X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow dziewczyny, ale sypiecie kreskami co za cudowny poranek! Gratulacje dla każdej z osobna! 🙈❤️

Agni97, izzou97, Yoanne, MoniaB lubią tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Dziewczyny, chyba rzeczywiście mamy to 🥺♥️ bardzo bladziutkie, ale są - 10 dpo

IMG-9964.jpg
    Pięknie 😍 gratuluję ❤️

izzou97 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale szaleństwo!! Super dziewczyny, ogromne gratulacje 💖💖💖

Agni97, izzou97, Yoanne, Ann35, MoniaB lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Wdzięczna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, co za poranek pełen emocji 🥳 gratulację dla wszystkich za ⏸️
    Idźcie na betę i czekamy na wysokie wyniki 🩵🩷🤰

Agni97, izzou97, Yoanne, Ann35 lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02 wizyta Prywatnie-jest ❤️
    10.03 wizyta Medicover
    20.03 wizyta prywatnie
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny 💜

U mnie niestety biel na teście, ale mam straszny dysonans poznawczy :o Wczoraj cały dzień co chwilę sikałam, w nocy to samo - biegłam do toalety co godzinę,w dodatku pojawił się ból podbrzusza, duży głód i delikatne plamienie (taka mała wstążka śluzu zabarwionego na jasny róż). Praktycznie całą noc nie spałam, pojawiły się też mocne mdłości (mdłości akurat często mnie męczą). Rano mierzę temperaturę i jest spory wzrost i zastanawia mnie to plamienie, czy to na okres? Jeśli tak, to nie powinna temperatura już spadać zamiast wzrastać?

Mocno dopadł mnie staraczkowy brain I proszę sprowadźcie mnie na ziemię, bo nie wierzę testowi 🫣

Aa i przez ten częstomocz udało mi się zrobić przerwę bez sikania na 3,5 h przed pobraniem moczu. Czy jest szansa, że to za krótko i dlatego nic nie wyszło? 🥺
    Dodam, że mam 12 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 07:57

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Grazka, a co na to wszystko lekarz? Jaki ma plan na was? Czy jesteś pod opieką kliniki czy ginekologa spoza kliniki?

U zwykłego ginekologa, w klinice byłam, ale tam w ogóle nawet stymulacji nie miałam..
    No lekarz zwiększył dawkę i zobaczymy co powie w czwartek :)

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, a ile dpo jesteś?

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Śnieżka, a ile dpo jesteś?

12

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Dziewczyny!! Cóż za wspaniałe wieści, gratuluję każdej z osobna. Ale zaczęłyście mocno ten dzień 😍

@grazka0022 ja przy pierwszej stymulacji 5 dni po 1 tabletce letrozolu też miałam taką sytuację, nic nie urosło i jeszcze @ przyszła w 15 dniu.. ale nie ma co się załamywać (chociaż też byłam w tym punkcie totalnej załamki) dostałam podwójną dawkę 1 rano 1 wieczorem przez 5 dni i pierwszy cykl piękny pęcherzyk, drugi cykl 3 pęcherzyki. Jak nie zareagujesz na większą dawkę to są też inne leki, a może jak teraz weźmiesz ten dodatkowy, to coś się pojawi, nie ma co się poddawać

Chociaż cykl Ci się szybko skonczył :D
    Przy moim ostatnim 50 dniowym prawie to jeden nie udany cykl i 2 miesiące. Mój organizm ciąży nie chce wiec chyba pora się z tym pogodzić :( Długie cykle, brak owulacji, brak reakcji na stymulację... Ehh

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    27.02 - monitoring

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za poranek! Wow wow wow! Gratulacje dziewczyny!

Ja poproszę o odznakę największego pajaca i najbardziej nieodpowiedzialnej forumowiczki - jestem dzisiaj 12 dni po Ovitrelle i mimo, że tak się zapierałam, to oczywiście, że zrobiłam dziś test Pink o super czułości. Oczywiście, że wyszedł cień i to taki widoczny gołym okiem. Oczywiście, że wiem, że to resztki zastrzyku. Oczywiście, że nie wiem po co to sobie robię.

Zamysł był taki, że test na pewno będzie biały i odstawiam proga, żeby @ przyszła jak najszybciej tak, by się wyrobić z @ jeszcze przed wyjazdem na wakacje za tydzień. A teraz oczywiście nie wiem.

Proszę mi jeszcze nic nie wpisywać ani nic, wiem, że ten test był głupotą i będę go pewnie powtarzać w czwartek, myślę że wtedy będzie bardziej wiarygodny. Ale czy w międzyczasie nie wpadną mi do głowy jakieś inne głupoty, to tego nie mogę obiecać… 😂😂😂

Staraczkowy Brain… czy w przypadkach beznadziejnych zamykają w jakiś zakładach? 🫠🫠

Yoanne, Chochlik12, Iskiereczka00, Justa28, Nana11, Meggi_**, DreamBee, Czajnik, Deyansu, S_va_88, dailydamn lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • Agni97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Przy moim ostatnim 50 dniowym prawie to jeden nie udany cykl i 2 miesiące. Mój organizm ciąży nie chce wiec chyba pora się z tym pogodzić :( Długie cykle, brak owulacji, brak reakcji na stymulację... Ehh
    Grazka, przytulam Ciebie mocno.
    Przepraszam, bo Ty przechodzisz ciężkie emocje, a ja tak wjechałam tymi krechami.
    Daj sobie chwilę na oddech. Nie myśl tak, że Twój organizm ciąży nie chce, wierzę, że w końcu Ci się uda. I będzie to też Twoja zasługa! Bo widać jak Ci zależy. Trzymaj się ❤️‍🩹

grazka0022, ater lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • White1 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Też byłam w tym punkcie 🫂 a cykle przed stymulacją miałam 60 dniowe, ale uwierz mi jeszcze będzie dobrze ☀️

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    🩸06.03 🔜 Lametta
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    U zwykłego ginekologa, w klinice byłam, ale tam w ogóle nawet stymulacji nie miałam..
    No lekarz zwiększył dawkę i zobaczymy co powie w czwartek :)
    Na twoim miejscu przeszłabym się do kliniki, przetestowała lekarzy który zaproponuje najsensowniejszy plan i z którym poczuje, że warto zostać, głównie ze względu na to że w razie czego tam lekarz może zaproponować iui albo ivf. Są różne leki na stymulację, jeśli nie odpowiedziałaś na ten to są jeszcze inne, w różnych dawkach i w różnym sposobie brania. Myślałaś o ziołach? Czasami się przewija, że dziewczyny piją i mają niezłe efekty. Czy lekarz mówił ci jaki ma plan na kolejny cykl jeśli tym razem się nie uda? Czy planuje zmieniać leki na coś innego, może poszerzyć diagnostykę?

izzou97, Nana11, Deyansu lubią tę wiadomość

13 cs ✨

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • izzou97 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka, może pora na zmianę lekarza?
    Jestem pewna, że gdzieś jest taki, który znajdzie na Ciebie sposób ♥️

Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 27 🧔🏻‍♂️ 29 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia, jeśli 12 dni po ovi utrzymuje ci się zastrzyk to pomyśl może o zrobieniu w czwartek bety z progiem, żeby jednoznacznie wiedzieć czy to zastrzyk czy ciąża. Test moze byc mało przydatny, ja szczególnie pinków nie lubię bo mi zawsze po ovi cienie pokazują, czasem dopiero po czasie.

13 cs ✨

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Co za poranek! Wow wow wow! Gratulacje dziewczyny!

Ja poproszę o odznakę największego pajaca i najbardziej nieodpowiedzialnej forumowiczki - jestem dzisiaj 12 dni po Ovitrelle i mimo, że tak się zapierałam, to oczywiście, że zrobiłam dziś test Pink o super czułości. Oczywiście, że wyszedł cień i to taki widoczny gołym okiem. Oczywiście, że wiem, że to resztki zastrzyku. Oczywiście, że nie wiem po co to sobie robię.

Zamysł był taki, że test na pewno będzie biały i odstawiam proga, żeby @ przyszła jak najszybciej tak, by się wyrobić z @ jeszcze przed wyjazdem na wakacje za tydzień. A teraz oczywiście nie wiem.

Proszę mi jeszcze nic nie wpisywać ani nic, wiem, że ten test był głupotą i będę go pewnie powtarzać w czwartek, myślę że wtedy będzie bardziej wiarygodny. Ale czy w międzyczasie nie wpadną mi do głowy jakieś inne głupoty, to tego nie mogę obiecać… 😂😂😂

Staraczkowy Brain… czy w przypadkach beznadziejnych zamykają w jakiś zakładach? 🫠🫠
    A myślisz, że 12 dni po zastrzyku miałabyś cień? Ja w poprzednim cyklu miałam biel vizira. Ale teraz zaczęłam się martwić, czy u mnie to też jednak nie zastrzyk 🙉 ja jestem 13 dni po…

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Grażka, może pora na zmianę lekarza?
    Jestem pewna, że gdzieś jest taki, który znajdzie na Ciebie sposób ♥️

Nie, na pewno teraz zmieniać nie chce.
    Lekarze w klinice mnie olewali, zlecali coraz to nowe badania. To tam właśnie straciłam rok czasu na niczym...
    Ten na 1 wizycie stwierdził, ze to PCOS, zlecił mi kilka badan, dał mi Aromek. Teraz zwiększył dawkę, dopiero przy nim czuje , że coś się ruszyło :) Dam mu jeszcze szanse, bo to jedyny lekarz (a byłam u 4 :D) który cokolwiek robi,a nie "pani zrobi te i te wyniki i wróci w następnym cyklu" no fajnie ale nie wiadomo kiedy to się wydarzy, bo mam bardzo długie cykle. Zostawiali mnie samej sobie.

Agni97, brilka lubią tę wiadomość

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    27.02 - monitoring

• brilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, nie chce być zabijaczem nadziei, ale ja wychodzę z założenia, że jeśli byłaby ciąża to 12 dpo widać byłoby jakieś cienie chociaż. ☹️

Ann35 lubi tę wiadomość

13 cs ✨

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Na twoim miejscu przeszłabym się do kliniki, przetestowała lekarzy który zaproponuje najsensowniejszy plan i z którym poczuje, że warto zostać, głównie ze względu na to że w razie czego tam lekarz może zaproponować iui albo ivf. Są różne leki na stymulację, jeśli nie odpowiedziałaś na ten to są jeszcze inne, w różnych dawkach i w różnym sposobie brania. Myślałaś o ziołach? Czasami się przewija, że dziewczyny piją i mają niezłe efekty. Czy lekarz mówił ci jaki ma plan na kolejny cykl jeśli tym razem się nie uda? Czy planuje zmieniać leki na coś innego, może poszerzyć diagnostykę?

Zioła to ja pije od długiego czasu, mam dobierane pod siebie od zielarki :)
    Generalnie pomogły mi IO, bo udało mi sie unormować glukozę, no i dużo lepiej sie czuje, teraz mam dostać nowe zioła właśnie już typowo płodnościowe, ale czekam az mi zrobi, bo wysłałam wyniki badan najnowsze i ma coś tam mi dobrać :D

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    27.02 - monitoring

• Darrika Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Gratuluję dziewczyny 💜

U mnie niestety biel na teście, ale mam straszny dysonans poznawczy :o Wczoraj cały dzień co chwilę sikałam, w nocy to samo - biegłam do toalety co godzinę,w dodatku pojawił się ból podbrzusza, duży głód i delikatne plamienie (taka mała wstążka śluzu zabarwionego na jasny róż). Praktycznie całą noc nie spałam, pojawiły się też mocne mdłości (mdłości akurat często mnie męczą). Rano mierzę temperaturę i jest spory wzrost i zastanawia mnie to plamienie, czy to na okres? Jeśli tak, to nie powinna temperatura już spadać zamiast wzrastać?

Mocno dopadł mnie staraczkowy brain I proszę sprowadźcie mnie na ziemię, bo nie wierzę testowi 🫣

Aa i przez ten częstomocz udało mi się zrobić przerwę bez sikania na 3,5 h przed pobraniem moczu. Czy jest szansa, że to za krótko i dlatego nic nie wyszło? 🥺
    Dodam, że mam 12 dpo

A może późna implantacją? Stąd temperatury wzrost, plamienie, siknij za 2 dni na test jak @ nie przyjdzie i mocne kciuki trzymam 🤞🤞🤞🤞😍

snieżka, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ