X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    liloe wrote:
    samira wrote:
    a dzięki :* dziewczyny idę do szkoły policealnej -florystyka :) nauka trwa rok ,jest bezpłatna jak i materiały do nauki ,jedynie nie można kompozycji zabierać do domu...i kończy się egzaminami tytuł technik florysta :)

najlepsze jaja będą jak w tym czasie zaciążę ;)

Nie jaja tylko przeznaczenie jak już :)

Możecie spojrzeć na mój wykres, bo ja już nic nie rozumiem :( znowu temperatura spadła, test owu już 4 dobę dodatni (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), skąd ten spadek? Z rana mdłości już drugi dzień (coś mnie bierze chyba), dziś nawet musiałam sobie postój zrobić w drodze do pracy. Śluz mleczny rozciągliwy lekko lepki. Miałam brać luteinę, ale przez ten spadek temperatury już zgłupiałam - byłam pewna, że owulacja była w piątek...

Kiedy powinnam brać tą luteinę, co myślicie? Poradźcie coś proszę, bo ja tu już wariuję...

z luteina trzeba uważać bo może zatrzymać owu lepszy jest duphaston bo on jej nie wstrzymuje ...

samira a ja wręcz przeciwnie dostałam luteine od gina na leczenie cyklów bezowulacyjnych, i tak też jest napisane na ulotce, więc raczej luteina pomaga w owulacji a nie zatrzymuje...

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    samira wrote:
    liloe wrote:
    samira wrote:
    a dzięki :* dziewczyny idę do szkoły policealnej -florystyka :) nauka trwa rok ,jest bezpłatna jak i materiały do nauki ,jedynie nie można kompozycji zabierać do domu...i kończy się egzaminami tytuł technik florysta :)

najlepsze jaja będą jak w tym czasie zaciążę ;)

Nie jaja tylko przeznaczenie jak już :)

Możecie spojrzeć na mój wykres, bo ja już nic nie rozumiem :( znowu temperatura spadła, test owu już 4 dobę dodatni (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), skąd ten spadek? Z rana mdłości już drugi dzień (coś mnie bierze chyba), dziś nawet musiałam sobie postój zrobić w drodze do pracy. Śluz mleczny rozciągliwy lekko lepki. Miałam brać luteinę, ale przez ten spadek temperatury już zgłupiałam - byłam pewna, że owulacja była w piątek...

Kiedy powinnam brać tą luteinę, co myślicie? Poradźcie coś proszę, bo ja tu już wariuję...

z luteina trzeba uważać bo może zatrzymać owu lepszy jest duphaston bo on jej nie wstrzymuje ...

samira a ja wręcz przeciwnie dostałam luteine od gina na leczenie cyklów bezowulacyjnych, i tak też jest napisane na ulotce, więc raczej luteina pomaga w owulacji a nie zatrzymuje...

to ja już nic nie kumam :D

Meginka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcąc nie chcąc wprowadziłam dezorientację ;)

Meginka, samira lubią tę wiadomość

• aniczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dziewczyny a ja się wybieram do szkoły :D w sobotę zaczynam :)

super pomysl

samira lubi tę wiadomość

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tej szkoły to też taka myśl za mną chodzi, żeby się zapisać do jakiejś policealnej :)
    samira narobiłaś mi ochoty żeby się zapisać :)
    odkąd nie pracuję, to siedzę w domu cały czas i się nudzę i w dodatku przytyło mi się... Muszę coś z tym zrobić :)

samira, liloe lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    a co do tej szkoły to też taka myśl za mną chodzi, żeby się zapisać do jakiejś policealnej :)
    samira narobiłaś mi ochoty żeby się zapisać :)
    odkąd nie pracuję, to siedzę w domu cały czas i się nudzę i w dodatku przytyło mi się... Muszę coś z tym zrobić :)

no i dobrze tak zrób ,fajnie ze kogoś tym zmobilizuję ,niby to dwie soboty i niedziele w miesiącu,przez rok ale zawsze coś ,jakiś nowy zawód i może pasja :D

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniczka wrote:
    samira wrote:
    dziewczyny a ja się wybieram do szkoły :D w sobotę zaczynam :)

super pomysl

aaa dzięki :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Samira :) Ja też robię podyplomówkę. Jeszcze pół roku mi zostało :)Ale czasami jest ciężko, w tyg praca, w weekend szkoła a jeszcze mały ciągle chciałby mnie mieć przy sobie :)

samira lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie pomyślałam,a propo nauki, że jeśli będę w ciąży i pójdę już na zwolnienie to chciałabym zarobić jakiś kurs językowy :) niestety poliglotą nie jestem, ale trochę podszkolić angielski można :)

Nina82, samira, gocha04 lubią tę wiadomość

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja też tak kombinowałam :) Ale już nie jestem pewna, czy chcę iść tak szybko jak pierwotnie planowałam na zwolnienie... :)

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Po tym jak przestały mi się trząść łapki i trochę ochłonęłam spieszę donieść - JESTEM W CIĄŻY!!!

Dzisiaj po południu zrobiony test, krecha testowa bledsza od kontrolnej, ale nie pozostawiająca wątpliwości :) Jutro rano jeszcze raz zrobię i lecę na bętę!

Ściskam Was wszystkie!!!!

samira, liloe, sama_ja, Meginka, agula, Amicizia, ann2224, Libra, olaola, malinka5020, gocha04 lubią tę wiadomość

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Malvinka! :) Super!

Malvinka lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Dziewczynki! Po tym jak przestały mi się trząść łapki i trochę ochłonęłam spieszę donieść - JESTEM W CIĄŻY!!!

Dzisiaj po południu zrobiony test, krecha testowa bledsza od kontrolnej, ale nie pozostawiająca wątpliwości :) Jutro rano jeszcze raz zrobię i lecę na bętę!

Ściskam Was wszystkie!!!!

Gratuluję !!! aż mi łzy stanęły w oczach ,się wzruszyłam no :D

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziękuję, dziękuję!

A Ty samirko nie rycz, tu się cieszyć trzeba, nie ryczeć ;)

Powiem Wam, że bardzo mi się teraz to Wasze wsparcie i cieszenie się przydaje. Bo ja jestem (oprócz tego, że szczęśliwa) po prostu PRZERAŻONA... o.O

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Dziękuję, dziękuję, dziękuję!

A Ty samirko nie rycz, tu się cieszyć trzeba, nie ryczeć ;)

Powiem Wam, że bardzo mi się teraz to Wasze wsparcie i cieszenie się przydaje. Bo ja jestem (oprócz tego, że szczęśliwa) po prostu PRZERAŻONA... o.O

ale to z radości ,jak się takie nowiny widzi :D

i myślę ze jak się dowiem ze jestem w ciąży to odczucia będę miała takie jak ty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    sama_ja też tak kombinowałam :) Ale już nie jestem pewna, czy chcę iść tak szybko jak pierwotnie planowałam na zwolnienie... :)

w pierwszej ciąży poszłam na zwolnieni w 17 tygodniu, teraz poszłabym szybciej :) cieszyłabym się chwilami w domu z córcią, no i zaoszczędzilibyśmy na nani :)

Malvinka gratuluję :)

Malvinka, samira lubią tę wiadomość

• alexis Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Malvinko :) każda wiadomość o nowej zaciążonej jest teraz dla mnie ogromną radością :) ciekawa jestem ile jeszcze dobrych wiadomości przyniesie ten walentynkowy, miłosny miesiąc :) mam ogromną nadzieję, że duuużo no i że ja się załapię do tych szczęściar, Malvinko życzę Ci teraz duużo zdrówka, spokoju, pogody ducha i przepięknych 9 miesięcy!!!

km5shdges7mhg8ze.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz wszystkim!

A tak jeszcze żeby się uśmiechnąć... Widziałyście dzisiejsze Demotywatory?
    http://demotywatory.pl/4053739/Matka

:D

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    Dziękuję jeszcze raz wszystkim!

A tak jeszcze żeby się uśmiechnąć... Widziałyście dzisiejsze Demotywatory?
    http://demotywatory.pl/4053739/Matka

:D

hehe dobre i prawdziwe ;)

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ