LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego wynika dziewczyny ze mierzenie tempki, obserwacja śluzu i testy owu są bez sensu? Kurczę to teraz już całkiem mnie zatkało chodzicie w takim razie co miesiąc na monitoring?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Potwierdzam, co Paula napisała. Mi też gin mówiła, że cykl bezowulacyjny jest dłuższy conajmniej o kilka dni, nawet do 2 tygodni. Ja raczej przez cały cykl bezowulacyjny widziałam po śluzie że nic się nie dzieje.
A ja już nicnie czuje w podbrzuszu, chyba już po owulacji, ale żeby tak nagle wszystko ucichło... Na wszelki wypadek jescze dziisaj przypieczętujemyPaula_30 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Potwierdzam, co Paula napisała. Mi też gin mówiła, że cykl bezowulacyjny jest dłuższy conajmniej o kilka dni, nawet do 2 tygodni. Ja raczej przez cały cykl bezowulacyjny widziałam po śluzie że nic się nie dzieje.
A ja już nicnie czuje w podbrzuszu, chyba już po owulacji, ale żeby tak nagle wszystko ucichło... Na wszelki wypadek jescze dziisaj przypieczętujemy
a ja tez pamietam,ze ze sluzem wtedy kiepsko było, mialam wodnisty ale rozciagliwego, kotry mam zawsze nie bylo. ale testy owu uparcie wychodzily ale wiaodmo,ze testy wykrywaja pik lh a to oznacza,ze oragnizm sie przygotuje do owu ale czy ostatecznie uda sie pęcherzykowi pęknąc to moze tylko usg potwierdzic.
Ja akurat nie chodze co cykl na monitoring ale w tym zrobilam wszystko dokldnie, lacznie jutro badam proga zeby moc juz z czystym sumieniem w nastepnym cyklu wyluzowac i ostatecznie uswiadomic sobie,ze problem jest po stronie meskiej...
a jesli chodzi o skok tempki w bezoulacyjyjnym to tez jest czeste zwlaszcza jak ktos ma pco lub pcos
-
Karolcia27 wrote:Z tego wynika dziewczyny ze mierzenie tempki, obserwacja śluzu i testy owu są bez sensu? Kurczę to teraz już całkiem mnie zatkało chodzicie w takim razie co miesiąc na monitoring?
Karolcia27 ja chodzę co miesiąc na monitoringu.. I na żadnym z wykresów nie pokazało mi odpowiedniej owulacji.. Tak teraz patrzę na wykres..to owy miała być w 11dc.. A będąc na monitoringu wyszło że była w 13dc. Mam też aplikacje Flo..tam owulacja przesunela mi się na dzisiaj.. A ja już po owu...Dorka -
Karolcia tak tez iwazam moja gin, ze jedynym potwierdzeniem owulacji jest monitoring, reszte rzeczy to wrozenie z fusow:). Oczywiscie, jesli jest osoba ktora ma wszytsko wzorcowo to tak to powinno u niej wygladac i wykres powinien pokazac ta owu.. Ja czuje sie o wiele lepiej jak zaprzestalam moerzyc tempke, bo naprawde doprowadzalo mnie to czasami do rozpaczy z samego rana, a po co taki dodatkowy stres:)
Dziewczyny poleccie jakis dobry thriller?
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
W takim razie pierdziele to wszystko i za miesiąc idę w takim razie też na monitoring:-) PCOS nie mam na szczęście ale chyba tez mi się wszystko jakoś poprzestawialo:-( tymczasem postaram się nie myśleć o tym i jakoś dotrwać do tego wtorku, chociaż zmartwiłam sie, że w cyklu bez owu tez są objawy ovu:-( lecę do wanny a potem na "kolację" z mężem i z Conceive:-P
SMag, Szimi lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Almond wrote:Karolcia tak tez iwazam moja gin, ze jedynym potwierdzeniem owulacji jest monitoring, reszte rzeczy to wrozenie z fusow:). Oczywiscie, jesli jest osoba ktora ma wszytsko wzorcowo to tak to powinno u niej wygladac i wykres powinien pokazac ta owu.. Ja czuje sie o wiele lepiej jak zaprzestalam moerzyc tempke, bo naprawde doprowadzalo mnie to czasami do rozpaczy z samego rana, a po co taki dodatkowy stres:)
Dziewczyny poleccie jakis dobry thriller?
Mnie ta temperatura wykończy
A co do filmów to polecam
rzeka tajemnic
Połączenie
Pogrzebany
Nie oddychaj
Labirynt
Zodiak
-
ignite wrote:Mam pytanie odnośnie cyklów bezowulacyjnych,czy moje ovu też odróżnia owulacyjne od bez owu?,przeglądałam cykle i zauważyłam że jeden mam zapisany jako bezowulacyjny.Zastanawiam się na jakiej podstawie program tak zapisał?
-
Smag schowaj termometr Oszczędź sobie stresu, on naprawdę nie sprzyja i chociaż nie lubię motywacyjnego bełkotu w stylu jesteś zwycięzcą, uważam, że teoria o wpływie stresu na powodzenie zajścia w ciążę jest prawdziwa.
Jeżeli chodzi o filmy, tak dużo thrillerów nie znam, mi się podobał z tych co wypisała SMAG Labirynt (jedyny widziałam), jak rzeka tajemnic, to poleciłabym wyspę tajemnic z DiCaprio. Zaginiona dziewczyna też jest fajna i Wind River z takich nowszych.
Mnie zaczęły boleć sutki, zdjęłam stanik i mam podrażnione, może to kwestia nowego płynu do płukania, może mnie uczulił, a może zacznie się cyckowe cierpienie jak co miesiącsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Magda - mbc wrote:Hej, zrobiłam już tabelkę na luty, jeśli ktoś już wie, że styczeń mu przepadł i chce się zapisywać na luty, zapraszam!
Życzę wszystkim || i trzymam kciuki!
P.S. Walentynki na pewno będą nam sprzyjać
-
Karolcia27 wrote:Kurczę no to jak możliwy jest ten skok temperatury? Gin to jakoś wyjaśnił?
Paula_30 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
1000 wrote:Dzięki, chciałabym, ale to bardzo silne przeczucie. Odczuwam dość mocne zrezygnowanie. no ale cóż...
Miłego dnia dziewczyny! ja lecę na spacer...
Taaaaakkkkk... Dwa tygodnie temu też tak miałam. Nawet zrezygnowałam z testowania. Także wiem, znam -
Karolcia27 wrote:Z tego wynika dziewczyny ze mierzenie tempki, obserwacja śluzu i testy owu są bez sensu? Kurczę to teraz już całkiem mnie zatkało chodzicie w takim razie co miesiąc na monitoring?
-
Hej laseczki. I jak tam Wasze tempki ?
Smag widze lekki skok w gore
U mnie 36.8 czyli psia dupa
Ide na badania... Skoro 4 cykl bez niczego to pora sie za siebie wziac.
Zmienie tez lekarza... Moj nie zaproponowal mi monitoringu... Wiec pora cos zmienic.SMag, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Malinka coś tam skoczyło, ale nie wiem jaka była wczoraj tak naprawdę więc nie ma się co cieszyć dziś 28dc. Zobaczymy co będzie dalej.
Dziwne, że Twój lekarz nie zaproponował Ci monitoringu, skoro to jest jedyny sposób żeby sprawdzić czy na 100% doszło do owulacji. Ja jak poszłam to zaraz kazała mu się rozbierac i robiła USG żeby zobaczyć co się tam dzieje .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 06:56
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
SMag wrote:Malinka coś tam skoczyło, ale nie wiem jaka była wczoraj tak naprawdę więc nie ma się co cieszyć dziś 28dc. Zobaczymy co będzie dalej.
Dziwne, że Twój lekarz nie zaproponował Ci monitoringu, skoro to jest jedyny sposób żeby sprawdzić czy na 100% doszło do owulacji. Ja jak poszłam to zaraz kazała mu się rozbierac i robiła USG żeby zobaczyć co się tam dzieje .
SMag tymjanek jest z krk, to chyba tak jak Ty, możesz ją podpytać o ginaSMag lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021