Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 przykro mi
Trzymaj się. Mam nadzieję, że podłączysz stan zapalny i się uda!
White1 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem -
almost.there wrote:Chochlik12 my teraz chyba zrobimy powtórkę nasienia z wymazami od razu, bo specjalnie na dobę mój M do Polski zjeżdża żeby zrobić te badania 😅 a wychodzę z założenia, że nasienie średnio się poprawiło jak ciąży jak nie było tak nie 😅 daje lajka za te chłodzenie jąder 😅
U nas lekarz przepisał mężowi polfilin prolongatum. Mówił, że ma to 2x dziennie brać i to będzie działać jak chłodnica dla jąder 😅almost.there lubi tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)
2x Ovitrelle+ prog ❌
2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Darrika wrote:Tak tak, ja nie chce do kwietnia już tego ciągnąć, marzec ostatni cykl i koniec. Rodzice w tym roku albo wcale. :p
Chochlik12, Darrika, almost.there lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
13 cs ✨
04/24 IUI 🍀 -
Dzięki wielkie dziewczyny za wsparcie 🥹 Na szczęście czasu mamy sporo, bo nie tak dawno dopiero skończyłam 25 a mąż 26. Muszę sobie na spokojnie ułożyć plan na przyszły miesiąc, może nawet uda mi się krew oddać w drugiej połowie przyszłego cyklu.
@Finch11 za ciebie dalej trzymam kciuki 🤞 kiedy powtarzasz będę?
I za resztę dziewczyn testujących w tym miesiącu też kciuki zacisnięte.
Na szczęście od piątku jedziemy z mężem na IEM w Katowicach to głowa odpocznie 😇Darrika, Agni97, AnitaK lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert -
Hejka! U mnie nadal małpy brak - 38 dc. Zapisałam się jutro na 19:30 na wizytę do gin, więc jak do tej pory nie dostanę to ide sprawdzić co się dzieje
Monk@, ja pamiętam!
Finch11, gratulacje !
White1, przytulam za bielMonk@ lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
White1 przytulam 🫂
U mnie dziś ostatni dzień @ ale czuję jakiś spokój wewnętrzny. Bez presji póki co w tym miesiącu. Może dlatego, że mam zaplanowane dwa wyjazdy na ferie i odliczam też do nich nie tylko do testowania.Chochlik12, almost.there lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
White1 wrote:Dzięki wielkie dziewczyny za wsparcie 🥹 Na szczęście czasu mamy sporo, bo nie tak dawno dopiero skończyłam 25 a mąż 26. Muszę sobie na spokojnie ułożyć plan na przyszły miesiąc, może nawet uda mi się krew oddać w drugiej połowie przyszłego cyklu.
@Finch11 za ciebie dalej trzymam kciuki 🤞 kiedy powtarzasz będę?
I za resztę dziewczyn testujących w tym miesiącu też kciuki zacisnięte.
Na szczęście od piątku jedziemy z mężem na IEM w Katowicach to głowa odpocznie 😇👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
White1 🥹14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Cześć dziewczyny, ja jestem wpisana na jutro ale zatestowalam dziś i oczywiście biało,wiec odstawiam proga i czekam na okres. Luty jednak zrobił jaja 🤷🏼♀️2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
White1 przykro mi z powodu bieli 🥺🥺
Stan zapalny na pewno trzeba podleczyć, ale tak jak mądrze piszesz, trzeba sobie ułożyć plan na kolejny cykl i nie załamywać głowy.
Trzymam kciuki!White1 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Olisska wrote:Cześć dziewczyny, ja jestem wpisana na jutro ale zatestowalam dziś i oczywiście biało,wiec odstawiam proga i czekam na okres. Luty jednak zrobił jaja 🤷🏼♀️👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
2025 jest nasz ✨
Chochlik12 wrote:A gdzie robicie badanie nasienia? My robiliśmy w bocianie i nie widziałam na stronie info o możliwości tych wymazów 🤔 jakby się udało na raz to byłoby super w sumie..
Invicta Gadansk, ale to też sieciówka jak Bocian. Mój M się pytał babeczki umawiając się na nasienie czy wymazy robią to tak i jeszcze posiewy proponowała, ale to mamy zrobione.10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
Olisska wrote:Cześć dziewczyny, ja jestem wpisana na jutro ale zatestowalam dziś i oczywiście biało,wiec odstawiam proga i czekam na okres. Luty jednak zrobił jaja 🤷🏼♀️👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Olisska wrote:Cześć dziewczyny, ja jestem wpisana na jutro ale zatestowalam dziś i oczywiście biało,wiec odstawiam proga i czekam na okres. Luty jednak zrobił jaja 🤷🏼♀️
Przytulam 🫂🫂🥺👩🏼26 🧔🏻♂️30
7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)
2x Ovitrelle+ prog ❌
2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
Część dziewczyny,
Ściskam mocno za biele😔
Mam pytanie zadałam na innym wątku ale nie dostałam odpowiedzi, może też tu są dziewczyny leczące się w Krakowie, mam rozterke do kogo się umówić. Narazie głównym problem jest morfologia 0% (długotrwała suplementacja, hormony ok, wymazy też jakieś miał robienie tylko nie pamiętam jakie) i zastanawiam się nad bardzo polecana dr Klosowicz ponieważ też jest andrologiem (ale jest też sporo o niej negatywnych opinii) a dr Strus przyjmującym w Skawinie. Chyba że macie jeszcze kogoś do polecenia z okolic Rzeszowa bądź Tarnowa. Moje typy są takie poniewaz dużo jest o nich w internecie a muszę zmienić lekarza tzn skonsultować z kimś nasze wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 09:31
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Belia wrote:Przykro mi Olisska. 🫂 Mam pytanie bo widzę, że o pierwsze dzieciątko długo się staraliście. Czy znacie powód waszych niepowodzeń? Oczywiście jeżeli nie chcesz nie odpowiadaj.
Ogólnie to powodów chyba było dużo 😅 u męża wtedy słabsze parametry nasienia, już nie pamiętam które bo musiałabym odkopywać te badania wszystkie. U mnie podczas laparoskopii wyszedł jeden niedrożny jajowód. Do tego moje TSH na poziomie 3, bo endokrynolog twierdził że w normie, w klinice od razu z miejsca dostałam eurhyrox.
Teraz go właśnie namawiam żeby w tym miesiącu zrobił powtórkę tych badań, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy skoro znowu tyle czasu się nie udaje.
Koniec końców udało się wtedy gdy byliśmy już gotowi do inseminacji, że wszystkimi badaniami,planowaną na kolejny cykl.
Wtedy po 3 miesięcznej suplementacji te wyniki nasienia też były lepsze, moje tsh w końcu w normie no i zaskoczyło.
Szczęśliwy cykl to była też jedna z wielu stymulacji aromkiem +ovi
Belia lubi tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
Przepraszam że tak wbijam z ulicy ale
Niestety muszę się znowu przywitać
( Za jakieś pewnie 6 miesięcy)
U mnie niestety druga CP🙀
Na szczęście tak samo jak pierwsza bez medycznego zaplecza
Niedługo kontrola
Mam nadzieję że będzie wszystko ok
Trzymam kciuki za resztą dziewczynAnitaK lubi tę wiadomość
03.2024 CP
01.2025 CP -
Olisska wrote:Ogólnie to powodów chyba było dużo 😅 u męża wtedy słabsze parametry nasienia, już nie pamiętam które bo musiałabym odkopywać te badania wszystkie. U mnie podczas laparoskopii wyszedł jeden niedrożny jajowód. Do tego moje TSH na poziomie 3, bo endokrynolog twierdził że w normie, w klinice od razu z miejsca dostałam eurhyrox.
Teraz go właśnie namawiam żeby w tym miesiącu zrobił powtórkę tych badań, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy skoro znowu tyle czasu się nie udaje.
Koniec końców udało się wtedy gdy byliśmy już gotowi do inseminacji, że wszystkimi badaniami,planowaną na kolejny cykl.
Wtedy po 3 miesięcznej suplementacji te wyniki nasienia też były lepsze, moje tsh w końcu w normie no i zaskoczyło.
Szczęśliwy cykl to była też jedna z wielu stymulacji aromkiem +ovi
Ja jestem świeżo po wizycie u endokrynologa,
Który mi powiedział, że przy problemach tarczycowych i jednoczesnych staraniach tsh najlepiej jakby było max do 1, wtedy ponoć są największe szanse. U mnie teraz jest tsh 1,7, więc zbijamy euthyroxemStarania od 09/24
7 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Olisska wrote:Ogólnie to powodów chyba było dużo 😅 u męża wtedy słabsze parametry nasienia, już nie pamiętam które bo musiałabym odkopywać te badania wszystkie. U mnie podczas laparoskopii wyszedł jeden niedrożny jajowód. Do tego moje TSH na poziomie 3, bo endokrynolog twierdził że w normie, w klinice od razu z miejsca dostałam eurhyrox.
Szczęśliwy cykl to była też jedna z wielu stymulacji aromkiem +oviMarzycielka94, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
2025 jest nasz ✨
Marzycielka94 wrote:Ja jestem świeżo po wizycie u endokrynologa,
Który mi powiedział, że przy problemach tarczycowych i jednoczesnych staraniach tsh najlepiej jakby było max do 1, wtedy ponoć są największe szanse. U mnie teraz jest tsh 1,7, więc zbijamy euthyroxem👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero