LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w końcu wytrwałam i jestem po monitoringu.
Otóż dziewczeta:
11dc pecherzyk dominujący z prawego jajka - 16mm, endo - 9,3mm. Wg lekarza w okolicach niedzieli wielkie buumm i ovu. Czyli jak zwykle u mnie ovu 14dc.
A Wam się jak wydaje, wszystko ok? Ta grubość endo i wielkość pęcherzyka. Dochtor mówił ze pecherzyk rośnie 1mm na dobę wiec u mnie będzie na finał jakieś 20mm.Marleni, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
Marleni wrote:No jak gadałam z innymi dziewczynami to one acard brały od owulacji potwierdzonej, a ja się pytałam i Kwaśniewskiej i Włach i one twierdzą, że cały bity cykl trzeba, aby rozrzedzić krew. Ja to pierwszy cykl miałam takie krawienia że odstawiłam, no bo to przecież działa jak aspiryna - a aspiryny w czasie okresu nie powinno się zażywać. A one mówią że nie powinnam przerywać - ostatni okres przeżyłam i nie był az tak męczący jak pierwszy cykl z acardem
Właśnie zdania są podzielone. Na naszym bocianie wyczytałam że acard brać od owu albo dwóch kresek. A lubelscy magicy zgodnie twierdzą że brać ciągle.
I co o inseminacji mówił?
hewa81 lubi tę wiadomość
-
hewa81 wrote:A ja w końcu wytrwałam i jestem po monitoringu.
Otóż dziewczeta:
11dc pecherzyk dominujący z prawego jajka - 16mm, endo - 9,3mm. Wg lekarza w okolicach niedzieli wielkie buumm i ovu. Czyli jak zwykle u mnie ovu 14dc.
A Wam się jak wydaje, wszystko ok? Ta grubość endo i wielkość pęcherzyka. Dochtor mówił ze pecherzyk rośnie 1mm na dobę wiec u mnie będzie na finał jakieś 20mm.
Wydaje mi się że takie endo jest ok:) bierzesz coś na pęknięcie?
hewa81 lubi tę wiadomość
-
Marleni wrote:a tekst który mnie rozjebawszy na koniec : "to ja wypiszę receptę na stosunek" --- > no comment
A to ciekawe -
Dotek wrote:Wydaje mi się że takie endo jest ok:) bierzesz coś na pęknięcie?
Wiesz co, to był w ogole moj pierwszy monitoring, nigdy nie byłam stymulowana itp., także i nie brałam nic na pęknięcie. Będę jeszcze w sobotę i potem w poniedziałek na usg wiec będzie wiadomo jak to się skończy. Ale wydaje mi się ze zawsze pękały bo mam odczucia bólowe. A może to tylko moje wrażenie. -
jestem...
wychodziliśmy z mężem przewietrzyć...no i kupiliśmy butelkę Kadarki półwytrawnej, bo się skończyło nam winko a tu owu za rogiem się czai
Hewa fajny pęcherzyk i ładne endo nic tylko męża napastować
Marleni to nic tylko działać - szkoda tylko że my jesteśmy nieraz bardziej wyedukowane od lekarzy
a ile ta wrogość śluzu kosztuje i jak to można z krwi wywnioskować??hewa81 lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:jestem...
wychodziliśmy z mężem przewietrzyć...no i kupiliśmy butelkę Kadarki półwytrawnej, bo się skończyło nam winko a tu owu za rogiem się czai
Hewa fajny pęcherzyk i ładne endo nic tylko męża napastować
Marleni to nic tylko działać - szkoda tylko że my jesteśmy nieraz bardziej wyedukowane od lekarzy
a ile ta wrogość śluzu kosztuje i jak to można z krwi wywnioskować??
Oj będzie napastowany, a jak
A przewietrzyć się trzeba-my wczoraj spacerowalismy bo głowa mnie męczyła, ale dziś jest już lepiej, bo w końcu ileż można wytrzymać z migrena?
A dobre winko nie jest złe.
Buziaki☺☺☺Wedmoczka lubi tę wiadomość
-
lady_pink wrote:
Wedmoczka ja też sącze tą kadarkę ale niestety nie mogę napisać że że smakiem myślałam że po trzech butelkach załapie na nią smaka ale tak się nie stało kiedyś powiem dziecku jakie to mama musiała pić niedobre wino żeby zajść w ciążę
a którą Kadarkę bo ich jest trochę?? my kupiliśmy semi dry red wine taka złocista etykieta..
my to znamy się bardziej na Ukraińskich winach...ale Bułgarskie i Mołdawskie też są dobre
ciekawe jakie będę miała endo w sobotęPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
lady_pink wrote:No i patrz Ewcia do czego to doszło że my same na ovu
Ty to zamiast siedzenie na necie to gwałć mężusia bo fasolina sana się nie zrobi :p
Kochana, przed nami cala noc, można srylion fasolinek zrobic ☺ aż bokiem wyjdzie.lady_pink lubi tę wiadomość
-
Marleni wrote:Lejdi jutro prześlę zdjęcie dziś musismy się obejść
JA lecę spać, bo padam na twarz :* Buzialkki dziewczynki :*
O tej porze?? No ale cóż, jak poduszka wzywa....
To kolorowych snów ... buraczku ....lady_pink, Marleni lubią tę wiadomość
-
Marleni wrote:Lejdi jutro prześlę zdjęcie dziś musismy się obejść
JA lecę spać, bo padam na twarz :* Buzialkki dziewczynki :*
Śpij słodko Marleni :*Marleni lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Lady ja na 19:-) a ty?"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
Jest szansa ze może się zobaczymy
Marleni lubi tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
lady_pink wrote:Mirabelka30 a Ty prawdziwa Mirabelka czy pseudonim artystyczny?
Marleni a gdzie zdjęcie z gitarrrą?
Wedmoczka ja też sącze tą kadarkę ale niestety nie mogę napisać że że smakiem myślałam że po trzech butelkach załapie na nią smaka ale tak się nie stało kiedyś powiem dziecku jakie to mama musiała pić niedobre wino żeby zajść w ciążę
Nie to pseudonim;) Ale skojarzenie z Mirabelką było poprawne;) ja się nazywam tak samo oryginalnie jak nasza Memka;))) tylko się z tym nie ujawniam bo nie lubię jak mnie rozpoznają zresztą nie lubię swojego imienia;)) ale udało nam się z Memką że z takim imieniem się tutaj spotkałyśmy;))Memka, hewa81 lubią tę wiadomość
-
Czego nie podoba Ci się imię? Jest superowe;-) Mireli to ze świecą szukać tak nas dużo"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Mirabelka30 wrote:a tak jakoś;P Nigdy go nie lubiłam;) ale nauczyłam się z nim żyć;P Ja już znam 5;)
To jak ja ze swoim. Babcie mnie nazwały i się męcz:/ a najgorzej jak znajomi dziwne zdrobnienia na siłe próbują mi nadać
Z półsłodkich czerwonych to niezłe jest elsol i warna:) jest łagodne, nie cierpkie.