Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta93 wrote:Witam sie z negatywnym od gory zdjecie z wczoraj rana później kolo 10 test poziej kolo 17 i dzis z rana
https://zapodaj.net/plik-ttvJhaqYWx
Trzeba sie pogodzic z porazka i ruszyc dalej. Powodzenia dziewczyny
Tulę za biel ❤️ Nie poddawaj się, choćby różnica wieku między dziećmi mialaby być duża. Między mną a rodzeństwem jest 13 lat różnicy a mimo to dogadujemy się cudownie. Trzymam kciuki aby kolejny cykl był udany dla Ciebie ❤️Marcia03, Agni97 lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 29
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi oraz dopochwowe, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 konsultacja u innego ginekologa > zlecone badania krwi, USG tarczycy i skierowanie na wycięcie polipa
· 04/25 wycięcie polipa
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 eutyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Kaliope wrote:Masz BMI akurat na dolnej granicy. Tak jak ja. Źle to ubrała w słowa, i mogłaby być milsza, ale mi w klinice wytłumaczyli to w ten sposób, że to już nawet nie chodzi o problemy hormonalne, które mogą z tego wynikać, a o sam początek ciąży.
Kobiety często mają mdłości, kiepskawo się czują, mniej jedzą, wymiotują etc i wtedy waga leci w dół. Ten początek jest najbardzoej newralgiczny i może to wpływać na rozwój ciąży oraz wczesne poronienia.
Aaaa, i żeby nie było. Ja całe życie mam kompleksy z powodu wagi. Ciężko mi przytyć, ale ogarnęłam sposób. Musiałam- klinika bez tego nie chciała zacząć leczenia. Trzymam za Ciebie kciuki.
Już tu kiedyś komuś pisałam. Mam zawsze ze sobą mieszankę orzechów. Pdjadam je przy każdej okazji. Są zdrowe, smaczne i mają dużą zawartość zdrowych tłuszczy oraz witamin. Awokado też jest super
Chciałabym moc jeść garściami orzechy bez opamiętania 😅 a już zwłaszcza pistacje 🤭 może jak schudnę te 20 kg to sobie częściej pozwolę na to heheKaliope, emciak, kitka_, almost.there lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dobra, u mnie bedzie dzisiaj dlugo, ale musze sie ze wszystkiego wyzalic 😓
Jesli chodzi o prace, to jestem teamem z @White1. Mam super prace, ktora w ogole mnie nie obciaza i nie stresuje, mamy swietna atmosfere w pracy. Pracuje na 3/4 etatu, poniewaz tak chcialam, zeby corka nie siedziala tak dlugo w przedszkolu, i mimo mniejszej ilosci godzin jestem zadowolona z wyplaty. A szef? No kurcze ze swieca takiego szukac. Jest zabawnym, wyrozumialym i poprostu spoko facetem. Sam jest ojcem trojki przedszkolnych dzieci, wiec wszystkich nas z dziecmi rozumie. Jest w podobnym wieku do calej ekipy, wiec to tez ma swoje plusy. Co chce, co sobie wymysle, to sie zgadza, nigdy nie powiedzial mi zlego slowa, wiec naprawde trafilo mi sie jak slepej kurze 😅 a jesli chodzi o ciaze, gdyby kiedys sie zdarzylo ze w niej bede, to wiem ze sie bedzie cieszyl, bo sam mi mowi ze mam jedno, to jeszcze drugie moglabym miec 😂
No z tych mniej fajnych rzeczy, to przyszla dzisiaj 🐒 jak w zegarku, ale spodziewalam sie jej, wiec przyjelam to poprostu na spokojnie. Musialby zdarzyc sie cud, zebym w tym miesiacu byla w ciazy, dlatego w ogole o tym nie myslalam. A dlaczego cud, ze wzgledu na mojego partnera. Absolutnie nie chce na niego rzucac calej winy, ale widze mega roznice jesli chodzi o okres miedzy staraniami o pierwsze dziecko a teraz i on tez sobie z tego zdaje sprawe. Wczesniej mial prace w ktorej ciagle sie ruszal, teraz ta sama praca, ale inne siedzace stanowisko i do tego bardzo stresujace. Wczesniej bardzo duzo sportu, ciagle biegal, plywal, teraz nie ma na to czasu. Do tego dochodzi druga praca na zmiane z remontem innego mieszkania pod wynajem i wszystkich spraw z nim zwiazanych. Srednie jedzenie no i te starania, ktore bardzo siadly mu na glowe i bardzo go blokuja. W styczniu mialam normalnie mega owulacje, czulam ja najbardziej odkad sie staramy i niepotrzebnie mu o tym powiedzialam, bo bardzo sie przejal i nic z tego nie wyszlo 😓 a do tego wszystkiego martwi sie o mnie, jak ja sie z tym czuje i do tej pory to on mnie caly czas pocieszal i podnosil na duchu, tak ostatnio ja musialam przejac inicjatywe, pogadalismy i ustalilismy pewien plan 😊 narazie najblizsze dwa miesiace odpuszczamy. Partner musi zakonczyc temat remontu i wynajmu mieszkania, wiec tutaj juz mu duzo odejdzie stresow. W pracy tez sie troche uspokoi, jak wroci drugi kierownik z chorobowego. Starania odpuszczamy, wiec teraz wroci juz tylko seks z przyjemnosci, a nie obowiazku 😁 no i dajemy sobie tez okreslony czas na dziecko. Starania rozpoczniemy tak, zeby dziecko urodzilo mniej wiecej od stycznia i na wrzesniu konczymy. Bardzo chcemy miec drugie dziecko, ale nasz wiek tez robi swoje. Chcialam urodzic maks do 35 roku zycia, za 8 dni koncze te 35 lat, a nawet w ciazy nie jestem i to postanowienie juz raczej sie nie spelni. Partner ma w tym roku 40, wiec musimy myslec tez o tym. No ale zobaczymy jak to bedzie.
Ale na koniec sie pochwale, ze to odpuszczenie staran tez ma kolejny plan, poniewaz planujemy w okresie letnim wziac slub 🤭 w niedziele jedziemy do pobliskiego palacu ustalac date i szczegoly slubu, poniewaz marzy nam sie slub w plenerze w otoczeniu przyrody. Potem male przyjecie dla najblizszej rodziny i mysle ze bedzie pieknie 🥰
Pisze Wam o tym, poniewaz nikt w rodzinie jeszcze nie wie co planujemy, a chcialam sie komus wygadac. I przepraszam za przydlugi wpis 🙈
Spokojnego piatku dziewczyny i milego weekendu 🤗Finch11, Kaliope, Agni97, Darrika, Justa28, Loraa, emciak, Nayeli, Hope🍀, Mardotka, Yoanne, Lisik lubią tę wiadomość
35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
@Marcia03 kurde, zazdroszczę. Pracy i małpy
Nie chcecie mnie zatrudnić? I może od razu okresem mnie zarazisz 😅
Marcia03 lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Kaliope wrote:Masz BMI akurat na dolnej granicy. Tak jak ja. Źle to ubrała w słowa, i mogłaby być milsza, ale mi w klinice wytłumaczyli to w ten sposób, że to już nawet nie chodzi o problemy hormonalne, które mogą z tego wynikać, a o sam początek ciąży.
Kobiety często mają mdłości, kiepskawo się czują, mniej jedzą, wymiotują etc i wtedy waga leci w dół. Ten początek jest najbardzoej newralgiczny i może to wpływać na rozwój ciąży oraz wczesne poronienia.
Aaaa, i żeby nie było. Ja całe życie mam kompleksy z powodu wagi. Ciężko mi przytyć, ale ogarnęłam sposób. Musiałam- klinika bez tego nie chciała zacząć leczenia. Trzymam za Ciebie kciuki.
Już tu kiedyś komuś pisałam. Mam zawsze ze sobą mieszankę orzechów. Pdjadam je przy każdej okazji. Są zdrowe, smaczne i mają dużą zawartość zdrowych tłuszczy oraz witamin. Awokado też jest super
Kochana, czyli udało Ci się przytyć dzięki regularnym posiłkom + orzechy i awokado? Co polecasz jeszcze? Zastanawiam się czy nie zacząć znowu dodatkowo pić odżywki.Kaliope lubi tę wiadomość
-
Hej, ja tylko zgłaszam @ i zaczynamy drugi pełny cykl stymulowany z Lamettą. Akurat mi @ musiała wypaść na event grr. No cóż, lecę się bawić, miłego dnia wszystkim 🥰
Nayeli lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
AnMiPe wrote:@Marcia03 kurde, zazdroszczę. Pracy i małpy
AnMiPe lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
AnMiPe wrote:@Marcia03 kurde, zazdroszczę. Pracy i małpy
Malpa zarazam pyk! 😁 A jesli chodzi o prace i jestes z okolic Jarocina, to mozemy pogadac 😁35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Marta93 wrote:Witam sie z negatywnym od gory zdjecie z wczoraj rana później kolo 10 test poziej kolo 17 i dzis z rana
https://zapodaj.net/plik-ttvJhaqYWx
Trzeba sie pogodzic z porazka i ruszyc dalej. Powodzenia dziewczynyMarta93 lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Chciałabym moc jeść garściami orzechy bez opamiętania 😅 a już zwłaszcza pistacje 🤭 może jak schudnę te 20 kg to sobie częściej pozwolę na to hehe
Taaaak, uwielbiamakurat tu mam szczęście, bo się kompletnie nie muszę ograniczać
Bardzo trzymam za Ciebie kciuki, abyś mogła jeść to, co lubisz i byś po prostu czuła się ze sobą dobrzeZobacz, każda z nas jest inna i jest to cudowne. Mi się zawsze bardziej podobały kobiece, pełne kształty, inne kobiety wolałyby być szczuplejsze. Na pewno też tak masz, że w niektóre dni lubisz się bardziej, w inne znowu mniej. Jeśli mam ten gorszy, to skupiam się na rzeczach, które bardziej w sobie lubię, a na resztę nie patrzę
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
Marcia03 wrote:Malpa zarazam pyk! 😁 A jesli chodzi o prace i jestes z okolic Jarocina, to mozemy pogadac 😁
Tak blisko, a tak daleko - PoznańAle dzięki za chęci!
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
SanderkaA wrote:Kochana, czyli udało Ci się przytyć dzięki regularnym posiłkom + orzechy i awokado? Co polecasz jeszcze? Zastanawiam się czy nie zacząć znowu dodatkowo pić odżywki.
mam 167 wzrostu i przed braniem metforminy strartowałam z wagi 53 kg. To było BMI 19. Przez metforminę szybko schudłam z 2-3 kg i już była niedowaga. Oprócz orzechów i awokado, staram się pić białko serwatkowe bez cukru (to poradziła mi nasza forumowa koleżanka. Letynia, jeśli czytasz- pozdrawiam).
Metforminy nie mogę odstawić, więc naprawdę bardzo się pilnuję. Nawet z tego względu, że niestety przed stymulacją zawsze mnie ważą. Staram się nie schodzić poniżej BMI 19. Po pierwsze, że lepiej się z tym czuję, po drugie, że mi każąSanderkaA lubi tę wiadomość
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Marcia03 wrote:Dobra, u mnie bedzie dzisiaj dlugo, ale musze sie ze wszystkiego wyzalic 😓
Jesli chodzi o prace, to jestem teamem z @White1. Mam super prace, ktora w ogole mnie nie obciaza i nie stresuje, mamy swietna atmosfere w pracy. Pracuje na 3/4 etatu, poniewaz tak chcialam, zeby corka nie siedziala tak dlugo w przedszkolu, i mimo mniejszej ilosci godzin jestem zadowolona z wyplaty. A szef? No kurcze ze swieca takiego szukac. Jest zabawnym, wyrozumialym i poprostu spoko facetem. Sam jest ojcem trojki przedszkolnych dzieci, wiec wszystkich nas z dziecmi rozumie. Jest w podobnym wieku do calej ekipy, wiec to tez ma swoje plusy. Co chce, co sobie wymysle, to sie zgadza, nigdy nie powiedzial mi zlego slowa, wiec naprawde trafilo mi sie jak slepej kurze 😅 a jesli chodzi o ciaze, gdyby kiedys sie zdarzylo ze w niej bede, to wiem ze sie bedzie cieszyl, bo sam mi mowi ze mam jedno, to jeszcze drugie moglabym miec 😂
No z tych mniej fajnych rzeczy, to przyszla dzisiaj 🐒 jak w zegarku, ale spodziewalam sie jej, wiec przyjelam to poprostu na spokojnie. Musialby zdarzyc sie cud, zebym w tym miesiacu byla w ciazy, dlatego w ogole o tym nie myslalam. A dlaczego cud, ze wzgledu na mojego partnera. Absolutnie nie chce na niego rzucac calej winy, ale widze mega roznice jesli chodzi o okres miedzy staraniami o pierwsze dziecko a teraz i on tez sobie z tego zdaje sprawe. Wczesniej mial prace w ktorej ciagle sie ruszal, teraz ta sama praca, ale inne siedzace stanowisko i do tego bardzo stresujace. Wczesniej bardzo duzo sportu, ciagle biegal, plywal, teraz nie ma na to czasu. Do tego dochodzi druga praca na zmiane z remontem innego mieszkania pod wynajem i wszystkich spraw z nim zwiazanych. Srednie jedzenie no i te starania, ktore bardzo siadly mu na glowe i bardzo go blokuja. W styczniu mialam normalnie mega owulacje, czulam ja najbardziej odkad sie staramy i niepotrzebnie mu o tym powiedzialam, bo bardzo sie przejal i nic z tego nie wyszlo 😓 a do tego wszystkiego martwi sie o mnie, jak ja sie z tym czuje i do tej pory to on mnie caly czas pocieszal i podnosil na duchu, tak ostatnio ja musialam przejac inicjatywe, pogadalismy i ustalilismy pewien plan 😊 narazie najblizsze dwa miesiace odpuszczamy. Partner musi zakonczyc temat remontu i wynajmu mieszkania, wiec tutaj juz mu duzo odejdzie stresow. W pracy tez sie troche uspokoi, jak wroci drugi kierownik z chorobowego. Starania odpuszczamy, wiec teraz wroci juz tylko seks z przyjemnosci, a nie obowiazku 😁 no i dajemy sobie tez okreslony czas na dziecko. Starania rozpoczniemy tak, zeby dziecko urodzilo mniej wiecej od stycznia i na wrzesniu konczymy. Bardzo chcemy miec drugie dziecko, ale nasz wiek tez robi swoje. Chcialam urodzic maks do 35 roku zycia, za 8 dni koncze te 35 lat, a nawet w ciazy nie jestem i to postanowienie juz raczej sie nie spelni. Partner ma w tym roku 40, wiec musimy myslec tez o tym. No ale zobaczymy jak to bedzie.
Ale na koniec sie pochwale, ze to odpuszczenie staran tez ma kolejny plan, poniewaz planujemy w okresie letnim wziac slub 🤭 w niedziele jedziemy do pobliskiego palacu ustalac date i szczegoly slubu, poniewaz marzy nam sie slub w plenerze w otoczeniu przyrody. Potem male przyjecie dla najblizszej rodziny i mysle ze bedzie pieknie 🥰
Pisze Wam o tym, poniewaz nikt w rodzinie jeszcze nie wie co planujemy, a chcialam sie komus wygadac. I przepraszam za przydlugi wpis 🙈
Spokojnego piatku dziewczyny i milego weekendu 🤗Marcia03 lubi tę wiadomość
-
Marcia03 wrote:Dobra, u mnie bedzie dzisiaj dlugo, ale musze sie ze wszystkiego wyzalic 😓
Spokojnego piatku dziewczyny i milego weekendu 🤗
Od tego wyżalania się tu jesteśmy, fajnie, że wyrzuciłaś z siebie to co Ci na serduchu leżało. Ale w Twojej wypowiedzi wyczuwam duży spokój i akceptację, mimo trudnych chwil, a przede wszystkim bardzo Was rozumiem bo widzę, że mamy podobne założenia co do starań I też podejście. Czas i życie też zweryfikują, może jak się już uporacie z remontem i wynajmem, w pracy się u niego wyluzuje to i szersze perspektywy mimo wieku Was najdą, kto wie 🤭 my mieliśmy się starać do listopada zeszłego roku a i tak wyciągnęliśmy do aż do marca teraz, chociaż wiem, że dociągnęliśmy temat już do max granicy i tego nie ruszymy, ale i tak nagielismy założenia wcześniejsze 😅 Wierzę, że ten czas przerwy naładuje Wam akumulatory i jak tylko ruszycie ze staraniami to już z pełną moca i zaraz tu nam wrzucisz dwie krechy 🤭
No i gratiluje ślubu, to będzie piękne wydarzenie i na pewno wniesie dużo radości w Wasze życie ❤️ aż zazdroszczę Ci tego planowania i przygotowań, nam w tym roku stuknie 7 rocznica ślubu, ale mimo stresu wspominam czas olorzygotowan bardzo fajnie, to było super wyzwanie 😁Marcia03 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Spokojnego piatku dziewczyny i milego weekendu 🤗
Pięknie! To bardzo dobry planzwłaszcza z tym ślubem, ale i z całą resztą
Też doszłam do tego, że mojego chłopa stresują te starania. Ja owu nie mam i niestety się nic nie ukryje, bo widzi, kiedy biorę zastrzyki. Natomiast tak jak dziewczyny tu już kilka razy pisały, czasem lepiej nie wspominać o owulacji, tylko iść na żywioł
Ty wiesz, on nie musi
📍AMH 22 ng/ml
📍hiperandrogenizm
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
Finch11 wrote:assialbnn - czy Ty dziś powtarzasz betę i progesteron?👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Marcia03 super pomysł z tym ślubem i życzę żeby wszystko poszło po Waszej myśli 😀
Sanderka, ja mam koleżankę, która jest mega szczupła, też ma problem aby 0,5 kg przytyć a bez problemu zaszła w 2 ciążę i urodziła dwoje zdrowych dzieci. Nie ogarniam po co ta lekarka w ogóle z czymś takim do Ciebie wyskoczyłaMarcia03, Agni97, SanderkaA lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
Cześć dziewczyny, potrzebuje jakieś rady, wsparcia czego kolwiek..
Byłam ostatnio u tego jednego ginekologa który zaproponował primolut do wywoładnia okresu i letrozol w 3dc. Ale bez żadnego monitoringu, tylko sama krew w 7dpo
Wzięłam więc ten primolut żeby wywołać okres ale okresu jak nie było tak nie ma. Dzwonię wczoraj do nich właśnie o ten monitoring ale też poinformować o tym że nic się nie dzieje po primolucie. Dziś oddzwaniają że moge zacząć letrozol brać nawet jak nie ma okresu a ja do niej mówię że ja dzwoniłam wczoraj o monitoring a nie o to czy mogę letrozol brać...
Poszła się tego ginekologa zapytać i on jej powiedział że przy letrozolu nie robią monitoringu. Teraz chcą się skupić na to abym miała cykl. No to ja mówię że nie wezmę tych prochów bez zobaczenia co się dzieję w środku a ona że ale tak ginekolog powiedział. Więc z tego wszystkiego powiedziałam że więc chcę porozmawiać z ginekologiem, proszę mnie umówić na wizytę a kiedy wizyta? 19 marca!
Czy dobrze zrobiłam? Czy może mam wziąść ten letrozol w ciemno?
Powiem wam że płacze bezsilności bo znowu się starania przeciagają, ja w 65dc, nie mam jak tutaj iść sobie prywatnie jak w Polsce. Czuje sie w ciemnej dupie za przeproszeniemPCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Cześć dziewczyny, potrzebuje jakieś rady, wsparcia czego kolwiek..
Byłam ostatnio u tego jednego ginekologa który zaproponował primolut do wywoładnia okresu i letrozol w 3dc. Ale bez żadnego monitoringu, tylko sama krew w 7dpo
Wzięłam więc ten primolut żeby wywołać okres ale okresu jak nie było tak nie ma. Dzwonię wczoraj do nich właśnie o ten monitoring ale też poinformować o tym że nic się nie dzieje po primolucie. Dziś oddzwaniają że moge zacząć letrozol brać nawet jak nie ma okresu a ja do niej mówię że ja dzwoniłam wczoraj o monitoring a nie o to czy mogę letrozol brać...
Poszła się tego ginekologa zapytać i on jej powiedział że przy letrozolu nie robią monitoringu. Teraz chcą się skupić na to abym miała cykl. No to ja mówię że nie wezmę tych prochów bez zobaczenia co się dzieję w środku a ona że ale tak ginekolog powiedział. Więc z tego wszystkiego powiedziałam że więc chcę porozmawiać z ginekologiem, proszę mnie umówić na wizytę a kiedy wizyta? 19 marca!
Czy dobrze zrobiłam? Czy może mam wziąść ten letrozol w ciemno?
Powiem wam że płacze bezsilności bo znowu się starania przeciagają, ja w 65dc, nie mam jak tutaj iść sobie prywatnie jak w Polsce. Czuje sie w ciemnej dupie za przeproszeniem
Ja pitolę przecież to chore jesta jakankolwiek szansa do innego lekarza na konsultacje czy co? Ze tez prywatnie nie da rady, no kosmos, nie dziwie Ci się bo ta bezsilność tu jest zrozumiała. A tak mi przyszło na myśl, nie dało by rady jakiejś konsultacji online z polskim lekarzem w formie czata czy czegoś takiego? 🤔
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞⏳️do marca
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️