Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje <3
    Po cichu meeega zazdroszcze :*:*
    Pozytywnie! Wszystkiego dobrego dziewczyny! "Nudnych" ciąż! :)

tym_janek lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • KAL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    JESTEM W CIĄŻY!!!

Jeszcze sama w to nie wierze, ale zrobiłam dziś rano sikańce 3 różnych firm i na wszystkich po niecałej minucie były już 2 wyraźne krechy! Idę na betę i dam Wam jeszcze znać :)

a tymczasem przestrzegam przed wczesnym testowaniem, u mnie w 11 dpo beta była 0,48 ;)
    Tym_janek mega mega się cieszę!!!! GRATULUJĘ kupa szczęścia i ja widzę u Ciebie bliźniaki :) dajesz babka nadzieję jesteś prawdziwym cudem że cale Zycie cykle bezowulacyjne a jak się udało wyhodować dwa jaja to od razu ciąża więc siedzę i ryczę że szczęścia jeszcze raz gratulacje :)

Akceptacja!
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Gratulacje ogromne. Jak przeczytałam to aż się śmiałam do telefonu. Przywracasz wiarę chociaż ja wiem że to jednak nie ten cykl, ale następny będzie nasz, teraz tylko czekam na @

To jestesmy w takiej samej sytuacji:) ten cykl na straty ale w przyszłym musi się udać ;) u mnie @ zaplanowana na środę, od wczoraj już odczuwam jej dolegliwości a u Ciebie kiedy powinna być?

Karolcia ja ten cykl miałam bez owulacyjny Ale przyznam szczerze że nie zauważyłam żadnej różnicy z poprzednim gdzie owulację miałam stwierdzoną na monitoringu - tak samo miałam płodny śluz bolały mnie jajniki właściwie nic innego się nie wydarzyło... teraz tez już objawy @ odczuwam...

7u22ugpj8heetxf1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    To jestesmy w takiej samej sytuacji:) ten cykl na straty ale w przyszłym musi się udać ;) u mnie @ zaplanowana na środę, od wczoraj już odczuwam jej dolegliwości a u Ciebie kiedy powinna być?

Karolcia ja ten cykl miałam bez owulacyjny Ale przyznam szczerze że nie zauważyłam żadnej różnicy z poprzednim gdzie owulację miałam stwierdzoną na monitoringu - tak samo miałam płodny śluz bolały mnie jajniki właściwie nic innego się nie wydarzyło... teraz tez już objawy @ odczuwam...
    Jutro ostatni dzień biorę lutka więc mam nadzieję 3 dni i przyjdzie @. Ja już dziś zrealizowalam na clo, bromka i lutka. I po dzisiejszej mszy świętej odzyskałam nadzieję, że po prostu przyjdzie ciąża ale w swoim czasie i musimy się uzbroić w cierpliwość.

Natalia91! lubi tę wiadomość

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:

Nooo co za...:P myślałam, że jak bez owulki to też nie ma "płodnych" objawów... głupia ja:P

Czyli pozostaje mi tylko czekać na wtorkowy monitoring.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 17:23

Natalia91! lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Almond Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArolcia ja mialam prawdopodobnie wiekszosc cykli bezowulacyjnych o zarowno testy owulcyjne ja wskazywaly, sluz byl oraz bol jajnikow... porownujac do tego cyklu hdzie owulacja potwierdzona monitoringiem, to nie zauwazylam wiekszych roznic:D ja przy cyklach bezowulacyjnych mialam okres jak w zegarlu oraz skok temperatury w drugiej fazie cyklu...

Dziewczyny gratulacje!!!!!!

Tym_janek dajesz nadzieje, ja tez w tym cyklu stymulacja i zastrzyk:-)!! Lapie wszystkie wirusiki:-)!

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    KArolcia ja mialam prawdopodobnie wiekszosc cykli bezowulacyjnych o zarowno testy owulcyjne ja wskazywaly, sluz byl oraz bol jajnikow... porownujac do tego cyklu hdzie owulacja potwierdzona monitoringiem, to nie zauwazylam wiekszych roznic:D ja przy cyklach bezowulacyjnych mialam okres jak w zegarlu oraz skok temperatury w drugiej fazie cyklu...

Dziewczyny gratulacje!!!!!!

Tym_janek dajesz nadzieje, ja tez w tym cyklu stymulacja i zastrzyk:-)!! Lapie wszystkie wirusiki:-)!

Kurczę no to jak możliwy jest ten skok temperatury? Gin to jakoś wyjaśnił?

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Gratulacje dziewczyny pięknie zaczyna się luty oby tak dalej :))

Ineczko co tam w ogóle? Jak się czujesz?:*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• SMag Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Jutro ostatni dzień biorę lutka więc mam nadzieję 3 dni i przyjdzie @. Ja już dziś zrealizowalam na clo, bromka i lutka. I po dzisiejszej mszy świętej odzyskałam nadzieję, że po prostu przyjdzie ciąża ale w swoim czasie i musimy się uzbroić w cierpliwość.

Ja dziś jestem zrezygnowana ale jak się modlę albo usiądę na spokojnie to też jestem sobie to w stanie jakoś racjonalnie wytłumaczyć ... Ze muszę jeszcze trochę poczekać na to największe szczęście i bezwarunkowa miłość. Choć dziś mam naprawdę jakieś załamanie.. cały dzień zaryczana chodzę..
    Patrzyłam na różne wykresy ... Czasami bywały takie spadki jak u mnie a potem test pozytywny.. nadzieja się jeszcze tli.

LISTA STARACZEK

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smag ja caly czas w Ciebie wierze :)

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Ja dziś jestem zrezygnowana ale jak się modlę albo usiądę na spokojnie to też jestem sobie to w stanie jakoś racjonalnie wytłumaczyć ... Ze muszę jeszcze trochę poczekać na to największe szczęście i bezwarunkowa miłość. Choć dziś mam naprawdę jakieś załamanie.. cały dzień zaryczana chodzę..
    Patrzyłam na różne wykresy ... Czasami bywały takie spadki jak u mnie a potem test pozytywny.. nadzieja się jeszcze tli.
    SMag dziś pomodlę się też za Ciebie, aby Bóg dał Ci siłę w dążeniu do spełnienia marzenia o dziecku.
    Wszystko będzie dobrze po prostu tym razem musimy dłużej poczekać, ale musimy być silne!

• KAL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxboo tobie również wielkie Gratulacje :) ja 7.02 powinnam mieć @ ale nie zamierzam testoweać wcześniej :) w sumie żadnych objawów nie mam szyjka dość nisko cyce nie bolą :) jak w marcu się nie uda to kwiecień odpuszczę bo nie chce dziecka w grudniu na święta rodzic :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • Martusia9 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Gratulacje ogromne. Jak przeczytałam to aż się śmiałam do telefonu. Przywracasz wiarę chociaż ja wiem że to jednak nie ten cykl, ale następny będzie nasz, teraz tylko czekam na @
    Ja dzis nie robilam ale jutro rano zrobie chodz czuje ze tym razem nic bo i tak malo serduszkowalismy ale juz w tym miesiacu idziemy dalej ale 12 ide z9baczyc wyniki prolaktyny estradiolu i fsh zobaczymy co mi powie;) ja dzis i jitro w prach po 12 godz eh ale o dziwo zostalo mi 3 dni do @a nie mam plamien

9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Xxboo tobie również wielkie Gratulacje :) ja 7.02 powinnam mieć @ ale nie zamierzam testoweać wcześniej :) w sumie żadnych objawów nie mam szyjka dość nisko cyce nie bolą :) jak w marcu się nie uda to kwiecień odpuszczę bo nie chce dziecka w grudniu na święta rodzic :)
    dziękuję ! :)

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    SMag dziś pomodlę się też za Ciebie, aby Bóg dał Ci siłę w dążeniu do spełnienia marzenia o dziecku.
    Wszystko będzie dobrze po prostu tym razem musimy dłużej poczekać, ale musimy być silne!
    Dzięki :*

Malinka Tobie też ;*

LISTA STARACZEK

• ams Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spojrzalam w tabelke i juz mamy cztery pozytywy !!!
    Luty zapowiada sie pieknie !!!!

Ale by bylo, jakby w najkrotszym miesiacu bylo najwiecej podwojnych kresek !!!

Trzymam za wszystkie 'testerki' mocno kciuki !!! ( a i przy okazji za siebie hehe :D )

Paula_30, Szimi, Joanna_blondi, Almond, JustynaK90, tym_janek, MałaMi90 lubią tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag nie trać nadziei:*

SMag, misiak17 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• ignite Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Dziewczyny, spojrzalam w tabelke i juz mamy cztery pozytywy !!!
    Luty zapowiada sie pieknie !!!!

Ale by bylo, jakby w najkrotszym miesiacu bylo najwiecej podwojnych kresek !!!

Trzymam za wszystkie 'testerki' mocno kciuki !!! ( a i przy okazji za siebie hehe :D )
    Oby.Mam nadzieję że dla mnie luty też będzie szczęśliwy.

ams, dorot, JustynaK90 lubią tę wiadomość

ignite
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny a są tu jakieś staraczki które owulacji nie miały w którymś cyklu? Czym się różnił ten cykl od innych cykli? Oczywiście, prócz temperatury, bo akurat w tym miesiącu nie mierzę:p a od rana mnie tak jajniki napierdzielają, że myślałam w kościele, że zdechnę:) ale dla tych co nie pamiętają, to mój pęcherzyk był bardzo mały i gin mówił, że być może to cykl bez owu, więc zastanawiają mnie te dość silne bóle, które utrzymują się w zasadzie już od wczoraj przez cały czas.
    karolcia ja w bezowulacyjnym mialam mega bol jajnika az do terminu @, pare dni przed @ poszlam do gina zwiazku z tymi bolami i na usg wyszlo,ze pecherzyk przerósl do 3cm i ze powienien sie wchłonac jak okres przyjdzie. Poszlam po @ i faktycznie juz go nie bylo. Ale oprocz bolu to wiem,ze cykl mi sie wydluzyl z 29 dni na 34/35 i tak tez powiedziala ginekolog,ze przy bezowulacyjnych sie wydluza

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Kurczę no to jak możliwy jest ten skok temperatury? Gin to jakoś wyjaśnił?
    ja tez mialam skok ale ja ma podejrzenie pco wiec u mnie mierzenie temp troche mija sie z celem bez monitoringu i testy owulacyjne tez zawsze wychodza pozytywne

860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ