Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka94 wrote:Ja jestem świeżo po wizycie u endokrynologa,
Który mi powiedział, że przy problemach tarczycowych i jednoczesnych staraniach tsh najlepiej jakby było max do 1, wtedy ponoć są największe szanse. U mnie teraz jest tsh 1,7, więc zbijamy euthyroxem
Jestem ciekawa co mi endokrynolog zaproponuje, bo mi z kolei spada na łeb na szyję to TSH. W sobotę chyba sobie powtórzę badania, bo i tak muszę mieć świeże przed wizytą.🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Cześć dziewczyny ♥️
w piątek idę na badanie drożności jajowodów, boję się co usłyszę 😔 wszystkie inne badania mam w normie, partner także a ciąży jak nie było tak nie ma..
Mimo wszystko bardzo proszę mnie wpisać na 26go na testowanie
Trzymam za was kciuki ♥️Saule, Chochlik12, Claudii, Kaliope, Monini15 lubią tę wiadomość
-
drewkowa9494 wrote:Przepraszam że tak wbijam z ulicy ale
Niestety muszę się znowu przywitać
( Za jakieś pewnie 6 miesięcy)
U mnie niestety druga CP🙀
Na szczęście tak samo jak pierwsza bez medycznego zaplecza
Niedługo kontrola
Mam nadzieję że będzie wszystko ok
Trzymam kciuki za resztą dziewczyn👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Marzycielka94 wrote:Ja jestem świeżo po wizycie u endokrynologa,
Który mi powiedział, że przy problemach tarczycowych i jednoczesnych staraniach tsh najlepiej jakby było max do 1, wtedy ponoć są największe szanse. U mnie teraz jest tsh 1,7, więc zbijamy euthyroxem
No widzisz to trafiłaś na dobrego endokrynologa, mój ewidentnie taki nie był, ale wtedy nie miałam pojęcia że coś jest nie tak z tymi wynikami tylko zaufałam lekarzowi, na szczęście w tej klinice się za to wzięli od razu. Teraz też cały czas biorę euthyrox, ale to juz rodzinna mi wypisuje, przynajmniej jedna ogarnięta lekarka mi się trafiła 😅Marzycielka94 lubi tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
Olisska wrote:No widzisz to trafiłaś na dobrego endokrynologa, mój ewidentnie taki nie był, ale wtedy nie miałam pojęcia że coś jest nie tak z tymi wynikami tylko zaufałam lekarzowi, na szczęście w tej klinice się za to wzięli od razu. Teraz też cały czas biorę euthyrox, ale to juz rodzinna mi wypisuje, przynajmniej jedna ogarnięta lekarka mi się trafiła 😅
Co zrobić, czasami trzeba szukać i szukać na własną rękę z nadzieją, że się w końcu dobrze trafi i ktoś pokieruje jak trzeba.. trzymam kciuki za Ciebie, skoro poprzednie starania skończyły się pomyślnie to i na pewno te takie będą 🥰Olisska lubi tę wiadomość
Starania od 09/24
7 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Belia wrote:O nie drewkowa! Strasznie mi przykro. 🫂Dobrze, że się obyło bez zabiegu. Jak się czujesz? Rozumiem, że teraz pół roku przerwy?
Póki co jestem na zwolnieniu
Ogólnie czuję się dobrze fizycznie
Mam tak samo jak za pierwszym razem tylko lekkie plamienie, które zaczęło się 3 dni po pozytywnym teście
I już wtedy wiedziałam o co chodzi
Co do starań to pół roku przerwy jest zalecane
Ale nie wiem, czy wrócę wogole do starań
Widocznie nie każdy może mieć dzieci
Pewnie to znak że akurat ja nie mam mieć
Co pokrywa się z tym co czułam od samego początku
Ogólnie psychicznie tym razem bardzo słabo się czuje03.2024 CP
01.2025 CP -
Ja mam dziś jakiś kryzys. Za nami 6cs. W tym cyklu piękne testy owulacyjne, potem wspólny wyjazd, relaks w SPA. A na teście znowu biel aż bije po oczach. Mamy już z partnerem dzieci z poprzednich związków, ale marzyłam o naszym wspólnym bobasku. Mam wrażenie, że jakby się miało udać, to by się już udało (wszystkie ciąże miałam z 1cs, parner też). Choć pewnie teraz załamka, to z nowym cyklem znowu spróbujemy. 😜Cebulka35
-
Chochlik12 wrote:Może jeszcze nie miałaś owulki i przyjdzie dzisiaj/jutro? U mnie tak to wygląda, że najniższa temperatura cyklu to dzień owulacji i zaraz następnego dnia skacze w górę. 😁 teoretycznie po Piku jest 48h na owulację. Może jutrzejszy dzień dużo Ci pokaże.
Heh, nic nic mi nie pokazało, tak samo niska jak wczoraj 😅
Nie wiem czy już odpuścić, czy się jeszcze łudzić, że po biochemie cykl może być dłuższy i o dwa tygodnie, to i owulacja będzie opóźniona
Kolor testów cały czas jakby jeszcze przed pikiem było... -
Choinka123 wrote:Część dziewczyny,
Ściskam mocno za biele😔
Mam pytanie zadałam na innym wątku ale nie dostałam odpowiedzi, może też tu są dziewczyny leczące się w Krakowie, mam rozterke do kogo się umówić. Narazie głównym problem jest morfologia 0% (długotrwała suplementacja, hormony ok, wymazy też jakieś miał robienie tylko nie pamiętam jakie) i zastanawiam się nad bardzo polecana dr Klosowicz ponieważ też jest andrologiem (ale jest też sporo o niej negatywnych opinii) a dr Strus przyjmującym w Skawinie. Chyba że macie jeszcze kogoś do polecenia z okolic Rzeszowa bądź Tarnowa. Moje typy są takie poniewaz dużo jest o nich w internecie a muszę zmienić lekarza tzn skonsultować z kimś nasze wyniki.
Ta bardzo polecana pani nic nowego nie wymyśli, da Ci stymulację, powie o diecie i ruchu 😂i będziesz tylko chodziła na monitoringi. Odradzam ją. Rolki na insta a prawdziwa wizyta to nie to samo. Chyba, że chcesz się przekonać na wskazanej skórze 🫣. Wybierz Strusa !cysterka95, Choinka123 lubią tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
start programu IVF (09.2024)
zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
AMH: 0,78 -> 1,05⬆
03.2025 stumulacja przed IVF:💉 Mensinorm, Rekovelle
💉i💊do transferu: Accofil, Encorton, Prograf -
drewkowa9494 wrote:Póki co jestem na zwolnieniu
Ogólnie czuję się dobrze fizycznie
Mam tak samo jak za pierwszym razem tylko lekkie plamienie, które zaczęło się 3 dni po pozytywnym teście
I już wtedy wiedziałam o co chodzi
Co do starań to pół roku przerwy jest zalecane
Ale nie wiem, czy wrócę wogole do starań
Widocznie nie każdy może mieć dzieci
Pewnie to znak że akurat ja nie mam mieć
Co pokrywa się z tym co czułam od samego początku
Ogólnie psychicznie tym razem bardzo słabo się czujeMarzycielka94, drewkowa9494, Marcia03, Anulek84, Justa28, Loraa, Agni97, Nana11, Olisska, kitka_, Tindaya lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Choinka123 wrote:Część dziewczyny,
Ściskam mocno za biele😔
Mam pytanie zadałam na innym wątku ale nie dostałam odpowiedzi, może też tu są dziewczyny leczące się w Krakowie, mam rozterke do kogo się umówić. Narazie głównym problem jest morfologia 0% (długotrwała suplementacja, hormony ok, wymazy też jakieś miał robienie tylko nie pamiętam jakie) i zastanawiam się nad bardzo polecana dr Klosowicz ponieważ też jest andrologiem (ale jest też sporo o niej negatywnych opinii) a dr Strus przyjmującym w Skawinie. Chyba że macie jeszcze kogoś do polecenia z okolic Rzeszowa bądź Tarnowa. Moje typy są takie poniewaz dużo jest o nich w internecie a muszę zmienić lekarza tzn skonsultować z kimś nasze wyniki.
Popieram to co napisała Anulek. Też mam niezbyt dobre doświadczenia z dr Klosowicz, insta vs rzeczywistość uderza mocnoJeśli miałabym wybierać to zdecydowanie dr Strus. Ale od siebie mogę polecić też dr Ostachowskiego, mąż do niego chodzi, bardzo konkretny lekarz. Przyjmuje w Krakowie i z tego co wiem w Tarnowie też w pojedyncze dni
Choinka123, Anulek84 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
White i Olisska ściskam Was mocno, bardzo mi przykro 😔❤️🩹
Drewkowa nie znam jeszcze Twojej historii, ale rozumiem te myśli. Mocno Cię tulę 🫂drewkowa9494 lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Popieram to co napisała Anulek. Też mam niezbyt dobre doświadczenia z dr Klosowicz, insta vs rzeczywistość uderza mocno
Jeśli miałabym wybierać to zdecydowanie dr Strus. Ale od siebie mogę polecić też dr Ostachowskiego, mąż do niego chodzi, bardzo konkretny lekarz. Przyjmuje w Krakowie i z tego co wiem w Tarnowie też w pojedyncze dni
Super dziękuję dziewczyny bardzo jesteście nie ocenione zawsze można na was liczyc 🤗🤗🤗Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam bo byłam szczerze mówiąc rozdarta między tych dwoje. Teraz mam takiego lekarza że w sumie stymulacji monitoring i to wszystko nie potrzebuje powtórki z rozrywki.Anulek84 lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Cześć dziewczyny, przytulam za dzisiejsze biele 🫂 Oby następnym razem się udało!🥹
U mnie okres się rozkręcił, więc cieszę się, że nie musiałam na niego długo czekać. Zapisałam się na przyszłą środę na wizytę do ginekologa, mam nadzieję, że wszystko będzie już oczyszczone. Jak skończę krwawić to siknę na test i przed wizytą zbadam jeszcze betę. W zeszłym tygodniu cały czas była widoczna druga kreska po utraconej ciąży. Trochę paradoks, że będąc na tym wątku mam nadzieję na biel 😅30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Choinka123 wrote:@Anulek84
Super dziękuję dziewczyny bardzo jesteście nie ocenione zawsze można na was liczyc 🤗🤗🤗Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam bo byłam szczerze mówiąc rozdarta między tych dwoje. Teraz mam takiego lekarza że w sumie stymulacji monitoring i to wszystko nie potrzebuje powtórki z rozrywki.
Trzymam kciuki 🤞🏻 jeśli będziesz chciała to daj znać po wizycie jak wrażenia i czy jest jakiś nowy plan 😊Choinka123 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Super dziękuję dziewczyny bardzo jesteście nie ocenione zawsze można na was liczyc 🤗🤗🤗Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam bo byłam szczerze mówiąc rozdarta między tych dwoje. Teraz mam takiego lekarza że w sumie stymulacji monitoring i to wszystko nie potrzebuje powtórki z rozrywki.
Konkret lekarz, też się do niego wybieram za niedługo, chociaż jestem w programie, to chcę poznać jeszcze jego zdanie, bo bez leków u mnie nie uda sięChoinka123 lubi tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌KIR AA
obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
Nana11 wrote:Heh, nic nic mi nie pokazało, tak samo niska jak wczoraj 😅
Nie wiem czy już odpuścić, czy się jeszcze łudzić, że po biochemie cykl może być dłuższy i o dwa tygodnie, to i owulacja będzie opóźniona
Kolor testów cały czas jakby jeszcze przed pikiem było...
Rozumiem14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Ja się melduję po wizycie 2 ogromne pęcherzyki na obu jajnikach po 28 mm 🤯 dzisiaj mój 36 dzień po poronieniu, okresu brak. Jak nie przyjdzie do 27 lutego to będę mieć zlecone badania hormonalne. Tymczasem czekam na wizytę u immunologa aby dał zalecenia do starań naturalnych i in vitro. Czekamy na allo-mrl (4tyg czekania na wynik) zastanawiam się czy do wizyty nie dorobić na własną rękę cross- match i hla-C( lekarz nie zlecił narazie tych badan) nie chciałabym zbyt długo czekać do następnej wizyty bo obłożenie jest potężne u niego. Bardzo się cieszę, że nie podeszliśmy do in vitro, tak się chyba musiało stać, abym pogłębiła temat o immunologię i to był 🎯 mogłabym i z 5 transferów mieć i nic z tego. Tzn pewnie bym zaszła ale nie donosiła ciąży…
Finch11, Darrika, cysterka95, kitka_, AnitaK lubią tę wiadomość
👩40 👨42
02.2024 💔 (5t)
❌allo MLR 0%
❌PPJ (ANA2)- dodatni
❌MTHFR c.665C homo
❌KIR AA
Super dziękuję dziewczyny bardzo jesteście nie ocenione zawsze można na was liczyc 🤗🤗🤗Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam bo byłam szczerze mówiąc rozdarta między tych dwoje. Teraz mam takiego lekarza że w sumie stymulacji monitoring i to wszystko nie potrzebuje powtórki z rozrywki.może akurat Tobie też przypadnie do gustu
-
Super dziękuję dziewczyny bardzo jesteście nie ocenione zawsze można na was liczyc 🤗🤗🤗Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam bo byłam szczerze mówiąc rozdarta między tych dwoje. Teraz mam takiego lekarza że w sumie stymulacji monitoring i to wszystko nie potrzebuje powtórki z rozrywki.właśnie zmieniłam na dr Strusa i mam wizytę do niego 17.02 także chętnie dam ci znać po niej
Anulek84, Pustynia lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
4.03 ⏸️😮
12dpo- beta 15
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON