Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • alexis Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różni się tym, że jest bardziej dokładny niż zwykły, wyświetla temperaturę z 2 miejscami po przecinku, np. 36,67, a nie 36,6.

km5shdges7mhg8ze.png
  • agula Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    good morning ladies :)
    jak tam w poniedzialkowy poranek? mnie chorobsko jakies bierze niestety :/ mam jednak nadzieje, ze mi to cyklu nie rozreguluje za bardzo, a wlasnie teraz jakos powinna byc owulka.

samira lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    jak tam w poniedzialkowy poranek? mnie chorobsko jakies bierze niestety :/ mam jednak nadzieje, ze mi to cyklu nie rozreguluje za bardzo, a wlasnie teraz jakos powinna byc owulka.

oj współczuje ,oby szybko minęła choroba i cykl się nie przestawił ...:)

agula lubi tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki po weekendzie :) Nie odzywałam się, bo mi sieć padła w domku i rodziców na głowie miałam... A teraz w pracy też nie bardzo mogę pisać, więc tylko na chwileczkę wpadłam. Nadrobię to co napisałyście przez weekend później :) Póki co życzę Wam miłego dnia! A między czasie możecie mi skrót najważniejszych informacji zrobić :P

• Anula81 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki. Dzisiaj jakiś humor kiepski i brak nadzieii. No cóż trzeba się jakoś ogarnąć, na 15 do roboty to nie będę miała czasu myśleć. Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na @. Miłego dnia.

913ff6ae1e30f961f9433a46393b824c.png
    9ewnskjoj2ru31nq.png
  • agula Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agula wrote:

niestety musze do pracy isc, ale jak wroce odrazu ide do wyrka sie wygrzac i porzadnie wypocic, moze przejdzie :) a jak nie, to nici z urodzinowych igraszek jutro :( samira a co z tymi twoimi plamieniami, idziesz do gina?

samira lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Różni się tym, że jest bardziej dokładny niż zwykły, wyświetla temperaturę z 2 miejscami po przecinku, np. 36,67, a nie 36,6.

To mój chyba tez jest owulacyjny :p to ten co "dostaliśmy" na poradnictwie :P

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    samira wrote:
    agula wrote:

niestety musze do pracy isc, ale jak wroce odrazu ide do wyrka sie wygrzac i porzadnie wypocic, moze przejdzie :) a jak nie, to nici z urodzinowych igraszek jutro :( samira a co z tymi twoimi plamieniami, idziesz do gina?

oj to przykre siedzieć w pracy z chorobą.:( .W sumie to nawet lekkie krwawienia nie plamienia ale na razie nie idę do niej ,szukam innego gina bo wkurza mnie jej podejście tyle cykli za mną i żadnych badań jedynie podstawowe i tsh ale nic w kierunku płodności a to już cykl w tej chwili 18 ehhh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja się wybieram do szkoły :D w sobotę zaczynam :)

agula, aniczka lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUUUUU, do jakiej szkoły?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • agula Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agula wrote:
    samira wrote:
    agula wrote:

oj to przykre siedzieć w pracy z chorobą.:( .W sumie to nawet lekkie krwawienia nie plamienia ale na razie nie idę do niej ,szukam innego gina bo wkurza mnie jej podejście tyle cykli za mną i żadnych badań jedynie podstawowe i tsh ale nic w kierunku płodności a to już cykl w tej chwili 18 ehhh...

to ja nie jestem daleko za toba, ja mam teraz 15 cykl...pewnie zmien gina, skoro sie nawet nie interesuje, juz dawno powinnas miec jakies badania zrobione. a ja mam nadzieje, ze jakos w pracy wysiedze :) a co to za szkola do ktorej sie wybierasz? :)

Endometrioza IV stopnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzięki :* dziewczyny idę do szkoły policealnej -florystyka :) nauka trwa rok ,jest bezpłatna jak i materiały do nauki ,jedynie nie można kompozycji zabierać do domu...i kończy się egzaminami tytuł technik florysta :)

najlepsze jaja będą jak w tym czasie zaciążę ;)

agula, gocha04, liloe, Konwalia lubią tę wiadomość

• agula Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super bedziesz miala zajecie :) kto wie moze wlasnie wtedy sie uda? :) no ja zmykam juz do pracy, chociaz chetnie bym w domu zostala, bo mi leb peka i zatoki zatkane bleh...no coz, milego popoludnia Wam zycze dziewczyny :)

samira lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    super bedziesz miala zajecie :) kto wie moze wlasnie wtedy sie uda? :) no ja zmykam juz do pracy, chociaz chetnie bym w domu zostala, bo mi leb peka i zatoki zatkane bleh...no coz, milego popoludnia Wam zycze dziewczyny :)

Dzięki i oby ci czas w pracy minął spokojnie i szybko :)

• malinka5020 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam do Was pytanie jak to jest u Was? Dzisiaj u mnie 16 dc i dzisiaj dostałam leciutkiego plamienia, biore je jako plam. owulacyjne ale nie miałam jeszcze skoku temp czy tak może być?

8e0a731f408c8d7325ae98e764a1b106.png

[img]http://
    www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/20614[/img]

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok temperatury występuje zazwyczaj PO owulacji, więc plamienie jak najbardziej może wystąpić przed skokiem.

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz zaczęłam nadrabiać i zobaczyłam TO.

ann, WIELKIE GRATULACJE !!! Spokojnej ciąży! :)

ann2224 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a dzięki :* dziewczyny idę do szkoły policealnej -florystyka :) nauka trwa rok ,jest bezpłatna jak i materiały do nauki ,jedynie nie można kompozycji zabierać do domu...i kończy się egzaminami tytuł technik florysta :)

Nie jaja tylko przeznaczenie jak już :)

Możecie spojrzeć na mój wykres, bo ja już nic nie rozumiem :( znowu temperatura spadła, test owu już 4 dobę dodatni (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), skąd ten spadek? Z rana mdłości już drugi dzień (coś mnie bierze chyba), dziś nawet musiałam sobie postój zrobić w drodze do pracy. Śluz mleczny rozciągliwy lekko lepki. Miałam brać luteinę, ale przez ten spadek temperatury już zgłupiałam - byłam pewna, że owulacja była w piątek...

Kiedy powinnam brać tą luteinę, co myślicie? Poradźcie coś proszę, bo ja tu już wariuję...

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    samira wrote:

Możecie spojrzeć na mój wykres, bo ja już nic nie rozumiem :( znowu temperatura spadła, test owu już 4 dobę dodatni (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), skąd ten spadek? Z rana mdłości już drugi dzień (coś mnie bierze chyba), dziś nawet musiałam sobie postój zrobić w drodze do pracy. Śluz mleczny rozciągliwy lekko lepki. Miałam brać luteinę, ale przez ten spadek temperatury już zgłupiałam - byłam pewna, że owulacja była w piątek...

Kiedy powinnam brać tą luteinę, co myślicie? Poradźcie coś proszę, bo ja tu już wariuję...

tu coś o testach owu

Nie traktuj pozytywnego testu owulacyjnego jako potwierdzenia wystąpienia owulacji. Pozytywny test owulacyjny informuje jedynie o tym, że ciało przygotowuje się do owulacji, a nie że ona wystąpiła. Czasami pomimo pozytywnego testu owulacyjnego do owulacji nie dojdzie lub przesunie się ona w czasie (np. w skutek stresu lub choroby).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    samira wrote:

z luteina trzeba uważać bo może zatrzymać owu lepszy jest duphaston bo on jej nie wstrzymuje ...

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ