Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam bete !!

    Sobota : 63,8
    Dzisiaj : 302,3

    Pieknie uroslo !!!! <3

    placze ze szczescia !!!!!

    MałaMi90, Natalia91!, NiecierpliwaKarolina, 1000, dorot, MP25, Madame_butterly, Magda - mbc, Helenka_mała, agniecha2101, pumka1990, Lisaveta_, Ewelinaaaa, Ineczka, Tekana, Diamond92, Ola_45 lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1765 540

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMS gratulację :*

    ams lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ams, gratuluję :)

    ams lubi tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams gratuluje! Czyli 3 cykl okazał się szczęśliwy, jak serduszkowaliscie?

    ams lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    ams gratuluje! Czyli 3 cykl okazał się szczęśliwy, jak serduszkowaliscie?


    Wg OvuFriend serduszkowalismy w dniu owulacji.
    Jak dla mnie to raczej 3 dni przed i dzien po :)
    Takze ciezko powiedziec.

    To byl pierwszy cykl, do ktorego sie przylozylam, mierzylam temperature, robilam testy owulacyjne... A co najlepsze, to w dniach plodnych nie mialam Meza w domu... takze sie staralismy przed i po no i sie udalo <3

    Powiem Wam kilka slow na temat objawow, moze beda Wam przydatne...

    - ciagle mi sie odbija
    - zasypiam w kazdej pozycji i o kazdej porze
    - nie wyskoczyly mi pryszcze, ktore zawsze wyskakiwaly przed @ no i czuje sie jakos tak "wyjatkowo"

    poza tym brzuch boli jak na @, ale nie jest to bol ciagly tylko taki od czasu do czasu.

    No i utrzymujacy sie stan podgoraczkowy od kilku dni po owulacji ... :)

    aha i jeszcze kilka slow o piersiach ... - zawsze przed @ mnie bolaly, a teraz tak jakos dziwnie bylo.

    Teraz to sie zrobily pelniejsze, i przy dotyku bola tak jakbym miala siniak na siniaku...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 11:51

    Natalia91!, water, dorot, Helenka_mała, agniecha2101, Diamond92, Ola_45 lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1765 540

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMS tak się cieszę ;) ja testuję w piątek odstawiam wtedy luteinę i niech się dzieje wola nieba ;o to byłby istny cud jakby się udało!

    ams lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze pęcherzyki i ciałka żółte - Natalia, Madame :*

    AMS gratuluję pięknej bety :* rosnijcie zdrowo.

    1000 bardzo, ale to bardzo Ci współczuję :( mocno zaciskam kciuki i wierzę że będzie dobrze !:* Nie wiem co przeżywasz, nawet sobie nie wyobrażam...ale bądź silna :*

    Ja jutro mam wizytę u gina wieczorem. Czuje jednak że to znów nie będzie ten cykl...przyplątała mi się jakaś infekcja.. podłamało mnie to trochę bo pewnie clo na marne. <3 było w piątek ... Może dziś spróbujemy i jutro... ale śluzu płodnego nie ma. Zobaczę co mi jutro lekarz powie.
    Chyba odpuszczę.. jeśli to jakaś poważna infekcja to muszę to wyleczyc, potem chce zrobić badania na tą MUCHe, biocenozę i homocysteine.. i może znów zacząć od kwietnia... Póki co jakoś jest mi wszystko jedno. I już z Mężem stwierdziliśmy że nie ma sensu się tak napinać i musimy wyluzować.
    Jeśli zajde za pół roku w ciążę to będę się cieszyć .

    Trzymam za Wszystkie dziewczyny kciuki :*

    ams, Natalia91!, dorot, Madame_butterly lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki MalaMi90 !!! daj znac koniecznie <3

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    1000 przykro mi :( nie wiem co przeżywasz ale bardzo współczuję.
    Moja znajoma stara się już 4 lata o pierwsze dziecko, i jej ginekolog powiedziała ze nie wie co jest gorsze w tych czasach: zajście w ciążę czy jej utrzymanie bo teraz naprawdę o jedno i drugie jest ciężko :( :(


    Tak to prawda..jedno i drugie jest ciężkie..wiem coś na ten temat

    Dorka
  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki !!❤️I mi się udało co prawda 12dpo i boje się ze może być różnie ale jestem szczęśliwa i nie dopuszczam takich myśli ;))
    Tutaj zdjęcie.
    https://zapodaj.net/d3ff2ea6339f6.jpg.html

    MałaMi90, ams, MP25, dorot, 1000, Madame_butterly, agniecha2101, pumka1990, Tekana, Ola_45 lubią tę wiadomość

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 lutego 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina 22.02 :)
    Poprzedni cykl tez mi wysokie temperatury ale ten spadek w 6 dpo mnie zastanawia :)
    DodAj mnie do znajomych to zobaczysz poprzedni cykl

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • MP25 Koleżanka
    Postów: 39 39

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZisiaj jest 14 dpo i taki bladziuszek :) jestem juz po becie wyniki beda wieczorem to wam odrazu napisze :)

    ams, MałaMi90, Mała_Mii, Natalia91!, pumka1990, Ola_45 lubią tę wiadomość

    Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300
    thgfvfxmzd0gw75d.png
    65vqxzdvkp09l05u.png
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Dziewczyny, mam bete !!

    Sobota : 63,8
    Dzisiaj : 302,3

    Pieknie uroslo !!!! <3

    placze ze szczescia !!!!!

    Super..trzymam.kciuki kobitki.. ;-)

    ams, Mała_Mii lubią tę wiadomość

    Dorka
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczynki !!❤️I mi się udało co prawda 12dpo i boje się ze może być różnie ale jestem szczęśliwa i nie dopuszczam takich myśli ;))
    Tutaj zdjęcie.
    https://zapodaj.net/d3ff2ea6339f6.jpg.html
    Gratuluję :-)

    Mała_Mii lubi tę wiadomość

    Dorka
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Wg OvuFriend serduszkowalismy w dniu owulacji.
    Jak dla mnie to raczej 3 dni przed i dzien po :)
    Takze ciezko powiedziec.

    To byl pierwszy cykl, do ktorego sie przylozylam, mierzylam temperature, robilam testy owulacyjne... A co najlepsze, to w dniach plodnych nie mialam Meza w domu... takze sie staralismy przed i po no i sie udalo <3

    Powiem Wam kilka slow na temat objawow, moze beda Wam przydatne...

    - ciagle mi sie odbija
    - zasypiam w kazdej pozycji i o kazdej porze
    - nie wyskoczyly mi pryszcze, ktore zawsze wyskakiwaly przed @ no i czuje sie jakos tak "wyjatkowo"

    poza tym brzuch boli jak na @, ale nie jest to bol ciagly tylko taki od czasu do czasu.

    No i utrzymujacy sie stan podgoraczkowy od kilku dni po owulacji ... :)

    aha i jeszcze kilka slow o piersiach ... - zawsze przed @ mnie bolaly, a teraz tak jakos dziwnie bylo.

    Teraz to sie zrobily pelniejsze, i przy dotyku bola tak jakbym miala siniak na siniaku...
    Wielkie gratulacje ;-) :-)

    ams lubi tę wiadomość

    Dorka
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    jak dla mnie to sa dwie krechy :)

    lec na bete, albo powtorz test jutro :) ktory do DPO?
    Dla mnie też dwie..Ale.dla pewności powtórz test..trzymam kciuki ;-) :-)

    MP25 lubi tę wiadomość

    Dorka
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczynki !!❤️I mi się udało co prawda 12dpo i boje się ze może być różnie ale jestem szczęśliwa i nie dopuszczam takich myśli ;))
    Tutaj zdjęcie.
    https://zapodaj.net/d3ff2ea6339f6.jpg.html

    Nie wiem dlaczego, ale utkwiłas mi w głowie i trzymałam za Ciebie kciuki. Chyba bardzo mocno poruszył mnie Twój wpis o stracie synka. Mimo ogólnego rozbicia uśmiechnęłam się na widok Twoich dwóch kresek. Życzę aby wszystko było w najlepszym porządku :)

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Nie wiem dlaczego, ale utkwiłas mi w głowie i trzymałam za Ciebie kciuki. Chyba bardzo mocno poruszył mnie Twój wpis o stracie synka. Mimo ogólnego rozbicia uśmiechnęłam się na widok Twoich dwóch kresek. Życzę aby wszystko było w najlepszym porządku :)
    Dziekuje CI Kochana za Mike slowa ;) ja wiem i. Zusje zeGabtys czuwa bad nami jest ze man w kassen minucie , a teraz czuwa nad nami ❤️❤️
    Zobaczysz ze u Ciebie tez się ułoży pamiętaj wiara czyni cuda ❤️

    1000, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1765 540

    Wysłany: 20 lutego 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi a miałaś jakieś objawy ? jak serduszkowaliście?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 20 lutego 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miałam objawy ? Hmm inaczej się czuje jak przy pierwszej ciąży wtedy okropnie bolały mnie piersi , a teraz martwi mnie właśnie brak bólu ... ale w czwartek czułam mocne wgryzanie się w macice , i okropne wzdęcia zaczęłam mieć , bekalam czy trzeba czy nie ;D a to do mnie nie podobne . I tak czułam w tej macicy od czwartku ze coś się dzieje . A w poprzedniej ciąży poczułam tylko ukucie i tyle z tego co pamietam ;) z serduszkowanjem to właśnie zastanawiałam się wczoraj czy nie przesadziłam ;D popatrz na koj wykres ;)
    ovufriend.

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego