Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Nayeli wrote:Mój mąż bierze Magnez, kwas foliowy, Omega 3, witaminę D, l-karnitynę, L-argininę, cynk i olej z czarnuszki 😊31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Bajka92 wrote:Hej Dziewczyny. Z jakimś cieniem nadziei piszę, chociaż pewnie lada chwila wszystko się wyjaśni. 25 dc i plamienie, ból jak na okres. Cykle nieregularne bardzo ale raczej za długie niż jakieś takie ekspresowe.
Pocieszcie...31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
Aqkaracza wrote:Hej dziewczyny. U mnie nadzieja szybko została rozbita. Byłam dziś na wizycie..niestety mam podejrzenie ciąży pozamacicznej. Jutro idę na powtórne badanie bety. Wszystko zależy od przyrostu bety. Jestem w szoku, prawie nie pamiętam co lekarz do mnie mówił.
Czy któraś to spotkało?
Jeśli przyrost bety do wczorajszego wyniku będzie słaby to oznacza ciążę ektoowq, a co jeśli przyrost wystrzeli? Czy jest szansa, że ta "kuleczka" przy jajowodzie to jakaś torbiel, a na dzisiejszym usg ciąży jeszcze nie widać? -
Agni97 wrote:Dziewczyny, ładnie dzisiaj nastukalyscie postów ! 😂
Przytulam wszystkie za biel na testach, za brak małpy 🫂
Trzymam kciuki za wszystkie dwie kreseczki! ❤️
Ja jestem załamana, bo prawdopodobnie jutro owulacja, a mnie złapał potężny ból gardła i chyba mam gorączkę 😩😩😩 więc nie wiem co z tego wyjdzie..31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
Ale się dziewczyny rozkręciłyście 😎 Nadrabiam posty teraz po pracy.💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
Nadziejka26 wrote:Trzymam kciuki za wszystkie testy, bety i małpy 🤞🤞🤞
Dziewczyny, powiedzcie mi,
Jestem 7/8 DPO.
Około 3/4 DPO czułam mocno bóle jajników, pracę, kłucie itp.
Dzisiaj już cisza. Ale co mnie sprowadza na ziemię to brak bolu piersi. Kurcze, co myślicie? 🥹
Taką miałam nadzieję 😆
Chciałabym napisać ci coś mądrego ale mam to samo od 4/5 dpo a aktualnie jestem 8/9 także moja głowa wariuje 🫠 więc mogę się tylko łączyć w oczekiwaniu 👊🏻 piersi też mnie nie bolą jak to bywało zwykle, ale miałam taki jeden cykl że zaczęły boleć dopiero 2 dni przed @ więc u mnie to żaden wyznacznik chyba
Dziś mam trochę kryzys, bo niedziela-poniedzialek miałam takie mocniejsze skurcze, stwierdziłam że okej może tam się coś dobrego dzieje i za chwilę przejdzieale dzisiaj też je trochę czuję, takie okresowe i to dosyć mocne więc mi nadzieja zaczęła opadać. Komuś innemu bym pisała że to może znaczyć wszystko i nic, ale sobie nie mogę przetłumaczyć 🙃 i tylko chodzę po domu i próbuje sobie znajdywać zajęcia
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Hey, jestem tu nowa. Założyłam też temat o sobie, byście mogły trochę mnie poznać i moją historię. Pytanie mam: czy z policystycznym jajnikiem i prolaktyną wysoką jest szansa zajść w ciążę czy jestem już skazana na bezdzietność? W ogóle powiem Wam, że nie spodziewałam się, że mnie to spotka, taka trudność, a jednak...albo nie, spodziewałam się31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
- Łuszczyca (Daivobet)
💊
- Omega3
- Witamina D
- Magnez
-TENfertil ON
♀️
- Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
- Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
- PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
- Witamina D
- Omega 3
- Magnez
- Witamina B6 i B12
- Aktywny kwas foliowy Neofolic
- Ogestan 4000
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz -
Marty.Na wrote:Hey, jestem tu nowa. Założyłam też temat o sobie, byście mogły trochę mnie poznać i moją historię. Pytanie mam: czy z policystycznym jajnikiem i prolaktyną wysoką jest szansa zajść w ciążę czy jestem już skazana na bezdzietność? W ogóle powiem Wam, że nie spodziewałam się, że mnie to spotka, taka trudność, a jednak...albo nie, spodziewałam się
Hej, pewnie że jest szansa, jest tu sporo dziewczyn z PCOS i wysoką prolaktynąprzeważnie wiąże się to z przyjmowaniem jakichś leków i ogólnie trochę większym wysiłkiem niż u zdrowych osób, ale absolutnie nie jesteś skazana na bezdzietność
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Ajjjj teraz taki przeziębieniowy okres, trzymajcie się dzielnie dziewczyny i działajcie na tyle, na ile się da🚀✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
cysterka95 wrote:Chciałabym napisać ci coś mądrego ale mam to samo od 4/5 dpo a aktualnie jestem 8/9 także moja głowa wariuje 🫠 więc mogę się tylko łączyć w oczekiwaniu 👊🏻 piersi też mnie nie bolą jak to bywało zwykle, ale miałam taki jeden cykl że zaczęły boleć dopiero 2 dni przed @ więc u mnie to żaden wyznacznik chyba
Dziś mam trochę kryzys, bo niedziela-poniedzialek miałam takie mocniejsze skurcze, stwierdziłam że okej może tam się coś dobrego dzieje i za chwilę przejdzieale dzisiaj też je trochę czuję, takie okresowe i to dosyć mocne więc mi nadzieja zaczęła opadać. Komuś innemu bym pisała że to może znaczyć wszystko i nic, ale sobie nie mogę przetłumaczyć 🙃 i tylko chodzę po domu i próbuje sobie znajdywać zajęcia
Jeeejku przytulam najmocniej 🤗
Tak ostatnio cwaniakowałam, że nie mam problemu czekać na testowanie 13-14 dpo 🤣🤣🤣
Cofam! 😆
Kurczę, z tymi piersiami u mnie to było tak, że były jak balony zaraz po owu. Ale po poronieniu wszystko się poprzestawialo.
Teraz np czuje jajniki oba, ale tak dość delikatnie.
Omgggg obyśmy jajka nie zniosły czekając na sikanie 😵💫😵💫😵💫
A powie mi ktoś, co z @siesiepy?
W grudniu mnie z Wami nie było, a ciekawa jestem co u niej😁cysterka95, Mstka lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Chciałabym napisać ci coś mądrego ale mam to samo od 4/5 dpo a aktualnie jestem 8/9 także moja głowa wariuje 🫠 więc mogę się tylko łączyć w oczekiwaniu 👊🏻 piersi też mnie nie bolą jak to bywało zwykle, ale miałam taki jeden cykl że zaczęły boleć dopiero 2 dni przed @ więc u mnie to żaden wyznacznik chyba
Witam w klubie, też nic mądrego nie powiem 😂
6/7 dpo, w weekend skurcze, które wprawdzie minęły, brak bólu piersi, a bolały zawsze, ale okropne mdłości w niedzielę i wczoraj, chociaż wiem doskonale że to za wcześnie na objaw ciąży, to głowa i tak pracuje po swojemu 🙃 Chociaż dziś delikatny spadek temperatury, więc raczej szykuję się na @, bo owulacja była 17 dc.cysterka95, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️ 8cs
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Nadziejka, Mstka w kupie siła 😂 cierpliwości nam życzę ❤️
Mstka, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Nadziejka26 wrote:Jeeejku przytulam najmocniej 🤗
Tak ostatnio cwaniakowałam, że nie mam problemu czekać na testowanie 13-14 dpo 🤣🤣🤣
Cofam! 😆
Kurczę, z tymi piersiami u mnie to było tak, że były jak balony zaraz po owu. Ale po poronieniu wszystko się poprzestawialo.
W grudniu mnie z Wami nie było, a ciekawa jestem co u niej😁
A @siesiepy z tego co pamiętam zaczynała procedurę IVF ale niestety nie wiem co dalej, może ktoś kto jest też na innych wątkach będzie się orientował👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Nadziejka26 wrote:Jeeejku przytulam najmocniej 🤗
Cofam! 😆
W grudniu mnie z Wami nie było, a ciekawa jestem co u niej😁
Zakwalifikowali się do rządowego projektu in vitro ❤️
Nie wiem co tam dokładnie u niej, ostatnio widziałam na dinusiach, że pisała o jakiś problemach prywatnych ale nie wiem dokładnieSiesiepku jak nas widzisz to daj znać coby Ciebie 😘
-
Hej, my już po badaniach nasienia i niestety bez szału.. nic się w sumie nie poprawiło oprócz ilości plemników ogólnie i żywych. Ruch nawet gorszy i morfologia nadal 0. Teraz czekamy na wyniki wymazów. Na dole linki do badań z listopada i dzisiejszych.
https://ibb.co/d4ZfVQWN
https://ibb.co/tp8vCBgx -
Miś wrote:Finch11 widzę po stopce że masz piękne przyrosty bety 💚.
19 idę na USG i liczę, że coś już zobaczę 🤭Marzycielka94, almost.there, cysterka95, White1, Hope🍀, Mstka, Tindaya, Sreberko, Marcia03 lubią tę wiadomość
-
Ej, a zaobserwowała któraś z was pogorszenie cery wraz ze staraniami? Ja odkad się staramy przeżywam jakiś dramat i armagedon 😪 i nie wiem z czym związane , bo nic innego się u mnie nie zmieniło. A teraz od stycznia to już w ogóle2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
Hej wszystkim 🩷
Dopiero udało mi się nadrobić wszystkie wiadomości po wyjeździe. Kibicuję mocno, każdej też życzę zdrówka i stalowej psychy 🫂🫠
@Finch11 widzę te przyrosty 👀😍
U mnie w porządeczku, chociaż na wyjeździe pewnie z tonę cukru zjadłam 🫣 dzisiaj 5dc odpalamy stymulację 2.0, w poniedziałek monitoring aż urlop musiałam wziąć, bo tylko w południe była opcja. Podsumowując pierwszy cykl z letrozolem: super pecherzyk, owu 2 dni po zastrzyku (14dc), książkowe 14 dni fazy lutealnej z wysokim naturalnym progiem, ciąży brak, ale nadal wierzę. Kolejne 5 cykli taki sam plan działania. Tylko w 3dc przy pierwszych dwóch dawkach myślałam że mi się jajnik wywinie na drugą stronę nwm czemu aż tak bolał ale już jest ok. A no i pojutrze idziemy na full pakiet badań nasienia. To w sumie tyle u mnie. Już będę na bieżąco 🥰
Nayeli, Finch11, DreamBee lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta + monitoring 9.05 (10dc) -
onalola wrote:Ej, a zaobserwowała któraś z was pogorszenie cery wraz ze staraniami? Ja odkad się staramy przeżywam jakiś dramat i armagedon 😪 i nie wiem z czym związane , bo nic innego się u mnie nie zmieniło. A teraz od stycznia to już w ogóle
Widzę że masz duphaston, mi po nim czasem lubi
wywalić syfki na brodzie/żuchwie👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Dziewczyny, wlasnie wróciłam z monitoringu po inseminacji i jestem załamana. Nie wynikiem badania, bo oczywiście wszystko było dobrze, ale tym, że lekarz chce jednak zrobić trzecią próbę, tym razem na cyklu stymulowanym. A tydzień temu umawialiśmy się, że to będzie ostatnia próba i zakwalifikuje nas do in vitro. Dzisiaj jednak przejrzał papiery, przeanalizował daty i stwierdził, że nie mamy rocznej historii leczenia, wyniki wszystkie sa ok więc za bardzo nie ma podstawy by już nas zakwalifikować… nie wiem co o tym sądzić, bo na pewno roczna historia leczenia to nie sztywny wymóg. Pewnie często kwalifikacja zależy od decyzji lekarza po prostu. Mam wrażenie, że chcą z nas wyciągnąć jak najwięcej kasy, a ja mam rocznikowo 36lat😭 nie wiem co robić, czy uderzać do innej kliniki… z drugiej strony ufam temu lekarzowi więc sama nie wiem. Ale boję się, że prędzej wyląduje w psychiatryku niż doczekam tego in vitro.🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 ➡️ in vitro (protokol dlugi: Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 29.04 start stymulacji💉: 75j Menopur + 150j Gonal f