LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi90 wrote:Bardzo mi przykro kochanaPCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
armia męża OK, jajowody drożne.
3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą. -
PaniEr wrote:Mi tez ale marzec będzie mój! MalaMi, mamy podobny czas starań i chyba wiek ten sam wnioskując po nicku
ooo jak miłoPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Czekam na bete i progesteron, ale powiedzieli mi, ze czasami moze byc dopiero w poniedzialek...
Ile w Polsce kosztuje mniej wiecej ta analiza?
Tutaj zaplacilam 31 euros !
Milej soboty Babeczki :*Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Ja dalej w rozsypce,dalej nie dostałam okresu,tylko cały czas te jasnobrązowe upławy. Wczoraj odstawiłam luteinę,tak mi tu doradzono,mimo,że moja gin kazała mi brać przez tydzień włąśnie na wywołąnie @,a tu dowiedziałam się,że luteina właśnie ją wstrzymuje. Więc dziś pierwszy dzień bez niczego i mam nadzieję,że prtzyjdzie,nigdy jej tak nie potrzebowałam jak teraz. Okropnie się czuję,ale chyba bardziej boli psychika.Cały czas miałam nadzieję. Brzuch mi rozrywa z bólu,mam nadziję,że to się wnet skończy,dziś jeszcze bardziej temperatura podskoczyłaale mam nadzieję,że to przez infekcję,bo jeszcze się przeziębiłam. Proszę Was o interpretację tych wyników z czwartku bo jeszcze nie pytałam..
ferrytyna 1,01 (4,63-204)
żelazo 23,30( 8,80-27)
witamin d3 15,20 czyli niedobór od 20
wit.b12 538,00 (197-771)
kwas foliowy 24,40 (4,6-18,70)
progesteron 9,78 ng (faza lutealna 1,83-23,9)
Czy coś jeszcze można zrobić? -
PaniEr wrote:Cześć kochane, jestem już po becie i mam wyniki. Zapisuje się na marcowe testowanie, beta z czwartku 1,67 a dziś 0,97 trzymam kciuki za Was!
Kur... Polubiłam przez przypadek... przykro mi... ale marzec już za chwilę
ams wrote:Czekam na bete i progesteron, ale powiedzieli mi, ze czasami moze byc dopiero w poniedzialek...
Ile w Polsce kosztuje mniej wiecej ta analiza?
Tutaj zaplacilam 31 euros !
Milej soboty Babeczki :*
40 zł beta i 20 zł prog też dziś znów sobie strzeliłam z rana ten zestaw
-
Przykro mi ze bety spadły i @ przylazły :< ale walczymy nie poddawać się ! nowy cykl nowa szansa dziewczynki
1000 ja wiem o tym dlatego jestem z lekka przerażona , boje się torbieli i ciąży mnogiej jakby coś miało być . Jutro będę wiedziec więcej" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Diamond92 wrote:Kiedy dokładnie testujesz?
Planuje 28.02 to będzie 15dc ale nie wiem czy wytrzymam
Ale masz historie mam nadzieję że po tych symulacjach w końcu wam się uda trzymam kciuki :* :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:17
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤ nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo ❤ 28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp -
Niecierpliwa88 wrote:U mnie okazało się że mam hiperprolakrynemie jak szybko zbilyscie ja bromergonem ? Eketow ubocznych po tym leku nie mam żadnych chyba dobrze nie?
Zdecydowanie
Ciesz się ze nie masz skutków ubocznych bardzo dużo kobiet nie może funkcjonować normalnie po tym leku
Ja nawet nie zaczynałam z nim przygody - od razu dostałam ( podobno nowszej generacji ) dostinex i po 6 tygodniach brania
( raz w tygodniu 1/4 tabletki ) prolaktyna pięknie spadła -
Niecierpliwa pewnie że dobrze ja też nie miałam na szczescie skutków ubocznych zbilam w jakiś miesiąc lub półtorej, miałam 40, a po bromku 3,75
PaniEr przykro mi, tulę mocno, następny cykl będzie Nasz :-*
Karmelkowa wow ! Ale w Tobie pozytywnej energii dobrze, że jesteś tutaj z Nami
U mnie nadal cholerka brak @, ale za to mam jakiś humor, że bez kija nie podchodz, a szczególnie na męża , chociaż bidulek nic mi nie zrobił z moją bulwa wszystko dobrze, operacja się udała, a piesek czuję się już wporzo w miarę ale taki pozszywany, że serce mi się kraje jak na niego patrze, ale i tak jest bardzo dzielny
AMS cena pewnie jak na euro jest okej. Ja nigdy nie przeliczam na złotówki, u mnie te dwa badania razem jakos niecałe 60zl. I trzymam kciuki oczywiście i za Ciebie 1000 też :-*
Czytałam właśnie w wiadomościach na tel, że Esmeralda Godlewska jest w ciąży! Kto nie wie o kim mowa, polecam wstukać na YB zawsze kiedy macie zły humor:-P śmiech gwarantowany wstawiła zdjęcie z USG, że jest w 6 tyg ciąży! Haha:-Pams lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Niecierpliwa88 wrote:U mnie okazało się że mam hiperprolakrynemie jak szybko zbilyscie ja bromergonem ? Eketow ubocznych po tym leku nie mam żadnych chyba dobrze nie?
Ja zbiłam dostinexem w ciągu jednego cyklu, ale miałam w górnej granicy normy, a po obciążeniu dużo za dużo. Z ponad 600 spadła mi w jednym cyklu do 100 (u mnie norma byla coś ponad 600).
Jeżeli nie masz skutków ubocznych to bardzo dobrze.
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Karolcia27 wrote:
AMS cena pewnie jak na euro jest okej. Ja nigdy nie przeliczam na złotówki, u mnie te dwa badania razem jakos niecałe 60zl. I trzymam kciuki oczywiście i za Ciebie 1000 też :-*
Tez nie przeliczam, tak tylko chcialam wiedziec
Nastepna bete bede robic w Polsce najprawdopodobniej, bo w srode lece do Polski na kilka dniOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Karolcia, cieszę się ze z Twoim psiutkkem wszystko dobrze a widziałam gdzieś na fejsie dziś ubranko dziecięce w buldożki od razu pomyślałam o Tobie Co do Pani Esmeraldy... widziałam tego newsa to tu się dziewczyny zastanawiają czy rodzinie powiedzieć jak się zobaczy serduszko na usg, czy może dopiero w 12 tygodniu, a ta wrzuca do sieci bez namysłu zdjęcia pęcherzyka ciążowego cóż, byle tylko temu dziecku do snu nie śpiewała
Ja czekam na wynik drugiej bety, ale już raczej nie ma szans, ze się dziś pojawi, wiec muszę uzbroić się w cierpliwośćKarolcia27 lubi tę wiadomość
-
Kukra ja was nie ogarne , ale pamiętajcie , że kibicuje !
1000 będzie dobra beta
Karolcia ja taka jestem zakręcona jak lato z radiem , ale chyba dzięki temu jeszcze mnie w psychiatryku nie zamkneli ;p
Biedny piesio , niech szybko wraca do formy
Ja biorę dostinex 1/4 raz na tydzień ... i pierwsza tabletka dała mi popalić , jakoś tak jakby mnie słabiło po niej delikatnie , a teraz za każdym razem jakbym się dobrze sfazowała haha rano jak na kacu w głowie szał ale koło południa przechodzi biore tylko do pozytywu
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
1000 wrote:
Ja czekam na wynik drugiej bety, ale już raczej nie ma szans, ze się dziś pojawi, wiec muszę uzbroić się w cierpliwość
tez czekam i tez sie pewnie nie doczekam...
Pewnie w poniedzialek rano zobaczymy co i jakOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Hej,
To znowu ja. Dzięki z wczorajsze słowa wsparcia. Niestety dziś rano zaczęłam krwawić , pobiegłam od razu na bete i dziś 6,6 czyli spadła
wybaczcie głupie pytanie, ale czy to ciąża biochemiczna? Nigdy nie miałam czegos takiego. Jestem za to po dwóch poronieniach (zabiegach) i nie wiem czy powinnam iśc do lekarza by sprawdzić czy wszystko jest ok po tym zdarzeniu? Juz sama nie wiem jak to nazwać
Wam za to gratuluję i 3 mam kciuki za zdrowe ciąże:) Może kiedyś i ja się doczekam...dorot lubi tę wiadomość
20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g
22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g
12.2016 - 8tc [*] zabieg
05.2017 - 9tc [*] zabieg
02.2018 - cb
po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
V-Leiden ujemny
Kariotypy ok
Zespól antyfosfolipidowy ok -
Cacuszko biochemiczna... krwawienie pojawi się na dniach :< przykro mi ;* ja traktowałam jak spóźnioną @ nie sprawdzałam u lekarza było ok , kolejna przyszła regularnie chyba , że zaciążysz bo mozeszsię starać dalej bez problemu" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa dziekuję :*
Problem w tym, że plamię w zasadzie już tydzień po owulacji, aż do miesiączki. I tak co miesiąc. Czasem ciężko odróżnić kiedy to jeszcze plamienie, a kiedy @
Dziś zaczęłam już bardziej właśnie jak na @
czy trzeba robić jakiś cykl przerwy czy można dalej normalnie próbować?
Już powoli mam dość - monitoring, starania, testowanie, clostilbegyt i ovitrelle już drugi cykl. Ech, smutny dzień. Oby jutro było lepiej.
Za Ciebie trzymam kciuki20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g
22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g
12.2016 - 8tc [*] zabieg
05.2017 - 9tc [*] zabieg
02.2018 - cb
po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
V-Leiden ujemny
Kariotypy ok
Zespól antyfosfolipidowy ok