X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też nie mówiła o encortonie, przy czym ja byłam u niej w przychodni w wojskowym, a tam zawsze dużo dziewczyn, więc mało czasu i wszystko na szybko, a i ja nie pomyślałam o tym żeby zapytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 19:45

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Błonie w aurze rozmnażania:):)

A jeszcze Was zapytam badanie nasienia w obvo jest w jednej wersji? Bo w luxie jest za 70zł lub za 140zł i nie wiem, na które męża wysłać, pewnie na podst.

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla sądzę, że tak jeśli byś poprosiła i powiedziała, że poprzednia lekarz miała podejrzenie co do drożności. Ale pewnie najpierw wizyta w szpitalu odnośnie zbadania hormonów bo to w pierwszej kolejności proponuje. Ja się wybiłam i sama je porobiłam, bo przy własnej działalności nie mam jak położyć się na 3 dni to trochę widać, że nie było to dobrze widziane.

Viowieczka wiem wiem bardzo małe :) ja jestem z Jutrzenki z Ruty :)A Ty cały czas do nie tam do przychodni chodzisz, czy też do Abovo?

neomi34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neomi a dlaczego na hormony trzeba się kłaść do szpitala? Nie wystarczy zwykle badanie krwi? Ja ostatnio robiłam lh, fsh, prolaktyne i estradiol wszystko w normie.

• viowieczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neomi ja jak na razie chodzę tylko do wojskowego.

Magdziulla te badania w szpitalu są poszerzone, bo krew na zbadanie prolaktyny, insuliny i kortyzolu pobierają w nocy.

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz słyszę! Ja zawsze normalne robiłam. No zobaczymy, pójdę i się dowiem.

• neomi34 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor zleca właśnie rozszerzone badania, ja je też robiłam prywatnie bo szkoda mi 3 dni na leżenie w szpitalu, może to głupie ale opiekuję się też starszymi dziadkami i nie mogłam ich zostawić na 3 dni. Teraz mam własnie skierowanie na kortyzol i prolaktynę po obciążeniu.

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula ja płaciłam 200 na pierwszej wizycie u pani dr. Pewnie też dostaniesz skierowanie na kompleksowe badania.

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja na pierwszą wizytę przyniosłam cały zestaw badań które robiłam i po dostałam na homocysteinę i Dhea i prolaktynę po obciążeniu I jeszcze poziom kwasu foliowego i Wit d3. A o kortyzolu nic mi nie wiadomo. Na co to?
    Może trzeba mi było się położyć i zrobić za free te badania. Bo może coś dodatkowo by jeszcze zrobili w szpitalu... ale też mi było szkoda czasu i dziecka mego.
    Madziulla ja wierzyłam że u Ciebie coś będzie zresztą u Dotka też. Przykro mi bardzo.

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ;) Ja w piątek właśnie wyszłam ze szpitala i miałam robiony panel hormonalny. Położyłam się ze względu na to że lekarz mi powiedział że np. taka prolaktyna w labolatorium nie zawsze wychodzi prawidłowo. To jest bardzo czyły hormon i nawet zmęczenie po drodze do lab ma skutek w nieprawidłowym wyniku. Pobierali mi kilka razy krew. np. o 7 rano, 16,22, 2 w nocy i 6 rano. mam dopiero kilka wyników reszta będzie w czwartek, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona;)) Badają dużo rzeczy np. taka wit D ;) i personel suuuuper;)

W tym cyklu czeka mnie jeszcze HSG, prawdopodobnie też się położe na 3 dni. Hipisiątko, a Ty w jakim terminie się wybierasz?

• Dotek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hsg to w pierwszej połowie cylku trzeba robić, przynajmniej mi pani dr kazała zrobić tak do 10 dc.

f08af289ff.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem ;) Chodziło mi o ten cykl co będzie bo ten i tak stracony ;)) a Ty już bylaś? wybacz że pytam, ale pisze z tel. i nie chce mi się wątku przewertować;)

• Dotek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazwyczaj z tel;) byłam chyba w marcu położyłam się na 3 dni bo nie chciałam cierpieć i wolałam narkoze. Hsg robią w czwartki.

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Hej. Ja na pierwszą wizytę przyniosłam cały zestaw badań które robiłam i po dostałam na homocysteinę i Dhea i prolaktynę po obciążeniu I jeszcze poziom kwasu foliowego i Wit d3. A o kortyzolu nic mi nie wiadomo. Na co to?
    Może trzeba mi było się położyć i zrobić za free te badania. Bo może coś dodatkowo by jeszcze zrobili w szpitalu... ale też mi było szkoda czasu i dziecka mego.
    Madziulla ja wierzyłam że u Ciebie coś będzie zresztą u Dotka też. Przykro mi bardzo.

A co to homocysteina i Dhea i poziom kwasu folowiego? czego one dotyczą?

neomi34
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dotek ;) Poznałam tą Waszą Panią dr Włach w szpitalu, strasznie miła kobieta:)) zrobiła na mnie najlepsze wrażenie ze wszystkich lekarzy ;) no i mój też jest super;P

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    A co to homocysteina i Dhea i poziom kwasu folowiego? czego one dotyczą?
    Homocysteina to przy diagnozie zespołu antyfosfolipidowego. Dhea to hormon kobiecy w sensie określenie jego poziomu. Podobnie jak lh a jeśli chodzi o poziom kwasu foliowego to po to robiłam żeby sprawdzić czy go w ogóle przyswajam. Bo dostałam podwójną dawkę.
    Wiecie inne badania dr zleca dla kobiet które nie mogą zajść w ciążę a inne jak zachodzą a nie mogą utrzymać (jak u mnie).

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zachodzę a nie mogę utrzymać i nie miałam takich badań, chyba zrobię na własną rękę przy okazji:)

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Ja też zachodzę a nie mogę utrzymać i nie miałam takich badań, chyba zrobię na własną rękę przy okazji:)

No właśnie ciekawe od czego to zależne, że jedni dostają a drudzy nie, nie rozumiem tego.

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Homocysteina to przy diagnozie zespołu antyfosfolipidowego. Dhea to hormon kobiecy w sensie określenie jego poziomu. Podobnie jak lh a jeśli chodzi o poziom kwasu foliowego to po to robiłam żeby sprawdzić czy go w ogóle przyswajam. Bo dostałam podwójną dawkę.
    Wiecie inne badania dr zleca dla kobiet które nie mogą zajść w ciążę a inne jak zachodzą a nie mogą utrzymać (jak u mnie).

Teraz będę wiedziała :) dobrze, że jest takie forum człowiek zbiera te wszystkie info i jest mądrzejszy bo widać od lekarzy wszystkiego się nie dowiemy :)

Kamilka lubi tę wiadomość

neomi34
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Teraz będę wiedziała :) dobrze, że jest takie forum człowiek zbiera te wszystkie info i jest mądrzejszy bo widać od lekarzy wszystkiego się nie dowiemy :)
    Hehe i mądrzejszy od lekarzy. ....
    Dotek a czy te zastrzyki które sobie robiłaś to trzeba trzymać w lodówce czy nie?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ