekarz wcześniejszy mi tego z tarczycą nie powiązał, żadnych badań nie zlecił... I tak upłynęło kilka miesięcy bezowocnych starań w niewiedzy. A teraz to mi się nawet w tym cyklu temperatura poprawiła! W ostatnim zauważalna owulacja, śluz i w ogóle. Jeśli się okaże, że to wszystko blokowała mi tarczyca to mam nadzieję, że się udaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵