LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kornelaa wrote:Dziewczyny jak dobrze, że jesteście 😄 Za miesiąc przeprowadzam się z drugiego końca Polski do Lublina. Polećcie dobrych lekarzy przy staraniach 🙏 🙏🙏 Który szpital w Lublinie ma dobre opinie jeśli chodzi o ginekologię (zabiegi histeroskopii, HSG)? Pozdrawiam 🤗
Ja chodzę do Dr Tkaczuk Włach, ma bardzo dużo pozytywnych opinii ☺️Kornelaa, Missi lubią tę wiadomość
-
Kornelaa wrote:Dziewczyny jak dobrze, że jesteście 😄 Za miesiąc przeprowadzam się z drugiego końca Polski do Lublina. Polećcie dobrych lekarzy przy staraniach 🙏 🙏🙏 Który szpital w Lublinie ma dobre opinie jeśli chodzi o ginekologię (zabiegi histeroskopii, HSG)? Pozdrawiam 🤗
Jesli chodzi o szpitale w Lublinie to Jaczewskiego i Staszica ale terminy na zabiegi ktore wymienilas to nieporozumienie, prawie pol roku czekania, przynajmniej tak bylo gdy ja umawialam sie, dlatego warty rozwazenia jest szpital w Świdniku, ginekologia ma bardzo dobre opinie a terminy dużo krótsze.26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
21.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Emii wrote:Jesli chodzi o szpitale w Lublinie to Jaczewskiego i Staszica ale terminy na zabiegi ktore wymienilas to nieporozumienie, prawie pol roku czekania, przynajmniej tak bylo gdy ja umawialam sie, dlatego warty rozwazenia jest szpital w Świdniku, ginekologia ma bardzo dobre opinie a terminy dużo krótsze.
Dzięki! Na histeroskopię udało mi się umówić w Wojskowym na maj. Znasz jakieś opinie o tym oddziale? Na Staszica terminy były na czerwiec/lipiecpaulik1507 lubi tę wiadomość
-
Kornelaa wrote:Dzięki! Na histeroskopię udało mi się umówić w Wojskowym na maj. Znasz jakieś opinie o tym oddziale? Na Staszica terminy były na czerwiec/lipiec
Z Wojskowym nie mialam do czynienia wiec nie pomogę, Ale widze że pracuje tam Dr Gałczynski, slyszalam ze to jeden z lepszych specjalistow jesli chodzi o endometrioze.26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
21.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Kornelaa wrote:Dzięki! Na histeroskopię udało mi się umówić w Wojskowym na maj. Znasz jakieś opinie o tym oddziale? Na Staszica terminy były na czerwiec/lipiec
Jeśli chodzi o oddział to bardzo dobra opieka. Panie położne to złote kobiety.Kornelaa lubi tę wiadomość
-
Hej
Jestem w Lublina, o dziecko staraliśmy się 3,5 roku. Szczerze to nie polecam nikogo z Lublina. Tutaj to jest biznes, zarobek dla lekarzy.
Obecnie jestem w 8 tygodniu ciąży i jedynie kogo mogę polecić to Pani Doktor Marta Paliga z Katowic. Wystarczyło pare miesięcy, żebyśmy się w końcu doczekali tej chwili.
Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy na Lublin. -
kasia.si wrote:Hej
Jestem w Lublina, o dziecko staraliśmy się 3,5 roku. Szczerze to nie polecam nikogo z Lublina. Tutaj to jest biznes, zarobek dla lekarzy.
Obecnie jestem w 8 tygodniu ciąży i jedynie kogo mogę polecić to Pani Doktor Marta Paliga z Katowic. Wystarczyło pare miesięcy, żebyśmy się w końcu doczekali tej chwili.
Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy na Lublin.
To może wymień nam lekarzy z Lublina do których chodziłaś bo np. u mnie Katowice odpadają jest poprostu za daleko... A dr Paliga też ma swoich zwolenników jak i przeciwników;) -
Frutellka wrote:To może wymień nam lekarzy z Lublina do których chodziłaś bo np. u mnie Katowice odpadają jest poprostu za daleko... A dr Paliga też ma swoich zwolenników jak i przeciwników;)
Byłam u dr Barczentewicza, dr Włach i dr Stettnera.
Po trzech latach bujania się po lekarzach, z polecenia trafiłam właśnie do dr Paligi. Po pierwszej wizycie zrobiliśmy brakujące badania których nikt wcześniej nie zlecił. Przy następnej zastosowaliśmy się do zaleceń i przy trzeciej próbie w końcu się udało. -
kasia.si wrote:Byłam u dr Barczentewicza, dr Włach i dr Stettnera.
Po trzech latach bujania się po lekarzach, z polecenia trafiłam właśnie do dr Paligi. Po pierwszej wizycie zrobiliśmy brakujące badania których nikt wcześniej nie zlecił. Przy następnej zastosowaliśmy się do zaleceń i przy trzeciej próbie w końcu się udało.
To do życia żadnego z tych lekarzy nie chodzę - dr Tkaczuk mimo, że jest polecana to ma bardzo skrajne opinie, badań mam już cała teczkę; jakie Ci źle Ola których nie zlecilii poprzedni;) -
Frutellka wrote:To do życia żadnego z tych lekarzy nie chodzę - dr Tkaczuk mimo, że jest polecana to ma bardzo skrajne opinie, badań mam już cała teczkę; jakie Ci źle Ola których nie zlecilii poprzedni;)
Chlamydia i kiry. To są te które pamietam bo one wyszły zle ☺️ -
kasia.si wrote:Chlamydia i kiry. To są te które pamietam bo one wyszły zle ☺️
O to u mnie to na pierwszej wizycie zrobione zostały wymazy MUCHA, Kiry trombofilia też zrobiona.... -
O hej Frutellka, widzę, że my z jednych stron A Ty do kogo chodzisz jeśli można wiedzieć? Bo widzę, że porządna diagnostyka została wykonana, a u mnie braki
Powiem szczerze, że też słyszałam o dr Tkaczuk, moja endo mówiła, że dużo jej pacjentek poleca tą panią.Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Hibiskus wrote:O hej Frutellka, widzę, że my z jednych stron A Ty do kogo chodzisz jeśli można wiedzieć? Bo widzę, że porządna diagnostyka została wykonana, a u mnie braki
Powiem szczerze, że też słyszałam o dr Tkaczuk, moja endo mówiła, że dużo jej pacjentek poleca tą panią.
Zaprosiłam Cię do przyjaciółek tam Ci namiar podam -
Frutellka wrote:Zaprosiłam Cię do przyjaciółek tam Ci namiar podam
Hmm nic mi się nie wyświetla, że ktoś mnie dodał
Edit: znalazłamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2024, 14:50
Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Frutellka wrote:Musisz mnie zaakceptować
Już napisałam do CiebieStarania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
Cześć i czołem:)
Czy ktoś leczy się w Ovum?
My zaczęliśmy leczenie od 2 miesięcy.
Rok temu poroniłam w 9tyg.
Miesiąc temu miałam badanie drożności, wynik prawy niedrożny a lewy w pełni drożny.
Lekarz zalecił stymulacje i obecnie w tym cyklu byłam stymulowana CLO. Dziś byłam na monitoringu, w prawym 2 jajeczka w lewym również dwa po około 17mm.
Czekamy do poniedziałku i w poniedziałek mam zrobić sobie zastrzyk na pęknięcie z Ovitrelle i zalecane przytulanie w poniedziałek i wtorek.
A potem oczekiwanie😀Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Nowa3231 wrote:Może odświeżę wątek kto z lubelskiego ?
JaaaWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
↪️7 🥳
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Alkalalka82 wrote:Hej dziewczyny czy któraś leczy się w Ovum?
Ja, u doktora SzkodziakaWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
🔜 badania na pasożyty u obojga