LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKiedyś, gdzieś mi mignęło, że zbyt intensywny trening może utrudnić zachodzenie w ciażę.
proszę, pierwszy lepszy artykuł z googla:
http://babyonline.pl/sport-a-plodnosc-ile-mozna-cwiczyc-w-trakcie-starania-o-dziecko,cwiczenia-przed-ciaza-artykul,20503,r1p1.html -
hondek wrote:Lekarz do którego chodziłam przed zmianą na nowego powiedział, że badania do wykonania między 2-4 dc to
fsh, lh, testosteron, androstendion, estradiol, fsh, ft4, anty TPO, anty TG, CA 125, prolaktyna
4 dni przed badaniami nie wolno współżyć, dotykać piersi, pić alkoholu. Należy unikać sytuacji stresujących. Badanie należy wykonać po przespanej nocy co najmniej 8-9 h snu, do 2 h od przebudzenia na czczo.
Nowy ginek przepisał mi podobne hormony i gdy zapytałam w którym dc mam je wykonać, powiedział, że to nieistotne. Więc już sama nie wiempumka1990 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Hormony związanej z tsh miga być robione w dowolnym dniu cyklu ja jestem pod stała opieka endokrynologa i zawsze na wizytę muszę wziąć tsh,ft3,ft4 badanie robię jak mi wizyta wypadnie nie musi być do 4dc ważne, żeby na czczo a z reszta hormonów się zgodzę
A progesteron w którym dc zawsze robiłaś?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
hondek wrote:Lekarz do którego chodziłam przed zmianą na nowego powiedział, że badania do wykonania między 2-4 dc to
fsh, lh, testosteron, androstendion, estradiol, fsh, ft4, anty TPO, anty TG, CA 125, prolaktyna
4 dni przed badaniami nie wolno współżyć, dotykać piersi, pić alkoholu. Należy unikać sytuacji stresujących. Badanie należy wykonać po przespanej nocy co najmniej 8-9 h snu, do 2 h od przebudzenia na czczo.
Nowy ginek przepisał mi podobne hormony i gdy zapytałam w którym dc mam je wykonać, powiedział, że to nieistotne. Więc już sama nie wiem
Dziękuję
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Nie ma za co
Ineczka też sądzę, że tsh można robić w dowolnym dniu cyklu. Ten lekarz akurat takie miał widzenie na dni wykonywania poszczególnych badań a nie inne i cóż
Teraz mam dylemat kiedy zrobić SHBG i prolaktynę. Wizytę mam wyznaczoną na 28.11, obecnie jest 15 dc, gin powiedział, że w dowolnym dniu cyklu. Jeśli wziąć pod uwagę, że powinno się ją robić 2-4 (3-5 dc) to na wizycie nie będę miała tego badania. Hmm co byście zrobiły na moim miejscu ? -
Hej dziewczyny! :)jestem nowa na forum wiec jak coś źle zrobię to przepraszam:)
Przyłączam się do listopadowych
Ostatnia miesiączka 27.10, owulacja wg ovu 11.11. (test owulacyjny pozytywny 10.11) niestety brak śluzu więc pomagaliśmy sobie żelem 'Kinderwunsch'. Cykl srednio 30 dniowy.
Zobaczymy co z tego wyniknie Testować będę dopiero 24/25.11 więc jeszcze mnóstwo czasu.
Ostatni raz w ciąży byłam w kwietniu (niestety poronienie w 11 tc, potem trochę komplikacji i dopiero od 2 miesięcy znów możemy się starać) więc nie chcę się nakręcać bo będzie płacz jak przyjdzie @
Życzę wam wszystkim powodzenia, a tym którym się udało gratulacjeMajaaa, Sung lubią tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualnyKlaudiaSG wrote:Hej dziewczyny! :)jestem nowa na forum wiec jak coś źle zrobię to przepraszam:)
Przyłączam się do listopadowych
Ostatnia miesiączka 27.10, owulacja wg ovu 11.11. (test owulacyjny pozytywny 10.11) niestety brak śluzu więc pomagaliśmy sobie żelem 'Kinderwunsch'. Cykl srednio 30 dniowy.
Zobaczymy co z tego wyniknie Testować będę dopiero 24/25.11 więc jeszcze mnóstwo czasu.
Ostatni raz w ciąży byłam w kwietniu (niestety poronienie w 11 tc, potem trochę komplikacji i dopiero od 2 miesięcy znów możemy się starać) więc nie chcę się nakręcać bo będzie płacz jak przyjdzie @
Życzę wam wszystkim powodzenia, a tym którym się udało gratulacje
Powodzenia!KlaudiaSG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
klaudiaaa93 wrote:U mnie dziś 12dpo, rano temp 37.15 - najwyższa w całym cyklu, teraz po południu (tak wiem, nie powinno się mierzyć ) - 37.80. mam nadzieję że to nie choróbsko, ewentualnie mały wirusek
Ja tak mialam w nd rozlozylo mnie na 1 dzien18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
nick nieaktualnyCześć wszytkim Oczywiście trzymam z calych sił kciuki ze te co w listopadzie jeszcze mają zamiar zatestować oby się udało i tulę te które niestety przenoszą się na grudzień. Ja niestety nie miałam jeszcze możliwości iść na betę bo zaczęłam własnie nową pracę i nie mam jak się urwać ale mam do obebrania dzień wolny za święto więc zrobię to w poniedziałek na spokojnie ale jestem w coraz fajniejszym nastroju bo test z dnia na dzień co raz wyraźniejszy wię chyba jesteśmy we dwoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:11
1000, Magda - mbc, pumka1990, Milano, Paulinaaa, Pati88, Kasiulka90, Majaaa, HopeandFaith, Sung, Nikusiia, Malinka7, Kathrine lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiedronka89 wrote:Cześć wszytkim Oczywiście trzymam z calych sił kciuki ze te co w listopadzie jeszcze mają zamiar zatestować oby się udało i tulę te które niestety przenoszą się na grudzień. Ja niestety nie miałam jeszcze możliwości iść na betę bo zaczęłam własnie nową pracę i nie mam jak się urwać ale mam do obebrania dzień wolny za święto więc zrobię to w poniedziałek na spokojnie ale jestem w coraz fajniejszym nastroju bo test z dnia na dzień co raz wyraźniejszy wię chyba jesteśmy we dwoje
No to super, rośnijcie nam ładnie i zdrowo :* -
Biedronka89 wrote:Cześć wszytkim Oczywiście trzymam z calych sił kciuki ze te co w listopadzie jeszcze mają zamiar zatestować oby się udało i tulę te które niestety przenoszą się na grudzień. Ja niestety nie miałam jeszcze możliwości iść na betę bo zaczęłam własnie nową pracę i nie mam jak się urwać ale mam do obebrania dzień wolny za święto więc zrobię to w poniedziałek na spokojnie ale jestem w coraz fajniejszym nastroju bo test z dnia na dzień co raz wyraźniejszy wię chyba jesteśmy we dwoje
Cudowne wiadomościEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Biedronka89 wrote:Cześć wszytkim Oczywiście trzymam z calych sił kciuki ze te co w listopadzie jeszcze mają zamiar zatestować oby się udało i tulę te które niestety przenoszą się na grudzień. Ja niestety nie miałam jeszcze możliwości iść na betę bo zaczęłam własnie nową pracę i nie mam jak się urwać ale mam do obebrania dzień wolny za święto więc zrobię to w poniedziałek na spokojnie ale jestem w coraz fajniejszym nastroju bo test z dnia na dzień co raz wyraźniejszy wię chyba jesteśmy we dwoje
Jak miło czytać takie wiadomości Informuj nas koniecznie! -
Ja już też za Waszą namową powoli myślę o tym mierzeniu temp, boje się tylko że za bardzo mnie to będzie stresować .
Ja jestem tak bardzo ciekawa tego piątku, robie tego proga i prolaktynę ... a piersi to od 14 dc cyklu bolą mnie tak mocno, że nie ma opcji żeby ktoś je dotknął Jak robiłam w 5 dc to wiadomo jeszcze nie bolały no i prolaktyna była ok 19, a ciekawa jestem jak to będzie teraz, czy zwiększy się mocno Bo coś mi się obiło o uszy, że jak tak mocno bolą to prolaktyna wysoka..
A te zakichane testy owu dalej nie wychodzą, więc jestem rozwalona psychicznie przez nie ( dziś 20 dc ). Wczoraj jeszcze się staraliśmy i na tym kończymy, czekamy teraz na wynik... Okres powinien być za 9-10 dni.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
cześć dziewczyny! gratuluję dwóch kresek wszystkim którym się udało a za resztę trzymam mocno kciuki. Mój okres według planu w niedzielę mam nadzieję że nie nadejdzie. W poniedziałek po serduszkowaniu plamienie lekkie dość czerwone mam wielkopolskie nadzieję że to implantacyjne.
Styczeń 2007 synek ❤
Październik 2010 córcia ❤
Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
Listopad 2018 synek 💗 -
Klaudia SG trzymam kciuki, też jestem tu nowa i nie do końca nadążam hihihi . Na brak śluzu polecam olej z wiesiołka, rewelacja zadziałał już po kilku dniach a płodne miałam tyle że poradzić sobie nie mogłam
Styczeń 2007 synek ❤
Listopad 2018 synek 💗 -
Dziewczyny u mnie plamienie sie zrobiło brazowe i caly dzien cos tam jest.. czyli nadchodzi@ jutro sie pewnie rozkrexi a powinna w piatek moj narzeczonu dzis do mnie to ja nie wiem czemu sie nie udaje:( sam sie juz tym martwi bo on mysli ze to raz dwa powinno byc bo tez bym tak chciala jutro wyniki zobaczymy moze tam tkwi przyczyna..9cs o 1 dzidziusia
22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
24lata
Tsh 1.13
1 cykl z CLO-luty
Wkoncu nam sie uda
Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie -
Matusia9 trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Mój facet też myślałam że jest bezpłodny, bo mam dzieci z poprzedniego związku i wtedy po odstawieniu tabletek na 2 miesiąc zaciążyłam i z synem i z córką. Robił badania i wszystko jest ok
Styczeń 2007 synek ❤
Listopad 2018 synek 💗 -
Sarina dzieki za radę na pewno skorzystam przy następnym cyklu (ponoć do owulacji się go bierze, czy jak to jest?) I jaką formę polecasz?
Od miesiąca piję siemię lniane ale na efekty chyba trzeba dłużej czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 20:03
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)