Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • PaniEr Ekspertka
    Postów: 210 60

    Wysłany: 17 lutego 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, jestem już po becie i mam wyniki. Zapisuje się na marcowe testowanie, beta z czwartku 1,67 a dziś 0,97 :( trzymam kciuki za Was!

    1000 lubi tę wiadomość

    PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

    3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1813 576

    Wysłany: 17 lutego 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Cześć kochane, jestem już po becie i mam wyniki. Zapisuje się na marcowe testowanie, beta z czwartku 1,67 a dziś 0,97 :( trzymam kciuki za Was!


    Bardzo mi przykro kochana :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • PaniEr Ekspertka
    Postów: 210 60

    Wysłany: 17 lutego 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Bardzo mi przykro kochana :(
    Mi tez :( ale marzec będzie mój! MalaMi, mamy podobny czas starań i chyba wiek ten sam wnioskując po nicku :)

    PCOS, hiperinsulinemia, wysoki testosteron i androstendion, AMH = 17,1
    armia męża OK, jajowody drożne.

    3 cykle z clo, obecnie 3 cykl z aromkiem i Bomfolą.
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1813 576

    Wysłany: 17 lutego 2018, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Mi tez :( ale marzec będzie mój! MalaMi, mamy podobny czas starań i chyba wiek ten sam wnioskując po nicku :)


    ooo jak miło ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 17 lutego 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na bete i progesteron, ale powiedzieli mi, ze czasami moze byc dopiero w poniedzialek...

    Ile w Polsce kosztuje mniej wiecej ta analiza?

    Tutaj zaplacilam 31 euros !

    Milej soboty Babeczki :*

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 17 lutego 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w rozsypce,dalej nie dostałam okresu,tylko cały czas te jasnobrązowe upławy. Wczoraj odstawiłam luteinę,tak mi tu doradzono,mimo,że moja gin kazała mi brać przez tydzień włąśnie na wywołąnie @,a tu dowiedziałam się,że luteina właśnie ją wstrzymuje. Więc dziś pierwszy dzień bez niczego i mam nadzieję,że prtzyjdzie,nigdy jej tak nie potrzebowałam jak teraz. Okropnie się czuję,ale chyba bardziej boli psychika.Cały czas miałam nadzieję. Brzuch mi rozrywa z bólu,mam nadziję,że to się wnet skończy,dziś jeszcze bardziej temperatura podskoczyłaale mam nadzieję,że to przez infekcję,bo jeszcze się przeziębiłam. Proszę Was o interpretację tych wyników z czwartku bo jeszcze nie pytałam..
    ferrytyna 1,01 (4,63-204)
    żelazo 23,30( 8,80-27)
    witamin d3 15,20 czyli niedobór od 20
    wit.b12 538,00 (197-771)
    kwas foliowy 24,40 (4,6-18,70)
    progesteron 9,78 ng (faza lutealna 1,83-23,9)
    Czy coś jeszcze można zrobić?

    zem3anlis7huurhv.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 17 lutego 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniEr wrote:
    Cześć kochane, jestem już po becie i mam wyniki. Zapisuje się na marcowe testowanie, beta z czwartku 1,67 a dziś 0,97 :( trzymam kciuki za Was!

    Kur... Polubiłam przez przypadek... :/ przykro mi... ale marzec już za chwilę :)

    ams wrote:
    Czekam na bete i progesteron, ale powiedzieli mi, ze czasami moze byc dopiero w poniedzialek...

    Ile w Polsce kosztuje mniej wiecej ta analiza?

    Tutaj zaplacilam 31 euros !

    Milej soboty Babeczki :*

    40 zł beta i 20 zł prog :) też dziś znów sobie strzeliłam z rana ten zestaw :P

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 lutego 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi ze bety spadły i @ przylazły :< ale walczymy nie poddawać się ! nowy cykl nowa szansa dziewczynki :)

    1000 ja wiem o tym dlatego jestem z lekka przerażona , boje się torbieli i ciąży mnogiej jakby coś miało być . Jutro będę wiedziec więcej :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 17 lutego 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92 wrote:
    Kiedy dokładnie testujesz? ;D

    Planuje 28.02 to będzie 15dc ale nie wiem czy wytrzymam :D

    Ale masz historie :( mam nadzieję że po tych symulacjach w końcu wam się uda trzymam kciuki :* :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:17

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Niecierpliwa88 Znajoma
    Postów: 19 1

    Wysłany: 17 lutego 2018, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okazało się że mam hiperprolakrynemie jak szybko zbilyscie ja bromergonem ? Eketow ubocznych po tym leku nie mam żadnych chyba dobrze nie?

    3cykl staran
  • Megsss Autorytet
    Postów: 1394 652

    Wysłany: 17 lutego 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa88 wrote:
    U mnie okazało się że mam hiperprolakrynemie jak szybko zbilyscie ja bromergonem ? Eketow ubocznych po tym leku nie mam żadnych chyba dobrze nie?


    Zdecydowanie :)
    Ciesz się ze nie masz skutków ubocznych bardzo dużo kobiet nie może funkcjonować normalnie po tym leku
    Ja nawet nie zaczynałam z nim przygody - od razu dostałam ( podobno nowszej generacji ) dostinex i po 6 tygodniach brania
    ( raz w tygodniu 1/4 tabletki ) prolaktyna pięknie spadła

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 17 lutego 2018, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa pewnie że dobrze :-) ja też nie miałam na szczescie skutków ubocznych :-) zbilam w jakiś miesiąc lub półtorej, miałam 40, a po bromku 3,75 :-)

    PaniEr przykro mi, tulę mocno, następny cykl będzie Nasz :-*

    Karmelkowa wow ! Ale w Tobie pozytywnej energii :-) dobrze, że jesteś tutaj z Nami :-)

    U mnie nadal cholerka brak @, ale za to mam jakiś humor, że bez kija nie podchodz, a szczególnie na męża , chociaż bidulek nic mi nie zrobił :-P z moją bulwa wszystko dobrze, operacja się udała, a piesek czuję się już wporzo w miarę :-) ale taki pozszywany, że serce mi się kraje jak na niego patrze, ale i tak jest bardzo dzielny :-)

    AMS cena pewnie jak na euro jest okej. Ja nigdy nie przeliczam na złotówki, u mnie te dwa badania razem jakos niecałe 60zl. I trzymam kciuki oczywiście :-) i za Ciebie 1000 też :-*

    Czytałam właśnie w wiadomościach na tel, że Esmeralda Godlewska jest w ciąży! Kto nie wie o kim mowa, polecam wstukać na YB zawsze kiedy macie zły humor:-P śmiech gwarantowany :-P wstawiła zdjęcie z USG, że jest w 6 tyg ciąży! Haha:-P

    ams lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 17 lutego 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa88 wrote:
    U mnie okazało się że mam hiperprolakrynemie jak szybko zbilyscie ja bromergonem ? Eketow ubocznych po tym leku nie mam żadnych chyba dobrze nie?

    Ja zbiłam dostinexem w ciągu jednego cyklu, ale miałam w górnej granicy normy, a po obciążeniu dużo za dużo. Z ponad 600 spadła mi w jednym cyklu do 100 (u mnie norma byla coś ponad 600).

    Jeżeli nie masz skutków ubocznych to bardzo dobrze.

    ❄️
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 17 lutego 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:

    AMS cena pewnie jak na euro jest okej. Ja nigdy nie przeliczam na złotówki, u mnie te dwa badania razem jakos niecałe 60zl. I trzymam kciuki oczywiście :-) i za Ciebie 1000 też :-*


    Tez nie przeliczam, tak tylko chcialam wiedziec :D

    Nastepna bete bede robic w Polsce najprawdopodobniej, bo w srode lece do Polski na kilka dni <3

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 17 lutego 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, cieszę się ze z Twoim psiutkkem wszystko dobrze :) a widziałam gdzieś na fejsie dziś ubranko dziecięce w buldożki :D od razu pomyślałam o Tobie :D Co do Pani Esmeraldy... :P widziałam tego newsa :D to tu się dziewczyny zastanawiają czy rodzinie powiedzieć jak się zobaczy serduszko na usg, czy może dopiero w 12 tygodniu, a ta wrzuca do sieci bez namysłu zdjęcia pęcherzyka ciążowego :P cóż, byle tylko temu dziecku do snu nie śpiewała :P

    Ja czekam na wynik drugiej bety, ale już raczej nie ma szans, ze się dziś pojawi, wiec muszę uzbroić się w cierpliwość :)

    Karolcia27 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 lutego 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukra ja was nie ogarne , ale pamiętajcie , że kibicuje ! :)

    1000 będzie dobra beta :)

    Karolcia ja taka jestem zakręcona jak lato z radiem , ale chyba dzięki temu jeszcze mnie w psychiatryku nie zamkneli ;p
    Biedny piesio , niech szybko wraca do formy :)


    Ja biorę dostinex 1/4 raz na tydzień ... i pierwsza tabletka dała mi popalić , jakoś tak jakby mnie słabiło po niej delikatnie , a teraz za każdym razem jakbym się dobrze sfazowała haha rano jak na kacu w głowie szał ale koło południa przechodzi :) biore tylko do pozytywu

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 17 lutego 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:

    Ja czekam na wynik drugiej bety, ale już raczej nie ma szans, ze się dziś pojawi, wiec muszę uzbroić się w cierpliwość :)


    tez czekam i tez sie pewnie nie doczekam...

    Pewnie w poniedzialek rano zobaczymy co i jak :)

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 165 31

    Wysłany: 17 lutego 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    To znowu ja. Dzięki z wczorajsze słowa wsparcia. Niestety dziś rano zaczęłam krwawić , pobiegłam od razu na bete i dziś 6,6 czyli spadła :(

    wybaczcie głupie pytanie, ale czy to ciąża biochemiczna? Nigdy nie miałam czegos takiego. Jestem za to po dwóch poronieniach (zabiegach) i nie wiem czy powinnam iśc do lekarza by sprawdzić czy wszystko jest ok po tym zdarzeniu? Juz sama nie wiem jak to nazwać :(

    Wam za to gratuluję i 3 mam kciuki za zdrowe ciąże:) Może kiedyś i ja się doczekam...

    dorot lubi tę wiadomość

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 lutego 2018, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cacuszko biochemiczna... krwawienie pojawi się na dniach :< przykro mi ;* ja traktowałam jak spóźnioną @ nie sprawdzałam u lekarza było ok , kolejna przyszła regularnie chyba , że zaciążysz bo mozeszsię starać dalej bez problemu

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Cacuszko Przyjaciółka
    Postów: 165 31

    Wysłany: 17 lutego 2018, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa dziekuję :*

    Problem w tym, że plamię w zasadzie już tydzień po owulacji, aż do miesiączki. I tak co miesiąc. Czasem ciężko odróżnić kiedy to jeszcze plamienie, a kiedy @
    Dziś zaczęłam już bardziej właśnie jak na @ :(

    czy trzeba robić jakiś cykl przerwy czy można dalej normalnie próbować?
    Już powoli mam dość - monitoring, starania, testowanie, clostilbegyt i ovitrelle już drugi cykl. Ech, smutny dzień. Oby jutro było lepiej.
    Za Ciebie trzymam kciuki :)

    20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji [email protected]
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego