X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś, gdzieś ;) mi mignęło, że zbyt intensywny trening może utrudnić zachodzenie w ciażę.
    proszę, pierwszy lepszy artykuł z googla:
    http://babyonline.pl/sport-a-plodnosc-ile-mozna-cwiczyc-w-trakcie-starania-o-dziecko,cwiczenia-przed-ciaza-artykul,20503,r1p1.html

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hondek wrote:
    Lekarz do którego chodziłam przed zmianą na nowego powiedział, że badania do wykonania między 2-4 dc to
    fsh, lh, testosteron, androstendion, estradiol, fsh, ft4, anty TPO, anty TG, CA 125, prolaktyna

4 dni przed badaniami nie wolno współżyć, dotykać piersi, pić alkoholu. Należy unikać sytuacji stresujących. Badanie należy wykonać po przespanej nocy co najmniej 8-9 h snu, do 2 h od przebudzenia na czczo.

Nowy ginek przepisał mi podobne hormony i gdy zapytałam w którym dc mam je wykonać, powiedział, że to nieistotne. Więc już sama nie wiem :/
    Hormony związanej z tsh miga być robione w dowolnym dniu cyklu ja jestem pod stała opieka endokrynologa i zawsze na wizytę muszę wziąć tsh,ft3,ft4 badanie robię jak mi wizyta wypadnie nie musi być do 4dc ważne, żeby na czczo a z reszta hormonów się zgodzę :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Hormony związanej z tsh miga być robione w dowolnym dniu cyklu ja jestem pod stała opieka endokrynologa i zawsze na wizytę muszę wziąć tsh,ft3,ft4 badanie robię jak mi wizyta wypadnie nie musi być do 4dc ważne, żeby na czczo a z reszta hormonów się zgodzę :)

A progesteron w którym dc zawsze robiłaś?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hondek wrote:
    Lekarz do którego chodziłam przed zmianą na nowego powiedział, że badania do wykonania między 2-4 dc to
    fsh, lh, testosteron, androstendion, estradiol, fsh, ft4, anty TPO, anty TG, CA 125, prolaktyna

4 dni przed badaniami nie wolno współżyć, dotykać piersi, pić alkoholu. Należy unikać sytuacji stresujących. Badanie należy wykonać po przespanej nocy co najmniej 8-9 h snu, do 2 h od przebudzenia na czczo.

Nowy ginek przepisał mi podobne hormony i gdy zapytałam w którym dc mam je wykonać, powiedział, że to nieistotne. Więc już sama nie wiem :/

Dziękuję <3

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3

• hondek Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)

Ineczka też sądzę, że tsh można robić w dowolnym dniu cyklu. Ten lekarz akurat takie miał widzenie na dni wykonywania poszczególnych badań a nie inne i cóż :)

Teraz mam dylemat kiedy zrobić SHBG i prolaktynę. Wizytę mam wyznaczoną na 28.11, obecnie jest 15 dc, gin powiedział, że w dowolnym dniu cyklu. Jeśli wziąć pod uwagę, że powinno się ją robić 2-4 (3-5 dc) to na wizycie nie będę miała tego badania. Hmm co byście zrobiły na moim miejscu ?

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)jestem nowa na forum wiec jak coś źle zrobię to przepraszam:)
    Przyłączam się do listopadowych :)
    Ostatnia miesiączka 27.10, owulacja wg ovu 11.11. (test owulacyjny pozytywny 10.11) niestety brak śluzu więc pomagaliśmy sobie żelem 'Kinderwunsch'. Cykl srednio 30 dniowy.
    Zobaczymy co z tego wyniknie :) Testować będę dopiero 24/25.11 więc jeszcze mnóstwo czasu.
    Ostatni raz w ciąży byłam w kwietniu (niestety poronienie w 11 tc, potem trochę komplikacji i dopiero od 2 miesięcy znów możemy się starać) więc nie chcę się nakręcać bo będzie płacz jak przyjdzie @ :(
    Życzę wam wszystkim powodzenia, a tym którym się udało gratulacje :) <3

Majaaa, Sung lubią tę wiadomość

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny! :)jestem nowa na forum wiec jak coś źle zrobię to przepraszam:)
    Przyłączam się do listopadowych :)
    Ostatnia miesiączka 27.10, owulacja wg ovu 11.11. (test owulacyjny pozytywny 10.11) niestety brak śluzu więc pomagaliśmy sobie żelem 'Kinderwunsch'. Cykl srednio 30 dniowy.
    Zobaczymy co z tego wyniknie :) Testować będę dopiero 24/25.11 więc jeszcze mnóstwo czasu.
    Ostatni raz w ciąży byłam w kwietniu (niestety poronienie w 11 tc, potem trochę komplikacji i dopiero od 2 miesięcy znów możemy się starać) więc nie chcę się nakręcać bo będzie płacz jak przyjdzie @ :(
    Życzę wam wszystkim powodzenia, a tym którym się udało gratulacje :) <3

Powodzenia! :)

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 12dpo, rano temp 37.15 - najwyższa w całym cyklu, teraz po południu (tak wiem, nie powinno się mierzyć :D) - 37.80. mam nadzieję że to nie choróbsko, ewentualnie mały wirusek :)

KlaudiaSG, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• KAL Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może kropek a nie choroba :)

pumka1990, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

Akceptacja!
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    U mnie dziś 12dpo, rano temp 37.15 - najwyższa w całym cyklu, teraz po południu (tak wiem, nie powinno się mierzyć :D) - 37.80. mam nadzieję że to nie choróbsko, ewentualnie mały wirusek :)

Ja tak mialam w nd rozlozylo mnie na 1 dzien

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszytkim :) Oczywiście trzymam z calych sił kciuki ze te co w listopadzie jeszcze mają zamiar zatestować oby się udało i tulę te które niestety przenoszą się na grudzień. Ja niestety nie miałam jeszcze możliwości iść na betę bo zaczęłam własnie nową pracę i nie mam jak się urwać ale mam do obebrania dzień wolny za święto więc zrobię to w poniedziałek na spokojnie ale jestem w coraz fajniejszym nastroju bo test z dnia na dzień co raz wyraźniejszy wię chyba jesteśmy we dwoje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:11

1000, Magda - mbc, pumka1990, Milano, Paulinaaa, Pati88, Kasiulka90, Majaaa, HopeandFaith, Sung, Nikusiia, Malinka7, Kathrine lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Cześć wszytkim :) Oczywiście trzymam z calych sił kciuki ze te co w listopadzie jeszcze mają zamiar zatestować oby się udało i tulę te które niestety przenoszą się na grudzień. Ja niestety nie miałam jeszcze możliwości iść na betę bo zaczęłam własnie nową pracę i nie mam jak się urwać ale mam do obebrania dzień wolny za święto więc zrobię to w poniedziałek na spokojnie ale jestem w coraz fajniejszym nastroju bo test z dnia na dzień co raz wyraźniejszy wię chyba jesteśmy we dwoje :)

No to super, rośnijcie nam ładnie i zdrowo :*

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Cudowne wiadomości <3

• Milano Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Jak miło czytać takie wiadomości <3 Informuj nas koniecznie!

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też za Waszą namową powoli myślę o tym mierzeniu temp, boje się tylko że za bardzo mnie to będzie stresować .

Ja jestem tak bardzo ciekawa tego piątku, robie tego proga i prolaktynę ... a piersi to od 14 dc cyklu bolą mnie tak mocno, że nie ma opcji żeby ktoś je dotknął :/ :/ Jak robiłam w 5 dc to wiadomo jeszcze nie bolały no i prolaktyna była ok 19, a ciekawa jestem jak to będzie teraz, czy zwiększy się mocno :( Bo coś mi się obiło o uszy, że jak tak mocno bolą to prolaktyna wysoka..

A te zakichane testy owu dalej nie wychodzą, więc jestem rozwalona psychicznie przez nie ( dziś 20 dc ). Wczoraj jeszcze się staraliśmy i na tym kończymy, czekamy teraz na wynik... Okres powinien być za 9-10 dni.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! gratuluję dwóch kresek wszystkim którym się udało a za resztę trzymam mocno kciuki. Mój okres według planu w niedzielę mam nadzieję że nie nadejdzie. W poniedziałek po serduszkowaniu plamienie lekkie dość czerwone mam wielkopolskie nadzieję że to implantacyjne.

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Październik 2010 córcia ❤
    Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
    Listopad 2018 synek 💗
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia SG trzymam kciuki, też jestem tu nowa i nie do końca nadążam hihihi . Na brak śluzu polecam olej z wiesiołka, rewelacja zadziałał już po kilku dniach a płodne miałam tyle że poradzić sobie nie mogłam

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie plamienie sie zrobiło brazowe i caly dzien cos tam jest.. czyli nadchodzi@ jutro sie pewnie rozkrexi a powinna w piatek moj narzeczonu dzis do mnie to ja nie wiem czemu sie nie udaje:( sam sie juz tym martwi bo on mysli ze to raz dwa powinno byc bo tez bym tak chciala jutro wyniki zobaczymy moze tam tkwi przyczyna..

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • sarina Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matusia9 trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Mój facet też myślałam że jest bezpłodny, bo mam dzieci z poprzedniego związku i wtedy po odstawieniu tabletek na 2 miesiąc zaciążyłam i z synem i z córką. Robił badania i wszystko jest ok

w57vyx8dwmyikagn.png
    Styczeń 2007 synek ❤
    Listopad 2018 synek 💗
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarina dzieki za radę :D na pewno skorzystam przy następnym cyklu (ponoć do owulacji się go bierze, czy jak to jest?) I jaką formę polecasz?
    Od miesiąca piję siemię lniane ale na efekty chyba trzeba dłużej czekać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 20:03

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ