LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malvinka wrote:Dziewczynki! Po tym jak przestały mi się trząść łapki i trochę ochłonęłam spieszę donieść - JESTEM W CIĄŻY!!!
Dzisiaj po południu zrobiony test, krecha testowa bledsza od kontrolnej, ale nie pozostawiająca wątpliwości Jutro rano jeszcze raz zrobię i lecę na bętę!
Ściskam Was wszystkie!!!!
Gratulacje!!!Malvinka lubi tę wiadomość
-
Anula81 wrote:zaba25 wrote:a mnie boli brzuch i krzyza typowo jak na okres i coraz mocniej, niestety chyba ten cykl jutro sie skonczy:(
Ja podobnie. Wróciłam właśnie z pracy, plamienie i ból brzucha
planien nie mam ale musialam wziasc przeciwbolowe, troche mnie to przygnebilo bo testy, wykresy, mikroskop, ziola, luteina i chyba nic z tego:( nic czekam co dalej, przyjdzie malpa jeszcze dzis czy jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2013, 21:41
Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
Malvinka wrote:Dziewczynki! Po tym jak przestały mi się trząść łapki i trochę ochłonęłam spieszę donieść - JESTEM W CIĄŻY!!!
Dzisiaj po południu zrobiony test, krecha testowa bledsza od kontrolnej, ale nie pozostawiająca wątpliwości Jutro rano jeszcze raz zrobię i lecę na bętę!
gratulacje super wiadomoscMalvinka lubi tę wiadomość
-
Malvinka gratulacje!! duuuzo zdrowka i spokojnej ciazy super!
Malvinka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
nick nieaktualnyAga11 wrote:Dziewczyny, jeżeli mam ból ovu, bolą mnie jajniki i mam plamienie to czy jestem w trakcie owulacji czy przed odpowiedzcie mi. Dodam że temperatury nie mierzę.
poczytaj to a szczególnie od myślników ale to dla wszystkich laseczek :
Pęcherzyk gwałtownie wzrasta, około 3 mm na dobę, osiągając w końcu średnicę 18-22 mm. Jego zewnętrzna warstwa, składająca się z komórek ziarnistych staje się niezwykle wrażliwa na wyrzut lutropiny.
W 8-38 godzin po szczycie estrogenów, również LH osiąga swój szczyt. Jest to też początek wydzielania progesteronu.
Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.
Tak, czy tak, moment owulacji jest bardzo ograniczony w czasie, gdyż po spadku LH już nie może do niej dojść.
Uwolniona z pęcherzyka Graafa komórka zachowuje zdolność do zapłodnienia 12-18 godzin od jajeczkowania.
Po uwolnieniu komórki jajowej, pęknięty pęcherzyk Graafa przekształca się w ciałko żółte wydzielające dalej progesteron. Jego wysoki poziom hamuje wydzielanie LH i FSH, a tym samym uniemożliwia dojrzewanie innych komórek jajowych w tym samym cyklu.
Z powodu złożoności procesów hormonalnych, polegających na mechanizmie sprzężenia zwrotnego, ani dodatkowe jajeczkowanie, ani jajeczkowane nagle sprowokowane jakimś czynnikiem zewnętrznym, nie jest możliwe.
- - - - Moment jajeczkowania nie jest możliwy do samodzielnego zaobserwowania przez kobietę, a jedynie podczas monitoringu USG jajników. Obserwowane wskaźniki płodności (zmiany śluzu szyjkowego, zmiany samej szyjki macicy oraz wzrost podstawowej temperatury ciała) nie wskazują na moment owulacji. Stanowią natomiast informację o kresie płodnym w danym cyklu. Pewien procent kobiet zauważa także zespół typowych dla siebie objawów, pojawiających w okolicach jajeczkowania, jak np. tzw. ból owulacyjny, zatrzymanie wody w organizmie, zaparcia, zmiany skórne. Są to wszystko symptomy świadczące o trwającym okresie płodny - - - - -Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2013, 22:56
-
dopiero nadrobiłam zaległości:) Moje gratulacje ten luty to naprawde szczęśliwy:)Malvinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalvinka wrote:Dziewczynki! Po tym jak przestały mi się trząść łapki i trochę ochłonęłam spieszę donieść - JESTEM W CIĄŻY!!!
Malvinka, jeszcze raz Gratulacje i rozsyłaj nam tu swoje fluidki:)Malvinka, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalvinka jeszcze raz gratulacje
w sobotę delikatnie czułam jajnik lewy i najwięcej śluzu, śluz mam taki mokry kleisty i w nim czasem kawałki rozciągliwego podbarwionego, dziś 15dc. z mężem mieliśmy spięcie i w najlepsze dni się nie seksimy, ciche dni a dziś chyba ostatni gwizdek płakać mi się chce. na własne życzenie cykl zmarnowany.Malvinka, samira, Meginka lubią tę wiadomość
-
Malvinka dziękuję za ostatnią odpowiedź i jak najbardziej gratuluję, ciesze się razem z Tobą
samira, Malvinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo a to na początek dnia
cala prawda:P
- Jeśli pracujesz zbyt wiele, to znaczy, że nie masz dla niej czasu.
- Jeśli pracujesz zbyt mało, jesteś nicponiem i obibokiem.
- Jeśli ona ma nudną i monotonną pracę z niską pensją, to jest wyzysk
- Jeśli ty masz nudną i monotonną pracę z niską pensją, powinieneś ruszyć swoją leniwą du** i znaleźć coś lepszego.
- Jeśli awansujesz przed nią, to jest faworyzowanie.
- Jeśli ona awansuje przed tobą, to jest wyrównanie szans.
- Jeśli mówisz, że ładnie wygląda, to jest molestowanie seksualne.
- Jeśli zachowujesz spokój, to jest to męska obojętność.
- Jeśli płaczesz, jesteś mięczakiem.
- Jeśli tego nie robisz, jesteś nieczuły.
- Jeśli podejmujesz decyzję bez porozumienia z nią, jesteś szowinistą.
- Jeśli ona podejmuje decyzję bez radzenia się ciebie, to znaczy, że jest wyzwoloną kobietą.
- Jeśli prosisz ją o coś czego ona nie chce zrobić, to jest dominacja.
- Jeśli ona chce tego od ciebie, to jest przysługa.
- Jeśli ona podoba ci się w samej seksownej bieliźnie, jesteś zboczeńcem.
- Jeśli ci się nie podoba, jesteś homoseksualistą.
- Jeśli każesz kobiecie wydepilować nogi, jesteś seksistowski.
- Jeśli tego nie robisz, nie warto się dla ciebie starać.
- Jeśli dbasz o siebie i swój wygląd, jesteś próżny.
- Jeśli nie dbasz, jesteś prostakiem.
- Jeśli kupujesz jej kwiaty, pewnie piłeś.
- Jeśli nie kupujesz, to znaczy, że w ogóle się o nią nie troszczysz.
- Jeśli jesteś dumny ze swoich osiągnięć, to jesteś zarozumiały.
- Jeśli nie jesteś dumny, to znaczy, że jesteś zakompleksiony.
- Jeśli boli ją głowa, to jest to po prostu ból głowy.
- Jeśli ciebie boli głowa, to znaczy, że jej nie kochasz.
- Jeśli chcesz często uprawiać seks, jesteś maniakiem seksualnym.
- Jeśli niezbyt często - masz inną kobietę.malinka5020, Meginka, Libra lubią tę wiadomość