Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Beautifullady: Zapisana! 🤩 Super, że do nas dołączasz — rozgość się, ale nie na długo! 😉 Słyszałam sporo o lipodolu, podobno często szybko wszystko wskakuje na właściwe tory. Trzymam mocno kciuki za kolejny cykl! ✨
Assialbnn: Elegancko, niech pięknie rośnie! 💖💖💖
Mon08kow: Zapraszamy do naszej ekipy! 😍 Oferujemy wsparcie, wspólne narzekanie i mnóstwo wiedzy! Wpisać Cię na wspólne testowanie tego 12 lutego? Będziemy Ci wtedy mocno dopingować! 💪
Isabell: Była tu dziewczyna, która 9dpo poszła na betę, wyszła negatywna, a potem na wakacjach dowiedziała się, że jest w ciąży. Wszystko jest możliwe! ✨
PoproszęChochlik12, Isabell lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pamiętacie jak wczoraj skromnie pochwaliłam się, że wysłałam jedno CV?
Dałam tam jakieś chore stawki, potem zobaczyłam, że na stanowisko rekrutowało około 200 osób
Z rana rana dostałam e-mail, że pasuje im pod profil i chcieliby zaprosić mnie na rozmowę 😱
Matko, co ja robię 😂 ja chce bobasa, a nie zmianę pracy hahahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 15:34
Deyansu, Siasi, Hope🍀, cysterka95, Nayeli, Paulina66, Agni97, Justa28, Darrika, Mardotka, brilka, eM 🌺, Idawoll, Saule, xoxo_14, Loraa, Kaliope, kitka_, Marcia03, Finch11, Dżozu, SanderkaA, Belia, a_aandzela, Marzycielka94, beautifullady, dailydamn, almost.there, izzou97, AnMiPe, Pacynka, Lisik, Olisska, DreamBee lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Isabell wrote:Dziewczyny, 9 dpo beta wynik 0,1.
Lekki ból jajników, co mi się w sumie nigdy nie zdarzało przed okresem. Czy jest jeszcze szansa? Czy przestać już robić sobie nadzieję?Isabell lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Uff nadrobiłam Was, ostatnio wrzucałam wyniki badania nasienia mojego męża pH 8,3 przyszły dzisiaj wyniki posiewów wszystko ujemne wiec chyba musze zacząć go bardziej poić wodą😅
U mnie potwierdzone, w poniedziałek robimy HSG trochę się boję nie wiem czy to wyniku jaki będzie/bólu czy faktu że mój wtedy wyjeżdża i muszę zajechać do szpitala zrobić badanie i wyrobić się odebrać młodego południu ze żłobka 🤷♀️
Mam wielkie nadzieje powierzone w tym cyklu ➡️ stymulacja letrozolem ➡️ HSG ➡️ Ovitrelle. I jeśli będzie to upadek to naprawdę z wysokiego konia.Nayeli, Darrika, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Monini15 wrote:Uff nadrobiłam Was, ostatnio wrzucałam wyniki badania nasienia mojego męża pH 8,3 przyszły dzisiaj wyniki posiewów wszystko ujemne wiec chyba musze zacząć go bardziej poić wodą😅
U mnie potwierdzone, w poniedziałek robimy HSG trochę się boję nie wiem czy to wyniku jaki będzie/bólu czy faktu że mój wtedy wyjeżdża i muszę zajechać do szpitala zrobić badanie i wyrobić się odebrać młodego południu ze żłobka 🤷♀️
Mam wielkie nadzieje powierzone w tym cyklu ➡️ stymulacja letrozolem ➡️ HSG ➡️ Ovitrelle. I jeśli będzie to upadek to naprawdę z wysokiego konia.
Jestem w bardzo podobnej sytuacji, trzymam mocno kciuki! ☺️ Też w tym cyklu letrozol, HSG już miałam i w sobotę przyjęłam Ovitrelle, teraz ten gorszy moment czekania 🙃 mam nadzieję że będzie u ciebie bezboleśnie no i przede wszystkim drożnie👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Chochlik12 wrote:Dziewczyny pamiętacie jak wczoraj skromnie pochwaliłam się, że wysłałam jedno CV?
Dałam tam jakieś chore stawki, potem zobaczyłam, że na stanowisko rekrutowało około 200 osób
Z rana rana dostałam e-mail, że pasuje im pod profil i chcieliby zaprosić mnie na rozmowę 😱
Matko, co ja robię 😂 ja chce bobasa, a nie zmianę pracy hahahahaChochlik12 lubi tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Chochlik12 wrote:Dziewczyny pamiętacie jak wczoraj skromnie pochwaliłam się, że wysłałam jedno CV?
Matko, co ja robię 😂 ja chce bobasa, a nie zmianę pracy hahahahaChochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Matko, co ja robię 😂 ja chce bobasa, a nie zmianę pracy hahahaha
Powiedziałabym - uważaj na co narzekasz 😆😆😆 trzymam kciuki za pozytywne zmiany, co by to nie oznaczało 😆❤️
To ja narzekam: nie mam owulacji, nie jestem w ciąży, 11 cykli i nic.....🤞🏼🤞🏼😆😆Darrika, brilka, Marcia03, kitka_, AnMiPe lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
marzec: 1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle
USG 10.03 - pęcherzyki nie pękły
następne USG -> 13.03 -
Ale super 😍 to sytuacja win- win: jak w najbliższych cyklach ciążowo nie pyknie to i tak będziesz się cieszyć z pracy, a jak pyknie to powód do radości podwójny bo ciąża i zapewnione lepsze warunki finansowe 😁brilka, Chochlik12, Kaliope lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Chochlik gratulacje 🥳🤩 oby to było superowe dla Ciebie miejsce, trzymam kciukory!
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Nayeli wrote:Powiedziałabym - uważaj na co narzekasz 😆😆😆 trzymam kciuki za pozytywne zmiany, co by to nie oznaczało 😆❤️
To ja narzekam: nie mam owulacji, nie jestem w ciąży, 11 cykli i nic.....🤞🏼🤞🏼😆😆
Halo, halo, gdzie ta ciąża?!Darrika, Marcia03, Nayeli lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Część dziewczyny,
Tulę was wszystkie za biele 🫂
Mam nadzieję, że podnosicie się, korona poprawiona i walczycie dalej! 🤍
Asiallbn, piękny przyrost, gratulacje MAMO! 😍 możesz być spokojniejsza. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 16:28
Agni97, assialbnn lubią tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Melduję się po monitoringu - pękły oba pęcherzyki, obecne 2 piękne ciałka żółte 🙈 endometrium ~11
onalola, brilka, Monini15, Loraa, kitka_, Hope🍀, Belia, eM 🌺, Darrika, Agni97, Marcia03, ellevv, Justa28, Marzycielka94, Kaliope, Siasi, dailydamn, almost.there, izzou97, AnMiPe, Paulina66, Pacynka, Nayeli, Olisska, White1, DreamBee lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Ale jesteście kochane ze wsparciem 🥹🥹🥹
Agni97 lubi tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Idź w to. Mniej stresu- większe szanse na ciążę. Z różnych względów. Udowodnione naukowo.Nayeli lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
cysterka95 wrote:Melduję się po monitoringu - pękły oba pęcherzyki, obecne 2 piękne ciałka żółte 🙈 endometrium ~11
cysterka95 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
cysterka95 wrote:Jestem w bardzo podobnej sytuacji, trzymam mocno kciuki! ☺️ Też w tym cyklu letrozol, HSG już miałam i w sobotę przyjęłam Ovitrelle, teraz ten gorszy moment czekania 🙃 mam nadzieję że będzie u ciebie bezboleśnie no i przede wszystkim drożnie
No to trzymam kciuki co by teraz te dni przeleciały jak szalone a nie ciągnęły się w nieskończoność. Trzymam moooocno kciuki i dziękuję Ci za dobre słowo 😘cysterka95, Loraa, Agni97 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
cysterka95 wrote:Melduję się po monitoringu - pękły oba pęcherzyki, obecne 2 piękne ciałka żółte 🙈 endometrium ~11
-
Dziewczyny ja jeszcze dla pewności dziś byłam na krwi 🤣
Nie mogłam wytrzymać żeby tego nie zrobić przed weekendem dla spokojnej głowy 🫣
Beta 143 ❤️
Progesteron 26.600 ❤️
Wszystko ładnie rośnie 🥹Saule, cysterka95, eM 🌺, Darrika, brilka, Marcia03, Agni97, Loraa, Chochlik12, Justa28, Marzycielka94, ellevv, Siasi, assialbnn, beautifullady, Hope🍀, dailydamn, Mardotka, almost.there, AnMiPe, Paulina66, Pacynka, kitka_, Lisik, Monini15, Olisska, Nayeli, White1, Mstka, emciak lubią tę wiadomość