Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale emocje z rana dziewczyny, nie spodziewałam się tu takiego wysypu dwóch kresek, ale bardzo się cieszę! Rośnijcie zdrowo i spokojnie i wracajcie do nas z wieściami i wiruskami ❤️❤️❤️🥳🥳🥳
Ann35, Yoanne, izzou97, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
grazka0022 wrote:Zioła to ja pije od długiego czasu, mam dobierane pod siebie od zielarki
Generalnie pomogły mi IO, bo udało mi sie unormować glukozę, no i dużo lepiej sie czuje, teraz mam dostać nowe zioła właśnie już typowo płodnościowe, ale czekam az mi zrobi, bo wysłałam wyniki badan najnowsze i ma coś tam mi dobraćgrazka0022, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Wow, ale poranek - gratulacje dziewczyny!
Ja jestem po USG ginekologicznym bo chciałam zobaczyć co tam się w bebeszkach dzieje. W lewym jajniku już gotowy pęcherzyk 19x17 więc owulacja za rogiem chociaż na testach owu bladziutka kreska, ciekawe kiedy będzie pik. Lekarka zwróciła uwagę na pojemność mojego jajnika bo aż 16 cm3, drugi jajnik dla porównania ma 7 cm3. Nie dała mi jasnej odpowiedzi z czego to wynika ale zasugerowała PCOS chociaż jednak cykle mam regularne i budowa jajników nie sugeruje tej jednostki chorobowej. Mam lekki mindfuck bo już zaczęłam czytać w necie co to oznacza. Zapisałam się do innej lekarki w okolicach 19 dc żeby sprawdzic czy pęcherzyk pękł to od razu ponownie ocenimy pojemność tego jajnika. Czy któraś z Was borykała się może z podobną przypadloscia?grazka0022, Yoanne, Darrika, Ann35 lubią tę wiadomość
Rocznik '91
4 CS 🩷
12.24 - CB
03.25 - 🤞
*Badania hormonalne*
estradiol 81, FSH 6,9, LH 5,7, TSH 2,3 -> 2,5, kortyzol 17, prolaktyna 25, testosteron 24
21 dc progesteron - 24
*Zaplanowany mindset*
radość, wyciszenie, szczerość, wdzięczność, uważność -
Udały się walentynkowe ❤️
W ogóle Luty przebił chyba inne miesiące póki co pod względem ⏸️Marzycielka94, MoniaB, Chochlik12, Yoanne, Justa28, Liliuszka_2024, sandrac_94, Lisik, Olisska, izzou97, Pdes, Finch11, Deyansu, S_va_88, dailydamn, Kaliope lubią tę wiadomość
-
Agni97
Wiesz co, u mnie w pierwszym cyklu ten Ovitrelle się bardzo długo utrzymywał, dlatego nawet nie biorę pod uwagę, że teraz może być inaczej. Ale nie porównuj się do mnie i nie zamartwiaj! Leć na betę i ona prawdę powinna powiedzieć 🩷🩷🩷
Brilka
Tak, plan jest taki, że pójdę na betę w czwartek, bo 4.03 wyjeżdżam do Egiptu, więc jak coś to może zdążę jeszcze sprawdzić przyrost, gdyby jednak coś się zadziało. Ja też właśnie tych pinków nie lubię, już raz mnie oszukał, a jak na złość nie miałam żadnego innego w domu. W poprzednim cyklu z Ovitrelle testowałam na facelle, chyba nawet w podobnym dniu, ale tam ten cień wyszedł taki mega blady i trochę po czasie.
Teraz mi wyszedł w czasie oczekiwania i jak dla mnie jest dosyć widoczny (chociaż ja już tyle cieni wypatrywałam, że mogę mieć trochę spaczony odbiór 😂) Wrzucam Wam zdjęcie, przepraszam za jego jakość ale robię to wszystko w amoku i tajemnicy przed mężem, żeby czasem jemu też nie narobić nadziei.
Marzycielka94, Ritkaa, Iskiereczka00, Darrika, Agni97, Ann35, Loraa, Saule, angieDream, Nana11, sandrac_94, cysterka95, Marcia03, Olisska, Maniaaa., Mstka, Meggi_**, Finch11, eM 🌺, Yoanne, DreamBee, justyna14, Deyansu, S_va_88, dailydamn, Kaliope lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Ann35 wrote:Udały się walentynkowe ❤️
W ogóle Luty przebił chyba inne miesiące póki co pod względem ⏸️Chochlik12, Ann35, Darrika, cysterka95, Deyansu, dailydamn lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Dziewczyny rozbiłyście z rana bank dwóch kresek ogromne gratulacje 😍🤞 teraz czekamy na bety 🤞
MoniaB, Yoanne, Ann35, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Aż człowiek ma ochotę testować skoro taka dobra passa 😂 u mnie dzisiaj 9dpo i kolejne pół ovitrelle dla podniesienia estradiolu. Jutro jadę rano na krew co by zobaczyć jak tam progesteron z estradiolem się mają 😅
MoniaB lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
zrobiłam teraz test babyboom o czułości 25 i jest cień 🙉 także postaram się pojechać na betę!
Pustynia, Ritkaa, karczoch321, MoniaB, Ann35, snieżka, Yoanne, Darrika, Loraa, angieDream, Justa28, Wdzięczna, Nana11, Dżozu, ater, cysterka95, Lisik, MonikaMonia, Olisska, izzou97, Maniaaa., Sreberko, almost.there, Mstka, Meggi_**, Powder, Pdes, assialbnn, Finch11, eM 🌺, Marzycielka94, DreamBee, Deyansu, Mardotka, S_va_88, dailydamn, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Gratuluję Wam dziewczyny kresek! ⏸️💥
To dodaje też nadziei innym! ❤️
Ja zastrzyk ovi miałam 12.02 (13d), a inseminację 13.02 (12d). Myślę czy już testować czy jeszcze poczekać. Chyba poczekam do 27.02 by mieć pewność jak wyjdzie biel lub kreski.37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
2️⃣ IUI marzec
Wyniki ok. -
Marzycielka94
1️⃣ Upłynnienie – to proces, w którym nasienie staje się bardziej płynne po wytrysku, co ułatwia plemnikom ruch.
2️⃣ LH i testosteron – dzień badania cyklu nie ma znaczenia, ale:
👉 Testosteron najlepiej zbadać rano (7-10).
👉 trzeba unikać intensywnego treningu dzień przed.
👉 Sen i stres wpływają na wyniki, więc warto się wyspać.
Zero głupich pytań, pytaj śmiało! 😘💕
angieDream
Ooo, to widzę że już wykonaliście jakąś pracę w tym temacie. To były pierwsze badania partnera, czy już kolejne?
Patrzę na Wasze suplementy w stopce. Nie znam się na fertilemen complex, ale sprawdźcie, czy jest tam dostateczna ilość cynku i selenu + warto rozważyć ubichinol, l-karnitynę, l-arganinę, omega-3 (ona też jest kluczowa, jecie sporo ryb?)
No i ta kwestia zdrowego żyćka.
Dieta leto? Masz na myśli keto?angieDream, Marzycielka94, Deyansu lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja jestem w szoku ze tak szybko mi wyszła ta kreska , wczoraj w 8dpo ja niby coś widziałam , ale to było taki cień cienia cienia cienia i wywaliłam do kosza żeby się nie nakręcać
Dżozu, Finch11 lubią tę wiadomość
-
Co tu się dzieje, dziewczyny!!! 😱😍
@izzou97, @Yoanne, Ann35 – ekscytacja level max! 🔥 piękne cienie, relacjonujcie dalej przebieg wydarzeń.
@Agni97 – to już wyraźna krecha! 😍 Facelle mnie nigdy nie oszukały, a przez rok widziałam tylko biel! Skoro u Ciebie coś widać, to myślę, że to już TO! 🎉
@Śnieżka, jakiej czułości był Twój test? Może poczekasz do jutra, albo od razu lecisz na betę? 😃
@Pustynia, nie wpisuję Ci nic w kalendarz, ale trzymam kciuki, żeby to nie była reszta leku! ✊✨Pustynia, Ann35, Yoanne, Agni97, izzou97, Meggi_**, Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Łoooopaaaaaaniiiiieeee co to się stanęło? 😍😍😍😍 gratulacje dziewczyny! Trzymam kciuki za kolejne testujące, niech końcówka lutego trzymam dobrą passę 🥰
Ann35, Yoanne, MoniaB, Wdzięczna, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Co tu się dzieje, dziewczyny!!! 😱😍
@izzou97, @Yoanne, Ann35 – ekscytacja level max! 🔥 piękne cienie, relacjonujcie dalej przebieg wydarzeń.
@Agni97 – to już wyraźna krecha! 😍 Facelle mnie nigdy nie oszukały, a przez rok widziałam tylko biel! Skoro u Ciebie coś widać, to myślę, że to już TO! 🎉
@Śnieżka, jakiej czułości był Twój test? Może poczekasz do jutra, albo od razu lecisz na betę? 😃
@Pustynia, nie wpisuję Ci nic w kalendarz, ale trzymam kciuki, żeby to nie była reszta leku! ✊✨
To był ten super czuły pinkidę od razu na betę, bo głowa nie da mi spokoju 😱
Chochlik12, Darrika, Meggi_** lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
snieżka wrote:To był ten super czuły pink
idę od razu na betę, bo głowa nie da mi spokoju 😱
Ale śnieżka, jeżeli wczoraj była implantacją taka późna to beta Ci dzisiaj też nie wyjdzie, bo hcg się wydziela 2 dni od implantacji, szkoda kasy i kłucia się i rozczarowania, sprobuj wytrzymać chociaż do jutra i najwyżej znowu siknij, ale ja bym na Twoim miejscu za 2 dni sprawdzila, wtedy będziesz mieć miarodajny wynik czy się udało czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 09:03
Iskiereczka00, Olisska lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Chochlik12 wrote:Co tu się dzieje, dziewczyny!!! 😱😍
@Pustynia, nie wpisuję Ci nic w kalendarz, ale trzymam kciuki, żeby to nie była reszta leku! ✊✨👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
OMG! 😍🔥 Dziewczyny, ale wiadomości! Gratulacje dla Was wszystkich!
Yoanne, MoniaB lubią tę wiadomość
👩 29 lat
🧔30 lat
🐶 4 lata
Starania na luzie od 2020r
Świadome starania od 11.2024
6cs
💊
👩 FertileMe Complex for Women, zioła Ojca Sroki, Wit D
🧔 FertileMe Complex for Men, Wit C, Wit D