Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Głupie pytanie, wiem że różne szkoły są. Pierwszy dzień @ liczę od świeżej krwi ale coś gdzieś mi się obiło że do 15:00 a potem liczy się to jako drugi dzień?PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Głupie pytanie, wiem że różne szkoły są. Pierwszy dzień @ liczę od świeżej krwi ale coś gdzieś mi się obiło że do 15:00 a potem liczy się to jako drugi dzień?
Szczerze powiem, że pierwsze słyszę o czymś takim. Ja liczę normalnie danego dnia, gdy dostanę @, niezależnie czy dostałam z rana czy wieczorem - traktuję ten dzień po prostu jako pierwszy dzień.brilka, Agni97, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
7 cs starań o pierwsze 👶🏻
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌
TSH (1.125), FT3, FT4 ✅
Anty TPO ✅ Anty TG ❌
Morfologia, ruch, koncentracja ✅
Lepkość wzmożona, pH 8.1❓
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
Pacynka wrote:Szczerze powiem, że pierwsze słyszę o czymś takim. Ja liczę normalnie danego dnia, gdy dostanę @, niezależnie czy dostałam z rana czy wieczorem - traktuję ten dzień po prostu jako pierwszy dzień.
Gdzieś ostatnio przeczytałam o czymś takkm więc po prostu zgłupiałam 😅 też zawsze licze tego samego dniaPCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
Pacynka wrote:Szczerze powiem, że pierwsze słyszę o czymś takim. Ja liczę normalnie danego dnia, gdy dostanę @, niezależnie czy dostałam z rana czy wieczorem - traktuję ten dzień po prostu jako pierwszy dzień.Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Nadziejka26 wrote:@Nayeli jak u Ciebie? Kiedy ewentualne testowanie?
Część osób z poprzednich wątków przeszła na fioletowe strony mocy 💜 oczywiście na szczęście...
Pamiętam, że testowałysmy razem w listopadzie, w mój 'na chwilę' szczęśliwy cykl.
Hej☺️ Miło, ze pytasz❤️Ja niestety od listopada mam tendencję spadkową i najpierw cykl bezowulacyjny, potem torbiel, potem inne przejścia z tą torbielą i obecnie w tym cyklu lekarz w 12 dniu nie widział żadnego pęcherzyka więc chyba nic z tego cyklu nie będzie więc nie zapisywałam się na testowanie. W następnym cyklu mam stymulacje Aromkiem więc już nie mogę się doczekać ☺️
Mam wielką nadzieję, żeby Ci się znowu pokazały dwie krechy i żebyś cieszyła się nudną ciążą do końca 🫶Nadziejka26 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
marzec: 1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle
USG 10.03 - pęcherzyki nie pękły
następne USG -> 13.03 -
Nayeli wrote:Hej☺️ Miło, ze pytasz❤️Ja niestety od listopada mam tendencję spadkową i najpierw cykl bezowulacyjny, potem torbiel, potem inne przejścia z tą torbielą i obecnie w tym cyklu lekarz w 12 dniu nie widział żadnego pęcherzyka więc chyba nic z tego cyklu nie będzie więc nie zapisywałam się na testowanie. W następnym cyklu mam stymulacje Aromkiem więc już nie mogę się doczekać ☺️
Mam wielką nadzieję, żeby Ci się znowu pokazały dwie krechy i żebyś cieszyła się nudną ciążą do końca 🫶
Też mam podejrzenie torbieli, do obserwacji w kolejnym cyklu. Czy coś się z tym robi? -
ellevv wrote:Głupie pytanie, wiem że różne szkoły są. Pierwszy dzień @ liczę od świeżej krwi ale coś gdzieś mi się obiło że do 15:00 a potem liczy się to jako drugi dzień?
ellevv lubi tę wiadomość
-
Takie sytuacje maja znaczenie w przypadku stymulacji / IVF.
W normalnych cyklach bez znaczenia jak zaznaczysz. 😊ellevv lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
mon08kow wrote:Też mam podejrzenie torbieli, do obserwacji w kolejnym cyklu. Czy coś się z tym robi?
Jeśli to torbiel czynnościowa (czyli urósł Ci pęcherzyk ale nie pękł i utworzyła się z tego torbiel) to nic nie musisz robić. Sama powinna się wchłonąć w ciągu kilku cykli. Możesz też dostać jakieś leki hormonalne żeby się wchłonęła. Jeśli innego rodzaju torbiel to już zależy. Odczuwasz jakieś dolegliwości? Lekarz coś mówił oprócz monitorowania?👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
marzec: 1 stymulacja Aromkiem+Ovitrelle
USG 10.03 - pęcherzyki nie pękły
następne USG -> 13.03 -
Księgowa wrote:Takie sytuacje maja znaczenie w przypadku stymulacji / IVF.
W normalnych cyklach bez znaczenia jak zaznaczysz. 😊Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Księgowa wrote:Takie sytuacje maja znaczenie w przypadku stymulacji / IVF.
W normalnych cyklach bez znaczenia jak zaznaczysz. 😊
Aaaa czyli jednak w którymś kościele dzwony biły 🤪Księgowa lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
Olej wiesiołka od 1dc ?PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
Cysterka95 podwójna szansa 😍😍😍
Dailydamn powodzonka w staraniach 🤩 piękny pęcherzyk udało się wyhodować!
U mnie zaczynam czuć lekkie pobolewanie lewego jajnika, co jest nietypowe, bo zwykle owulacja wypada mi między 17 a 21 dc, a dziś dopiero 8 dc. Ciekawe, co z tego wyniknie! 🤭Vergeet, cysterka95, DreamBee, Deyansu, dailydamn lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny, które jutro testują, dawajcie czadu 😍
Monini15, Darrika, Agni97, Marzycielka94, Marcia03, dailydamn lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Nayeli wrote:Jeśli to torbiel czynnościowa (czyli urósł Ci pęcherzyk ale nie pękł i utworzyła się z tego torbiel) to nic nie musisz robić. Sama powinna się wchłonąć w ciągu kilku cykli. Możesz też dostać jakieś leki hormonalne żeby się wchłonęła. Jeśli innego rodzaju torbiel to już zależy. Odczuwasz jakieś dolegliwości? Lekarz coś mówił oprócz monitorowania?
Ogólnie nie odczuwałam żadnych dolegliwości. Teraz jedynie co to mam plamienia jasnoróżowe, nie wiem z czego wynikają, miesiączka planowana za 4 dni. Lekarz nic więcej nie powiedział, zapytałam tylko czy to może uniemożliwiać zajście, a on że być może, zależy jaka to torbiel i czy w ogóle, bo równie dobrze może to być ciałko żółte… -
Niestety ja nie dałam czadu 🫣 biel nad bielami, ale przynajmniej w tym cyklu jakoś bez wielkich nadziei podeszłam, więc przyjmuję to ze spokojem ☺️ teraz czekam na histeroskopie, mam nadzieję że to coś wyjaśni 😋
Miłego dnia Dziewczyny ! Powodzenia dla innych testujących, oby ten luty przyniósł jeszcze trochę fasolek ! ☺️👶 2020 (13cs)
Starania o rodzeństwo (34cs)
👧
- hormony ✅️ glukoza, insulina, wit. D, B12, kwas foliowy, homocysteina ???
- sHSG ✅️
- maj - histeroskopia z biopsją
🧑
- badanie nasienia (morfologia (2,77%) ❌, koncentracja (12 mln/ml) ❌, ruch (46%) ✅️) -
Hope przytulam 🫂 ale dobrze, że jest plan tylko zostaje go realizować i trzymać kciuki, że przynieisenoczekiwane efekty i bobaska w brzuchu już wkrótce 🤞🤞🤞❤️
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny 🤞🙏 pięknego dnia!33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Witajcie 😉
Proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca,
U mnie już po, beta <2,3 w 25dc. Czekam więc na 🚨
Kolejne testowanie w marcu.
Kminię na ten kolejny cykl:
*Termometr owulacyjny?
*Badania tarczycy?
*Badanie hormonów?
*USG przed owulacją?
*Olej z wiesiołka?
Powodzenia dla wszystkich testujących 🥰👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
Hope🍀 wrote:Niestety ja nie dałam czadu 🫣 biel nad bielami, ale przynajmniej w tym cyklu jakoś bez wielkich nadziei podeszłam, więc przyjmuję to ze spokojem ☺️ teraz czekam na histeroskopie, mam nadzieję że to coś wyjaśni 😋
Miłego dnia Dziewczyny ! Powodzenia dla innych testujących, oby ten luty przyniósł jeszcze trochę fasolek ! ☺️👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻