Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:Ja pitolę przecież to chore jest
a jakankolwiek szansa do innego lekarza na konsultacje czy co? Ze tez prywatnie nie da rady, no kosmos, nie dziwie Ci się bo ta bezsilność tu jest zrozumiała. A tak mi przyszło na myśl, nie dało by rady jakiejś konsultacji online z polskim lekarzem w formie czata czy czegoś takiego? 🤔
Właśnie o tym pomyślałam że moge zrobić teleporade z polskim ginekologiem. Ostatnio ktoś mi linka podał ale kurde no, stymulacja letrozolem bez @ i bez monitoringu? To trochę dziwne a on nie widzi problemu. Taki plan oni mająPCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Cześć dziewczyny!
U mnie już ponad dwa lata starań. Na początku stycznia miałam podawany lipiodol i 18 stycznia pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski. Niestety kolejnego dnia ból, krwawienie i strata. Lekarz mówił, że tak się zdarza, ale mamy starać się dalej bez przeszkód. Czuję, że jesteśmy już coraz bliżej celu, a luty będzie naszym szczęśliwym miesiącem.
Lekarz kazał zrobić test 12 dpo, więc poproszę o zapisanie na testowanie na 9.02.
Proszę trzymajcie kciuki ❤️Darrika, Marcia03, Agni97, Marzycielka94, Kaliope, Iskiereczka00, Hope🍀, DreamBee, snieżka, Yoanne, Chochlik12, kitka_, dailydamn, almost.there, izzou97, Lisik lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 32cs
-
ellevv wrote:Cześć dziewczyny, potrzebuje jakieś rady, wsparcia czego kolwiek..
Byłam ostatnio u tego jednego ginekologa który zaproponował primolut do wywoładnia okresu i letrozol w 3dc. Ale bez żadnego monitoringu, tylko sama krew w 7dpo
Wzięłam więc ten primolut żeby wywołać okres ale okresu jak nie było tak nie ma. Dzwonię wczoraj do nich właśnie o ten monitoring ale też poinformować o tym że nic się nie dzieje po primolucie. Dziś oddzwaniają że moge zacząć letrozol brać nawet jak nie ma okresu a ja do niej mówię że ja dzwoniłam wczoraj o monitoring a nie o to czy mogę letrozol brać...
Poszła się tego ginekologa zapytać i on jej powiedział że przy letrozolu nie robią monitoringu. Teraz chcą się skupić na to abym miała cykl. No to ja mówię że nie wezmę tych prochów bez zobaczenia co się dzieję w środku a ona że ale tak ginekolog powiedział. Więc z tego wszystkiego powiedziałam że więc chcę porozmawiać z ginekologiem, proszę mnie umówić na wizytę a kiedy wizyta? 19 marca!
Czy dobrze zrobiłam? Czy może mam wziąść ten letrozol w ciemno?
Powiem wam że płacze bezsilności bo znowu się starania przeciagają, ja w 65dc, nie mam jak tutaj iść sobie prywatnie jak w Polsce. Czuje sie w ciemnej dupie za przeproszeniem
Biednatak, dobrze zrobiłaś. przypomnij mi, jesteś w Holandii?
Generalnie stymulacji nie powinno się prowadzić, a już na pewno zaczynać bez monitoringu. U mnie nie zawsze czekają na okres- co też jest dość dziwną, acz spotykaną spotykaną procedurą. Natomiast wymogiem jest choćby sprawdzenie, czy nie ma torbieli na jajnikach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 11:14
ellevv lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
Kaliope wrote:Biedna
tak, dobrze zrobiłaś. przypomnij mi, jesteś w Holandii?
Generalnie stymulacji nie powinno się prowadzić, a już na pewno zaczynać bez monitoringu. U mnie nie zawsze czekają na okres- co też jest dość dziwną, acz spotykaną spotykaną procedurą. Natomiast wymogiem jest choćby sprawdzenie, czy nie ma torbieli na jajnikach.
Tak, w Holandii.
Cieszę się że dobrze zrobiłam bo już zaczęłam wątpić. Z jednej strony chciałabym wziąść ten letrozol żeby móc się starać ale kurcze, ja nie wiem w tym momencie co się dzieję w środku i skąd ja mam wiedzieć w jakim dc jestem? Jak mam to liczyć? Kiedy będzie owulacja?
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
ellevv wrote:Właśnie o tym pomyślałam że moge zrobić teleporade z polskim ginekologiem. Ostatnio ktoś mi linka podał ale kurde no, stymulacja letrozolem bez @ i bez monitoringu? To trochę dziwne a on nie widzi problemu. Taki plan oni mają
No właśnie też mi się to wydaje trochę dziwne chociaż ja się też aż tak nie znam, ale myślę, że dla spokoju własnego byłoby to najlepiej skonsultować z kimś jeszcze 🤔33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
ellevv wrote:Tak, w Holandii.
Cieszę się że dobrze zrobiłam bo już zaczęłam wątpić. Z jednej strony chciałabym wziąść ten letrozol żeby móc się starać ale kurcze, ja nie wiem w tym momencie co się dzieję w środku i skąd ja mam wiedzieć w jakim dc jestem? Jak mam to liczyć? Kiedy będzie owulacja?
Można zacząć nie czekając na okres, ale musi być usg z kontrolą hormonów, aby określić właśnie, na jakim etapie jesteś. To dość rzadka praktyka, ale u mnie ją stosują. Natomiast mają też w systemie moje dane, cykle historyczne i przede wszystkim zawsze robią usg oraz hormony zanim zaczną stymulować.
Spotkałam lekarkę, która mnie chciała stymulować bez monitoringu. Uciekłam czym prędzej.
Masz w okolicy innego lekarza? Warto jechać nawet dalej, ale do dobrego. Orientowałaś się, jak to wygląda w klinikach? Może się okazać, że podobnie jak u mnie w De i że za stymulację nie będziesz musiała nic płacić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 11:27
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
ellevv wrote:Tak, w Holandii.
Też bym nie brała letrozolu bez monitoringu, bo tak jak Kaliope napisała, możesz mieć torbiel etc.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam czy odstawiłaś primolut juz? Jakie brałaś dawki? Raz dziennie jedna tabletka czy dwa? On totalnie wycisza estrogeny zazwyczaj daje się go w parze z jakimś symbolicznym estrogenem. Jest dużo agresywniejszy niż dupek.
Jak masz możliwość to idź do innego ginekologa. Ba, może nawet powiedz że masz okropne bóle etc. Niech Cię z tego tytułu gdziekolwiek przyjmą na usg i się wtedy podpytasz o grubość endomentrium i to co jest na obrazie jajników. Współczuję Ci z całego serca takiej sytuacji 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 11:27
Kaliope lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
10.03 powtórka bety i proga w klinice, USG u mojej ginekolog (nie w klinice) -
Dziękuję dziewczyny, czyli wiem że ze mną wszystko dobrze 😉
Primolut 5mg, 2 razy dziennie po 1 tabletce przez 10 dni. Był taki moment że miałam straszną huśtawkę nastroju, nawet oddychanie mojego mnie wkurzało 🤣 więc myślałam że okres będzie zaraz. Piersi bolały ale już coraz mniej.
Moje endo miało 6mm przed wzięciem primoluta.
Tak więc jeszcze 2 tyg i mam wizytę w klinice. Miałam nadzieję że jak dam szanse drugiemu ginekologowi z mojego miasta to będzie spoko i nie będę musiała dojeżdżać do kliniki. Miał być primolut > letrozol > HyCoSy (miałam CC).
Plan był, wykonanie już ujowe 😅PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
assialbnn wrote:Tak byłam rano . Mam nadzieję że wyniki będą szybciej niż ostatnio . Wczoraj wieczorem znów plamiłam taka brązowo-czerwona krwią 🥺 niedużo ale jednak. Dziś już spokój narazie i mam nadzieje ze tak zostanie . Od wczoraj wkładam sobie luteine . 2 razy dziennie po 100mg .
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:Miłego piątku i weekendu wszystkim 🪷
U mnie nastrój nie za dobry, miałam ogromną nadzieję, że od marca wrócimy do starań, ale coraz bardziej martwię się, że jednak nie. Miesiączka po poronieniu się kończy, test wychodzi nadal pozytywny. Cień cienia, ale jest 😞 dodatkowo wczoraj odebrałam wyniki badania histopatologicznego, które mnie trochę zaniepokoiły. W środę mam wizytę u lekarza, więc wszystko ostatecznie się okaże. Bardzo chciałabym zamknąć już ten etap i zacząć na nowo. Nastawiłam się już mocno na ten marzec i boję się, że wszystko jeszcze bardziej przeciągnie się w czasie i będziemy mieć kolejne stracone miesiące...
Hmm... z tym testem to trochę dziwna sprawa bo prog pewnie spadł skoro miesiączka wystąpiła. Może betę sprawdza jeszcze przed wizytą, żeby nakreślić lepiej sytuację lekarzowi? Te potworniaki niektóre mogą wytwarzać beta hcg, może dlatego jeszcze jakaś kreska wychodzi...bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wizyta Cię trochę uspokoiła. Najważniejsze zdrowie ale też rozumiem, że takie trwanie w zawieszeniu i wstrzymanie starań jest straszne. Tulę ❤️👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
marzec: 1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle -
Zrobiłam wczoraj wieczorem i dzisiaj testy owulacyjne i zdecydowanie po Ovi są pozbawione sensu w moim przypadku, podobnie jak testy ciążowe 😅 Zarówno wczoraj wieczorem jak i dzisiaj wyszedł mi solidny pik. Człowiek już nawet na testy owulacyjne nie ma po co sikać, bo nic nie wnoszą.Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Nayeli wrote:Hmm... z tym testem to trochę dziwna sprawa bo prog pewnie spadł skoro miesiączka wystąpiła. Może betę sprawdza jeszcze przed wizytą, żeby nakreślić lepiej sytuację lekarzowi? Te potworniaki niektóre mogą wytwarzać beta hcg, może dlatego jeszcze jakaś kreska wychodzi...bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wizyta Cię trochę uspokoiła. Najważniejsze zdrowie ale też rozumiem, że takie trwanie w zawieszeniu i wstrzymanie starań jest straszne. Tulę ❤️
Z tego co czytałam to beta może utrzymywać się nawet po miesiączce... Na kontroli 2 tyg po zabiegu lekarz stwierdził nadal obecność jakichś resztek ciążowych w obrazie USG, które miały się usunąć wraz z okresem, ale czytałam też, że u niektórych mimo miesiączki się nie oczyszcza. Czasem trzeba czekać do jeszcze następnej miesiączki, czasem wysyłają na ponowny zabieg. Jestem tym przerażona. Przed wizytą idę jeszcze na badanie bety, żeby wiedzieć jak to dokładnie ilościowo wygląda.30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Hej dziewczyny
Staram się nadrobić, ale poszalałyście z tematami
. Tulę mocno za wszystkie biele, trudniejsze emocje i stany :* Gratuluję ślubów i myśli o zmianie pracy
Prawda jest taka, że jak ktoś nie zmagał się z niepłodnością, to nie ma pojęcia jakie to jest. Nie ma pojęcia jak to jest odczuwać różne objawy w ciele i mieć nadzieję, a potem lądować na podłodze z rozpaczy, wyciągać testy z kosza na śmieci czy aby nie pojawiła się kreska. Jak to jest jednocześnie czuć ból i radość z ciąży innych albo słuchać tych wszystkich życzeń dzidziusiowych. Ja już mam tak, że czasem boję się odezwać, bo ostatnio pochwaliłam czyjąś sukienkę, a usłyszałam "noo ale na Ciebie byłaby za duża, pożyczę Ci jak będziesz w ciąży". Niby nic, ale jak się jest tyle lat z białymi testami, to nawet taka uwaga zakłuje. I TO JEST NORMALNE. Długie starania i niepłodność, to ogromnie ciężkie doświadczenie. Ale kto tego nie przeżył, to nie wie i oby nie musiał się dowiadywać.DreamBee, Marcia03, Nayeli, Paulina66, Loraa, cysterka95, AnMiPe, beautifullady, Hope🍀, Siasi, Olisska, kitka_, Kaliope, almost.there, Czajnik, emciak lubią tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:Z tego co czytałam to beta może utrzymywać się nawet po miesiączce... Na kontroli 2 tyg po zabiegu lekarz stwierdził nadal obecność jakichś resztek ciążowych w obrazie USG, które miały się usunąć wraz z okresem, ale czytałam też, że u niektórych mimo miesiączki się nie oczyszcza. Czasem trzeba czekać do jeszcze następnej miesiączki, czasem wysyłają na ponowny zabieg. Jestem tym przerażona. Przed wizytą idę jeszcze na badanie bety, żeby wiedzieć jak to dokładnie ilościowo wygląda.
Nie dziwie się, też bym o tym ciągle myślała. Może faktycznie jeszcze się wszystko nie oczyściło i potrzeba czasu. Oby ta środa szybko nadeszła, żebyś jak najkrócej żyła w niepewności 🫂🫂🫂Paulina66 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
marzec: 1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle -
Mam wynik 🙂
Hcg 35,20
Progesteron 21,5Paulina66, Darrika, Justa28, AnMiPe, Iskiereczka00, Saule, Loraa, cysterka95, Merci92, ellevv, Yoanne, Mardotka, Nayeli, DreamBee, Belia, Hope🍀, Marzycielka94, Agni97, Siasi, Olisska, Monini15, Marcia03, kitka_, eM 🌺, Kaliope, Finch11, dailydamn, almost.there, izzou97, Pacynka, Lisik, White1 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Mam wynik 🙂
Hcg 35,20
Progesteron 21,5
Super przyrost 🍀 i prog jak ładnie skoczył 🥰assialbnn, Loraa lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Paulina66 wrote:Super przyrost 🍀 i prog jak ładnie skoczył 🥰
Już jestem troszkę spokojniejsza . Mam nadzieję że nie będę już plamić 🥺 zastanawiam się czy progesteron sam z siebie skoczył czy to jednak zasługa luteiny 🤔 wczoraj popołudniu zapodałam sobie pierwsze dawkę.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Iskiereczka00 amen! świetnie to wszystko ujęłaś
assialbnn piękne wyniki 😊 zdrówka i spokoju!assialbnn lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Chyba zacznę częściej marudzić tutaj 🤣 zaczęłam plamić czyli @ się rozkręca 🥳🥳 ale nie biorę tego Letrozolu 😮💨
Darrika, brilka, Mardotka, DreamBee, Nayeli, Hope🍀, Agni97, Siasi, cysterka95, Chochlik12, Marcia03, kitka_, Kaliope, almost.there, izzou97, Pacynka, Lisik, emciak lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
Cześć dziewczyny!
@assialbnn gratuluję wyników bety i progesteronu. Dobrze to wszystko wygląda i trzymamy kciuki, żeby cały ten najbliższy czas był już zupełnie spokojny
@Marcia03 gratuluję ślubu! Uwielbiam takie małe ceremonie. Czuję się (jako gościni) na nich zawsze dużo lepiej, niż na wielkich weselach. Myślę, że czeka Was cudowny czas.
@Loraa koleżanki już dużo mądrego do tutaj napisały w Twojej sprawie. Dodam, tylko, że mnie często na ziemie w kwestii płodności sprowadzają statystki i suche fakty. Znam dziewczyny, które zaszły w ciążę po roku starań (mniej więcej), mimo że nie miały zdiagnozowanych żadnych poważniejszych problemów. Zwyczajnie tak się często zdarza, a ludzie też nie mówią otwarcie o staraniach, więc my widzimy tylko efekt końcowy: brzuszki i baby shower. Jeśli już zmierzymy się z niepłodnością (używam liczby mnogiej, bo mamy całkiem podoby czas starań) to należy pamiętać, że niepłodność dotyka coraz więcej par. Takie mamy czasy, to pewnie przyczyny środowiskowe itd., więc nie ma co się obwiniać. A niepłodność też jest wyleczalna i dużo przypadków to forum widziało, kiedy osoby w naprawdę trudnej sytuacji doczekały się dzieci.
I jeszcze jedna rzecz: Moi rodzice starali się o mnie (pierworodna córka) 5 lat! 5 lat w zamierzchłych czasach schyłku PRL-u i początków wolnej Polski, gdzie diagnostyka i leczenie pozostawały wiele do życzenia. Dostęp do lekarzy też mieli bardzo ograniczony, bo mieszkali na wsi. Wiecie, trudne czasy. Jak teraz o tym z nimi rozmawiam, to mam wrażenie, że to bardzo ich do siebie zbliżyło, są też super rodzicami i mimo, że nie wspominają tego czasu najlepiej, to po latach ten okres starań stał się jakimś cieniem, cienia koszmaru, a nie czymś o czym na codzień myślą.
Mi brakuje kilku godzin w dobie, żeby skończyć wszystkie pracowe rzeczy przed wyjazdem, ale powiem Wam, że strategia wolnego strzelca bardzo dobrze na mnie działa. Wgl nie myślę o testowaniu, bo nie widzę swojego nicka obok daty i jakoś łatwiej chyba mi zapomnieć.Darrika, DreamBee, Nayeli, assialbnn, Loraa, AnMiPe, Marcia03, kitka_, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷