Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • SanderkaA Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ja mam 160 cm i waze obecne 48 kg ale gdy zaszlam w ciążę 2022 roku tez tyle ważyłam i donosilam ciążę mozesz pani doktor powiedzieć zeby nie pieprzyła glupot😁

Dziękuję bardzo za nadzieję 🥹🥰 byłam kompletnie zestresowana. Jak piłam odżywki z białkiem na masę dodatkowo to udawało mi się przytyć 46 max 48 kg ale gdy przestawałam to zaraz zatrzymywałam się na wadzę takiej jak teraz i już. 🙈

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny 🙂 jednak stwierdzam fakt że czuję się lepiej wśród Was niz na wątku z ciężarnymi 😜
    W każdym razie póki co podchodzę do tego na chłodno. Wczoraj znów wieczorem plamiłam 🥺 dziś byłam rano powtórzyć betę I progesteron. Lekarza mam 13 lutego . Test z dnia na dzień mocniejszy . Miłego dnia ❤️

Dżozu, Lisik, Darrika, Agni97, Pdes, Saule, Paulina66, DreamBee, Marzycielka94, Kaliope, dailydamn, Anulek84, White1, cysterka95, almost.there, Justa28, Loraa, Siasi, Mardotka, emciak, Nayeli, Hope🍀, Yoanne, eM 🌺, izzou97, Mstka, Nana11 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • SanderkaA Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jezuuu co za baba paskudna z tej lekarki, wiadomo mogła się zmartwić i zwrócić uwagę, ale po Twoich wytłumaczeniach powinna zejść z tonu, a nie jak ten beton zakuty 🤦‍♀️ według mnie, jeżeli dalej się mieścisz w prawidłowym BMI a przy Twoim wzroście na oko stwierdzam, że tak, skoro ja chyba odżywki wzroście 162 kiedyś sprawdzałam ile mogę ważyć najmniej po BMI to wychodziło chyba 48 czy 49 kg. Do tego mówisz, że się dobrze i normalnie odżywiasz, wyniki badań masz w normie, pasożytów brak, to ja bym się nie doszukiwała na siłę w wadze problemów bo to już jest na siłę szukanie dziury w całym przez lekarkę. A wiadomo też, że różnie jesteśmy zbudowani, niektórzy po prostu są drobnej postury i nic nie proadza taka uroda.

Jak już od roku byłaś z tym pogodzona j proces akceptacji ciała już tak fajnie działał to nie pozwól, żeby jedna randomowa dosłownie obca baba lekarka Ci to zniszczyła, nie jest tego warta to raz, a dwa pewnie jej już na oczy nie zobaczysz więc olać, zapomnieć, nie myśleć, to jest jej obraz Ciebie jaki sobie uroiła w głowie, a nie to jaka Ty jesteś naprawdę, bo to jaka jesteś wiesz najlepiej Ty i tego sie trzymaj ;)

Trzymam kciuki za chirurga, żeby ta zmiana nie była niczym poważnym i żeby już jak się jej pozbędziesz nie wracała nigdy. :D

Dziękuję kochana 🥹🥰. Powiem wam że ja byłam w szoku z tego jakie ona miała podejście. Miałam wrażenie że mój powód przybycia na tej wizycie został odrzucony. 😅

• Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię ściągę dot. Cholesterolu dla dziewczyn w przyszłości przeszukujących forum - pewnie gdzieś już zostało to napisane, ale ciężko znaleźć.
    Na podstawie filmiku dr Bartka "Uniknij miażdżycy..."

CHOLESTEROL
    Należy obliczyć wskaźnik Castellego - cholesterol całkowity : HDL - powinien wynosić poniżej 4,0 dla kobiet.
    Następnie trójglicerydy : LDL - stosunek nie może być wyższy niż 1,1.
    Nie-HDL powinien być poniżej 145 mg/dL

Ryzyko zawału serca można sprawdzic na tzw. Karcie Score

Dr Bartek zaleca zbadanie raz w życiu parametru zwanego Lipoproteina A - mówi on o predyspozycjach do zawału serca. Mozna miec ten parametr genetycznie wysoki, dlatego warto raz w życiu sprawdzic. Powienien być w granicach 5-29 mg/dL.

W celu poprawy gospodarki cholesterolu usuwamy z diety cukier i stany zapalne, wprowadzamy przeciwutleniacze, np. Czosnek :)

Pozdrawiam i miłego piątku!

Marzycielka94, DreamBee, Slava, Loraa, Hope🍀, Pustynia lubią tę wiadomość

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dawno nie pisałam ale trochę czytałam 😉
    Miałam teleporade z immunologiem Pani powiedziała że z dupy strony zaczynam bo to lekarz od niepłodności kieruje do immuno a nie się samemu ale przepisała badania do zrobienia. Na razie trochę odkładam te badania wszystkie bo budżet i tak ucierpiał ostatnio.
    No i miałam inną trochę niespodziewaną teleporade ze szwagierką która jest na rezydenturze z ginekologii. Ogólnie powiedziała że mega świruję (moje słowa nie jej 😂) i i tak tyle badań porobiłam przed upływem magicznego roku żebym sobie te 3 miesiące teraz dała na wstrzymanie. I że po to jest ten rok żeby się nie spinać z badaniami problemami tylko właśnie się na luzie starać.
    No i co? I się zaczęłam stresować że się za dużo stresuję 😄 że mąż nie może urlopu teraz wziąć żebyśmy gdzieś pojechali, że ja odpuszczę i stracę czas.
    Ale no jednak staram się wyczillować, projekt żyćko, mniej forum bo jednak tu się cały czas żyje tymi staraniami i myśli tamta miała to ja też muszę to zbadać itd. Nie zrozumcie mnie źle, uwielbiam was i wspieram ale czasem trzeba zrobić sobie przerwę.
    Ale i tak czuję ukłucie w brzuchu jak myślę że znajomym się urodziło dziecko z wpadki na koniec stycznia a to my zaczęliśmy się starać 9 miesięcy wcześniej. Że zostaliśmy zaproszeni na wesele innych z 3 tygodniowym wyprzedzeniem i pewnie też ciąża. I że to już trzeci znajomi w tej grupie a 1,2,3... 1 na 4 pary zmaga się z niepłodnościa 4 to my. I boję się że na tym weselu będą teksty "a wy kiedy?", "do 30 chcecie czekać?" i gapienie się na mój brzuch a ja pójdę płakać do łazienki. No cóż.
    Przyzywam swój wewnętrzny chill którego nie mam i wam też tego życzę 😉

DreamBee, Loraa, Nayeli lubią tę wiadomość

11cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Sanprobi IBS

b4e8b034f1694a1856432927a9978332.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Finch gratulacje, wszystkiego dobrego dla Was 💜

Ja poproszę o wpisanie mnie na testowanie na 25. Prolaktyna mi spadła i mam dużą nadzieję, że owulacja wróci mi w tym cyklu 🥺

Chochlik, ponawiam prośbę o zapisanie mnie na testowanie na 25, bo chyba zgubił się mój poprzedni wpis 😅

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
    🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
    🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski
  • SanderkaA Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hej SanderkaA ręce opadają na takich lekarzy, empatią się ta pani nie popisała. Uważam, że jeśli faktycznie starasz się jeść zdrowo, nie chodzisz głodna no i nie chudniesz tylko tę wagę utrzymujesz to nie ma większego problemu. Moja mama całe życie chudziutka - 42-43 kg przy 155 cm i urodziła 3 zdrowych dzieci ;) Ja z kolei BMI 27 i mimo że nie jest to jakaś duża nadwaga, odżywiam się zdrowo i ruszam to z zajściem problemy, nie ma reguły 🤷🏻‍♀️

Hejka! ☺️ dziękuję za dodatkowe uspokojenie. Właśnie tak na zdrowy rozum, jeśli mam wszystko dobrze w wynikach, witaminy w normach, nie chodzę głodna i całe życie tam wyglądam i moja waga jest stabilna to coś by było nie ok gdybym ja jedyna w rodzinie nagle nie mogła zajść w ciążę przez wagę 😅 No zaszokowała mnie ta lekarka, bardzo.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Dzień dobry, dawno nie pisałam ale trochę czytałam 😉
    Miałam teleporade z immunologiem Pani powiedziała że z dupy strony zaczynam bo to lekarz od niepłodności kieruje do immuno a nie się samemu ale przepisała badania do zrobienia. Na razie trochę odkładam te badania wszystkie bo budżet i tak ucierpiał ostatnio.
    No i miałam inną trochę niespodziewaną teleporade ze szwagierką która jest na rezydenturze z ginekologii. Ogólnie powiedziała że mega świruję (moje słowa nie jej 😂) i i tak tyle badań porobiłam przed upływem magicznego roku żebym sobie te 3 miesiące teraz dała na wstrzymanie. I że po to jest ten rok żeby się nie spinać z badaniami problemami tylko właśnie się na luzie starać.
    No i co? I się zaczęłam stresować że się za dużo stresuję 😄 że mąż nie może urlopu teraz wziąć żebyśmy gdzieś pojechali, że ja odpuszczę i stracę czas.
    Ale no jednak staram się wyczillować, projekt żyćko, mniej forum bo jednak tu się cały czas żyje tymi staraniami i myśli tamta miała to ja też muszę to zbadać itd. Nie zrozumcie mnie źle, uwielbiam was i wspieram ale czasem trzeba zrobić sobie przerwę.
    Ale i tak czuję ukłucie w brzuchu jak myślę że znajomym się urodziło dziecko z wpadki na koniec stycznia a to my zaczęliśmy się starać 9 miesięcy wcześniej. Że zostaliśmy zaproszeni na wesele innych z 3 tygodniowym wyprzedzeniem i pewnie też ciąża. I że to już trzeci znajomi w tej grupie a 1,2,3... 1 na 4 pary zmaga się z niepłodnościa 4 to my. I boję się że na tym weselu będą teksty "a wy kiedy?", "do 30 chcecie czekać?" i gapienie się na mój brzuch a ja pójdę płakać do łazienki. No cóż.
    Przyzywam swój wewnętrzny chill którego nie mam i wam też tego życzę 😉

O rety, trzymam kciuki jednak, żebyście się za dużo na weselu nie nasłuchali, albo jakieś dobre teksty przygotowali, ja to bym chyba odpowiedziała, że jak mi dorzuca kupę kasy do badań i wizyt to może do 30 nie będę czekała 😬 czasami niektórym trzeba ostro odpowiedzieć bo inaczej nie ogarną🤦‍♀️ mam nadzieję, że uda Ci się ten chill przyzwać, mogę Ci nawet oddać połowę swojego. :p bo mam wrażenie, że mam go aż za dużo ostatnio bo znowu siedzę na forum, zamiast pracować 🤣

Lisik lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Witam, ja tak piszę późno bo mam akurat chwilkę na różne myśli. Jestem zdruzgotana po wizycie u internisty. Mam trądzik często nasilający się przed miesiączkami. 2 miesiące temu wyskoczyła mi gula pod uchem na szyi. Twarda, kolor skóry, z czasem robiła się większa i bolesna. Po namówię u dermatolog w grudniu, zaczęłam smarować maścią ichtiolową. Nic nie dało bo nadal bolało i zrobiło się czerwono fioletowe. Więc zaczęłam używać Akneroxid na wysuszenie tak jak poleciła Dermatolog. Pojawiła się na tym sucha skóra. Pewnego razu przy myciu twarzy, zeszła ta sucha skóra i zaczęła wyciekać żółta przeźroczysta ropa, i tak się sączyła kilka dni aż przestało i guzek się spłaszczył i czułam ulgę. W tym tygodniu znowu guzek powrócił, bolesny, czerwony wypełniony. Nie było terminu do dermatolog więc zapisałam się do lekarki internistki. Obejrzała zmianę i zapytała się czy jestem w ciąży. Odpowiedziałam że jeszcze chyba nie ale się staram. Zapytała mnie o wagę. Moja waga jest aktualnie 45,5 kg, mam 156 cm wzrostu. I od razu do mnie naskoczyła że przy takiej wadzę to będzie ciężko mi zajść w ciążę. Szok, od razu jej wytłumaczyłam że u mnie w rodzinie genetycznie wszyscy jesteśmy szczupli bardzo ale zawsze zdrowi, nie było nigdy problemów z zajściem w ciążę przy takiej wadze, minimum 2 dzieci u kobiet w mojej rodzinie od strony ojca jak i matki. Nawet faceci są szczupli. Odpowiedziała że jej zdaniem za mało ważę, powinnam przytyć i zaczęła mi mówić o anoreksji, że często lekarze nie chcą podjąć się leczenia kobiet z anoreksją bo małe szanse na zajście w ciążę a zwłaszcza że anorektyczki często nawet nie chcą zacząć psychoterapii. Tłumaczyłam jej że ja nie jestem anorektyczką, jadam 4-5 posiłków dziennie i między posiłkami również, każdy zawsze się dziwi gdzie ja to wszystko mieszczę (pracuję zdalnie więc mam o tyle dobrze że mogę sobie na to pozwolić bo nie mam sprawdzanych przerw 😅). Miałam kiedyś badanie na pasożyty i nie było. Zawsze dużo jadłam a nie tyłam. Dodam też że moja szczupłość zawsze sprawiała mi kompleksy, chciałam zawsze ważyć więcej. Dodatkowo, ja nie wyglądam na wychudzoną, mam pośladki kształtne, cyca. Po prostu taka waga. Chodziłam na poledance ale nie mogę ze względu na stawy w nadgarstkach i teraz chodzę na Highheels. Pani doktor do mnie po wszystkim powiedziała że powinnam dodawać do diety coś tłustego, na przykład zjadać pojemnik śmietany tłustej… zaszokowała mnie. Na koniec dała mi oczywiście skierowanie do chirurga, antybiotyk (nie wzięłam go bo jej nie zaufałam) i wypisała skierowanie na morfologię, PCR, Sód, Potas, Creatynina. Wszystko wyszło w normie oprócz Monocyty, są lekko zawyżone. Jutro mam termin do chirurga. Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje i że te monocyty są podwyższone przez tą zmianę i że szybko wyleczą mi tą zmianę.
    Martwię się jednak, bo znowu mnie wprawiła w kompleks wagowy a już od roku się z tym pogodziłam… zaczęłam siebie akceptować. Ani razu nigdy żaden lekarz tak nie powiedział. Czy to faktycznie może być problem przy zajściu w ciążę? 🥺🥺

@Sanderka ja zaszlam w pierwsza ciaze z waga 45 przy 164cm wzrostu. Wiec sie da. Potem w ciazy przytyla 20 kg a po Pol roku spadlam znowu na moje 45-46. Teraz udalo mi sie przez swieta przytyla i waze 47 kg.

SanderkaA lubi tę wiadomość

6cs

09.2022 👧
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, jeśli potrzebujesz przerwy od forum to warto ją zrobić. Siedzenie tutaj wiąże się z tym, że myślimy o staraniach więcej, ja każdy dzień zaczynam od sprawdzenia co u was 😅 Ale nie zgadzam się z podejściem, żeby badania robić dopiero po roku, moja ginekolog też jest takiego zdania 🤷🏻‍♀️ Niektóre dziewczyny, jeśli będą się starać na luzie przez rok to dopiero po roku odkryją, że w ogóle nie mają owulacji i starania nie miały sensu. Inni po roku dowiedzą się, że w nasieniu nie ma w ogóle plemników. Według mnie warto po paru miesiącach starań zrobić podstawowe badania (hormony, witaminy, amh, badanie nasienia) i przejść się na monitoring, zobaczyć co dalej powie lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 09:15

Lisik, Marzycielka94, Slava, Kaliope, Mstka lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, będzie trochę długo, więc wybaczcie :)

@Darrika zgadzam się z tym, że jesteś tu nieoceniona. Myślę, że twoje posty jako pierwsze przekonały mnie do tego, żeby się dołączyć do staraczek forumowych. <3

Jeśli chodzi natomiast o dr Sajdę, to ja po ostatniej wizycie u niej przechodzę na prywatne wizyty. Była bardzo lekceważąca, dla niej insulina 22 to w porządku, odesłała mnie z kwitkiem. Myślę, że będę korzystać tylko w celu darmowej cytologii. Wracam do dr Pieńkowskiego, do którego mam okrutnie daleko, ale 6 lat temu bardzo się zaangażował, nawet położył mnie na Polną na badania. Niestety cena i odległość zmusiły mnie do poszukania alternatywy i chyba muszę to przyznać, ale zmarnowałam 6 lat.

@SanderkaA przykro mi to czytać, a jeszcze bardziej przykro mi z powodu tego, że usłyszałam nie raz podobne słowa, ale drugą stronę, bo jestem gruba. Mam nadzieję, że nie weźmiesz tego do siebie. Pamiętaj, że jesteś wartościowa w każdym gramie swojego ciała.

Co do pracy, to... jestem w podobnej dupie. 😅 Wysłałam od początku roku z 20 CV, a dodam, że wcale nie mam złego, a ani jeden telefon nie zadzwonił. Także przybijam wirtualną piątkę w tym nieszczęściu. Nawet nie wiem, czy z @Chochlikiem (?) nie wymieniłyśmy kilku postów o tym w jakimś poprzednim wątku. Ja daję sobie czas do czerwca na luźne poszukiwania, a potem uruchomię wszystkie radary.

Co do tematu głównego, czyli starań o ciążę. Jestem dziś w 50 dc. Czuję nadal jakieś zawieszenie, ale też i dziwny spokój. Wizyta 27 lutego jest dla mnie jakąś nadzieją.

Chochlik12, Darrika, SanderkaA, Nayeli lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Witam sie z negatywnym od gory zdjecie z wczoraj rana później kolo 10 test poziej kolo 17 i dzis z rana
    https://zapodaj.net/plik-ttvJhaqYWx
    Trzeba sie pogodzic z porazka i ruszyc dalej. Powodzenia dziewczyny

Przytulam 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 09:32

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Chochlik, ponawiam prośbę o zapisanie mnie na testowanie na 25, bo chyba zgubił się mój poprzedni wpis 😅

Już zapisuję! Pewnie mi uciekło 💖 dziękuję, że przypominasz 😄😄

snieżka lubi tę wiadomość

Nasza rzeczywistość:

✅ Ilość:
    ✅Koncentracja:
    ✖️Ruchliwość:
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Lisik, jeśli potrzebujesz przerwy od forum to warto ją zrobić. Siedzenie tutaj wiąże się z tym, że myślimy o staraniach więcej, ja każdy dzień zaczynam od sprawdzenia co u was 😅 Ale nie zgadzam się z podejściem, żeby badania robić dopiero po roku, moja ginekolog też jest takiego zdania 🤷🏻‍♀️ Niektóre dziewczyny, jeśli będą się starać na luzie przez rok to dopiero po roku odkryją, że w ogóle nie mają owulacji i starania nie miały sensu. Inni po roku dowiedzą się, że w nasieniu nie ma w ogóle plemników. Według mnie warto po paru miesiącach starań zrobić podstawowe badania (hormony, witaminy, amh, badanie nasienia) i przejść się na monitoring, zobaczyć co dalej powie lekarz.

No ja też się z tym zgadzam. I trzeba też obserwować swój cykl.
    Sama robiłam badania podstawowe 5 miesięcy wcześniej a mąż badania nasienia od razu po ślubie 😄 ale w sumie w naszym przypadku gdzie wszystkie wyniki super, owulacja potwierdzona to może odpuszczenie to rzeczywiście dobra droga. Albo się będę gryźć w język za 3 miesiące 😂

11cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Sanprobi IBS

b4e8b034f1694a1856432927a9978332.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

@Darrika zgadzam się z tym, że jesteś tu nieoceniona. Myślę, że twoje posty jako pierwsze przekonały mnie do tego, żeby się dołączyć do staraczek forumowych. <3

Jeśli chodzi natomiast o dr Sajdę, to ja po ostatniej wizycie u niej przechodzę na prywatne wizyty. Była bardzo lekceważąca, dla niej insulina 22 to w porządku, odesłała mnie z kwitkiem. Myślę, że będę korzystać tylko w celu darmowej cytologii. Wracam do dr Pieńkowskiego, do którego mam okrutnie daleko, ale 6 lat temu bardzo się zaangażował, nawet położył mnie na Polną na badania. Niestety cena i odległość zmusiły mnie do poszukania alternatywy i chyba muszę to przyznać, ale zmarnowałam 6 lat.

@SanderkaA przykro mi to czytać, a jeszcze bardziej przykro mi z powodu tego, że usłyszałam nie raz podobne słowa, ale drugą stronę, bo jestem gruba. Mam nadzieję, że nie weźmiesz tego do siebie. Pamiętaj, że jesteś wartościowa w każdym gramie swojego ciała.

Co do pracy, to... jestem w podobnej dupie. 😅 Wysłałam od początku roku z 20 CV, a dodam, że wcale nie mam złego, a ani jeden telefon nie zadzwonił. Także przybijam wirtualną piątkę w tym nieszczęściu. Nawet nie wiem, czy z @Chochlikiem (?) nie wymieniłyśmy kilku postów o tym w jakimś poprzednim wątku. Ja daję sobie czas do czerwca na luźne poszukiwania, a potem uruchomię wszystkie radary.

Co do tematu głównego, czyli starań o ciążę. Jestem dziś w 50 dc. Czuję nadal jakieś zawieszenie, ale też i dziwny spokój. Wizyta 27 lutego jest dla mnie jakąś nadzieją.

Tak, możliwe, że ze mną było narzekanie na pracę 😂narzekam już dosyć długo, haha

Nasza rzeczywistość:

✅ Ilość:
    ✅Koncentracja:
    ✖️Ruchliwość:
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭

__

• brilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    No ja też się z tym zgadzam. I trzeba też obserwować swój cykl.
    Sama robiłam badania podstawowe 5 miesięcy wcześniej a mąż badania nasienia od razu po ślubie 😄 ale w sumie w naszym przypadku gdzie wszystkie wyniki super, owulacja potwierdzona to może odpuszczenie to rzeczywiście dobra droga. Albo się będę gryźć w język za 3 miesiące 😂
    Jeśli te wyniki są ok to też dałabym czas, może zapytałabym ginekologa o stymulację, żeby mieć poczucie że coś robię 😅

Lisik lubi tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego piątku i weekendu wszystkim 🪷

U mnie nastrój nie za dobry, miałam ogromną nadzieję, że od marca wrócimy do starań, ale coraz bardziej martwię się, że jednak nie. Miesiączka po poronieniu się kończy, test wychodzi nadal pozytywny. Cień cienia, ale jest 😞 dodatkowo wczoraj odebrałam wyniki badania histopatologicznego, które mnie trochę zaniepokoiły. W środę mam wizytę u lekarza, więc wszystko ostatecznie się okaże. Bardzo chciałabym zamknąć już ten etap i zacząć na nowo. Nastawiłam się już mocno na ten marzec i boję się, że wszystko jeszcze bardziej przeciągnie się w czasie i będziemy mieć kolejne stracone miesiące...

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)

💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
    🧬: V R2 hetero
    🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

No właśnie ja w tym sierpniu też się tak trochę zlana przez nią poczułam, niby zajrzała niby sprawdzila, ale przyjść jak się przez rok nie uda. A Wiza szerzej mi wszystko poopowiadał, powiedział, że jeżeli coś miałby robić w kolejnym kroku to drożność, czułam się lepiej po jego wizycie a po jej niedosyt. Myślę, że ona z jej stażem pracy już też ma wiesz mechaniczne trochę podejście, chociaż może jej się to zmeinia jak się przychodzi po roku nieudanych starań ale nie wydaje mi się, jej się już chyba po prostu nie chce 🤷‍♀️

I dziękuję dziewczyny za Wasze słowa, jest mi cieplej na sercu kiedy widzę, że moje wypociny chociaż kogoś są w stanie podnieść na duchy czy zachęcić do zrobienia czegoś dobrego w swoim życiu ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 09:43

AnMiPe, Agni97 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Miłego piątku i weekendu wszystkim 🪷

U mnie nastrój nie za dobry, miałam ogromną nadzieję, że od marca wrócimy do starań, ale coraz bardziej martwię się, że jednak nie. Miesiączka po poronieniu się kończy, test wychodzi nadal pozytywny. Cień cienia, ale jest 😞 dodatkowo wczoraj odebrałam wyniki badania histopatologicznego, które mnie trochę zaniepokoiły. W środę mam wizytę u lekarza, więc wszystko ostatecznie się okaże. Bardzo chciałabym zamknąć już ten etap i zacząć na nowo. Nastawiłam się już mocno na ten marzec i boję się, że wszystko jeszcze bardziej przeciągnie się w czasie i będziemy mieć kolejne stracone miesiące...

Trzymam kciuki kochana, żeby to jednak się nie przeciągnęło i w marcu wrócicie z pełną mocą do starań🤞dawaj nam koniecznie znać po wizycie co i jak, mam naszieje, że lada moment ten rozdział zamknięcie i heja do przodu !

Paulina66, Agni97 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

12 cs!🤞⏳️do marca

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Witam, ja tak piszę późno bo mam akurat chwilkę na różne myśli. Jestem zdruzgotana po wizycie u internisty. Mam trądzik często nasilający się przed miesiączkami. 2 miesiące temu wyskoczyła mi gula pod uchem na szyi. Twarda, kolor skóry, z czasem robiła się większa i bolesna. Po namówię u dermatolog w grudniu, zaczęłam smarować maścią ichtiolową. Nic nie dało bo nadal bolało i zrobiło się czerwono fioletowe. Więc zaczęłam używać Akneroxid na wysuszenie tak jak poleciła Dermatolog. Pojawiła się na tym sucha skóra. Pewnego razu przy myciu twarzy, zeszła ta sucha skóra i zaczęła wyciekać żółta przeźroczysta ropa, i tak się sączyła kilka dni aż przestało i guzek się spłaszczył i czułam ulgę. W tym tygodniu znowu guzek powrócił, bolesny, czerwony wypełniony. Nie było terminu do dermatolog więc zapisałam się do lekarki internistki. Obejrzała zmianę i zapytała się czy jestem w ciąży. Odpowiedziałam że jeszcze chyba nie ale się staram. Zapytała mnie o wagę. Moja waga jest aktualnie 45,5 kg, mam 156 cm wzrostu. I od razu do mnie naskoczyła że przy takiej wadzę to będzie ciężko mi zajść w ciążę. Szok, od razu jej wytłumaczyłam że u mnie w rodzinie genetycznie wszyscy jesteśmy szczupli bardzo ale zawsze zdrowi, nie było nigdy problemów z zajściem w ciążę przy takiej wadze, minimum 2 dzieci u kobiet w mojej rodzinie od strony ojca jak i matki. Nawet faceci są szczupli. Odpowiedziała że jej zdaniem za mało ważę, powinnam przytyć i zaczęła mi mówić o anoreksji, że często lekarze nie chcą podjąć się leczenia kobiet z anoreksją bo małe szanse na zajście w ciążę a zwłaszcza że anorektyczki często nawet nie chcą zacząć psychoterapii. Tłumaczyłam jej że ja nie jestem anorektyczką, jadam 4-5 posiłków dziennie i między posiłkami również, każdy zawsze się dziwi gdzie ja to wszystko mieszczę (pracuję zdalnie więc mam o tyle dobrze że mogę sobie na to pozwolić bo nie mam sprawdzanych przerw 😅). Miałam kiedyś badanie na pasożyty i nie było. Zawsze dużo jadłam a nie tyłam. Dodam też że moja szczupłość zawsze sprawiała mi kompleksy, chciałam zawsze ważyć więcej. Dodatkowo, ja nie wyglądam na wychudzoną, mam pośladki kształtne, cyca. Po prostu taka waga. Chodziłam na poledance ale nie mogę ze względu na stawy w nadgarstkach i teraz chodzę na Highheels. Pani doktor do mnie po wszystkim powiedziała że powinnam dodawać do diety coś tłustego, na przykład zjadać pojemnik śmietany tłustej… zaszokowała mnie. Na koniec dała mi oczywiście skierowanie do chirurga, antybiotyk (nie wzięłam go bo jej nie zaufałam) i wypisała skierowanie na morfologię, PCR, Sód, Potas, Creatynina. Wszystko wyszło w normie oprócz Monocyty, są lekko zawyżone. Jutro mam termin do chirurga. Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje i że te monocyty są podwyższone przez tą zmianę i że szybko wyleczą mi tą zmianę.
    Martwię się jednak, bo znowu mnie wprawiła w kompleks wagowy a już od roku się z tym pogodziłam… zaczęłam siebie akceptować. Ani razu nigdy żaden lekarz tak nie powiedział. Czy to faktycznie może być problem przy zajściu w ciążę? 🥺🥺

Masz BMI akurat na dolnej granicy. Tak jak ja. Źle to ubrała w słowa, i mogłaby być milsza, ale mi w klinice wytłumaczyli to w ten sposób, że to już nawet nie chodzi o problemy hormonalne, które mogą z tego wynikać, a o sam początek ciąży.
    Kobiety często mają mdłości, kiepskawo się czują, mniej jedzą, wymiotują etc i wtedy waga leci w dół. Ten początek jest najbardzoej newralgiczny i może to wpływać na rozwój ciąży oraz wczesne poronienia.

Aaaa, i żeby nie było. Ja całe życie mam kompleksy z powodu wagi. Ciężko mi przytyć, ale ogarnęłam sposób. Musiałam- klinika bez tego nie chciała zacząć leczenia. Trzymam za Ciebie kciuki.
    Już tu kiedyś komuś pisałam. Mam zawsze ze sobą mieszankę orzechów. Pdjadam je przy każdej okazji. Są zdrowe, smaczne i mają dużą zawartość zdrowych tłuszczy oraz witamin. Awokado też jest super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 09:52

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
    📆18.03.2025 wizyta w klinice
    📆23.04.2025 biopsja kontrolna
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ