X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    To teraz czekamy na testowanie ❤️ masz na jednym czy na obu jajnikach ciałko żółte? 🤗

Na jednym, po drożnej stronie 😊
    Super beta i prog, to spokojnego weekendu 😍

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Melduję się po monitoringu - pękły oba pęcherzyki, obecne 2 piękne ciałka żółte 🙈 endometrium ~11
    Pięknie pięknie 😍😍😍 spokojnego czasu oczekiwania! Niech szybko zleci i żeby głowa była spokojna 🤞 trzymam kciuki mocnooooo!!!

Finch11, Chochlik12, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze dla pewności dziś byłam na krwi 🤣
    Nie mogłam wytrzymać żeby tego nie zrobić przed weekendem dla spokojnej głowy 🫣

Beta 143 ❤️
    Progesteron 26.600 ❤️

Wszystko ładnie rośnie 🥹
    Pięknie 🥹❤️ rośnijcie!

Finch11, Dżozu lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Na jednym, po drożnej stronie 😊
    Super beta i prog, to spokojnego weekendu 😍

A byłaś na stymulacji letrozolem teraz i zastrzyk?

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 6 cm zdrowej córeczki 💛
    29.05 🧬 połówkowe i 380 g zdrowej Pszczółki 🐝💛

preg.png
  • Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tutaj dzisiaj dzieje, duzo pozytywnych emocji 🥰

I dziekuje dziewczyny za Wasze slowa wsparcia ❤️ Jestescie nieocenione pod kazdym wzgledem. Wasza chec niesienia pomocy i dobrego slowa, sa naprawde przecudowne. Ciesze sie ze tu trafilam i moge na Was liczyc w kazdej sprawie ❤️

Marzycielka94, Darrika, Nadziejka26, Kaliope lubią tę wiadomość

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość
    Ja przeczytałam, ale niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. W każdym trzymam za Ciebie kciuki i może dzięki tej odpowiedzi ktoś bardziej zorientowany napisze co i jak 😇

Luna , Darrika lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    A byłaś na stymulacji letrozolem teraz i zastrzyk?

Tak, od tego cyklu zaczęłam brać 2 tabletki lametty, a Ovitrelle tak samo jak do tej pory :)

Finch11 lubi tę wiadomość

👫 30 & 30

- Pentohexal + wór supli
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
  • Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja przeczytałam, ale niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. W każdym trzymam za Ciebie kciuki i może dzięki tej odpowiedzi ktoś bardziej zorientowany napisze co i jak 😇
    Mimo wszystko dziękuję 😘

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• Pysia1992 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Pytanie z typu nastolatkowych ale już sama zgłupiałam. Wczoraj miałam śluz zabarwiony krwią, nie było plam w ciągu dnia na podpasce, pojawiła się po nocy. No i dzisiaj rozkręciła się miesiączka. I teraz jako, że mam stymulacje to nie wiem czy 1 dzień miesiączki liczyć od wczoraj czy dzisiaj?

Przepraszam jeżeli komuś pytanie wydaje się durne, ale pierwszy raz mam taką sytuację, a od 3 dnia cyklu mam zacząć stymulacje...

• brilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia1992 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Pytanie z typu nastolatkowych ale już sama zgłupiałam. Wczoraj miałam śluz zabarwiony krwią, nie było plam w ciągu dnia na podpasce, pojawiła się po nocy. No i dzisiaj rozkręciła się miesiączka. I teraz jako, że mam stymulacje to nie wiem czy 1 dzień miesiączki liczyć od wczoraj czy dzisiaj?

Przepraszam jeżeli komuś pytanie wydaje się durne, ale pierwszy raz mam taką sytuację, a od 3 dnia cyklu mam zacząć stymulacje...
    Od dzisiaj, pierwszy dzień jest jak widzisz krew a nie plamienie 😊

A pytanie wcale nie jest durne, sama przed 1 stymulacją miałam wątpliwości czy to już 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 18:23

Pysia1992, Agni97, Nayeli, Kaliope lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

💉 equoral, encorton, accofil, neoparin

11/06 - wizyta w klinice
  • cysterka95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:

Hej! Takie standardowe tempo wzrostu pęcherzyków to ok 2 mm na dobę i pękają z reguły przy ok 19-20 mm. Ale to nie znaczy że nie może być odstępstwa od tej reguły ;) monitorujesz cykl w jakiś inny sposób np mierzysz temperaturę? Ona by mogła coś podpowiedzieć. A jak nie to pozostaje czekać do jutrzejszej wizyty

Luna lubi tę wiadomość

👫 30 & 30

- Pentohexal + wór supli

🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
  • Loraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Robiłaś testy owulacyjne? Jaki był śluz? Boli Cię dalej jajnik? 😀

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wasze miłe słowa wsparcia. Dobrze się tutaj jesteście i bardzo się cieszę że ja tu trafiłam. Troche wyluzowałem, nerwy przez noc przeszły. Postanowiłam olać to pracę, nie przejmować się. To tylko praca. Moje życie się nie musi kończyć w tej fabryce, może z czasem zmienię pracę ale póki co narazie tam zostanę.
    Robię podchody do męża żeby zbadał nasienie, żeby w ogóle poszedł do lekarza. Wiadomo jaka odpowiedź 🙈. Narazie namówiłam go chociaż na podstawową morfologię, od tego zaczniemy. A ja zaczynam robić testy owulacyjne. Wiem że ta kreska T musi być ciemniejsza ale owulację mam planowo w niedzielę a tak treska to taki cień cienia. Czy ona tak z dnia na dzień szybko zciemnieje? Nie wiem może głupie pytanie ale pierwszy raz robię testy owulacyjne.

Chochlik12, Nayeli lubią tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak się nakręciłam tą wizytą w klinice, że najchętniej przyspieszyłabym ją o miesiąc 😅 Ale nie możemy, bo musimy najpierw powtórzyć badanie nasienia i zrobić hsg 😬

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

💉 equoral, encorton, accofil, neoparin

11/06 - wizyta w klinice
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze dla pewności dziś byłam na krwi 🤣
    Nie mogłam wytrzymać żeby tego nie zrobić przed weekendem dla spokojnej głowy 🫣

Beta 143 ❤️
    Progesteron 26.600 ❤️

Wszystko ładnie rośnie 🥹
    Też piękny wynik 😍

Ja mam lekarza 13 lutego i zastanawiam się czy przed wizytą jeszcze raz nie zrobić bety i progesteronu 🙈 pewnie na wizycie i tak jeszcze nic nie będzie widać ale już nie mogę się doczekać 🙃

NinaB lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
  • Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hej! Takie standardowe tempo wzrostu pęcherzyków to ok 2 mm na dobę i pękają z reguły przy ok 19-20 mm. Ale to nie znaczy że nie może być odstępstwa od tej reguły ;) monitorujesz cykl w jakiś inny sposób np mierzysz temperaturę? Ona by mogła coś podpowiedzieć. A jak nie to pozostaje czekać do jutrzejszej wizyty
    Nie mierzę niestety temperatury

• Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Tak jajnik boli drugi dzień, 3 dni temu był monitoring. Śluz od wczoraj jest rozciągliwy, przejrzysty i jest go więcej

• Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Testów owulacyjnych nie robiłam

• Darrika Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Dziewczyny, tak się nakręciłam tą wizytą w klinice, że najchętniej przyspieszyłabym ją o miesiąc 😅 Ale nie możemy, bo musimy najpierw powtórzyć badanie nasienia i zrobić hsg 😬

Aj zobaczysz tak szybko zleci, że ani się obejrzysz. :p

Agni97 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ