LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No mi też nie mówiła o encortonie, przy czym ja byłam u niej w przychodni w wojskowym, a tam zawsze dużo dziewczyn, więc mało czasu i wszystko na szybko, a i ja nie pomyślałam o tym żeby zapytać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 19:45
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla sądzę, że tak jeśli byś poprosiła i powiedziała, że poprzednia lekarz miała podejrzenie co do drożności. Ale pewnie najpierw wizyta w szpitalu odnośnie zbadania hormonów bo to w pierwszej kolejności proponuje. Ja się wybiłam i sama je porobiłam, bo przy własnej działalności nie mam jak położyć się na 3 dni to trochę widać, że nie było to dobrze widziane.
Viowieczka wiem wiem bardzo małe ja jestem z Jutrzenki z Ruty :)A Ty cały czas do nie tam do przychodni chodzisz, czy też do Abovo?neomi34 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pani doktor zleca właśnie rozszerzone badania, ja je też robiłam prywatnie bo szkoda mi 3 dni na leżenie w szpitalu, może to głupie ale opiekuję się też starszymi dziadkami i nie mogłam ich zostawić na 3 dni. Teraz mam własnie skierowanie na kortyzol i prolaktynę po obciążeniu.neomi34
-
Hej. Ja na pierwszą wizytę przyniosłam cały zestaw badań które robiłam i po dostałam na homocysteinę i Dhea i prolaktynę po obciążeniu I jeszcze poziom kwasu foliowego i Wit d3. A o kortyzolu nic mi nie wiadomo. Na co to?
Może trzeba mi było się położyć i zrobić za free te badania. Bo może coś dodatkowo by jeszcze zrobili w szpitalu... ale też mi było szkoda czasu i dziecka mego.
Madziulla ja wierzyłam że u Ciebie coś będzie zresztą u Dotka też. Przykro mi bardzo.04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Witam dziewczynki Ja w piątek właśnie wyszłam ze szpitala i miałam robiony panel hormonalny. Położyłam się ze względu na to że lekarz mi powiedział że np. taka prolaktyna w labolatorium nie zawsze wychodzi prawidłowo. To jest bardzo czyły hormon i nawet zmęczenie po drodze do lab ma skutek w nieprawidłowym wyniku. Pobierali mi kilka razy krew. np. o 7 rano, 16,22, 2 w nocy i 6 rano. mam dopiero kilka wyników reszta będzie w czwartek, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona;)) Badają dużo rzeczy np. taka wit D i personel suuuuper;)
W tym cyklu czeka mnie jeszcze HSG, prawdopodobnie też się położe na 3 dni. Hipisiątko, a Ty w jakim terminie się wybierasz?
-
Kamilka wrote:Hej. Ja na pierwszą wizytę przyniosłam cały zestaw badań które robiłam i po dostałam na homocysteinę i Dhea i prolaktynę po obciążeniu I jeszcze poziom kwasu foliowego i Wit d3. A o kortyzolu nic mi nie wiadomo. Na co to?
Może trzeba mi było się położyć i zrobić za free te badania. Bo może coś dodatkowo by jeszcze zrobili w szpitalu... ale też mi było szkoda czasu i dziecka mego.
Madziulla ja wierzyłam że u Ciebie coś będzie zresztą u Dotka też. Przykro mi bardzo.
A co to homocysteina i Dhea i poziom kwasu folowiego? czego one dotyczą?neomi34 -
neomi34 wrote:A co to homocysteina i Dhea i poziom kwasu folowiego? czego one dotyczą?
Wiecie inne badania dr zleca dla kobiet które nie mogą zajść w ciążę a inne jak zachodzą a nie mogą utrzymać (jak u mnie).04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
Kamilka wrote:Homocysteina to przy diagnozie zespołu antyfosfolipidowego. Dhea to hormon kobiecy w sensie określenie jego poziomu. Podobnie jak lh a jeśli chodzi o poziom kwasu foliowego to po to robiłam żeby sprawdzić czy go w ogóle przyswajam. Bo dostałam podwójną dawkę.
Wiecie inne badania dr zleca dla kobiet które nie mogą zajść w ciążę a inne jak zachodzą a nie mogą utrzymać (jak u mnie).
Teraz będę wiedziała dobrze, że jest takie forum człowiek zbiera te wszystkie info i jest mądrzejszy bo widać od lekarzy wszystkiego się nie dowiemyKamilka lubi tę wiadomość
neomi34 -
neomi34 wrote:Teraz będę wiedziała dobrze, że jest takie forum człowiek zbiera te wszystkie info i jest mądrzejszy bo widać od lekarzy wszystkiego się nie dowiemy
Dotek a czy te zastrzyki które sobie robiłaś to trzeba trzymać w lodówce czy nie?04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek