Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Choinka123 wrote:Ale z tego co widzę to Katowice ja jestem z okolic Rzeszowa to kawałek. Dr Strus będzie moim kolejnym lekarzem i mam nadzieję ostatnim zapisy otwiera na kwiecień pod koniec tygodnia i wtedy mam dzwonic.
@Vergeet super by było jak dasz znać jak po wizycie
Spróbuj przez aplikację my dr ze strony Rcmu wchodzisz bezpośrednio i tam są podawane terminy do Niepolomic i do Skawiny, mi się udało wcześniej zapisać 😉Choinka123 lubi tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
assialbnn wrote:Widzę że nikt z nie podpowie nic na temat adenomiozy. W każdym razie zapisałam się do lekarza który ewentualnie będzie umiał to zdiagnozować dokładniej. Testować chyba jutro nie będę bo wczoraj byłam 9dpo I lekarz na usg nic w sumie nie widział więc nie wiem czy jest sens ...
Nie wiem co chciałaś wiedzieć na temat adenomiozy, możliwe, że przegapiłam Twój post. Na południu w Krakowie w parens i w nowym sączu w Barska Clinic jest lekarz dr Janowiec, możesz podglądnąć jego insta, tam jest kontakt też do niego.👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
Dzień dobry, czy któraś z Was miała jakieś takie dziwne objawy
Cykl 30-32 dni
W 16dc test owulacyjny pozytywny
Dziś 23 dc
Sluzu brak - wręcz sucho .. 😔
Bol jednej piersi w okolicy brodawek
Uciążliwe swedzenie dziaseł dolne od soboty
Delikatne bole ledwo wyczuwane z lewej strony jajnika
Mrowienie w sutku jednorazowe ...
Do okresu 10 dni 🤔
-
assialbnn wrote:Byłam u lekarza i bije się z myślami. Z racji że nigdy nie miałam problemów ginekologicznych to też nie potrzebowałam jakiegoś super specjalisty w tej dziecinie, ale to niestety chyba się zmieni . Po wykonaniu usg stwierdził że BYC MOZE mam Adenomioze 🙄 oczywiście podkreślił że nie jest specjalista w tej dziedzinie i polecą udać sie na usg do specjalisty który się na tym zna . Jestem 9dpo i grubość endomerium określił na 6mm albo 7 już z natłoku informacji dokładnie nie zarejestrowałam. Podpowiedzi cokolwiek w tym kierunku ? Czy wogole jest jeszcze sens testować w tym cyklu ? 😥
Odnalazłam post, to że lekarz Ci powie że chyba coś jest to nie bierz jako wyznacznik. Mi mówiła lekarka kiedyś , że mam adenomioze a okazała się mięśniakiem. Nawet z endometriozą dziewczyny zachodzą w ciążę. Więc do dzieła 😉 odnajdź sobie tego lekarza, ponoć najlepszy w tych tematach, poczekaj na wizytę spokojnie bo terminy pewnie długie i pewnie dieta przeciwzapala🙂 sens testować zawsze jest, możesz też podglądnąć strony z pomocy medyczną IVF i tam na 1 stronie masz rozpiskę z badaniami i jak poprawić endometrium 😉kitka_ lubi tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌KIR AA
Staraczka233 wrote:Dzień dobry, czy któraś z Was miała jakieś takie dziwne objawy
Cykl 30-32 dni
W 16dc test owulacyjny pozytywny
Dziś 23 dc
Sluzu brak - wręcz sucho .. 😔
Bol jednej piersi w okolicy brodawek
Uciążliwe swedzenie dziaseł dolne od soboty
Delikatne bole ledwo wyczuwane z lewej strony jajnika
Mrowienie w sutku jednorazowe ...
Do okresu 10 dni 🤔
Temperatura po owulacji 36.6
Zawsze 36.2-36.3 -
Assialbnn ja dostałam diagnozę adenomiozy w Barskiej, a moja gino się wkurzyła, że na jakiej podstawie, że nawet jeśli w USG ściana macicy jest powiększona, to wcale nie musi być to adenomioza. No mocno się wkurzyła, a ja nie wiem co o tym myśleć ani co dalej robić. Będę pewnie szukała kogoś jeszcze do konsultacji. Więc to chyba nie jest takie jednoznaczne z tymi diagnozami.
-
Staraczka233 wrote:Temperatura po owulacji 36.6
Zawsze 36.2-36.3
Wzrost temperatury i mrowienie w sutkach mogą oznaczać tylko tyle, że prawdopodobnie miałaś owulację i masz wzrost poziomu progesteronu w organizmie. Na tak wczesnym etapie twój organizm nawet nie wie że jesteś w ciąży (jeżeli tak jest), więc nie może ci wysłać żadnych sygnałów 😊 niestety tak mamy że w sobie doszukujemy różnych objawów bo bardzo chcemy żeby tak było.
Co oczywiście nie znaczy że ten cykl nie okaże cię dla ciebie tym szczęśliwym 😊✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Ja też melduję się z Krakowa!
Na razie muszę powtórzyć swoje badania (coś ciężko
mi się zebrać) + badania męża (tutaj musimy poczekać, żeby żołnierze się miały okazję przegrupować po antybiotykach itd) i wtedy chce wrócić do swojej lekarki, zobaczyć, czy ma nowe propozycje. Jeśli nie, to też chciałam próbować się zapisać do dr Strusa. Powinni tam dawać jakąś zniżkę na hasło „OvuFriend” 😂😂😂
Co do andrologów, mój M. był u dr Ostachowskiego i raczej sobie chwaliAle u nas jest kwestia wysokiego DFI, co tak czy inaczej może skończyć się in vitro. No, ale na razie walczymy.
Jeszcze odnośnie krakowskich lekarzy - miałam też styczność z dr Mika z krakowskiego Gyncentrum. Robił mi histeroskopie i drożność, samych zabiegów nie ocenie, bo były pod narkozą, ale szybko się zagoiło, a lekarz sam w sobie wydawał się bardzo konkretny i z dużym doświadczeniem. Tylko to krakowskie Gyncentrum to takie depresyjne miejsce 🫣🫣🫣 (mimo przekochanych pań pielęgniarek itd)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 14:14
Yoanne, Anulek84, kitka_ lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Sosenka93 wrote:Dziewczyny, w kontekście lekarza ze Skawiny. Chodzi dokładnie o dr Michała Strusa?
O super Anulek, o której masz wizytę?
Ja akurat dzwoniłam bo na stronie rcm ciągle pokazywało brak terminów 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 13:54
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
4.03 ⏸️😮
12dpo- beta 15
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Ssilvia wrote:Wzrost temperatury i mrowienie w sutkach mogą oznaczać tylko tyle, że prawdopodobnie miałaś owulację i masz wzrost poziomu progesteronu w organizmie. Na tak wczesnym etapie twój organizm nawet nie wie że jesteś w ciąży (jeżeli tak jest), więc nie może ci wysłać żadnych sygnałów 😊 niestety tak mamy że w sobie doszukujemy różnych objawów bo bardzo chcemy żeby tak było.
Co oczywiście nie znaczy że ten cykl nie okaże cię dla ciebie tym szczęśliwym 😊
Czyli czekam dalej.. 🫤 -
Jak już jesteśmy w temacie Krakowa... polecacie gdzie można robić rozszerzone badanie nasienia? I co w nim trzeba uwzględnić? Powiem lekko mnie zmroziło jak dzisiaj usłyszałam kwotę 980zł. Ja rozumiem, że mamy kiepskie parametry, ale nie wiem czy potrzebujemy aż tak rozległych i drogich badań, nie wiem co one też by miały zmienić 🫣👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
🩸06.03 🔜 Lametta -
Miś wrote:Czy któraś z Was stosuje albo stosowala endoover biotic? Czekam na dostawę i zaczynam stosowanie.
Endometriozy nie mam, podejrzenie adenomiozy.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
White1 wrote:Jak już jesteśmy w temacie Krakowa... polecacie gdzie można robić rozszerzone badanie nasienia? I co w nim trzeba uwzględnić? Powiem lekko mnie zmroziło jak dzisiaj usłyszałam kwotę 980zł. Ja rozumiem, że mamy kiepskie parametry, ale nie wiem czy potrzebujemy aż tak rozległych i drogich badań, nie wiem co one też by miały zmienić 🫣
Hej, a o jakie konkretnie badania chodzi?
My na początku drogi robiliśmy wszystko w Gyncentrum i żałuję, bo drogo. Potem dr Ostachowski polecił nam Centrum Badań Mikrobiologicznych (to jest prawie przy rynku) mąż tam robił posiew z cewki i nasienia, ceny bardzo spoko i obsługa podobno super (mąż zawsze wraca i mówi „ale miłe panie tam są”) Tylko nie wiem czy np można tam zrobić seminogram…
My robiliśmy najpierw badanie nasienia kompletne dwa razy, a później jak wyniki były słabe to jednocześnie fragmentację DNA (DFI) i Spermbiome w Gyncentrum. No i za te dwa badania zapłaciliśmy 1500 zł…….. mąż to myślałam że mnie zabije, on był wtedy na etapie że nic mu nie jest, a ja świruje, że go ciągnę na badania 😂 Te badania zleciła moja ginekolog (ona kiedyś pracowała w Gyncentrum). Potem mąż poszedł z tymi wynikami do androloga i ten stwierdził że Spermbiome to naciągactwo i już lepiej zrobić zwykły posiew (a samo to badanie kosztowało chyba z 1200 zl). Sami nie wiemy jak się do tego odnieść, androlog nie zwrócił na nie w ogóle uwagi, tylko wysłał na zwykłe posiewy i jak z posiewu z nasienia wyszedł paciorkowiec, to dopiero przepisał antybiotyk.💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Anulek84 wrote:Odnalazłam post, to że lekarz Ci powie że chyba coś jest to nie bierz jako wyznacznik. Mi mówiła lekarka kiedyś , że mam adenomioze a okazała się mięśniakiem. Nawet z endometriozą dziewczyny zachodzą w ciążę. Więc do dzieła 😉 odnajdź sobie tego lekarza, ponoć najlepszy w tych tematach, poczekaj na wizytę spokojnie bo terminy pewnie długie i pewnie dieta przeciwzapala🙂 sens testować zawsze jest, możesz też podglądnąć strony z pomocy medyczną IVF i tam na 1 stronie masz rozpiskę z badaniami i jak poprawić endometrium 😉
Anulek84 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Iskiereczka00 wrote:Assialbnn ja dostałam diagnozę adenomiozy w Barskiej, a moja gino się wkurzyła, że na jakiej podstawie, że nawet jeśli w USG ściana macicy jest powiększona, to wcale nie musi być to adenomioza. No mocno się wkurzyła, a ja nie wiem co o tym myśleć ani co dalej robić. Będę pewnie szukała kogoś jeszcze do konsultacji. Więc to chyba nie jest takie jednoznaczne z tymi diagnozami.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Iskiereczka00 wrote:Assialbnn ja dostałam diagnozę adenomiozy w Barskiej, a moja gino się wkurzyła, że na jakiej podstawie, że nawet jeśli w USG ściana macicy jest powiększona, to wcale nie musi być to adenomioza. No mocno się wkurzyła, a ja nie wiem co o tym myśleć ani co dalej robić. Będę pewnie szukała kogoś jeszcze do konsultacji. Więc to chyba nie jest takie jednoznaczne z tymi diagnozami.
A miałaś tylko USG czy histeroskopie ?Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌KIR AA
Sosenka93 wrote:Dziewczyny, w kontekście lekarza ze Skawiny. Chodzi dokładnie o dr Michała Strusa?
Tak👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌KIR AA
Vergeet wrote:Tak, cały czas rozmawiamy o doktorze Strus
O super Anulek, o której masz wizytę?
Ja akurat dzwoniłam bo na stronie rcm ciągle pokazywało brak terminów 🙈
Ok 15 a Ty? 🙂👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌KIR AA
💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf