Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    To teraz czekamy na testowanie ❤️ masz na jednym czy na obu jajnikach ciałko żółte? 🤗

Na jednym, po drożnej stronie 😊
    Super beta i prog, to spokojnego weekendu 😍

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Melduję się po monitoringu - pękły oba pęcherzyki, obecne 2 piękne ciałka żółte 🙈 endometrium ~11
    Pięknie pięknie 😍😍😍 spokojnego czasu oczekiwania! Niech szybko zleci i żeby głowa była spokojna 🤞 trzymam kciuki mocnooooo!!!

Finch11, Chochlik12, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze dla pewności dziś byłam na krwi 🤣
    Nie mogłam wytrzymać żeby tego nie zrobić przed weekendem dla spokojnej głowy 🫣

Beta 143 ❤️
    Progesteron 26.600 ❤️

Wszystko ładnie rośnie 🥹
    Pięknie 🥹❤️ rośnijcie!

Finch11, Dżozu lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Na jednym, po drożnej stronie 😊
    Super beta i prog, to spokojnego weekendu 😍

A byłaś na stymulacji letrozolem teraz i zastrzyk?

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tutaj dzisiaj dzieje, duzo pozytywnych emocji 🥰

I dziekuje dziewczyny za Wasze slowa wsparcia ❤️ Jestescie nieocenione pod kazdym wzgledem. Wasza chec niesienia pomocy i dobrego slowa, sa naprawde przecudowne. Ciesze sie ze tu trafilam i moge na Was liczyc w kazdej sprawie ❤️

Marzycielka94, Darrika, Nadziejka26, Kaliope lubią tę wiadomość

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość

• Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość
    Ja przeczytałam, ale niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. W każdym trzymam za Ciebie kciuki i może dzięki tej odpowiedzi ktoś bardziej zorientowany napisze co i jak 😇

Luna , Darrika lubią tę wiadomość

Starania od 09/24
    8 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    A byłaś na stymulacji letrozolem teraz i zastrzyk?

Tak, od tego cyklu zaczęłam brać 2 tabletki lametty, a Ovitrelle tak samo jak do tej pory :)

Finch11 lubi tę wiadomość

👫 29 & 30

- Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
  • Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Ja przeczytałam, ale niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. W każdym trzymam za Ciebie kciuki i może dzięki tej odpowiedzi ktoś bardziej zorientowany napisze co i jak 😇
    Mimo wszystko dziękuję 😘

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• Pysia1992 Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Pytanie z typu nastolatkowych ale już sama zgłupiałam. Wczoraj miałam śluz zabarwiony krwią, nie było plam w ciągu dnia na podpasce, pojawiła się po nocy. No i dzisiaj rozkręciła się miesiączka. I teraz jako, że mam stymulacje to nie wiem czy 1 dzień miesiączki liczyć od wczoraj czy dzisiaj?

Przepraszam jeżeli komuś pytanie wydaje się durne, ale pierwszy raz mam taką sytuację, a od 3 dnia cyklu mam zacząć stymulacje...

• brilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia1992 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Pytanie z typu nastolatkowych ale już sama zgłupiałam. Wczoraj miałam śluz zabarwiony krwią, nie było plam w ciągu dnia na podpasce, pojawiła się po nocy. No i dzisiaj rozkręciła się miesiączka. I teraz jako, że mam stymulacje to nie wiem czy 1 dzień miesiączki liczyć od wczoraj czy dzisiaj?

Przepraszam jeżeli komuś pytanie wydaje się durne, ale pierwszy raz mam taką sytuację, a od 3 dnia cyklu mam zacząć stymulacje...
    Od dzisiaj, pierwszy dzień jest jak widzisz krew a nie plamienie 😊

A pytanie wcale nie jest durne, sama przed 1 stymulacją miałam wątpliwości czy to już 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 18:23

Pysia1992, Agni97, Nayeli, Kaliope lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • cysterka95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:

Hej! Takie standardowe tempo wzrostu pęcherzyków to ok 2 mm na dobę i pękają z reguły przy ok 19-20 mm. Ale to nie znaczy że nie może być odstępstwa od tej reguły ;) monitorujesz cykl w jakiś inny sposób np mierzysz temperaturę? Ona by mogła coś podpowiedzieć. A jak nie to pozostaje czekać do jutrzejszej wizyty

Luna lubi tę wiadomość

👫 29 & 30

- Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
  • Loraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Robiłaś testy owulacyjne? Jaki był śluz? Boli Cię dalej jajnik? 😀

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
    👨
    Badanie nasienia niebawem
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wasze miłe słowa wsparcia. Dobrze się tutaj jesteście i bardzo się cieszę że ja tu trafiłam. Troche wyluzowałem, nerwy przez noc przeszły. Postanowiłam olać to pracę, nie przejmować się. To tylko praca. Moje życie się nie musi kończyć w tej fabryce, może z czasem zmienię pracę ale póki co narazie tam zostanę.
    Robię podchody do męża żeby zbadał nasienie, żeby w ogóle poszedł do lekarza. Wiadomo jaka odpowiedź 🙈. Narazie namówiłam go chociaż na podstawową morfologię, od tego zaczniemy. A ja zaczynam robić testy owulacyjne. Wiem że ta kreska T musi być ciemniejsza ale owulację mam planowo w niedzielę a tak treska to taki cień cienia. Czy ona tak z dnia na dzień szybko zciemnieje? Nie wiem może głupie pytanie ale pierwszy raz robię testy owulacyjne.

Chochlik12, Nayeli lubią tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak się nakręciłam tą wizytą w klinice, że najchętniej przyspieszyłabym ją o miesiąc 😅 Ale nie możemy, bo musimy najpierw powtórzyć badanie nasienia i zrobić hsg 😬

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze dla pewności dziś byłam na krwi 🤣
    Nie mogłam wytrzymać żeby tego nie zrobić przed weekendem dla spokojnej głowy 🫣

Beta 143 ❤️
    Progesteron 26.600 ❤️

Wszystko ładnie rośnie 🥹
    Też piękny wynik 😍

Ja mam lekarza 13 lutego i zastanawiam się czy przed wizytą jeszcze raz nie zrobić bety i progesteronu 🙈 pewnie na wizycie i tak jeszcze nic nie będzie widać ale już nie mogę się doczekać 🙃

NinaB lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hej! Takie standardowe tempo wzrostu pęcherzyków to ok 2 mm na dobę i pękają z reguły przy ok 19-20 mm. Ale to nie znaczy że nie może być odstępstwa od tej reguły ;) monitorujesz cykl w jakiś inny sposób np mierzysz temperaturę? Ona by mogła coś podpowiedzieć. A jak nie to pozostaje czekać do jutrzejszej wizyty
    Nie mierzę niestety temperatury

• Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Tak jajnik boli drugi dzień, 3 dni temu był monitoring. Śluz od wczoraj jest rozciągliwy, przejrzysty i jest go więcej

• Luna Debiutantka

Wysłany: 7 lutego, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Testów owulacyjnych nie robiłam

• Darrika Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Dziewczyny, tak się nakręciłam tą wizytą w klinice, że najchętniej przyspieszyłabym ją o miesiąc 😅 Ale nie możemy, bo musimy najpierw powtórzyć badanie nasienia i zrobić hsg 😬

Aj zobaczysz tak szybko zleci, że ani się obejrzysz. :p

Agni97 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta?

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ