X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Chętnie przejmę czyjąś @ w zamian oddam wynik bety :)

Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość

• Dotek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona a jaką masz bete? Ja chętnie oddam @. Dzisiaj niby sie zaczeła ale mam tylko beżowe planienie.

f08af289ff.png
  • PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej.
    Chętnie przejmę czyjąś @ w zamian oddam wynik bety :)

Zabieraj moją @ w cholerę... Menda się przyczepiła i wcale nie chce ode mnie odejść. Jeszcze się że mną bawi w kotka i myszkę - przedwczoraj myślałam, że sobie polazła, a ona tylko się schowała! I wczoraj znowu wyskoczyła z nienacka. Zabieraj ią, bo złośliwa jest dla mnie i wcale już jej nie chcę.
    Betę przyjmę z radością i otwartymi ramionami. Zaopiekuję się nią czule. Obiecuję!

23cs
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to mnie pani prof z lublina do ktorej chodze przynajmniej na samolot zaprosila. Jeszcze 5 kg i sie wybiore na wizyte bo narazie mnie nie zechce widziec.:)

f08af289ff.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi pani prof. kazała brać cały czas na noc codziennie i to w dodatku aspirin cardio bo mocniejsza a mam nadwage, nawet w czasie @ mam brać. Acard jest słabszy. Wg mojego endo też można brać przez cały cykl. I ja tak też robie.
    Natomiast lekarz ekspert z naszegoBociana twierdzi ze po owulacji dopiero brac acard bo moze zaburzac owu.

Dobrze że wszystko ok. Będziesz brała coś na pęknięcie czy próbujecie spontanicznie bez leków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:26

f08af289ff.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami niestety trzeba się upominać. Ja też sporo leków wyprosiłam.

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania nasion nie ma jeszcze, nie wyrobil sie doktor ze zrobieniem :/ robilismy w tym nowym Ovum z dowozem bo mamy kilka minut do kliniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dreams a to kiedy będzie to badanie? Mam nadzieje że od razu wziął się za badanie a nie będzie czekał?

Dopiero jutro beda wyniki i to nas martwi czy to moze tak czekac? Maz pow.ze on juz nie bedzie powtarzal..jutro ma sie pytac kiedy to zostalo zbadane bo moze sie okazac ze moze nie ma juz co badac?;( . Kobieta z rejestracji poszla sie zapytac doktora kiedy beda a on pow. ze jutro bo dzis mial duzo badan nasienia i sie nie wyrobil ;(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dziwne, to oni nie wiedzą co umawiają !!
    No ja juz nie wiem co mam myslec o tym :( dzwonilam wczoraj ,umowila nas na 10:30 a tu takie cos :( odechciewa sie juz wszystkiego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, juz wiem o co chodzi (maz dzwonil)babka nam zle pow.jak tam bylismy. Badanie zostało od razu zrobione ale doktor nie przygotowal w formie papierowej dla pacjenta wyniku.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreAms86 wrote:
    Dziewczyny, juz wiem o co chodzi (maz dzwonil)babka nam zle pow.jak tam bylismy. Badanie zostało od razu zrobione ale doktor nie przygotowal w formie papierowej dla pacjenta wyniku.

No to chyba dobrze, ze zrobione. Jakoś mi sie to dziwne wydało, ze przetrzymaliby do jutra.

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle dobrane slowa, a nasz spokoj zostal naruszony. Dobrze ze maz zadzwonil. Jutro Wam napisze jak armia.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wierzę DREAMS ze można się było zdenerwować, niby nic bo się wyjaśniło i wyszło ok, ale jednak .... niesmak pozostał.
    Jestem ciekawa porównania między badaniem manualnym a komputerowym.
    Trzymam kciuki, żeby wyszło dobrze :)

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • mikka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Mikka, jak tam u Ciebie? koniec @?

dzis juz raczej małe krwawienie ale @ poki co nie odpuszcza i nie wiem na kiedy moge sie zapisac na usg...bo mialam zrobic jakis tydzien po skonczeniu @ -pytanie kiedy się skonczy, a na 3 lutego widzialam wolny termin w luxmedzie...
    Monia to dobrze że u Ciebie wszystko ok, teraz pozostaje..działac :)))
    ja mam takiego stresa przed usg...ale to chyba przez wspomnienia...boje sie teraz jakiegokolwiek usg...

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro napisze Wam wyniki z manuala i komputerowe. Tez jestem ciekawa ja to wyglada.

hewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś po wizycie u doktorka zalamalam się trochę bo podobno przez tą torbiel nie będzie owu i to może trwać kilka miesięcy :-( nie ma wskazań żeby usuwać laparoskopowo jeżeli badania w szpitalu nic nie wykażą to doktorek radzi invitro bo szkoda czasu eh

Monia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Monia jesteś taka kochana :-* 3mam kciuki za Wasze powodzenie w tym cyklu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ja jak mialam torbiel to dr przepisała mi tabletki antykoncepcyjne na dwa cykle - i żeby torbieli się pozbyć i żeby zresetować jajniki
    Dzięki Lady :-* za tydzień będę u niego to my wspomnę ale boję się antykoncepcji a Lady po jakim czasie Ci zniknęła? Kurcze ja jeszcze to Amh mam niskie eh

• Dotek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bas może i na Ciebie antyki tak zadziałają że torbiele znikną. Bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze. A jajniki warto wyciszyć antykiem na czas leczenia żeby po odstawieniu wydajniej pracowały:)

f08af289ff.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek...co to za h....e testy...a już myślałam... :)
    No nic, próbujemy dalej :)
    Mnie małpiszon zalewa nie nadążam za pociskami :)
    Monia trzymam kciuki za owocne starania :)
    Bas myślę, że antyki to najlepsze rozwiązanie... a zostając w temacie torbieli, to w tamtym tygodniu byłam na USG piersi i doktorek znalazł mi 2 torbiele w lewej piersi... nosz...mam wrażenie, że gdzie się nie ruszę to wszędzie coś nie tak....buuu...
    Co do IVF to ja jestem już zdecydowana...
    Po 3 latach bardzo intensywnych, obciążających fizycznie, psychicznie i finansowo, a zarazem bezowocnych starań powiedziałam DOŚĆ!!!
    Wyczerpaliśmy już wszystkie możliwości, więc stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać...
    W następnym tyg. mam wizytę w klinic... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 22:26

Bas1990, Marleni lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ