LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biorę bo chyba lepiej się kwas foliowy wchłania przy witaminie b a mi z inwicty badania wyszły że mam homozygote mthfr. Jak będę w lublinie to zbadam sobie kwas foliowy i homocysteine.
Monia dobrze że wiesz, oszczędzony stres przy testowaniu.Kamilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A mnie martwi troche mój cykl, wiem ze po poronieniu moze byc inaczej niz zwykle, ale nigdy nie mialam plamien ani przed a ni po @, ateraz na kilka dni przed bylo plamienie, potem 4 dni krwawienia i od 4 dni mam takie brązowe plamienia...nie wiem czy martwic sie czy nie...w srode mam kontrolne usg...az sie boje na samą myśl,,,"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
Monia85 wrote:Hipisiątko, dzisiaj pan doktor powiedział, że na ok 13 owulacji w roku, 8 jest z prawego jajnika, a 5 z lewego. Podobno jest to potwierdzone naukowo.
O widzisz, ciekawe to, bo ja ostatnio 5 ovu pod rząd miałam właśnie z prawego. I tak się nawet zastanawiałam czy przypadkiem mi lewy jajnik nie działa -
avera27 wrote:Morfologia 1 % i bardzo mała ilosc plemników 1,2 mln w 1 ml a calkowita ilosc 6,4 mln
Kurczę, przykro mi ze takie wyniki wyszły A posiew robiliście? -
Avera,
U mojego M. leukocyty też były w normie, ale bakterie miał (E.coli) i dostał antybiotyk od mojego gina. Wprawdzie miał 4% prawidłowych plemników i całkowita ilość prawie 87 mln, ale bakterie jak najbardziej wpływają na jakość nasienia, wiec tak dla pewności zróbcie ten posiew. Szkoda ze od razu nie zrobiliście. -
nick nieaktualnyavera27 wrote:leukocyty < 0,1 mln/ml, posiewu nie było pewnie zrobimy. Można coś z tym zrobić ? ? ruch w normie, ogólnie reszta ok, ale czy to ma jakieś znaczenie?
-
avera27 nie zamartwiaj się można poprawiać suplementacją przez min. 2-3 miesiące np. profertil, fertilman plus i potem ponowić badanie. U facetów jest tak że parametry nasienia są zmienne a jedno badanie o niczym tak naprawdę nie świadczy Trzeba zrobić 2- 3 badania i wtedy dopiero widać prawdziwy obraz stanu nasienia. Jak ruch i pozostałe sprawy są ok to nie ma tragedii, a jaka abstynencja była przed badaniem?
hewa81 lubi tę wiadomość
-
badanie było w ovum - nie mieli posiewu w cenniku, miałam robic w innej klinice, ale miałam tam hsg to chciałam w jednym miejscu. Ogólnie dalej mnie pobolewa brzuch z tej strony co mi udrożniono jajowódavera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia -
No i witaminki Kochana dla męża. Chociaż różnie to z tym jest, bo jedni widzą różnicę inni nie koniecznie, ale coś trzeba łykać. Mój łyka fertilman - czy działa to nie wiem bo jak nam sie nie uda zajsc to pewnie dopiero w marcu bedziemy powtornie robic badanie. Jak zdecydujecie się na posiew to z wynikami najlepiej udać się może początkowo do gina, albo najlepiej do androloga.
-
w lublinie do jakiego lekarza mąż ma pójść? możecie kogoś wskazać, czy jest szansa na dalsza diagnostykę/badania na nfz? jakie badania może zlecić np. lekarz rodzinny? Ogólnie wydaliśmy sporo ostatnio w tej klinice;/avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia -
nick nieaktualny