Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie spadek temperatury i test negatywny. Czekam na @.
Ale przynajmniej mam plan na przyszły cykl, już kupiłam wiesiołek. W tym cyklu miałam tak mało śluzu że mimo potwierdzonej owulacji być może przez to się nie udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 12:53
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Ssilvia wrote:U mnie spadek temperatury i test negatywny. Czekam na @.
Ale przynajmniej mam plan na przyszły cykl, już kupiłam wiesiołek. W tym cyklu miałam tak mało śluzu że mimo potwierdzonej owulacji być może przez to się nie udało.Ssilvia lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Agni97 wrote:Przytulam za biel 🫂❤️🩹
Dziękuję. Na poczatku się załamałam jak zwykle ale widzę zmiany na dobre, na przykład to pierwszy cykl w którym mnie bolały piersi, co jak rozumiem świadczyło o wzroście progesteronu. No i cykl jest dłuższy niż normalne 24 dni. Bo już 25 dc i nie przychodzi @ chociaż czuję.
Brałam dostinex w tym cyklu i zwiększyłam dawkę hormonów tarczycy
Wcześniej wszystkie cykle bez owulacyjne i LUFWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:03
Agni97 lubi tę wiadomość
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
-
Lovi25 zapisałam Cię na 20 lutego 💖🤞🏻
Ssilvia😥🫂Ssilvia, Lovi25 lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
brilka wrote:Ale stymulacji do ivf czy każdej?🤔
Do IVF raczej.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ale przynajmniej mam plan na przyszły cykl, już kupiłam wiesiołek. W tym cyklu miałam tak mało śluzu że mimo potwierdzonej owulacji być może przez to się nie udało.
No właśnie i ja miałam dziś spadek temperatury...
Jednak nie czuję się w ogóle , jakbym miała dostać okresu.
-
Ssilvia wrote:Dziękuję. Na poczatku się załamałam jak zwykle ale widzę zmiany na dobre, na przykład to pierwszy cykl w którym mnie bolały piersi, co jak rozumiem świadczyło o wzroście progesteronu. No i cykl jest dłuższy niż normalne 24 dni. Bo już 25 dc i nie przychodzi @ chociaż czuję.
Brałam dostinex w tym cyklu i zwiększyłam dawkę hormonów tarczycy
Wcześniej wszystkie cykle bez owulacyjne i LUF
Super, że są jakieś zmiany na dobre ❤️🩹 może przy kolejnym cyklu się uda 🍀🤞👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
NowaG wrote:No właśnie i ja miałam dziś spadek temperatury...
Jednak nie czuję się w ogóle , jakbym miała dostać okresu.
Szczerze mówiąc jeszcze mam trochę nadzieji🥹 poczekam z 2 dni i jak nie przyjdzie @ to zrobię znowu tekst. U Ciebie który dzień cyklu ?Chochlik12, Agni97, snieżka, Siilike lubią tę wiadomość
💊 Leki & suplementy:
-
Agni97 wrote:A byłaś na monitoringu czy była owu?
Super, że są jakieś zmiany na dobre ❤️🩹 może przy kolejnym cyklu się uda 🍀🤞
Byłam w tym miesiącu, i miałam ciałko żółte(
Pierwszy raz na USG zobaczyłam taką ładne gwiazdeczkę 😊 ) i płyn w zatoce. W 14dc
Na drugim jajniku siedzi pęcherzyk czynnościowy który niepekl w poprzednim cyklu. Chcą mi dać na niego tabletki antykoncepcyjne ale nie chce rozwalić sobie cykli, czekam może sam się wchłonieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:23
Agni97 lubi tę wiadomość
💊 Leki & suplementy:
-
Ssilvia wrote:Byłam w tym miesiącu, i miałam ciałko żółte(
Pierwszy raz na USG zobaczyłam taką ładne gwiazdeczkę 😊 ) i płyn w zatoce. W 14dc
Na drugim jajniku siedzi pęcherzyk czynnościowy który niepekl w poprzednim cyklu. Chcą mi dać na niego tabletki antykoncepcyjne ale nie chce rozwalić sobie cykli, czekam może sam się wchłonieSsilvia lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Ja myślę że mnie czeka badanie drożności jajowodów w niedługim czasie. Bo jak owulka jest i wyniki męża porządku to być może w tym tkwi problem.
Wcześniej nawet się tym nie zajmowałam bo to oczywiste że bez owulacji nie udawało się zajść w ciążę, wiec nie szukałam innych przyczyn .✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊 Leki & suplementy:
-
Ale przynajmniej mam plan na przyszły cykl, już kupiłam wiesiołek. W tym cyklu miałam tak mało śluzu że mimo potwierdzonej owulacji być może przez to się nie udało.
Tulę za biel 🩵Ssilvia lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
Cześć dziewczyny, czy zdarza Wam się mieć ból piersi na kilka dni przed owulacją albo jeszcze wcześniej? Zastanawiam się czy jest szansza, że u mnie wystąpi owulacja.. Poprzedni cykl na pewno był bezowulacyjny z powodu bardzo wysokiej prolaktyny, która wzrosła na skutek przyjmowanych leków. Odstawiłam leki i hormon ten spadł do prawidłowej wartości w ciągu tygodnia. Podczas wysokiej prolaktyny miałam ogromny ból piersi i okres przyszedł o 2 tygodnie za wcześnie.
Miałam nadzieję, że jak unormował się hormon to jest szansa na owulację w tym cyklu, ale już sama nie wiem. Znów bolą mnie piersi, chociaż nie jest to silny ból, ale trwa od 14 dc, przy czym cykle mam 35 dniowe (poza ostatnim, który trwał 21 dni). Teraz mam 17 dc. Piersi zawsze bolały mnie jakiś czas przed okresem, mam nadziejęm, że on się nie zbliża na razie 😟 Podobno w okolicach owulacji mogą też boleć piersi, ale nic nie wskazuje na to, żeby miała zaraz przyjść. Co prawda dwa dni temu miałam chyba rozciągliwy śluz, ale temperatura bardzo delikatnie wzrosła i już zaczęła spadać. Od kilku dni robię testy owulacyjne i w ogóle nie pojawia się druga kreska. Dziwi mnie to trochę. Nawet w poprzednim cyklu bezowulacyjnym miałam lekko widoczne kreski na testach od 15 dc, później ciemniały, ale piku nie złapałam. Gdyby nie ten ból piersi, to myślałabym, że po prostu później testy owulacyjne będą ciemnieć, ale trochę martwię się, że znów okres przyjdzie za szybko i nici z owulacjiMyślicie, że jest jeszcze jakaś szansa, że jednak pojawi się owulacja? Z czego może wynikać ból piersi, jeśli nie jest związany z nadchodzącą miesiączką lub wysoką prolaktyną?
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
snieżka wrote:Cześć dziewczyny, czy zdarza Wam się mieć ból piersi na kilka dni przed owulacją albo jeszcze wcześniej? Zastanawiam się czy jest szansza, że u mnie wystąpi owulacja.. Poprzedni cykl na pewno był bezowulacyjny z powodu bardzo wysokiej prolaktyny, która wzrosła na skutek przyjmowanych leków. Odstawiłam leki i hormon ten spadł do prawidłowej wartości w ciągu tygodnia. Podczas wysokiej prolaktyny miałam ogromny ból piersi i okres przyszedł o 2 tygodnie za wcześnie.
Miałam nadzieję, że jak unormował się hormon to jest szansa na owulację w tym cyklu, ale już sama nie wiem. Znów bolą mnie piersi, chociaż nie jest to silny ból, ale trwa od 14 dc, przy czym cykle mam 35 dniowe (poza ostatnim, który trwał 21 dni). Teraz mam 17 dc. Piersi zawsze bolały mnie jakiś czas przed okresem, mam nadziejęm, że on się nie zbliża na razie 😟 Podobno w okolicach owulacji mogą też boleć piersi, ale nic nie wskazuje na to, żeby miała zaraz przyjść. Co prawda dwa dni temu miałam chyba rozciągliwy śluz, ale temperatura bardzo delikatnie wzrosła i już zaczęła spadać. Od kilku dni robię testy owulacyjne i w ogóle nie pojawia się druga kreska. Dziwi mnie to trochę. Nawet w poprzednim cyklu bezowulacyjnym miałam lekko widoczne kreski na testach od 15 dc, później ciemniały, ale piku nie złapałam. Gdyby nie ten ból piersi, to myślałabym, że po prostu później testy owulacyjne będą ciemnieć, ale trochę martwię się, że znów okres przyjdzie za szybko i nici z owulacjiMyślicie, że jest jeszcze jakaś szansa, że jednak pojawi się owulacja? Z czego może wynikać ból piersi, jeśli nie jest związany z nadchodzącą miesiączką lub wysoką prolaktyną?
snieżka lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
xoxo_14 wrote:Dziewczyny zrobiłam test bo urządzam dzisiaj imprezę i myślę, że 13 dpo jak wyjdzie biel to mogę coś wypić.
Proszę zerknijcie zawsze miałam samą biel - robiłam facelle czy to znaczy że ciąża? 🥹
Drugi innej firmy jak wypije teraz dużo wody to chyba może nie wyjść nie?
https://tinypic.host/image/IMG-0292.2eOjtd
Przepiękna krecha 🎁🥰
Kciuki za betę 🤞
Przytulam za bieluchy 😞xoxo_14, Deyansu lubią tę wiadomość
👩26 👨 29
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼
.........
1 CS po poronieniu
12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
14.02 - 77.0 🌱 -
snieżka wrote:Cześć dziewczyny, czy zdarza Wam się mieć ból piersi na kilka dni przed owulacją albo jeszcze wcześniej? Zastanawiam się czy jest szansza, że u mnie wystąpi owulacja.. Poprzedni cykl na pewno był bezowulacyjny z powodu bardzo wysokiej prolaktyny, która wzrosła na skutek przyjmowanych leków. Odstawiłam leki i hormon ten spadł do prawidłowej wartości w ciągu tygodnia. Podczas wysokiej prolaktyny miałam ogromny ból piersi i okres przyszedł o 2 tygodnie za wcześnie.
Ból piersi to może być też reakcja na rosnący progesteron. Może już jesteś po owulacji? Nie masz możliwości pójść na monitoring?
Ja w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i wszystkie negatywne. Poszłam 14dc na monitoring i okazało się że już po owulacji. 13dc zaczęły mnie boleć piersi i bolą do dzisiaj. Owulka pojawiła się dużo wcześniej niż się spodziewałam, bo w niektórych cyklach pozytywny test miałam dopiero 15/16 dc
💊 Leki & suplementy:
-
Loraa wrote:Ja tak miałam w tym cyklu, ból piersi w okolicach owulacji. Monitoring potwierdził owulację
a też Ci nie wychodziły testy owulacyjne?👩🏻 29 👦🏻 33
xoxo_14 wrote:Czekam w labie mam nadzieję, że będą wyniki na dzisiaj 🥹 bo ja nie z dużego miasta 🫣 Trzymajcie kciuki 🤞🏻
xoxo_14 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Ssilvia wrote:Ból piersi to może być też reakcja na rosnący progesteron. Może już jesteś po owulacji? Nie masz możliwości pójść na monitoring?
Ja w tym cyklu robiłam testy owulacyjne i wszystkie negatywne. Poszłam 14dc na monitoring i okazało się że już po owulacji. 13dc zaczęły mnie boleć piersi i bolą do dzisiaj. Owulka pojawiła się dużo wcześniej niż się spodziewałam, bo w niektórych cyklach pozytywny test miałam dopiero 15/16 dc
Myślę, że to mało prawdopodobne, że już była, ale w sumie wszystko jest możliwe, bo prolaktyna mi trochę namieszała w cyklu. Za niecały tydzień idę do ginekologa, to zobaczę co wyjdzie na USG👩🏻 29 👦🏻 33
snieżka wrote:Myślę, że to mało prawdopodobne, że już była, ale w sumie wszystko jest możliwe, bo prolaktyna mi trochę namieszała w cyklu. Za niecały tydzień idę do ginekologa, to zobaczę co wyjdzie na USG
U mnie zbicie prolaktyny przeniosło mi owulację z 16dc na 13 dc. W tym cyklu. Zobaczymy w kolejnych.
💊 Leki & suplementy: