Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Finch11 wrote:To teraz czekamy na testowanie ❤️ masz na jednym czy na obu jajnikach ciałko żółte? 🤗
Na jednym, po drożnej stronie 😊
Super beta i prog, to spokojnego weekendu 😍👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
cysterka95 wrote:Melduję się po monitoringu - pękły oba pęcherzyki, obecne 2 piękne ciałka żółte 🙈 endometrium ~11
Finch11, Chochlik12, cysterka95 lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Dziewczyny ja jeszcze dla pewności dziś byłam na krwi 🤣
Nie mogłam wytrzymać żeby tego nie zrobić przed weekendem dla spokojnej głowy 🫣
Beta 143 ❤️
Progesteron 26.600 ❤️
Wszystko ładnie rośnie 🥹Finch11, Dżozu lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Na jednym, po drożnej stronie 😊
Super beta i prog, to spokojnego weekendu 😍
A byłaś na stymulacji letrozolem teraz i zastrzyk? -
Ale sie tutaj dzisiaj dzieje, duzo pozytywnych emocji 🥰
I dziekuje dziewczyny za Wasze slowa wsparcia ❤️ Jestescie nieocenione pod kazdym wzgledem. Wasza chec niesienia pomocy i dobrego slowa, sa naprawde przecudowne. Ciesze sie ze tu trafilam i moge na Was liczyc w kazdej sprawie ❤️Marzycielka94, Darrika, Nadziejka26, Kaliope lubią tę wiadomość
35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość
-
Luna wrote:Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość
Luna , Darrika lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Finch11 wrote:A byłaś na stymulacji letrozolem teraz i zastrzyk?
Tak, od tego cyklu zaczęłam brać 2 tabletki lametty, a Ovitrelle tak samo jak do tej poryFinch11 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Marzycielka94 wrote:Ja przeczytałam, ale niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie. W każdym trzymam za Ciebie kciuki i może dzięki tej odpowiedzi ktoś bardziej zorientowany napisze co i jak 😇
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Pytanie z typu nastolatkowych ale już sama zgłupiałam. Wczoraj miałam śluz zabarwiony krwią, nie było plam w ciągu dnia na podpasce, pojawiła się po nocy. No i dzisiaj rozkręciła się miesiączka. I teraz jako, że mam stymulacje to nie wiem czy 1 dzień miesiączki liczyć od wczoraj czy dzisiaj?
Przepraszam jeżeli komuś pytanie wydaje się durne, ale pierwszy raz mam taką sytuację, a od 3 dnia cyklu mam zacząć stymulacje... -
Pysia1992 wrote:Hej dziewczyny,
Pytanie z typu nastolatkowych ale już sama zgłupiałam. Wczoraj miałam śluz zabarwiony krwią, nie było plam w ciągu dnia na podpasce, pojawiła się po nocy. No i dzisiaj rozkręciła się miesiączka. I teraz jako, że mam stymulacje to nie wiem czy 1 dzień miesiączki liczyć od wczoraj czy dzisiaj?
Przepraszam jeżeli komuś pytanie wydaje się durne, ale pierwszy raz mam taką sytuację, a od 3 dnia cyklu mam zacząć stymulacje...
A pytanie wcale nie jest durne, sama przed 1 stymulacją miałam wątpliwości czy to już 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 18:23
Pysia1992, Agni97, Nayeli, Kaliope lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI
30/05 - konsultacja u dr Jarosz -
Luna wrote:Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość
Hej! Takie standardowe tempo wzrostu pęcherzyków to ok 2 mm na dobę i pękają z reguły przy ok 19-20 mm. Ale to nie znaczy że nie może być odstępstwa od tej regułymonitorujesz cykl w jakiś inny sposób np mierzysz temperaturę? Ona by mogła coś podpowiedzieć. A jak nie to pozostaje czekać do jutrzejszej wizyty
Luna lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Luna wrote:Cześć dziewczyny, staramy się dopiero 5 miesięcy. Moje cykle trwają 31 dni, jestem na neoparinie 60mg 2x dziennie, ponieważ miałam zatorowość płucną, zakrzepicę żył po złamaniu nogi. Ginekolog zlecił mi różne badania z krwi i progesteron 7 dni przed miesiączką w styczniu, który wynosił 26,97 przy normach w fazie lutealnej 1,2-15,9. Gin spierdziła, że wyniki mam idealne do zajścia w ciążę.. Od kąd przestałam brać tabletki antykoncepcyjne czułam ból jajnika zawsze w 18 dc i dokładnie po 14 dniach pojawiała się miesiączka. W tym cyklu 1 dzień miesiączki był 25 stycznia i w środę byłam na monitoringu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 16mm. Dzień później zaczęłam odczuwać ból prawego jajnika i czuję go już drugi dzień, dzisiaj jest 14 dc. Myślicie, że owulacja mogla wystąpić wcześniej niż zwykle i czy to możliwe żeby 16mm pęcherzyk nagle urósł i pękł? Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro rano mam kolejny monitoring, wiec dowiem się czy pęcherzyk się powiększył czy pękł. Przepraszam za to, że tak bardzo się rozpisałam może którejś z was będzie się chciało przeczytać całość👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
09.05.2025 - start stymulacji IVF
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
Hashimoto ❌
✅MUCHa
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🤞#rodzew2026 🍀 -
Dziewczyny dziękuję za wasze miłe słowa wsparcia. Dobrze się tutaj jesteście i bardzo się cieszę że ja tu trafiłam. Troche wyluzowałem, nerwy przez noc przeszły. Postanowiłam olać to pracę, nie przejmować się. To tylko praca. Moje życie się nie musi kończyć w tej fabryce, może z czasem zmienię pracę ale póki co narazie tam zostanę.
Robię podchody do męża żeby zbadał nasienie, żeby w ogóle poszedł do lekarza. Wiadomo jaka odpowiedź 🙈. Narazie namówiłam go chociaż na podstawową morfologię, od tego zaczniemy. A ja zaczynam robić testy owulacyjne. Wiem że ta kreska T musi być ciemniejsza ale owulację mam planowo w niedzielę a tak treska to taki cień cienia. Czy ona tak z dnia na dzień szybko zciemnieje? Nie wiem może głupie pytanie ale pierwszy raz robię testy owulacyjne.Chochlik12, Nayeli lubią tę wiadomość
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Dziewczyny, tak się nakręciłam tą wizytą w klinice, że najchętniej przyspieszyłabym ją o miesiąc 😅 Ale nie możemy, bo musimy najpierw powtórzyć badanie nasienia i zrobić hsg 😬
Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI
30/05 - konsultacja u dr Jarosz -
Finch11 wrote:Dziewczyny ja jeszcze dla pewności dziś byłam na krwi 🤣
Nie mogłam wytrzymać żeby tego nie zrobić przed weekendem dla spokojnej głowy 🫣
Beta 143 ❤️
Progesteron 26.600 ❤️
Wszystko ładnie rośnie 🥹
Ja mam lekarza 13 lutego i zastanawiam się czy przed wizytą jeszcze raz nie zrobić bety i progesteronu 🙈 pewnie na wizycie i tak jeszcze nic nie będzie widać ale już nie mogę się doczekać 🙃NinaB lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
cysterka95 wrote:Hej! Takie standardowe tempo wzrostu pęcherzyków to ok 2 mm na dobę i pękają z reguły przy ok 19-20 mm. Ale to nie znaczy że nie może być odstępstwa od tej reguły
monitorujesz cykl w jakiś inny sposób np mierzysz temperaturę? Ona by mogła coś podpowiedzieć. A jak nie to pozostaje czekać do jutrzejszej wizyty
-
brilka wrote:Dziewczyny, tak się nakręciłam tą wizytą w klinice, że najchętniej przyspieszyłabym ją o miesiąc 😅 Ale nie możemy, bo musimy najpierw powtórzyć badanie nasienia i zrobić hsg 😬
Aj zobaczysz tak szybko zleci, że ani się obejrzysz. :pAgni97 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.