Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja też narzekam, halo gdzie ta ciąża, halo halo narzekam i marudzę 🤭🤣 jak przyjdzie w przyszłym tygodniu okres to będzie foch 😜
W ogóle wczoraj byłam u sąsiadki, bo jej starszą córkę moja zaprasza na urodzinki. Mają synka który chwilę temu pół roku skończył i tak jak się nie jaram cudzymi dzieciakami i nie zachwycam tak on mi skradł serce, w ogóle wzorku nie mógł ode mnie oderwać, cały czas patrzył i się uśmiechał 😅 ale to było takie pozytywne, wesołe, nie czułam smutku, że im się udało, a nam nadal nie, ani żadnego uklucia, że co strace jak się nie uda i już skończymy starania. Chyba naprawdę już osiągnęłam równowagę w tych staraniach i nie sprawiają mi smutku czy przykrości sytuację, które wcześniej uklucie zazdrości dawałyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 13:26
brilka, Paulina66, Mardotka, beautifullady, Nayeli, DreamBee, Belia, ellevv, Deyansu, AnMiPe, Agni97, Justa28, cysterka95, Saule, kitka_, izzou97 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika, super, że zamiast się dobijać widokiem dzieci zachowujesz dystans i nie czujesz negatywnych emocji. Trochę zazdroszczę 😉 Chociaż mnie u ginekologa nie ruszają ciężarne pacjentki, a na widok dzieci tam raczej mówię mężowi "patrz jak słodko płacze" i mnie rozczulają 🤪 to na pewno wieści o ciążach znajomych by mnie przybiły. Chociaż pewnie tylko niektórych znajomych, w szczególności gdyby były okraszone informacją "pykło od razu".Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
@assialbnn ogromne gratulacje 😊piękny prog i przyrost. Dużo nadziei dają te Wasze początkowo trudne historie, kiedy wszystko się dobrze kończy. Tego pozytywnego końca z całego serducha życzę ❤️
assialbnn, Saule lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
marzec: 1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle -
brilka wrote:Darrika, super, że zamiast się dobijać widokiem dzieci zachowujesz dystans i nie czujesz negatywnych emocji. Trochę zazdroszczę 😉 Chociaż mnie u ginekologa nie ruszają ciężarne pacjentki, a na widok dzieci tam raczej mówię mężowi "patrz jak słodko płacze" i mnie rozczulają 🤪 to na pewno wieści o ciążach znajomych by mnie przybiły. Chociaż pewnie tylko niektórych znajomych, w szczególności gdyby były okraszone informacją "pykło od razu".
No mnie zawsze chyba najwięcej denerwowało jak ktoś się chwali w taki nie wiem jak to nazwać arogancki sposób, bez takiej pokory, że a tam mu wyszło za pierwszym razem, więc co to takiego na równi z wyluzuj to zajdziesz 🤣 a nie powiem przez te 11 cykli kilka razy usłyszałam, że może muszę wyluzowac i odpuścić to zajdę 😬 nawet wczoraj sąsiadka użyła tego tekstu, ale jej powiedziałam, że jestem wyluzowana od listopada I nic to nie zmieniło 😆 oni o córkę się rok starali, a z synem im pykło w pierwszym cyklu 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 13:37
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
assialbnn wrote:Mam wynik 🙂
Hcg 35,20
Progesteron 21,5assialbnn lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa 🥰 jesteście cudowne ❤️ życzę Wam aby i Was los tak cudownie zaskoczył 💜🩵
Deyansu, Merci92, Marzycielka94, Loraa, Nayeli, cysterka95, Mardotka, Marcia03 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Czytam codziennie ten wątek, jakoś daje mi ukojenie w oczekiwaniu na testowanie... Mimo, że sama się tutaj nie wypowiadałam...
MY staramy się ponad rok. Udałam się do endokrynologa na pakiet badań hormonalnych. Pech chciał, że akurat wyszedł cykl bezowulacjny (silny stres). Zalecił metforminę i wizytę u gina. Zdecydowaliśmy się na wizytę u lekarza, który zajmuje się niepłodnością. Na wizycie okazało się, że byłam chwilę po owulacji w jednym jajniku, a w drugim jajniku być może też ciałko żólte lub... torbiel? Do kontroli w przyszłym cyklu. Lekarz zalecił mi zbadanie progesteronu i zdecydował się mnie wysłać na badanie drożności jajowodów, jednak nie zlecił żadnych badań, wymazów, cytologii... teraz mam mieszane uczucia. Kiedyś miewałam częste infekcje i im dłużej czytam o tym HSG tym bardziej się jego obawiam...
Jedno mnie zastanawia, zrobiłam progesteron w 20 dniu cyklu 7dpo i wyszedł trochę ponad normę. Jakoś to mi dało nadzieję, że wcale nie jest ze mną tak źle. Poprzednie badania proga nigdy takie nie były... Może metformina pomogła? Dodatkowo wczoraj dostałam nigdy niespotykanego u mnie plamienia jasnoróżowego (26 dc) i już jestem nakręcona, że może to plamienie implantacyjne? Czy któraś z Was miała takie plamienie? Dodatkowo lekkie kłucie w podbrzuszu kilkusekundowe, czuję, że mam wyższą temp od paru dni i momentami katar... Zrobiłam dziś test i negatywny, ale pewnie to za wcześnie. Miesiączka teoretycznie powinna przyjść 12 lutego i zamierzam wtedy zrobić kolejny.
Trzymam kciuki za nas wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 14:37
Bajka92 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Cykle mam 30-32 dniowe
16dc test owulacyjny pozytywny
14, 17, 18,19 dc wspolzylam z mężem
Dziś 26dc
A ja mam dość dziwne objawy ?
Bol piersi najbardziej w okolicy brodawek
Podbrzusze parę razy zabolało ale bardzo delikatnie bardziej takie ćmienie
W jednej piersi mrowienie przez chwilę i pieczenie
Sluz wczoraj w 25dc wodnisty a dziś taki lepki bialy
Temperatura przed owulacja 36.2-36.3 po owulacji do 25dc 36.6-36.7 dziś 26dc 36.8
Mam chwilowe bole głowy ale zaraz przechodzą
Swedzenie dziasel I bol przednich zębów było tak przez 3 dni
I wcześniej miałam zaparcia a od paru dni brak zaparć i do toalety chodzę 2 razy dziennie
I co dziwne ! Wczoraj leżałam i było wszystko ok kładłam się spać a ja mam jedno dziurkę w nosie zatkana ale jakoś inaczej niż zwykle
A chora nie jestem
Czy ktoś tak miał ? -
@Staraczka233 mogą to być objawy przed @ albo zaczynającej się ciąży. Mogą być też przeziębienia, infekcji, albo za suchego powietrza w pomieszczeniu. Możemy wspólnie powróżyć z kart, albo zrób test tudzież betę
A czy ktoś tak miał? Ja mam. Obecnie. Wszystkie objawy oprócz zębów. A jestem w 50 dc i na pewno nie jestem w ciąży.Darrika, Agni97, kitka_ lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:@Staraczka233 mogą to być objawy przed @ albo zaczynającej się ciąży. Mogą być też przeziębienia, infekcji, albo za suchego powietrza w pomieszczeniu. Możemy wspólnie powróżyć z kart, albo zrób test tudzież betę
A czy ktoś tak miał? Ja mam. Obecnie. Wszystkie objawy oprócz zębów. A jestem w 50 dc i na pewno nie jestem w ciąży.
Hej, a ty czekasz na wizytę jeszcze? Ja na dupku od wczoraj, jeszcze 3 dni i moze zaleje mnie morze czerwoneStart starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Staraczka, nie obraź się, ale spójrz na ilość wątków i postów, które wyprodukowałaś na temat możliwej ciąży. Za każdym razem wymyślasz nowe problemy/objawy ale i tak dostajesz te same odpowiedzi - może to ciąża a może nie, zrób test albo betę to będziesz wiedzieć i nie doszukuj się objawów ciąży w zatkanym nosie i swędzącym dziąśle, bo jest to pozbawione sensu. Nikt nie ma magicznej kuli i zdolności wróżenia z postów na forum.
mon08kow, na twoim miejscu nie podchodziłabym do drożności bez zrobienia wcześnej wymazów i pewnie zmieniłabym ginekologa z tego powodu, bo straciłabym zaufanie że mi nie zaszkodzi 😞AnMiPe, mon08kow, Darrika, Loraa, Monini15, Olisska, Marcia03, Saule, Belia, DreamBee, izzou97 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
AnMiPe wrote:@Staraczka233 mogą to być objawy przed @ albo zaczynającej się ciąży. Mogą być też przeziębienia, infekcji, albo za suchego powietrza w pomieszczeniu. Możemy wspólnie powróżyć z kart, albo zrób test tudzież betę
A czy ktoś tak miał? Ja mam. Obecnie. Wszystkie objawy oprócz zębów. A jestem w 50 dc i na pewno nie jestem w ciąży.
Czy zrobiona beta będzie wiarygodna jeśli zrobię dziś? -
grazka0022 wrote:Hej, a ty czekasz na wizytę jeszcze? Ja na dupku od wczoraj, jeszcze 3 dni i moze zaleje mnie morze czerwone
Tak, poczekam. Trochę mnie już to nudzi i męczy, więc 2 tygodnie mnie nie zbawią, a nie będę wydawać pieniędzy, by dostać receptę. Mówi się trudno 🙃grazka0022 lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dzień dobry kochane kobietki.
Mój post chyba wczoraj zaginął.
Więc powracam. Czy któraś z Was miała sytuację podwyższonego FSH (9 z hakiem) i niskiego estradiolu na początku cyklu w 2dc (17, przy normie 21-251).
Jeśli ktoś chciałby się podzielić swoją historią będę wdzięczna 🙏🏻🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Isabell wrote:Dziewczyny, 9 dpo beta wynik 0,1.
Lekki ból jajników, co mi się w sumie nigdy nie zdarzało przed okresem. Czy jest jeszcze szansa? Czy przestać już robić sobie nadzieję?
9 dpo to ultra wczesnie, więc robienie bety wg mnie mija się z celem na takim etapie, gdzie dopiero może się rozpoczyna zagnieżdżanie i szkoda kasy. Szansa jak najbardziej jeszcze jest, poczekaj do terminu @ jak się spóźni siknij na test z apteki albo na betę idź wtedy dopiero.Isabell lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
Hejka, miłego piątku wam życzę i oczywiście weekendu! ❤️
Ja wracam z aktualizacją od chirurga. Moja zmiana została nacięta i wyczyszczona na szyi. Dostałam antybiotyk a monocyty mają prawo być podwyższone przy takim stanie zapalnym więc bez antybiotyku się nie obejdzie. Raczej ten cykl będzie stracony ale czekam na testowanie 12.02. Za tydzień kontrola rany u chirurga.Agni97, Darrika, Chochlik12, cysterka95, Nayeli, Marcia03, almost.there, AnMiPe, Pacynka, Lisik lubią tę wiadomość
-
Isabell wrote:Dziewczyny, 9 dpo beta wynik 0,1.
Lekki ból jajników, co mi się w sumie nigdy nie zdarzało przed okresem. Czy jest jeszcze szansa? Czy przestać już robić sobie nadzieję?Isabell lubi tę wiadomość
-
Siasi wrote:Dzień dobry kochane kobietki.
Mój post chyba wczoraj zaginął.
Więc powracam. Czy któraś z Was miała sytuację podwyższonego FSH (9 z hakiem) i niskiego estradiolu na początku cyklu w 2dc (17, przy normie 21-251).
Jeśli ktoś chciałby się podzielić swoją historią będę wdzięczna 🙏🏻
Ogólnie mój stosunek LH do FSH wyszedł 0.39, co może świadczyć o niewydolności przysadki. Oraz podwyższone FSH może świadczyć o obniżającej się rezerwie jajnikowej. Jak byłam u Gina to powiedział, że wyniki są ok. Monitoring potwierdził, że owulacja wystąpiła.
Historia dalej jest rozwojowa, badania będę powtarzać jeszcze przed wizytą w klinice i ciekawa jestem co tam powie lekarz.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
Beautifullady: Zapisana! 🤩 Super, że do nas dołączasz — rozgość się, ale nie na długo! 😉 Słyszałam sporo o lipodolu, podobno często szybko wszystko wskakuje na właściwe tory. Trzymam mocno kciuki za kolejny cykl! ✨
Assialbnn: Elegancko, niech pięknie rośnie! 💖💖💖
Mon08kow: Zapraszamy do naszej ekipy! 😍 Oferujemy wsparcie, wspólne narzekanie i mnóstwo wiedzy! Wpisać Cię na wspólne testowanie tego 12 lutego? Będziemy Ci wtedy mocno dopingować! 💪
Isabell: Była tu dziewczyna, która 9dpo poszła na betę, wyszła negatywna, a potem na wakacjach dowiedziała się, że jest w ciąży. Wszystko jest możliwe! ✨mon08kow, assialbnn, Darrika, Iskiereczka00, beautifullady lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥