X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek, Xxboo - GRATULACJE ! <3 rosnijcie zdrowo !
    Przepis na II kreski ?

Ja w kiepskim humorze... Nie wiem, jak nie sugerować się temperatura to nie wiem czemu aż tak dziś spadła.. zobaczę jeszcze co jutro pokaże termometr, ale nie jestem dobrej myśli..

LISTA STARACZEK

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    JESTEM W CIĄŻY!!!

Jeszcze sama w to nie wierze, ale zrobiłam dziś rano sikańce 3 różnych firm i na wszystkich po niecałej minucie były już 2 wyraźne krechy! Idę na betę i dam Wam jeszcze znać :)

a tymczasem przestrzegam przed wczesnym testowaniem, u mnie w 11 dpo beta była 0,48 ;)

GRATULACJE!!!
    Wspaniała wiadomość :)
    Miałaś jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 14:47

Paula_30 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxboo wrote:
    Cześć dziewczyny, ja co prawda byłam wpisana na testowanie styczniowe- wtedy był negatyw. Ale 2 lutego test pokazał dwie kreski! Powtórzyłam test jeszcze 3 i 4 lutego czyli dziś - wszystkie pozytywne :)

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za testujące!

Brawo!! :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dziewczynki ;* superrr ;*

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści na koniec tygodnia! Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i zbieram wiruski na następny cykl - oby był już z owulacją ;)

U mnie od wczoraj objawy @, oby szybko przyszła żebyśmy mogli zacząć działać ;)

SMag Ty się póki co niczym nie przejmuj, jak widać testy też są omylne więc zgodnie z założeniami czekaj cierpliwie ;) dopóki @ nie ma to nie trać humoru ;)

Xxboo wrote:
    Najlepsze jest to że w 21 dc byłam u lekarza zrobić usg i orzekł cykl bezowulacyjny. 4 dni poźniej test ciązowy pozytywny.

XXboo a na jakiej podstawie lekarz tak stwierdził? W sensie w ogóle nie urósł pęcherzyk, czy był przerośnięty? Tak podpytuje bo mi tak lekarz w tym cyklu też na monitoringu stwierdził brak owu...

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Super wieści na koniec tygodnia! Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i zbieram wiruski na następny cykl - oby był już z owulacją ;)

U mnie od wczoraj objawy @, oby szybko przyszła żebyśmy mogli zacząć działać ;)

SMag Ty się póki co niczym nie przejmuj, jak widać testy też są omylne więc zgodnie z założeniami czekaj cierpliwie ;) dopóki @ nie ma to nie trać humoru ;)

XXboo a na jakiej podstawie lekarz tak stwierdził? W sensie w ogóle nie urósł pęcherzyk, czy był przerośnięty? Tak podpytuje bo mi tak lekarz w tym cyklu też na monitoringu stwierdził brak owu...
    Powaiedzial dokladnie tak: endometrum wskazujace na 2 faze cyklu 10 mm, brak pecherzyka dominujacego (a to byl 21 dc wiec chyba heloł -logiczne), to sie go pytam zeby mi łopatologicznie powiedzial co to oznacza a on: w tym cyklu raczej owulacji nie byl. Tak mnie wkurzyl ze poszlam od razu na progesteron i wyszedł w 22 dc 12,5.....

dodam że cykle mam 27 dniowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 14:59

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxboo wrote:
    Powaiedzial dokladnie tak: endometrum wskazujace na 2 faze cyklu 10 mm, brak pecherzyka dominujacego (a to byl 21 dc wiec chyba heloł -logiczne), to sie go pytam zeby mi łopatologicznie powiedzial co to oznacza a on: w tym cyklu raczej owulacji nie byl. Tak mnie wkurzyl ze poszlam od razu na progesteron i wyszedł w 22 dc 12,5.....

dodam że cykle mam 27 dniowe

A mówił coś o ciałku żółtym? Był jakiś ślad płynu w zatoce Douglasa? No czasami lekarze też mogą się pomylić... W Twoim przypadku wyszło to na lepsze :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    A mówił coś o ciałku żółtym? Był jakiś ślad płynu w zatoce Douglasa? No czasami lekarze też mogą się pomylić... W Twoim przypadku wyszło to na lepsze :)
    o tym nic nie mówił, a wiedział że sie staramy, a ja z niewiedzy nie zapytałam :)

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rada: znaleźć dobrego lekarza i zaufać mu :) Ja dzięki mojemu ginowi zaliczyłam (z dużym prawdopodobieństwem) pierwszą owulację w życiu no i się udało. Kazał mi testować 13 dpo, ja głupia testowałam 11 dpo i jak widać dopiero w 16 dpo jednak zrobiłam test jeszcze raz i się udało.

Moje objawy są mało rzetelne, bo tak jak mówiłam, nie miałam wcześniej owulki, więc nie wiem co było winą proga a co już ciąży. Do tego miałam zapalenie zatok i opryszczkę i brałam antybiotyk, więc dużo "ciążowych" objawów to też jego skitki uboczne mogły być. To co wzbudziło moją podejrzliwość wczoraj, że dziś w ogóle zatestowałam to taki dziwny ból po bokach piersi, jakby spod pachy i bardzo wysokie tętno, no myślałam, że mi serce wyskoczy zaraz, mimo że nie miałam gorączki, a zwykle tylko podczas gorączki mi tak serce szaleje.

66294a78778f9714med.jpg

Marryy, Paula_30, NatkaZ, pumka1990, NiecierpliwaKarolina, MałaMi90 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • SMag Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Moja rada: znaleźć dobrego lekarza i zaufać mu :) Ja dzięki mojemu ginowi zaliczyłam (z dużym prawdopodobieństwem) pierwszą owulację w życiu no i się udało. Kazał mi testować 13 dpo, ja głupia testowałam 11 dpo i jak widać dopiero w 16 dpo jednak zrobiłam test jeszcze raz i się udało.

Moje objawy są mało rzetelne, bo tak jak mówiłam, nie miałam wcześniej owulki, więc nie wiem co było winą proga a co już ciąży. Do tego miałam zapalenie zatok i opryszczkę i brałam antybiotyk, więc dużo "ciążowych" objawów to też jego skitki uboczne mogły być. To co wzbudziło moją podejrzliwość wczoraj, że dziś w ogóle zatestowałam to taki dziwny ból po bokach piersi, jakby spod pachy i bardzo wysokie tętno, no myślałam, że mi serce wyskoczy zaraz, mimo że nie miałam gorączki, a zwykle tylko podczas gorączki mi tak serce szaleje.

66294a78778f9714med.jpg

Mierzyłas temperaturę ?
    Jak z serduszkowaniem w okolicach owulacji ? Codziennie ?

Piękne II kreski :)

LISTA STARACZEK

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę mierzyłam, ale przestałam w 11 dpo jak beta wyszła nisko. Seks 3 i 1 dzień przed owulacją i jeszcze w dniu owulacji i dzień po z rana. I w zasadzie cały tydzień przed owulką codziennie :D
    Ja miałam dokładny monitoring i zastrzyk na pęknięcie i monitoring po, więc wiem na 100%, że owulka była w piątek 19 stycznia :)

SMag, Paula_30, MałaMi90 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! :) wielkie gratulacje;) A już ten dzień był jakiś taki smutny na forum a tutaj takie dobre wieści:)

Staraczki!!! Ogłaszam! Musimy w lutym pobić rekord! :D

ams, JustynaK90 lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek super ;* gratulacje ;* przesylaj wiruski :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Temperaturę mierzyłam, ale przestałam w 11 dpo jak beta wyszła nisko. Seks 3 i 1 dzień przed owulacją i jeszcze w dniu owulacji i dzień po z rana. I w zasadzie cały tydzień przed owulką codziennie :D
    Ja miałam dokładny monitoring i zastrzyk na pęknięcie i monitoring po, więc wiem na 100%, że owulka była w piątek 19 stycznia :)
    Gratulacje ogromne. Jak przeczytałam to aż się śmiałam do telefonu. Przywracasz wiarę chociaż ja wiem że to jednak nie ten cykl, ale następny będzie nasz, teraz tylko czekam na @

• Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy apap moze zaburzyc temp ?
    Jestem tak masakrycznie przeziebiona ze szok. I nie wiem czy jest sens sprawdzac teraz temp jak biore apap...

• ams Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:

66294a78778f9714med.jpg

Ale fantastyczne kreseczki !!!!!!
    Podziel sie :D

dorot lubi tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a są tu jakieś staraczki które owulacji nie miały w którymś cyklu? Czym się różnił ten cykl od innych cykli? Oczywiście, prócz temperatury, bo akurat w tym miesiącu nie mierzę:p a od rana mnie tak jajniki napierdzielają, że myślałam w kościele, że zdechnę:) ale dla tych co nie pamiętają, to mój pęcherzyk był bardzo mały i gin mówił, że być może to cykl bez owu, więc zastanawiają mnie te dość silne bóle, które utrzymują się w zasadzie już od wczoraj przez cały czas.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dać znać, to daję znać: beta HCG = 169,9

Karolcia27, bondzik007, KAL, Magda - mbc, pumka1990, NiecierpliwaKarolina, Sanka, MałaMi90 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Miałam dać znać, to daję znać: beta HCG = 169,9

Super:) jeszcze raz gratulacje;)

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny pięknie zaczyna się luty oby tak dalej :))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ