Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • sarina Koleżanka
    Postów: 111 14

    Wysłany: 16 listopada 2017, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulotkę właśnie wywalilam

    w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • sarina Koleżanka
    Postów: 111 14

    Wysłany: 16 listopada 2017, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    emi64 ja tak jak ty wcześniej zero problemów z zajsviem potem 6 lat tabletek i teraz mam jak mam. Na początku po odstawieniu tragedia twarz w syfkach z włosów tłuszcz kapie mega pms. Badań nie robiłam jeszcze teraz, jakieś półtora roku temu morfologia tarczycy takie podstawowe to wszystko było perfekt ale jak poczytałam co anty robią z organizmem to ciarki mnie przeszły. Nigdy więcej! a próbowałam wspomagaczy ? jest mnóstwo ziół tabletki ziołowe jest taki wątek na forum może coś dla siebie znajdziesz

    w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1818 740

    Wysłany: 16 listopada 2017, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam u siebie nową obserwację to i się podzielę, a co !
    Od 5 miesięcy się staramy, zatem obserwuję ciało i nie widziałam w ogóle śluzu na zewnątrz, płodnego, niepłodnego - żadnego. W tym cyklu używamy ten żel czarodziejski i nie wiem czy to jego zasługa ale dziś mam pierwszy raz biały, gęsty śluz na zewnątrz . Dziś 21 dc, i takie o cuda. Nie wiem jak taki śluz się odczytuje bo go nigdy nie miałam :D :D może to zasługa żelu...hmm..
    DO tego standardowo ból ogromny piersi.

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • emi64 Koleżanka
    Postów: 34 9

    Wysłany: 16 listopada 2017, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarina wrote:
    emi64 ja tak jak ty wcześniej zero problemów z zajsviem potem 6 lat tabletek i teraz mam jak mam. Na początku po odstawieniu tragedia twarz w syfkach z włosów tłuszcz kapie mega pms. Badań nie robiłam jeszcze teraz, jakieś półtora roku temu morfologia tarczycy takie podstawowe to wszystko było perfekt ale jak poczytałam co anty robią z organizmem to ciarki mnie przeszły. Nigdy więcej! a próbowałam wspomagaczy ? jest mnóstwo ziół tabletki ziołowe jest taki wątek na forum może coś dla siebie znajdziesz
    Jeszcze żadnych wspomagaczy nie próbowałam:) badania wczoraj robiłam wszystkie są idealne. Po @ mam zrobić prolaktyne. Też nmi strasznie buzie wysypalo drobnymi kostkami, włosy myje codziennie, strasznie się przetluszczaja. Też żałuję, że używałam plastrów, ale po drugim porodzie byłam pewna, że nie będziemy się starać o 3 dziecko a tu proszę i teraz mam co chciałam:/

    Paulinaaa (swoją drogą śliczne imię moja córka tak ma :) ) ja ze sluzem nigdy nie miałam problemu, ale od kad się staramy to objawy za każdym razem mam super ciążowe:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 22:17

    Córcia 2009r.
    Synek 2011r.
    "Nikt nie zrozumie,
    Jak ktoś tak mały
    Może tak bardzo zmienić świat,
    Dopóki nie weźmie swojego dziecka w ramiona"
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 17 listopada 2017, 01:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    26d.c., jestem po usg, owulacja tym razem była z lewego jajnika, endometrium aż 17,4mm. Pozostaje czekanie, okres powinnam dostać niedzielą-poniedziałek.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 17 listopada 2017, 05:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawał mam. Temp spadła w 7dpo o dwie kreski. Wczoraj miałam na papierze troszkę takiej żywej krwi. Dziś tylko taki różowy śluz. Piersi mnie aż pieką po bokach i czuje je cokolwiek robie. Brzuch nic a nic nie boli. Jajniki też nie. Łudzę się że może to zagnieżdżenie haha. Dziś 24dc bez sensu zeby to był okres bo średnio cykle mam 30-31dniowe. I jak tu spokojnie przeżyć piątek. Oby jutro wzrosła. Dziś robie proga tak czy siak:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 05:50

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Dżasta90 Debiutantka
    Postów: 10 0

    Wysłany: 17 listopada 2017, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mnie wykreślić z listopadowej listy, dziś przyszła @ :( walczę w grudniu :)

  • Majaaa Autorytet
    Postów: 764 556

    Wysłany: 17 listopada 2017, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny, choć ja tam się dopatruje kreski, widze ich co najmniej trzy Hahaha;) ale @ nie ma, wiec jeszcze wierzę;)

    1000 lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 17 listopada 2017, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bo teraz się tak zastanawiam, lekarka zaleciła mi picie inofolicu ze wzgledu na lekko podwyższony wskaźnik insulinoodporności. Ale ten inofolic jest drogi, a wcześniej piłam symfolic. Jak myslicie mogłabym zamienić inofolic na symfolic?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1818 740

    Wysłany: 17 listopada 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Dziewczyny zawał mam. Temp spadła w 7dpo o dwie kreski. Wczoraj miałam na papierze troszkę takiej żywej krwi. Dziś tylko taki różowy śluz. Piersi mnie aż pieką po bokach i czuje je cokolwiek robie. Brzuch nic a nic nie boli. Jajniki też nie. Łudzę się że może to zagnieżdżenie haha. Dziś 24dc bez sensu zeby to był okres bo średnio cykle mam 30-31dniowe. I jak tu spokojnie przeżyć piątek. Oby jutro wzrosła. Dziś robie proga tak czy siak:)

    Zagnieżdżenie albo szybki okres:/no bo co innego ..?
    Oby to pierwsze !!!!

    Zrobiłam dziewczyny wg waszych wskazań : prolaktynę, progesteron i wit. D

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 17 listopada 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i taka ciekawostka :)

    Im więcej będą wiedzieć przyszli rodzice, tym mniej błędów popełnią podczas starania się o powiększenie rodziny. A że niebagatelną rolę w tym procesie grają plemniki, warto wiedzieć o nich możliwie dużo.

    1. Najsilniejsze plemniki są jednocześnie najszybsze. Ten z pozoru dość oczywisty fakt uświadamia, że najwartościowszy jest zawsze pierwszy wytrysk mężczyzny. Każdy kolejny podczas zbliżenia będzie nie dość, że słabszy to jeszcze będzie zawierał wolniejsze plemniki (dające mniejszą szansę na poczęcie dziecka). Jako ciekawostkę można dodać informację, że statystycznie plemniki poruszają się z prędkością 5 metrów na sekundę!

    2. Najważniejsza jest ruchliwość. Wcale nie wielkość plemnika. Idealny to ani za duży, ani za mały. Nie może jednocześnie być zbyt „stary”. Zatem jeżeli staracie się właśnie o dziecko, pamiętajcie o regularnym współżyciu, nawet w dni niepłodne. Preferowaną częstotliwością są zbliżenia odbywające się co dwa dni. W dni płodne może dochodzić do nich codziennie, ale warto pamiętać o tym, że w tym akurat przypadku – częściej nie oznacza lepiej. Najwartościowszy jest – patrz punkt 1 – pierwszy ejakulat.

    3. Sport? Tak, ale nie jazda na rowerze. Dlaczego? Zbyt długie uciskanie męskich okolic intymnych bardzo źle oddziałuje na funkcjonowanie jąder. Z tego samego powodu przyszłym ojcom odradza się noszenie zbyt obcisłej bielizny czy spodni. Najlepszym rodzajem aktywności jest taka, która nie grozi urazem genitaliów, angażuje wszystkie grupy mięśni oraz poprawia kondycję. To może być jogging (ale umiarkowany, nie maratony), joga, ale także koszykówka czy tenis.

    4. Plemnikom nie każde białko służy. To może być niedobra wiadomość dla tych mięsożerców, którzy lubują się w tłustych kąskach. Z badań jednoznacznie bowiem wynika, że niewskazane są wędliny (także ze względu na obecność obniżających płodność fitoestrogenów) oraz tłuste mięsa typu golonka czy żeberka. Wskazany jest za to drób, a zwłaszcza indyk ze względu na znikome ryzyko obecności niekorzystnych konserwantów czy antybiotyków.

    Nasieniu nie sprzyja nowoczesność. Plemniki nie lubią towarzystwa ani laptopa (zwłaszcza trzymanego na kolanach), ani smartfona (noszonego w kieszeni spodni). Eksperci od płodności sugerują także, że negatywny wpływ na jakość nasienia mogą mieć fale elektromagnetyczne, czyli wszechobecne wi-fi.

    Milano, mi88 lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 17 listopada 2017, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Zagnieżdżenie albo szybki okres:/no bo co innego ..?
    Oby to pierwsze !!!!

    Zrobiłam dziewczyny wg waszych wskazań : prolaktynę, progesteron i wit. D

    narazie nic sie nie pojawia. Dziiaj zrobie proga a jutro zobaczymy co z temperaturą:/ Czy progesteron mogę zrobić po 15? czy raczej z rana? Bo rano nie mam jak i się zastanawiam...

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Milano Autorytet
    Postów: 969 404

    Wysłany: 17 listopada 2017, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati oby to był kropek który szykuje sobie miejsce! Trzymam kciuki!
    U mnie tez 24d piersi bolą już od 5 dni ale dzisiaj odrobinkę mniej. Sprawdziłam dzisiaj szyjkę i chyba jest nisko.. nie robię tego codziennie wiec nie wiem jak to u mnie z nią jest ale wiem ze jak jest nisko to ciazy nie ma :( chyba ze to jeszcze nie czas aby poszła w górę?
    Jakoś mam dzisiaj spadek :(

    7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

    oar83e3kt53wl0vf.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 17 listopada 2017, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Dziewczyny zawał mam. Temp spadła w 7dpo o dwie kreski. Wczoraj miałam na papierze troszkę takiej żywej krwi. Dziś tylko taki różowy śluz. Piersi mnie aż pieką po bokach i czuje je cokolwiek robie. Brzuch nic a nic nie boli. Jajniki też nie. Łudzę się że może to zagnieżdżenie haha. Dziś 24dc bez sensu zeby to był okres bo średnio cykle mam 30-31dniowe. I jak tu spokojnie przeżyć piątek. Oby jutro wzrosła. Dziś robie proga tak czy siak:)

    Trzymam kciuki zeby to było to pierwsze :)
    Ja niestety miałam plamienie 6 dpo w poprzednim cyklu i okazało sie ze to oznacza jedno wielkie nic :(

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 17 listopada 2017, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 88 powodzenia

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 17 listopada 2017, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88, jak ja bym chciała mieć takie objawy w tym dniu po owulacji! :) U mnie dziś 5dpo i co miesiąc w tym czasie dopatruję się nitek krwi, czy plamienia - ale nigdy nic.

    Milano, wysokością szyjki nie do końca można się sugerować, ona może się zmienić dopiero później.

    Milano lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 17 listopada 2017, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Staram sie nie myśleć. Bo ja w tamtym cyklu miała full objawów haha. Trochę mnie zesmuciło ten spadek itd no ale zobaczymy. Ważne że prowadzę wykres i będe mądrzejsza na kolejny miesiąc:)

    można zrobić popołudniu wynik?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 17 listopada 2017, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    No nie wiem. Staram sie nie myśleć. Bo ja w tamtym cyklu miała full objawów haha. Trochę mnie zesmuciło ten spadek itd no ale zobaczymy. Ważne że prowadzę wykres i będe mądrzejsza na kolejny miesiąc:)

    można zrobić popołudniu wynik?
    Kiiedys lekarz mi powiedział, ze hormony najlepiej badać rano, ale jak się to ma do proga to nie wiem ja robiłam rano zawsze .To co czekam na Ciebie i resztę w lipcowkach :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 17 listopada 2017, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie wiem. Bo jutro nie mam jak a dzisiaj chciałam zrobić:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KlaudiaSG Ekspertka
    Postów: 224 178

    Wysłany: 17 listopada 2017, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 super ciekawostka :) zawsze można czegoś nowego się dowiedzieć :D
    A ja mam pytanie odnośnie spadku temperatury. W tym temacie szczerze jestem zielona. Wczoraj nagle spadła mi temperatura, dzisiaj już jest wyższa. To normalne? Temperaturę mierze dopiero dwa cykle( w sumie jeden, w zeszłym miesiącu mierzyłam nieregularnie) na wykresie też nie nanioslam od początku cyklu. Postaram się to uzupełnić jak znajdę moje notatki.

    21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego