Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
onalola wrote:Jeszcze go nie zaczęłam 😅 czekam na owu
Aaa okej 😅 może któryś z suplementów wpłynął na cerę albo po prostu coś innego organizm odreagowuje👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Runnerko, podejrzewam, że skoro macie dobre wyniki i rzeczywiście nie spełniacie formalnie wymogów to lekarz woli się zabezpieczyć i dlatego zaproponował trzecią iui. Na waszym miejscu spróbowałabym ostatni raz, chociaż wiem że metoda ta ma niską skuteczność i chyba też średnio wierzysz w jej powodzenie. Potraktuj to może jako ostatni krok do odhaczenia, który was przybliża do ivf.Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
07/05 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
Dobry wieczór!
Staram się na koniec dnia was nadrabiać, póki jeszcze karmię młodego na noc 🙈
Tulę za biele 🫂
Agni, choroba nie wyklucza, że może się udać. Różne już scenariusze życie pisze. Kciuki 🤞🤞🤞
Julcia14, już blisko, ale to jeszcze nie PIK. Testowa musi być widocznie bardziej wyraźną niż kontrolna sprawdź jeszcze dziś przed snem 🤞
Flotek, zerknęłam na wykres, szkoda, że nie mierzysz tempretury, bo też by dużo powiedziała. Ale objawy wyglądają obiecująco i ja chyba bym zateastwała jutro, bo to już 13dpo 🙊
Pupus, TSH dla starających się najlepiej w okolicy 1,5. Ja mam Niedoczynność i Hashimoto, ale mi wywala zawsze w kosmos tarczyca w ciąży. Poza tym kontroluje i ładnie TSH w okolicy 1 z hakiem. Bo ono ma to do siebie, że jest zmienne. Szczególnie przy Hassi, czy innych problemach z tarczycą, każdy guzek nawet najmniejszy zaburza prawidłową pracę.
Aqkaracza, wszytsko zależy, który to tydzień. Jeśli jest wcześnie, to jest możliwość, że ciąży jeszcze nie widać na USG. Mocno trzymam kciuki za dobre wyniki. 🫂🤞
Bajka, nie ma okresu, jest nadzieja. 🤞
Agni97 lubi tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
cysterka95 wrote:Aaa okej 😅 może któryś z suplementów wpłynął na cerę albo po prostu coś innego organizm odreagowuje
Mąż mówi, że może ogrzewanie, zimno i wgl może to ma jakiś wpływ. Raczej z tych supli to nic nie powinno.
Ale teraz mam inaczej, w staraniach o 1 miałam taką turbo kaszę na okolicach żuchwy i policzków, jak uczulenie czy ki pieron. I na początku ciąży. A teraz w ciąży nie jestem, bo była @ i czekam na owu 🤔 tak się zastanawiam po prostu2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
karczoch321 wrote:Cześć kochane! Wracam do Was z fioletowej strony mocy 💔
Na początek bardzo gratuluję wszystkim paniom dwóch kreseczek, mocno tulę za pozostałe biele i okrutnie zaciskam kciuki za wszystkie testujące 💪💪
Moja ciąża zakończyła się na przełomie 6 tygodnia, a teraz czekam na ostateczny spadek bety, koniec krwawienia no i chyba kolejny cykl…?
Miałam wątpliwości czy wracać tutaj na forum, bardzo dużo sprzecznych uczuć i nastrojów aktualnie we mnie siedzi. Ale tak jak już kiedyś tu pisałam: „co nas nie zabije, to nas sponiewiera” i chociaż trochę nie wiem co dalej, to małymi krokami zaczęłam po najmniejszej linii oporu i domówiłam worek supli na zapas.
Badania i resztę ogarnę po kontrolnej wizycie w następnym tygodniu.
Finch11 please, podziel się w jakich ilościach brałaś swoje witaminy - widzę, że masz podobną liste, to może będzie to dla mnie jakiś nowy punkt wyjścia czy coś zmieniać 🤨
O nie, bardzo mi przykro 😞 i chociaż miło że z nami jesteś, to mam nadzieję że nie wracasz na różową stronę na długo 🤞🏻👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
flotek wrote:@ przyszła... Znów 😔
Przytulam 🫂🫂🫂 ale nie jesteś sama, u mnie też małpa właśnie przyszła, tyle dobrego, że taka wieczora to najgorszy ból brzucha prześpię i jutro będzie względnie spoko34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Na początek bardzo gratuluję wszystkim paniom dwóch kreseczek, mocno tulę za pozostałe biele i okrutnie zaciskam kciuki za wszystkie testujące 💪💪
Moja ciąża zakończyła się na przełomie 6 tygodnia, a teraz czekam na ostateczny spadek bety, koniec krwawienia no i chyba kolejny cykl…?
Miałam wątpliwości czy wracać tutaj na forum, bardzo dużo sprzecznych uczuć i nastrojów aktualnie we mnie siedzi. Ale tak jak już kiedyś tu pisałam: „co nas nie zabije, to nas sponiewiera” i chociaż trochę nie wiem co dalej, to małymi krokami zaczęłam po najmniejszej linii oporu i domówiłam worek supli na zapas.
Finch11 please, podziel się w jakich ilościach brałaś swoje witaminy - widzę, że masz podobną liste, to może będzie to dla mnie jakiś nowy punkt wyjścia czy coś zmieniać 🤨
Bardzo mi przykro kochana, ściskam mocno 🫂🫂🫂34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Flotek, Darrika przykro mi, że 🦍 się u was pojawiła 🫂
Darrika lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
07/05 - monitoring
05/25 - IUI -
Ale dzisiaj szalejecie z postami, nie odniosę się bo nie mam mocy, ale wszystko czytam
Mnie właśnie "krew zalała" także rozpoczynamy 12 cykl starań 🤷♀️ może skoro z mloda się udało w 12 to i teraz się uda? Kto wie
Ja ostatnio dużo grałam, dawno nie malowałam pk numerkach więc właśnie wyciągnęłam obraz i będę sobie malować Mt. Everest 🤭 do tego kubek ciepłego mleczka i za godzinkę do spaniaMarzycielka94, Agni97, cysterka95 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Aqkaracza kurcze bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że to podejrzenie okaże się błędne. Ile wynosiła beta i kiedy powtarzasz? Trzymam kciuki żeby to jednak nie było to najgorsze.
Karczoch tak czekałam na update od ciebie. Bardzo, bardzo mi przykro. Oby to było wszystko szybko za tobą 🫂🫂👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
@karczoch321 🫂😔 posiedź z nami tu chwilkę, a później znowu niedługo uciekaj na fioletową stronę 🩷
Nayeli lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
05 Lametta 🤞 -
White1 wrote:@karczoch321 🫂😔 posiedź z nami tu chwilkę, a później znowu niedługo uciekaj na fioletową stronę 🩷
Nie no, mam nadzieję, że niedługo zamykamy wątek i wszystkie się tam przenosimy 😎Belia, Nayeli, White1, ater, Agni97, Marzycielka94, cysterka95, Mardotka, beautifullady, Nana11 lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Finch11 please, podziel się w jakich ilościach brałaś swoje witaminy - widzę, że masz podobną liste, to może będzie to dla mnie jakiś nowy punkt wyjścia czy coś zmieniać 🤨 -
Melduję @. Cieszę że w końcu przyszła.
Mój cykl był o dwa dni dłuższy niż zawsze - i to bez suplementacji progesteronu. Normalnie 24 a teraz 26, co oznacza że faza lutelna się wydłużyła do 12 dni. Dla mnie to dobra wiadomość 🥹
@ po potwierdzonej owulacji też o wiele bardziej bolesna niż przy cyklach bezowulacyjnych.
Dziewczyny dużo sił do starania się w kolejnym cyklu ❤️Nayeli, Agni97, Mstka lubią tę wiadomość
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
karczoch321 wrote:Nie no, mam nadzieję, że niedługo zamykamy wątek i wszystkie się tam przenosimy 😎✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
@karczoch o nie! A przed chwilą o Tobie pomyślałam, wchodzę na forum a tu takie informacje. Bardzo mi przykro☹️ fajnie, że mimo chwilowego zawieszenia już myślisz o tym co dalej i planujesz💪 oby się szybko znowu udało 🫶
@Darrika i sSilvia tulę za małpy🫂 zaczynajcie nowy cykl z myślą o pozytywnym jego zakończeniu ☺️Ssilvia, Darrika lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Czy Wy też miewacie czasem myśli po przebudzeniu ,,co u tej czy u tamtej, kto zobaczy kreski, jak się sytuacja rozwinęła?" 😆 nawet jak mniej się udzielam to myśli i tak mi krążą wśród Waszych nicków i mimo, że nie znamy się osobiście to jest tu tak ,,domowo".
White1, Marzycielka94, Chochlik12, Agni97, cysterka95, Darrika, dailydamn, Czajnik, DreamBee, Mardotka, ellevv, Choinka123, Marcia03, Olisska, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Nayeli wrote:Czy Wy też miewacie czasem myśli po przebudzeniu ,,co u tej czy u tamtej, kto zobaczy kreski, jak się sytuacja rozwinęła?" 😆 nawet jak mniej się udzielam to myśli i tak mi krążą wśród Waszych nicków i mimo, że nie znamy się osobiście to jest tu tak ,,domowo".
Chochlik12, Agni97, Nayeli, cysterka95, Darrika, DreamBee, Olisska lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
07/05 - monitoring
05/25 - IUI -
Ooniee Karczoszku, Kochana! Tak mi przykro! Tak bardzo mocno Cię ściskam w myślach 💔 -
Karczoch bardzo mi przykro, że tak się to potoczyło 🫂16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥