LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamilka wrote:Witajcie.
Postanowiłam dołączyć do Waszego forum.
Jestem ze Świdnika. Fajnie popisać z kimś kto zna nasze lubelskie podwórko....
Dotek mogę polecić Ci badania genetyczne na nfz gdzie można zrobić. i nawet nie czeka sie tak długo. sama będę je robić w tym miesiącu.
Ale może najpierw powinnam sie kulturalnie przedstawić
Mam za soba jedno poronienie w 10 tyg. potem zdrowa córeczka i teraz znowu poronienie w 8 tygodniu. Po badaniu kariotypów jak wyniki będa dobre zamierzamy sie starać.
Możesz polecić kogoś ze Świdnika na NFZ?Kamilka lubi tę wiadomość
-
Mona M niestety nikogo godnego polecenia nie mam....
sama szukam...
i tak się zastanawiam po przeczytaniu tego wątku nad dr Wach.
sama chodzę do dr Patyry w Świdniku prywatnie. przyjmuje ona również na nfz w przychodni na lubartowskiej ale podobno na nfz już nie jest taka miła...
ja szukam kogoś kto mi pomoże i odnajdzie przyczynę poronień i ewentualnie poprowadzi ciążę.04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Ja chodzę do dr Jagniątkowskiej, a co do dr Patyry czytałam właśnie niedobre recenzje własnie na NFZ.
i dość tania bo w ramach wizyty robi:
badanie piersi,
usg,
cytologię,
i pisze recepty i co tam chcesz...
ale opinie ma słabe ijeśłi chodzi o wizyty na nfz.
ja chodzę do niej od ponad 15 lat. i mam do niej zaufanie. jest dobrym ginekologiem ale jeśli chodzi o sprawy problemowe typu poronienie niestety nie ma wiedzy... i dltego kogos szukam.04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Mona_M wrote:Ja chodzę do dr Jagniątkowskiej, a co do dr Patyry czytałam właśnie niedobre recenzje własnie na NFZ.
i gdzie przyjmuje?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualnyKamilka wrote:a jak ta Twoja? czemu szukasz nowej?
i gdzie przyjmuje?
Teraz mam wizytę dopiero na 6 maja. I wkurza mnie to czekanie, zwłaszcza, że tam nie ma możliwości zrobienia usg czy nawet monitoringu. I szukam poradni co by wszytko na miejscu było. -
nick nieaktualny
-
ja jestem zdania że jak sie nie zapłaci to cięzko z tymi lekarzami....
chętnie bym takiego na nfz znalazła. ale szukam... póki co po badaniach wybiore sie do tej Wach.
04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
nick nieaktualny
-
Hej wszystkim, Kamilko a gdzie robisz badania genetyczne? Ja też nad tym myślałam ale narazie mam się starać. U mnie to chyba kwestia przeciwciał przeciwjądrowych. Pani dr ma jakiś plan na mnie ale najpierw muszę zajść w ciąże. W tym cyklu polowaliśmy na owulacje więc zobaczymy czy coś się wykluje.
Hipisiątko fajnie że szykujesz się na badania.hipisiątko, Kamilka lubią tę wiadomość
-
Dotek wrote:Hej wszystkim, Kamilko a gdzie robisz badania genetyczne? Ja też nad tym myślałam ale narazie mam się starać. U mnie to chyba kwestia przeciwciał przeciwjądrowych. Pani dr ma jakiś plan na mnie ale najpierw muszę zajść w ciąże. W tym cyklu polowaliśmy na owulacje więc zobaczymy czy coś się wykluje.
Hipisiątko fajnie że szykujesz się na badania.
Robię badania w poradni genetycznej u profesora Wojcierowskiego. Oni mają umowę z nfz. Czeka się około 3 m-cy. Musisz mieć skierowanie dla siebie i dla męża. Może je wystawić gin lub rodzinny. Rodzinni nie robią problemu z wystawieniem skierowania bo oni za to nie płacą.04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
hipisiątko wrote:ja zwiedziłam kilku lubelskich ginekologów i dr Włach to anioł a nie lekarz, nigdy mnie nikt tak fantastycznie nie potraktował jak ona dostałam skierowanie do szpitala na badania04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
hipisiątko wrote:nigdy nie byłam w szpitalu i się trochę boję, w dodatku mąż mnie nie będzie mógł odwiedzać
hipisiątko lubi tę wiadomość
-
hipisiątko wrote:a ilu osobowe są sale ??
byłaś już u dr na wizycie na nfz po szpitalu ??
Sale są 3 osobowe, nie wiem czy wszystkie, ale raczej tak. Sale są spoko, trochę ponad rok temu były remontowane. Tak byłam już na wizycie u pani dr po szpitalu, byłam tak mniej więcej miesiąc po badaniach. Dostałam leki i następną wizytę mam w maju.hipisiątko lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kamilko pomyślimy o tych badaniach.
Hipisiątko ja dwa razy leżałam i za każdym razem na 5 osobowej sali ale jest fajnie. Dużo pacjentek się przewija właśnie na badania:) przy wypisie dr daje zwolnienie jesli trzeba do pracy za pobyt w szpitalu i karteczke zeby zarejestrowac sie na dole w przychodni na nfz:)
Kamilka, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
Dotek wrote:Dzięki Kamilko pomyślimy o tych badaniach.
Hipisiątko ja dwa razy leżałam i za każdym razem na 5 osobowej sali ale jest fajnie. Dużo pacjentek się przewija właśnie na badania:) przy wypisie dr daje zwolnienie jesli trzeba do pracy za pobyt w szpitalu i karteczke zeby zarejestrowac sie na dole w przychodni na nfz:)
To po co jej prywatne wizyty jak i tak potem na nfz przyjmuje
A chyba mi umknęło w jakim szpitalu pracuje?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Kamilka wrote:Wow. Aż się wierzyć nie chce że tacy lekarze jeszcze istnieją...
To po co jej prywatne wizyty jak i tak potem na nfz przyjmuje
A chyba mi umknęło w jakim szpitalu pracuje?
Przyjmuje w szpitalu wojskowym, przy czym w poradni ginekologicznej jest tylko w poniedziałki i w tym momencie z tego co się orientuję pierwsze wolne terminy do niej są jakoś po wakacjach.hipisiątko lubi tę wiadomość