X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje <3
    Po cichu meeega zazdroszcze :*:*
    Pozytywnie! Wszystkiego dobrego dziewczyny! "Nudnych" ciąż! :)

tym_janek lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • KAL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    JESTEM W CIĄŻY!!!

Jeszcze sama w to nie wierze, ale zrobiłam dziś rano sikańce 3 różnych firm i na wszystkich po niecałej minucie były już 2 wyraźne krechy! Idę na betę i dam Wam jeszcze znać :)

a tymczasem przestrzegam przed wczesnym testowaniem, u mnie w 11 dpo beta była 0,48 ;)
    Tym_janek mega mega się cieszę!!!! GRATULUJĘ kupa szczęścia i ja widzę u Ciebie bliźniaki :) dajesz babka nadzieję jesteś prawdziwym cudem że cale Zycie cykle bezowulacyjne a jak się udało wyhodować dwa jaja to od razu ciąża więc siedzę i ryczę że szczęścia jeszcze raz gratulacje :)

Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Gratulacje ogromne. Jak przeczytałam to aż się śmiałam do telefonu. Przywracasz wiarę chociaż ja wiem że to jednak nie ten cykl, ale następny będzie nasz, teraz tylko czekam na @

To jestesmy w takiej samej sytuacji:) ten cykl na straty ale w przyszłym musi się udać ;) u mnie @ zaplanowana na środę, od wczoraj już odczuwam jej dolegliwości a u Ciebie kiedy powinna być?

Karolcia ja ten cykl miałam bez owulacyjny Ale przyznam szczerze że nie zauważyłam żadnej różnicy z poprzednim gdzie owulację miałam stwierdzoną na monitoringu - tak samo miałam płodny śluz bolały mnie jajniki właściwie nic innego się nie wydarzyło... teraz tez już objawy @ odczuwam...

7u22ugpj8heetxf1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    To jestesmy w takiej samej sytuacji:) ten cykl na straty ale w przyszłym musi się udać ;) u mnie @ zaplanowana na środę, od wczoraj już odczuwam jej dolegliwości a u Ciebie kiedy powinna być?

Karolcia ja ten cykl miałam bez owulacyjny Ale przyznam szczerze że nie zauważyłam żadnej różnicy z poprzednim gdzie owulację miałam stwierdzoną na monitoringu - tak samo miałam płodny śluz bolały mnie jajniki właściwie nic innego się nie wydarzyło... teraz tez już objawy @ odczuwam...
    Jutro ostatni dzień biorę lutka więc mam nadzieję 3 dni i przyjdzie @. Ja już dziś zrealizowalam na clo, bromka i lutka. I po dzisiejszej mszy świętej odzyskałam nadzieję, że po prostu przyjdzie ciąża ale w swoim czasie i musimy się uzbroić w cierpliwość.

Natalia91! lubi tę wiadomość

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:

Nooo co za...:P myślałam, że jak bez owulki to też nie ma "płodnych" objawów... głupia ja:P

Czyli pozostaje mi tylko czekać na wtorkowy monitoring.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 17:23

Natalia91! lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Almond Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArolcia ja mialam prawdopodobnie wiekszosc cykli bezowulacyjnych o zarowno testy owulcyjne ja wskazywaly, sluz byl oraz bol jajnikow... porownujac do tego cyklu hdzie owulacja potwierdzona monitoringiem, to nie zauwazylam wiekszych roznic:D ja przy cyklach bezowulacyjnych mialam okres jak w zegarlu oraz skok temperatury w drugiej fazie cyklu...

Dziewczyny gratulacje!!!!!!

Tym_janek dajesz nadzieje, ja tez w tym cyklu stymulacja i zastrzyk:-)!! Lapie wszystkie wirusiki:-)!

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    KArolcia ja mialam prawdopodobnie wiekszosc cykli bezowulacyjnych o zarowno testy owulcyjne ja wskazywaly, sluz byl oraz bol jajnikow... porownujac do tego cyklu hdzie owulacja potwierdzona monitoringiem, to nie zauwazylam wiekszych roznic:D ja przy cyklach bezowulacyjnych mialam okres jak w zegarlu oraz skok temperatury w drugiej fazie cyklu...

Dziewczyny gratulacje!!!!!!

Tym_janek dajesz nadzieje, ja tez w tym cyklu stymulacja i zastrzyk:-)!! Lapie wszystkie wirusiki:-)!

Kurczę no to jak możliwy jest ten skok temperatury? Gin to jakoś wyjaśnił?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Gratulacje dziewczyny pięknie zaczyna się luty oby tak dalej :))

Ineczko co tam w ogóle? Jak się czujesz?:*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• SMag Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Jutro ostatni dzień biorę lutka więc mam nadzieję 3 dni i przyjdzie @. Ja już dziś zrealizowalam na clo, bromka i lutka. I po dzisiejszej mszy świętej odzyskałam nadzieję, że po prostu przyjdzie ciąża ale w swoim czasie i musimy się uzbroić w cierpliwość.

Ja dziś jestem zrezygnowana ale jak się modlę albo usiądę na spokojnie to też jestem sobie to w stanie jakoś racjonalnie wytłumaczyć ... Ze muszę jeszcze trochę poczekać na to największe szczęście i bezwarunkowa miłość. Choć dziś mam naprawdę jakieś załamanie.. cały dzień zaryczana chodzę..
    Patrzyłam na różne wykresy ... Czasami bywały takie spadki jak u mnie a potem test pozytywny.. nadzieja się jeszcze tli.

LISTA STARACZEK

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smag ja caly czas w Ciebie wierze :)

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Ja dziś jestem zrezygnowana ale jak się modlę albo usiądę na spokojnie to też jestem sobie to w stanie jakoś racjonalnie wytłumaczyć ... Ze muszę jeszcze trochę poczekać na to największe szczęście i bezwarunkowa miłość. Choć dziś mam naprawdę jakieś załamanie.. cały dzień zaryczana chodzę..
    Patrzyłam na różne wykresy ... Czasami bywały takie spadki jak u mnie a potem test pozytywny.. nadzieja się jeszcze tli.
    SMag dziś pomodlę się też za Ciebie, aby Bóg dał Ci siłę w dążeniu do spełnienia marzenia o dziecku.
    Wszystko będzie dobrze po prostu tym razem musimy dłużej poczekać, ale musimy być silne!

• KAL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxboo tobie również wielkie Gratulacje :) ja 7.02 powinnam mieć @ ale nie zamierzam testoweać wcześniej :) w sumie żadnych objawów nie mam szyjka dość nisko cyce nie bolą :) jak w marcu się nie uda to kwiecień odpuszczę bo nie chce dziecka w grudniu na święta rodzic :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Gratulacje ogromne. Jak przeczytałam to aż się śmiałam do telefonu. Przywracasz wiarę chociaż ja wiem że to jednak nie ten cykl, ale następny będzie nasz, teraz tylko czekam na @
    Ja dzis nie robilam ale jutro rano zrobie chodz czuje ze tym razem nic bo i tak malo serduszkowalismy ale juz w tym miesiacu idziemy dalej ale 12 ide z9baczyc wyniki prolaktyny estradiolu i fsh zobaczymy co mi powie;) ja dzis i jitro w prach po 12 godz eh ale o dziwo zostalo mi 3 dni do @a nie mam plamien

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Xxboo tobie również wielkie Gratulacje :) ja 7.02 powinnam mieć @ ale nie zamierzam testoweać wcześniej :) w sumie żadnych objawów nie mam szyjka dość nisko cyce nie bolą :) jak w marcu się nie uda to kwiecień odpuszczę bo nie chce dziecka w grudniu na święta rodzic :)
    dziękuję ! :)

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    SMag dziś pomodlę się też za Ciebie, aby Bóg dał Ci siłę w dążeniu do spełnienia marzenia o dziecku.
    Wszystko będzie dobrze po prostu tym razem musimy dłużej poczekać, ale musimy być silne!
    Dzięki :*

Malinka Tobie też ;*

LISTA STARACZEK

• ams Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spojrzalam w tabelke i juz mamy cztery pozytywy !!!
    Luty zapowiada sie pieknie !!!!

Ale by bylo, jakby w najkrotszym miesiacu bylo najwiecej podwojnych kresek !!!

Trzymam za wszystkie 'testerki' mocno kciuki !!! ( a i przy okazji za siebie hehe :D )

Paula_30, Szimi, Joanna_blondi, Almond, JustynaK90, tym_janek, MałaMi90 lubią tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag nie trać nadziei:*

SMag, misiak17 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• ignite Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Dziewczyny, spojrzalam w tabelke i juz mamy cztery pozytywy !!!
    Luty zapowiada sie pieknie !!!!

Ale by bylo, jakby w najkrotszym miesiacu bylo najwiecej podwojnych kresek !!!

Trzymam za wszystkie 'testerki' mocno kciuki !!! ( a i przy okazji za siebie hehe :D )
    Oby.Mam nadzieję że dla mnie luty też będzie szczęśliwy.

ams, dorot, JustynaK90 lubią tę wiadomość

ignite
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny a są tu jakieś staraczki które owulacji nie miały w którymś cyklu? Czym się różnił ten cykl od innych cykli? Oczywiście, prócz temperatury, bo akurat w tym miesiącu nie mierzę:p a od rana mnie tak jajniki napierdzielają, że myślałam w kościele, że zdechnę:) ale dla tych co nie pamiętają, to mój pęcherzyk był bardzo mały i gin mówił, że być może to cykl bez owu, więc zastanawiają mnie te dość silne bóle, które utrzymują się w zasadzie już od wczoraj przez cały czas.
    karolcia ja w bezowulacyjnym mialam mega bol jajnika az do terminu @, pare dni przed @ poszlam do gina zwiazku z tymi bolami i na usg wyszlo,ze pecherzyk przerósl do 3cm i ze powienien sie wchłonac jak okres przyjdzie. Poszlam po @ i faktycznie juz go nie bylo. Ale oprocz bolu to wiem,ze cykl mi sie wydluzyl z 29 dni na 34/35 i tak tez powiedziala ginekolog,ze przy bezowulacyjnych sie wydluza

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kurczę no to jak możliwy jest ten skok temperatury? Gin to jakoś wyjaśnił?
    ja tez mialam skok ale ja ma podejrzenie pco wiec u mnie mierzenie temp troche mija sie z celem bez monitoringu i testy owulacyjne tez zawsze wychodza pozytywne

860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ